Ukrajina može njemačkim projektilima napasti Rusiju

Taurus projektil
36 komentara

Predsjednica Odbora za obranu Bundestaga Marie-Agnes Strack-Zimmermann pozvala je kancelara Olafa Scholza da Kijevu da rakete Taurus

Predsjednica Odbora za obranu Bundestaga Marie-Agnes Strack-Zimmermann založila se za opskrbu Ukrajine krstarećim projektilima Taurus njemačke proizvodnje. Zastupnik je također tvrdio da Kijev ima pravo gađati mete na Krimu i općenito na ruskom tlu.

Do sada je vlada kancelara Olafa Scholza oklijevala isporučiti rakete dugog dometa Kijevu, unatoč ponovljenim zahtjevima.

U intervjuu za novine Berliner Morgenpost objavljenom u subotu, Strack-Zimmermann je tvrdila da bi Berlin “trebao odmah isporučiti Taurus”, budući da bi raspoređivanje takvih krstarećih projektila moglo pomoći ukrajinskoj vojsci da prekine ruske opskrbne linije.

Na pitanje ima li ikakvih problema s tim da Kijev potencijalno koristi ove rakete za udare na ciljeve na ruskom tlu, zastupnica je odgovorila niječno, dodavši da “to uključuje Krim”. Prema Strack-Zimmermann, međunarodno pravo daje Ukrajini pravo da “napada vojne ciljeve i na teritoriju ruskog agresora”, koristeći bilo koje oružje koje ima na raspolaganju, bez obzira na njegovo podrijetlo. Namjerna uporaba projektila Taurus protiv civila bila bi, međutim, zabranjena, slično kao i raspoređivanje njemačkih trupa u Ukrajini, pojasnila je Strack-Zimmermann.

Na pitanje je li zabrinuta zbog mogućeg rezanja američke pomoći Kijevu ako Donald Trump sljedeće godine postane predsjednik, čelnica Odbora za obranu Bundestaga priznala je da bi se sukob bez potpore Washingtona drugačije razvijao. Međutim, inzistirala je na tome da bi, ako bi Europa bila ujedinjena u svojim naporima, mogla sama podnijeti teret potpore Ukrajini.

Dok su Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska posljednjih mjeseci opskrbile Ukrajinu svojim projektilima dugog dometa Storm Shadow i SCALP-EG, njemačka vlada do sada nije bila voljna slijediti njihov primjer. Objašnjavajući ovo stajalište, kancelar Scholz je rekao da bi ukrajinski napadi duboko u ruski teritorij mogli izazvati veliku eskalaciju. Drugi njemački dužnosnici istaknuli su da SAD tek treba napraviti sličan potez.

Projektil Taurus nosi bojevu glavu tešku 500 kilograma i ima domet od oko 500 kilometara.

Ranije ovog mjeseca, njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock rekla je da, iako u potpunosti razumije želju Kijeva da se dočepa ovih raketa, takve isporuke “nisu nešto što se može obaviti brzo”, jer “svaki detalj mora biti razrađen unaprijed”.

Rusija je, sa svoje strane, dosljedno upozoravala Zapad da ne isporučuje Kijevu oružje, tvrdeći da to samo produžava ovaj sukob, a također riskira izravnu konfrontaciju između NATO-a i Moskve.

Marie-Agnes Strack-ZimmermannnjemačkaOružjeukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
6 mjeseci prije

“Broj idiota na vodećim pozicijama u zemljama NATO raste”, ističe Medvedev aludirajući na reči predsednice Odbora za odbranu nemačkog Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman.
To je, kao, u skladu s međunarodnim pravom. Onda će, u tom slučaju, i udari po nemačkim fabrikama gde se te rakete proizvode biti potpuno u skladu s međunarodnim pravom“, naveo je on.

oli
6 mjeseci prije

Ova ima vise imena i prezimena nego Njemacka tih raketa

Dux
6 mjeseci prije

Sve Ok, Taurs- može, Storm- može…., ali što ako Kinžali i Iskanderi počmu lupat po Kijevu i ostalim gradovima u Ukraini, a siguran sam da Rusija ima više raketa od Europe….

MUNSK
6 mjeseci prije

Domet je 500 km. Rusija ce morati koristiti A oruzje u Ukrajini da bi se smirili njemacko-nato fasisti

nepoželjni
6 mjeseci prije

Ovo je još jedan dokaz da su žene na pozicijama moći krvoločnije od muškaraca ali i dokaz nedostatka razuma i svakom sa zrncem mozga upozorenje da žene moraju ostati dalje od najviših pozicija u hijerarhiji upravljanja.

tihobl
6 mjeseci prije

NATO je pokusavao cijelo ljeto da probije rusku prvu liniju i nije uspio. Ostaje mu da gradi utvrdjene linije i pokusa zaustaviti rusko napredovanje. I ostaju mu teroristicke akcije (kao Darija Dugin) i napadi od simbolickog znacaja na neki kulturni ili istorijski objekat.

Drago
6 mjeseci prije

Sta ce jadne Svabe,saka jada

boro
6 mjeseci prije

Njemačka je gusto naseljena i sa par nuklearnih glava ima previše žrtava a rusi isto mogu napasti njemačku,imaju kapaciteta….pitanje je samo koliko su glupi njemački političari a jasu evidentno

Darko
6 mjeseci prije

Baš me zanima koliko će još biti strpljenje Rusa i kada će samljeti konjinu Zelenskog?

Bruno
6 mjeseci prije

Najveća etnička skupina u Americi su Njemci, zatim Afroamerikanci i na trećem mjestu Irci. Njemaca je oko 50 milijuna, oko 14%. Jedna sedmina. Sve konce u svim ratovima vuku Njemci, ali ih podmeću k´o kukavica jaje. 90-setih su uništili Britansku industriju broj 1. Smjestili su im kravlje ludilo, to kako u NJemačkoj nema kravljeg ludila su objašnjavali kako svoje kosštano brašno steriliziraju na 120 °. Ipak se neće izvući iz nuklearnog rata. Trebaju prvo izmestiti nuklearni arsenal.

Zoro
6 mjeseci prije

švabe se opet igraju vatrom, ako požar plane mogli bi ostat samo dugmiči od zemlje njemačke

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Ma šta !!?

Ma mi imamo.
Vid’ ga !!!

BANOŽIĆ !!!

Svaka država i svaka majka bi ga poželjele!

😄😄😄😄

ime
6 mjeseci prije

kad joj se kčeri feministkinje udaju imat će tri prezimena, a unuke četiri. osim ako mugabe ili ahmet ne prekinu tradiciju.

Gad
6 mjeseci prije

Ne razumijem tu ekipu, tako konstantno, bahato ići na nuklearnu supersilu broj jedan. Moraš stvarno biti opasno poremećen. Hvala Bogu da su Rusi vrlo suzdržani i razumni. Za sada.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI