Ukrajina ožalošćena padom Borisa Johnsona, tvrdi Zelenski

Boris Johnson zabrinut
48 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski toplo se oprostio od Borisa Johnsona dok je britanski premijer u četvrtak podnio ostavku na mjesto lidera Torijevaca. Džonsonov odlazak je “ožalostio” sve Ukrajince, rekao je Zelenski, i izrazio nadu da će Kijev i London ostati “prijatelji i jaki saveznici” nakon njegovog odlaska.

“Prijatelju Borise Džonsone, svi Ukrajinci su bili tužni zbog vijesti o ostavci lidera Konzervativne stranke. Iskreno smo zahvalni na odlučnoj i beskompromisnoj pomoći od prvih dana rata. Posebno hvala za vaše vodstvo u odbrani interesa Ukrajine u međunarodnoj areni”, rekao je Zelenski u objavi na društvenim mrežama, podijelivši fotografiju s Johnsonom snimljenu tokom njegove nedavne posjete Kijevu.

“Ne sumnjamo da će podrška Velike Britanije biti očuvana. Zauvijek ćemo ostati pravi prijatelji i jaki saveznici”, dodao je Zelenski.

Džonson je jedan od najvatrenijih pristalica Kijeva otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini krajem februara. Dok je London već bio među najvećim dobavljačima oružja u Kijevu prije sukoba, uvelike je proširio isporuke oružja usred neprijateljstava, obećavši gotovo 2,3 milijarde funti vojne pomoći zemlji. Britanski premijer je također postao jedan od prvih zapadnih lidera koji je posjetio Kijev još u aprilu.

Johnson, koji je bio britanski premijer od jula 2019., najavio je ostavku u četvrtak jer je njegova vlada pala u potpuni nered, a više od 50 visokih zvaničnika, uključujući sekretare i ministre, napustilo je svoja mjesta. Nagli pad dolazi ubrzo nakon što je Džonson uspeo da preživi glasanje o nepoverenju u parlamentu prošlog meseca.

boris johnsonUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Uni Jan
1 godina prije

Naslov i fotka su do jaja! 👍

Max
1 godina prije

U to i ne sumnjam.

LZN
1 godina prije

Zelenski bi trebao preuzeti mjesto klauna Borisa…..do kraja godine sje…o bi i UK

Tupko Glupko
1 godina prije

Bez brige, vojna obuka 10.000 Ukra u VB se neće obustaviti odlaskom Borisa Johnsona.
Mislite da ih obučavaju za rukovanje modernom vojnom opremom koje VB šalje?
Ne, već će proći obuku baziranu na osnovnoj obuci britanskih vojnika – ona uključuje obuku za rukovanje oružjem, prvu pomoć i patrolne taktike.

Petina ukrajinskog stanovništva već iseljena iz Ukrajine, petina teritorija okupirana.
VB predvodi u slanju naoružanja Ukrajini.

Od pregovora sa Rusima još ništa, nije u interesu ni Zelenskom ni VB.
Zato Zelenski i govori “Posebno hvala za vaše vodstvo u odbrani interesa Ukrajine u međunarodnoj areni.”

Emiliano Zapata
1 godina prije

Kakvim padom???
Sto je Vama svima????
Zlotvor odradio sve sto su mu satanisti naredili i sad ide na tropski otok na kojemu ga cekaju mali djecaci za zabavu a koji je dobio kao nagradu od satanista.
Vi se veselite ko da je lincovan ili da ce gladan ko skitnica spavat ispod nekog mosta…
Svasta, stvarno SVASTA!

tihobl
1 godina prije

Koji licemjer, a otovrili su sampanjac kad su culi da na njegovo mjesto dolazi Liz.

C.F.
1 godina prije

Dobit ce ulicu ili trg u blizini Rockefellerove

1 godina prije

uvijek ce mi biti misterija da li su svi zapadni lideri namjerno poslozeni u tako kratkom vremenu..a da ne zive i ne izgledaju normalno.usput,zelenko nema sha zaliti za ovim klaunom na odlasku..britanija sigurno nece dobiti premijera koji ce reci PRESTANITE SA SUKOBIMA KOJIMA NEMA KRAJA I PUSTITE NAROD DA PRODISE.hvala.

Partizan
1 godina prije

Narod Krima je izglasao nezavisnost i želju za pripajanjem Rusiji što je bila direktna posljedica državnog udara na Majdanu. 94% naroda na Krimu je tada rekao da ne želi živjeti u istoj državi s nacistima. Ej, ne možeš ti sebe zvati demokracijom i pravnom državom ako državni aparat koristiš za istrebljenje jednog naroda. Zabranili medije na ruskom, zatvorili škole na ruskom, pale knjige na ruskom, zabranili ruski u javnom životu pa i kažnjavaju, sude, zatvaraju. Alo, to je čisti fašizam. Rasizam. Šovinizam. Sve najgore.

Гавран
1 godina prije

VOLODOMOR je izgubio još jedan oslonac. U Engleskoj postaje haotičnije. Bez obzira što ona neće menjati politiku, stvarnost menja nju.

1 godina prije

Nadam se da će i ona stuha od ministra vanjskih poslova nestati skupa s njim..

bruegel the elder
1 godina prije

3elenski se “toplo” oprostio….sa ovim ..likom…..pa valjda je.Zamjena neće
biti ništa gora.

goran
1 godina prije

aha pao je pao,hahahahaha moš mislit kako je pao,daje petama vjetra zakuhao sranje sad bežanija,ko kod nas u hrvatskoj marić što bježi,nakrao se i sad magla

Otpornik
1 godina prije

Klaun je odradio posao razbijanja EU Brexitom i ne shvaća da je postao suvišan onima koji su ga postavili na to mjesto. Svidjelo mu se biti svijetska faca, a ne shvaća da je samo klaun i da mu je vrijeme da se makne.

mrdo
1 godina prije

Pad? Kakav je to “pad”? Sve manje od doživotne robije nije pad već uspjeh. Klaun je odradio svoju smjenu, pa će ga sada zamijeniti neki drugi klaun.

Vadran
1 godina prije

I ja sam ozaloscen iako nisam iz svete Ukraine. Joj meni lose mi je, nije dobro i jako mi je tesko.

onaj najglu...Dalton
1 godina prije

“Putin mora propasti!”
Boris Johnson, 6. ožujka 2022.

Boris Johnson propao.
6.srpnja 2022.

P.S.
Još da ga zamjeni Liz Truss i komedija e finita …

Partigiaano
1 godina prije

Ukrajina zeli ratovati za Britance a nemanju sto jesti

Rimtutituki
1 godina prije

Neka se toplo zguzi s njim

nekoime
1 godina prije

BoJo nije zadnji Židov koji će sletjeti s vlasti do jeseni.

Perun
1 godina prije

Boris Johnson je kao Hamlet iz Mrduše Donje….P.S..Klaun i nekompletan idiot eto to je Johnson, bio je britanski premijer od jula 2019., njegova vlada je pala u potpuni nered i kaos , a više od 50 visokih zvaničnika, uključujući sekretare i ministre, napustilo je svoja mjesta i dalo petama vjetra kao nas Zdravko Marić
Potpredsjednik Vlade u bijegu i ministar malverzacija

Lucija, prva
1 godina prije

Ruskoj ratnoj mornarici predana prva podmornica “Belgorod”, koja prevozi “Posejdon”. Status-6. Torpedo sa 100 megatona punjenjem, max dubinom zaranjanja 1km, max brzinom 185 (200) km/h, neogranicenim radijusom kretanja …   K-329 „Белгород“ неће уништавати непријатељске субмарине и ратне бродове и неће сама носити ракете са атомским главама.        Биће подводна база за мини-подморнице „Лошарик“, које су у стању да делују на великим дубинама и полажу на морско дно апаратуру за шпијунаирање за америчким ратним бродовима и подморницама.”, fakti.org —— Tokom specijalne operacije u Ukrajini, Oružane snage Rusije uništile su dve ukrajinske instalacije obalskog raketnog sistema Harpun koji je Velika Britanija isporučila visokopreciznim oružjem u Odeskoj oblasti. Ranije su Vazdušno-kosmičke snage Rusije, tokom specijalne operacije u Ukrajini kod Malotaranovke u DNR, uništile dva lansera američkih VBR HIMARS ranije isporučenih zvaničnom Kijevu, kao i dva skladišta municije za njih. “РУСКИ борбени авион Су-35 оборио је два хеликоптера Ми-24 и један авион Су-25… Čitaj više »

Gjuro1977
1 godina prije

Katastrofa od lika,pogledaj mu oči krvničke

tata mata
1 godina prije

dobro se za’sro,kad ovako naglo utece

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI