Ukrajina optužuje New York Times da “radi za Kremlj”

The New York Times -NYT
24 komentara

Novinare lista “regrutirala” je Moskva, tvrdi Kijev

Novinare koji pokrivaju rusko-ukrajinski sukob za New York Times regrutirale su ruske tajne službe, tvrdi kijevska agencija za informacijsko ratovanje u ponedjeljak. Državni Centar za suzbijanje dezinformacija (CCD) dao je svoju izjavu dok je kritizirao novine zbog nedavnog članka o izgledima mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva.

“Za pisanje ovog teksta Ruska Federacija je koristila američke novinare koji su vrbovani tijekom rada u Rusiji”, stoji u priopćenju CCD-a na društvenim mrežama, ne navodeći pojedinosti.

Priča koju je u subotu objavio New York Times navodi šefa moskovskog ureda Antona Troianovskog, zajedno s piscima osoblja Adamom Entousom i Julianom E. Barnesom, u autorskom tekstu.

U članku se navode “dva bivša visoka ruska dužnosnika bliska Kremlju”, kao i američki i međunarodni dužnosnici, koji tvrde da je ruski predsjednik Vladimir Putin “preko posrednika signalizirao najmanje od rujna da je otvoren za primirje koje zamrzava boreći se na sadašnjim linijama«. U izvješću se dalje tvrdi da je Kremlj koristio “zakulinsku diplomaciju” kako bi pokazao da je ruski čelnik “spreman sklopiti dogovor”.

CCD je kritizirao Times zbog njegovog kuta, sugerirajući da Moskva možda šalje “signal” s ciljem “sprječavanja daljnje vojne pomoći za ukrajinske oružane snage sa Zapada”. Također se tvrdi da je priča vjerojatno usmjerena na “povećanje rejtinga” bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji se natječe za ponovni izbor protiv Joea Bidena. Trump je tijekom kampanje rekao da će brzo okončati sukob ako se vrati u Bijelu kuću.

“Ne treba zaboraviti da Rusija igra igru ‘mira’, dok više ulaže u obrambenu industriju i izgradnju svoje vojske. U članku se to očito ne spominje”, priopćio je CCD.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov također je odbacio izvješće kao “netočno”, ponovivši da ruska vojna strategija prema Ukrajini ostaje nepromijenjena. Dodao je da će se Moskva uključiti u pregovore “isključivo radi postizanja vlastitih ciljeva”.

Pregovori su prekinuti u proljeće 2022., a Rusija je optužila Ukrajinu da je naglo odustala od prethodno dogovorenih uvjeta. Ukrajinski dužnosnici su nakon toga naglasili da se razgovori mogu nastaviti samo ako Rusija prizna granice Ukrajine iz 1991. Moskva je više puta izjavila da je to nemoguće.

New York Timesrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
4 mjeseci prije

Na sve strane ruski spijuni. Pun Kijev ruskih spijuna. Pun Brisel ruskih spijuna. Pa cak su i SAD pune ruskih spijuna. Ukri se osjecaju opkoljeni sa svih strana.

Buničar
4 mjeseci prije

Pricati/pisati o istini u vrijeme ratova ( a cestio i izvan ratova) je jedna velika iluzija. Istina ima onoliko koliko ima stavova o nekoj temi. Svatko bez rezerve vjeruje u svoju istinu, bez obzira koliko cinjenica je pobijalo.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Što će se realnije pisati o ratu u Ukrajini u zapadnim medijima, ukrajinska vlast će sve više kmečati da zapadni mainstream mediji rade za ruske tajne sluzbe.
Jer je nemoguće objasniti vlastitom narodu da su ih uzalud slali u smrt ginući za NATO i EU ideale i ciljeve, a ovi ih napuštaju.

nastran
4 mjeseci prije

molim…Državni Centar za suzbijanje dezinformacija ? Orwelovski naziv ustanove, koja normalna zemlja ima nešto takvo?

abc
4 mjeseci prije

Zapadni mediji su počeli polako oslikavati realno stanje u Ukrjaini, a to se ukrajinskoj nacističkoj vlasti ne sviđa. U zemlji su uveli totalno blokadu nad istinom i jak nadzor nad medijima, sve sa ciljem da ljudima prikazuju svoju priču i da time ljudima peru mozak. Ali istina uvjek nađe ulaz, pa se tako nacističkom režimu piše neslavan kraj, a njegovim stvaraocima se pripremaju vješala, na koje če jih taj isti prevareni narod objesiti prvom prilikom.

Adriana
4 mjeseci prije

Zaustavite Reuters!

Max
4 mjeseci prije

Ukrajinske gluposti.

frk
4 mjeseci prije

Agresivni i lazljivi banditi. Jedni i drugi.

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“Totalitarianism is never content to rule by external means, namely, through the state and a machinery of violence; thanks to its peculiar ideology and the role assigned to it in this apparatus of coercion, totalitarianism has discovered a means of dominating and TERRORIZING HUMAN BEINGS FROM WITHIN.”

Darko
4 mjeseci prije

Ukrajina nam se popela na kurac

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

“Šef parlamentarnog odbora za nacionalnu bezbednost kaže da je Ukrajinskoj vojsci potrebno 500.000 novih regruta da pokrije gubitke i potrebu za novim jedinicama …”

Znaci do poslednjeg Ukrajinca! Koga ce tu da dovedu posle, migrante iz Afrike? Neki kazu da se cisti teren za novu Hazariju… videcemo.

duki
4 mjeseci prije

Sve u svemu se svodi na 1 nazivnik
“KAKO SU NAS ZAJEBALI”
tko Boris
tko Surla -žutozuba
tko Joe-pampers
tko drogirani kepec itd,itd !
Teško je priznati ali ovaj ” demokratski” svijet HA,HA !! vode potpuni debili!
Dobro je Mislav (Kolakušić) neki dan oprao Žutozubu babetina u EU parlamentu ! citat:
” glumili ste ministricu zdravstva , potrošili 7 mlrd € na cjepiva koja se sada uništavaju i imali 12000 mrtvih od posljedica istoga ,
pa ste glumili ministrica rata -nagovorili Ukrajince da zarate sa 2.silom svijeta -nespremne i imate 300 k mrtvih 500 k invalida -20% teritorija Ukrajine ,500 mlrd štete i 10 miliona raseljenih !@ PA ŠTO STE U BITI VI ???”
(kraj citata)
Ja bih rekao
MINISTRICA SMRTI !!!!!

Darko
4 mjeseci prije

Rusi pa dajte već jednom oderite pošteno po tom leglu Zelenskog i uništite taj skup luđaka..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI