Ukrajina se nada vojnoj pobjedi u Marijupolju

Zelenski svira spolnim organom
94 komentara

Predsjednik kaže da je Kijevu potrebna strana pomoć da spase zarobljenike u crnomorskom lučkom gradu.

Još je moguće spasiti ukrajinske borce zarobljene u Marijupolju, ali Kijevu će za to biti potrebna strana pomoć, rekao je u četvrtak predsjednik Volodimir Zelenski.U međuvremenu, Rusija je proglasila da je grad potpuno očišćen od trupa lojalnih Kijevu, a ostalo je samo nekoliko tvrdoglavih u kompleksu fabrike Azovstal.

„Postoji vojni način“ da se deblokira Marijupolj, rekao je Zelenski lokalnim medijima tokom konferencije za novinare sa premijerima Španije i Danske u Kijevu.

„Moramo se pripremiti za to. Spremamo se da budemo jaki, ali ovdje nam je potrebna pomoć naših partnera. Teško to možemo sami“, dodao je on.

Ranije u četvrtak, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je predsjedniku Vladimiru Putinu da je luka u Azovskom moru u potpunosti u rukama ruskih trupa i trupa Donjecke Narodne Republike, sa izuzetkom opkoljene grupe koja se nalazi u čeličani Azovstal. Šojgu je procijenio njihov broj na oko 2.000.

Oko 8.100 ukrajinskih vojnika, militanata i plaćenika nalazilo se u Marijupolju kada je on opkoljen prošlog mjeseca, rekao je ministar odbrane, a 1.478 njih se predalo.

Šojgu je rekao da će biti potrebno 3-4 dana da se fabrika očisti. Međutim, Putin je poručio ministru da ne ulazi u objekat, kako bi spasio živote Rusa. Umjesto toga, poručio je, treba da bude zapečaćena tako da ništa i niko ne može da uđe – ili izađe.

Marijupolj je bio uporište „Azova“, dobrovoljačkog puka stvorenog nakon puča u Kijevu 2014. koji je otvoreno prihvatio nacistički simbolizam. Kasnije je puk integrisan u Nacionalnu gardu Ukrajine i ima jedinice širom zemlje.

Opkoljeni borci „Azova“ odbili su ruske ponude da se predaju, insistirajući da im bude dozvoljeno da zadrže svoje oružje i tražeći da budu prebačeni u drugu zemlju. Vlada u Kijevu im je navodno zabranila predaju, insistirajući da se moraju boriti do posljednjeg čovjeka.

Marijupoljrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
94 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bauštelac
1 godina prije

Motaj kablove

1 godina prije

youtu.be/NZdwaSA10ug

Ivan
1 godina prije

Borit ćemo se do posljednjeg ukrajinca, reče senilni Joe.

1 godina prije

Azovci se kriju u podrumu, nemaju hrane, vode, municije….
I oni “drže” Mariupol?
Jp!
Tako če ovi skorumpirani zapadni plačenici, koji nisu u ništa boljem stanju, pobjediti Rusiju!
Treba im samo 7 milijardi mesečno, da prežive.
Sholz če to obezbediti…

PATOGEN
1 godina prije

I ja se nadam da ću dobiti na lotu.

POLITIČKI NEKOREKTAN
1 godina prije

…sve je to od loše droge !!

PATOGEN
1 godina prije

I ja se nadam da ću dobiti na lotu.

Jednostavno receno
1 godina prije

Par dana prije, naslovna eu se odriće ruske nafte, plina, uglja…., v britanija uvodi nove sankcije, eu uvodi šesti krug sankcija rusiji…… Sat poslije, v britanija ukinula sankcije gasprom banci, ukraina želi da bude glavno središte za transport ruske energije za eu.???? Reko jeli ja dobro vidim, jesam li gdje buniku pokupio, ili lude gljive? Reka kakvo je ovo ruganje, nove se sankcije najavljuju a u stvari ih ukidaju, eu želi do nove godine sve ruske energente otkazati a ukraina želi biti glavno središte za transport tih energenata???

Robert
1 godina prije

Na youtube ima mnogo filmova u kojima glumi ili nastupa Zelenski. Svuda pravi budalu od sebe da bi nekog nasmijao ili da bi nesto novca zaradio. Oduvijek se prostutirao, covjek bez morala, glumac, rodjeni lazov. Cudi me kako nikoje novine ne koriste njegove slike iz tih jako glupih pozicija pa ne zacinu reporetazu s tim. Americke novine i novine njihovih satelia ukljucujuci i zavisne novinare u Hrvatskoj koji su placeni za psiholoski rat, iskrivu Putina na fotografiji. Kad covjek gleda video o Putinu, svuda je balansirana, mirna osoba a na fotografijama oni to montiraju kao da on vice, iskrivu mu lice itd. Kijev se nada da ce nametnuti svoju vlast nad cijelu Ukrajinu pa cak i da ce krenuti prema Moskvi. Ja sam siguran 100% da svako povlacenje ruskih trupa u Ukrajini bi rezultiralo s Kijevskom i NATO jos jacom ofenzivom. Glavna nagrada je ovaj puta uci u Moskvu. Englezi… Čitaj više »

Ivan
1 godina prije

ja se nadam Eurojackpotu, i tako svaki petak.

Akahuasla
1 godina prije

Svako moralno pravo imaju da se nadaju.

Agresor ce biti porazen

1 godina prije

Bilo bi poželjno, da nakon klavirske majstorije objavite i majstoriju u slogu kokainskog bossa.
Naime, Zelenski sav zdrogiran igra Al Pacina iz filma o Kolumbijskom kokainskom kartelu.
A na tubi imate video, da ima problema sa njuškom, koja svrbi zbog uzimanja kokaina…..

Selena
1 godina prije

Postoji video na kome se Zelenski sa drugarima na nekoj večeri dogovara o isceniranju novog masakra nalik onom u Buči. Prevod je na bugarskom. Možda su ga uklonili. Juče je ruska vojska pokazivala satanističku literaturu, uputsva žrtvoprinošenja itd. koju su ukrajinci ostavila za sobom u Rubežnom. Navode da je to razlog zašto su toliko bestijalni i okrutn,i i prema neprijatelju i prema svojima. Iživljavali su se nad obezglavljenim lešom ruskog vojnika, a ostale su sakatili. Sve su snimili i objavili. Podubni (ruski ratni reporter – Harkov) je pre dvadesetak dana javio da su razmenjeni ruski vojnici stigli u Belgorod osakaćeni – bez prstiju, kastrirani…Rusko Min.Odbrane je to demantovalo, ali posle snimka sa trupom bez glave…mislim da su slagali. Pogotovo što su neki (sad već mnogi) smenjeni, i to ne samo iz MO.

Jomla
1 godina prije

Najluđe u svemu je što tzv napredni svijet/narod puši ovakve priče, i još mole za više!!! Jbt, pretvorili su se u psihijatrijsku kliniku, u kojoj su normalni proglašeni bolesnima!!!
A satrapi su “političari”, “msm”, “stručnjaci”…
P.S: Navodni znaci su tu samo da označe da navedeni nemaju blage veze s značenjem riječi.

Praetorian
1 godina prije

Khadirov i braca mu se samo slatko nasmijase

eks
1 godina prije

U Mariupolju su svi kijevski “heroji” u podrumima čeličane Azovstal . Za njih su posebno zaduženi Kadirovci . Noćas su “kijevci” pokušali proboj blokade sa više manjih grupa, ali su pretrpeli neuspeh i nekoliko desetina poginulih. Ostali su se vratili u tunele. Toliko o Mariupolju , a o vojnoj pobedi će nam Zeleni pričati u nekom holivudskom filmu.

Mrčikola
1 godina prije

I ja se nadam da ću nategnuti Monicu Bellucci. 😁

1 godina prije

Rusi se nisu nikad hvalisali, kao amerikanci u Hollywoodski produkciji, šta sve imaju.
A mala informacija: Znaju, da su britanci dostavili u Lvov 20 specijalista za diverzije….
Sad ih prate… I nema više kuči… Uzeo Kalibar…

Kardinale
1 godina prije

Doci ce senilni Joe u kajaku

LZN
1 godina prije

Mariupol: “My little girl is buried in the dirt like a dog” and other tragic interviews
Pametnom dosta….

Keki
1 godina prije

Koliko ja znam, Mauripolj je već riješen, ima par dana.

Mladen
1 godina prije

A šta čekaš kolega ,Ajde i ti na pečena rebarca lipo se počasti pa nam iz prve ruke javi kako je to pod Ruskom kontrolom jer već izbjegavaš napisati okupacijom .U slast !

Roko
1 godina prije

Dao Bog da tebi a ne tvojoj obitelji Rusi dijele humanitarnu pomoć pod njihovom kontrolom .

burt
1 godina prije

sada su se sve jedinice Azova, mornaričke pješadije, policije, nacionalne garde koje su bile raštrkane i opkoljene u drugim dijelovima grada spojile u područje dijelova dvije četvrti sa sjeverne i istočne strane tako da zadnjih dana ruske jedinice ne mogu napredovati u tom dijelu a preuranjeno proglašavanje pobjede u Mariupolu je bila samo politička odluka i propaganda jer i Putin i ruski generali dobro znaju da ne drže cijeli grad tako da će pokušati na sve načine da unište ukrajinske jedinice

tihobl
1 godina prije

Preko dana ruska vojska hoda po fabrici. Izvjesili su zastavu DNR na tornju. Nacisti i strani turisti se kriju u podrumima i tunelima. Ovo Zelenski prica da ohrabri trupe kod Donjecka oko kojih se kotlic zatvara. Ima obecanje da ce u junu biti primljni u NATO, a u julu u EU.

Nena
1 godina prije

Verovatno oni preostali pacovi u tunelima će ga povratiti.
Koja ludost!
Koliko neko mora biti glup da izvali ovako nešto..

JoeP
1 godina prije

Nisam vojni strateg, ali čini mi se kako je Ukrajini prioritet obrana na istočnom bojištu gdje je angažirano na desetak tisuća ukrajinskih vojnika i nešto više ruskih. Koliko će Ukrajina i Rusija uspjeti trpiti gubitke i koja će strana prije kolabirati nebi se usudio prognozirati.
NATO je neslužbeno branio Mariopol, a kako bi to izgledalo da sad NATO službeno ide oslobađati Mariopol također se nebi usudio prognozirati.
Ukrajinaca još nije nestalo, ima ih, a do kada će ih biti neznam.
Također niti ne želim saznati koji bi to NATO vojnici nogom kročili na ukrajinsko tlo kad su oni najhrabriji završili u katakombama Azovstala.

nessy
1 godina prije

Ovaj ukrajinski idiot bi rado zapalio cijeli svijet, samo da bude po njegovu. Svom silom pokusava direktno u vojne operacije uplesti NATO i EU. Shvaca li on, ako se dogodi to sto prizeljkuje, da krecu masovni napadi artiljerijom i raketama, nakon cega ce Ukrajina liciti na izorano polje. Mozda i shvaca, ali ga nije briga.

mrdo
1 godina prije

Gojazni Đura, Hiber i Ad Astra se isto nadaju pobjedi ukro nacista i porazu Narodnih Republika Donjeck i Lugansk.

zac
1 godina prije

kako bi ja istjerao naci pacove iz katakombi, potopio bi ih vodom ili gadjao napalmom…izasli bi za 5 minuta

Rimtutituki
1 godina prije

Iducih 40et godina uz svu stranu pomoc,ukrajina postaje zemlja gladi,nemastinel ,korupcije,partija,sranja i 10% novih bogatasa. Matematicki

Otpornik
1 godina prije

Navodno će im podrume napuniti vodom pa će se ako ne izađu podaviti ko štakori.

Max
1 godina prije

Mariupolj se dugo držao ali sad je u Ruskim rukama,

Medo
1 godina prije

Simbolika slike je nenadjebiva.
LAKO JE TUĐIM KURCEM PO PLOTU LUPATI.

abc
1 godina prije

Na ruskoj televiziji gledam oslobođeni Mariupol. Ljudi se vračaju nazad u svoje domove, putevi se čiste, trgovine opet proradile, ruska vojska je dočekana s pljeskom i veseljem građana, ljudima se deliprerambena i socialna pomoč, život se vrača na velika vrata, itd.
A na Kijevskoj televiziji još uvjek ljudima peru mozak, da njihova vojska u Mariupolu ostvaruje pobjedu i da grad nije pod kontrolom ruske vojske.
Na youtube je ogromno materiala o trenutnom stanju Mariupola i Ukrajinci iz dana u dan spoznavaju laži svoje vlade i lokalnih medija. Takva država ne može pobjediti u ratu, jer je vlast protiv vlastitog naroda i protiv njega radi zločine najgore vrste. Takve države brzo prestaju postojati.

Roccos
1 godina prije

Ludi Zelembać po običaju fantazira.Za trideset godina samostalnosti ništa pametno ni prosperitetno nisu napravili,uvijek samo bezvezno režanje na Rusiju.Sjećam se one yebene Juliške Timošenko i njene namrgođene face pune mržnje kad je na Putinov poziv došla da objasni zašto Ukrajina uporno krade plin iako im Rusija prodaje po praktički dampinškoj cijeni.Poslije onog pogroma u Odesi Ukrajina je imala priliku pokazati da je normalna država,trebalo je samo da pohapsi naci bagru i strpa na dugu robiju.Naravno istraga je ostala mrtvo slovo na papiru i tada sam prognozirao da će Ukrajina kao država opstati samo u zapadnom dijelu,yebo ih ljubljeni Bandera i oni njega.Ostali dio je ionako nekadašnja Kijevska Rusija i bila bi zbilja povijesna perverzija gledati mirno kako Nato štakori baš tu postavljaju raketne rampe za udar na Rusiju.

hiber
1 godina prije

Inače, najbolji pokazatelj da Putin klizi ka porazu je Sultan. Upravo zabranio vojne i civilne prelete iz Rusije ka Siriji…

Lucija, prva
1 godina prije

Zaharova: “…прекјуче, када је са украјинског дрона на положај руских трупа бачен контејнер са ампулама. Планирано је да приликом њиховог уништења дође до хемијске реакције која би изазвала експлозију и пожар са ослобађањем токсичних материја које нису уврштене на конвенцијске листе.

Захарова је додала да постоје докази да је Украјина купила још око 50 дронова, омогућавајући им тако да распршују хемијско и биолошко оружје у ваздуху.

Раније данас је Игор Кирилов, начелник руских АБХО снага, рекао да би један од сценарија провокација које Запад планира да употреби у Украјини како би оптужио Русију, могао да буде отворена употреба оружја за масовно уништење у градовима Славјанску и Краматорску.”

Boba Lazarević
1 godina prije

Kao Bračanin kad se nada dobitku na lutriji, a nije uplatio srećku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI