Ukrajina se pretvorila u glavni globalni centar krajnje desnog ekstremizma

Nikolai Patrushev
43 komentara

Ukrajina je sada postala primarni svjetski centar krajnje desnog ekstremizma, rekao je u četvrtak sekretar Vijeća sigurnosti Rusije Nikolaj Patrušev, govoreći na sastanku šefova savjeta bezbjednosti ZND.

„Ukrajina je danas zapravo postala glavni globalni centar ultradesničarskog ekstremizma. Organizovanjem državnog udara u Kijevu 2014. i započinjanjem ubrzane transformacije Ukrajine u takozvanu anti-Rusiju, anglosaksonci su postavili ne samo da se pripremi mostobran za pritisak na našu zemlju, već i da se stvori presedan za dalju fragmentaciju ruskog etnosa u cilju njegovog potpunog iskorenjivanja“, rekao je Patrušev.

Takođe je naglasio da se “Rusija bori upravo protiv marionetskog kijevskog režima”.

“Obični Ukrajinci se jednostavno koriste kao moneta za pregovaranje, sredstvo za obuzdavanje Rusije”, dodao je sekretar ruskog Vijeća sigurnosti.

Prema njegovim riječima, učinjena je ponuda za neonacističke snage kako bi se osigurala dugoročna konsolidacija Ukrajine u zapadnoj sferi uticaja. Washington i London, kao i američki i britanski biznisi, ponašali su se na sličan način prije izbijanja Drugog svjetskog rata, podsjetio je. Ignorirali su Hitlerove agresivne planove i čak ih odobravali, nadajući se da će nacističku agresiju usmjeriti na Moskvu, što je na kraju dovelo do gubitka desetina miliona života, rekao je Patrušev.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Pa i jest.

target
1 godina prije

Petrusev – jos jedan u nizu glumaca. Evo i druge njegove izjave: Patrušev se izvinio zbog izjave svog pomoćnika o hasidima Moskva. 28 oktяbrя. INTERFAKS – Sekretar Saveta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev izvinio se zbog riječi svog pomoćnika Alekseja Pavlova, koji je u nedavnom članku o vjerskoj situaciji u Ukrajini jevrejski pokret „Habad Ljubavič” nazvao sektom. „Članak A.A. Pavlova, pomoćnika sekretara Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, objavljen u nedjeljniku Argumenti i Fakti, sadržao je pogrešne redove o ljubavičkim hasidima. Izvinjavam se čitaocima publikacije i želio bih da napomenem da ovo tumačenje odražava lična tačka gledišta A.A.Pavlova i nikako nije zvaničan stav Saveta bezbednosti Ruske Federacije“, rekao je Patrušev u pismu koje su dobili urednici publikacije. Sekretar Savjeta bezbjednosti je rekao da je „sa autorom članka obavljen odgovarajući rad“. Po svima drugima se smije “pljuvat”, a zna se koga se ne smije nazvati pravim imenom. Jedan drugi ruski tzv. duznosnik je komentirao… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Zelenski je na pruge izveo dvije parne lokomotive. Nema sta napreduju iz dana u dan.
Problem je sto je on uzor za Analenu Brabonjak koja ce zatraziti da zeljeznice u EU predju na ovo ekolosko gorivo.

Radi podsjecanja na to kakvu je tehnologiju i industriju imala Ukrajina nekad – na dansnji dan prije 65 godina Lajka je poletjela u svemir.

tihobl
1 godina prije

Владимир Зеленски је рекао да неће учествовати на самиту Г20 на Балију ако тамо буде био присутан Владимир Путин.

Zar je Ukrajina u G20 ?

tihobl
1 godina prije

За само годину дана, од државе са најјефтинијом струјом у Европи, Молдавија је постала земља са најскупљом струјом и најсиромашнијим становништвом.

1 godina prije

Politički korektan naziv za fašističku tvorevinu..

1 godina prije

iz najave – Ukrajina je sada postala primarni svjetski centar krajnje desnog ekstremizma,pa uporedimo malo što čini izraelska sila najbliže Palestini i di je tu pravednost UN-a bude svijet još pričekao na pravednost.Stoga ću po prilozima o neobjavljivanim pojavama iznad Ukrajine po razvikanim portalima di imamo naravno iznimku ovog portala pa podsjetimo se:25.11.20 Nermin N. Mystery Metal Monolith Discovered in Utah Desert.U pustinji američke savezne države Utah otkriveni misteriozni monoliti,fale tu sada aktualni fotopokazi a na portalu imate kad je pokazivano a iznad Ukrajine je bila nedavno nlo predstava pa iz aktuelnosti kopiram: Sada postoje fotografije stupova Svjetlosti koji ‘samo vise tamo na nebu’, vjerujem u Koreji. (snimak u prilogu izvora) Ovi su više slični onima koje ste mi pokazali , samo su oni koje ste prikazali bili mnogo širi. Jesu li ovo sada oni o kojima ste govorili? ……..s: … oni su, još jednom, dio izgradnje veće prezentacije. Oni… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Јулија Прохорова, која живи у Немачкој и на свој начин подржава своју земљу, Русију, је нестала 14. октобра. Тај дан је, наиме, извршен претрес њеног стана и она се од тада не јавља на телефон.

На сајту тужилаштва града Ландсхута појавио се записник да је Рускиња оптужена за “подршку агресивном руском рату”. Јулијини рођаци верују да је била у притвору све ово време. Прети јој казна од 10 година затвора.

1 godina prije

uzeti ću još malo; (priložena je fotka 4 monolita u nekoj sobi)slobodno mogu reći da su to uzeti monoliti i pokušavaju provaliti u tehnologiju isto je to kao i pogonski uređaj na nlo-u-nije za ljudski um dostupno) Možete li potvrditi je li to bilo legitimno i govorite više o tome, ako je to prikladno? …….s: Da, . Ovo je točan prikaz. Oni su prevezeni na ovo ‘tajno mjesto’ i ostavljeni na miru jer je vrlo brzo postalo očito da se ništa ne može učiniti da se ‘provali’ u te strukture i da su svi pokušaji da se to učini izbacili ‘pokušavače’ iz vidokruga. ………..m: Na koji način? ……..s: Kao što smo već spomenuli, ti su spomenici tako pažljivo dizajnirani da spriječe bilo kakvo oštećenje. U ‘netehničkom’ smislu rekli bismo da, ako se diraju, ispuštaju frekvenciju koja iskrivljuje fizički, kao i mentalni sastav, tako da onaj koji petlja ne može nastaviti.… Čitaj više »

1 godina prije

admine……stavio si mi zakačku…..eh daaaaa – aprovaaaaaal…..a štaš ako češ pusti a ak neš isto ti ništa ne mogu iako nije sve što VI pokazujete bitno o Ukrajini tako i ovaj tekst pokazuje dio koji se rjetko nađe po razvikanim portalima ili npr na CNN-u ali na Fox.news kod Tuckera eeee ovo bi bila vijest iako ne provjeravam što se tamo sve pokaže………..

1 godina prije

i AKO SE SMIJE PITATI:
Može li se dobiti odgovor zašto ste ukinuli za prijavljene …..k o t a č i ć…ispod napisana komenta kojim smo mogli ispravljati postavljeni -prođeni tekst

1 godina prije

evo onda u Vašem stilu…….ovi su mjerodavniji od onih di ja pokupim vijest…….ako se zaobiđe i komentator pod nessy izvještaj…………….
Pakistanske sigurnosne službe potvrdile su pokušaj atentata na bivšeg premijera zemlje Imrana Khana ranije tog dana na političkom skupu. Viši čelnik Khanove pakistanske stranke Tehreek-e-Insaf (PTI) rekao je da je Khan upucan u stopalo, zbog čega je trenutno na operaciji . “Bivši pakistanski kapetan kriketa odveden je s mjesta okupljanja u blizini grada Gujranwala na liječenje u Lahoreu, udaljenom oko dva i pol sata vožnje”, piše CNN.

Jan
1 godina prije

Ako sutra presjeku, ili izvedu sabotažu i opet se prave glupi – iako se zna tko stoji iza eksplozija na Baltiku, ali svi se pravimo glupi da ne naškodimo interesima zemlje – preživjeli bismo. Za druge nisam siguran”, rekao je Vučić govoreći o rujanskim eksplozijama koje su oštetile plinovode Sjevernog toka. Moskva je okrivila UK za orkestriranje sabotaže, što je London negirao.

Srbija nije članica EU-a i nije se pridružila sankcijama Unije protiv Moskve, unatoč sve većem pritisku iz Bruxellesa da to učini.

Europskim terminskim ugovorima za plin u četvrtak se trgovalo između 1333 i 1405 dolara za 1000 kubičnih metara, zbog straha da će neuobičajeno toplo vrijeme uskoro ustupiti mjesto sezonskim temperaturama u studenom.

Vojni analitičar
1 godina prije

Ukrajina se pretvorila u glavni globalni centar krajnje desnog ekstremizma kojeg histerično podržavaju sve zapadne vlade i političari, korporacije, mediji, “nevladne organizacije”, “selebritiji” svi odreda ljevičarske orijentacije ili lažni konzervativci koji su se od tih ljevičara razlikuju samo po imenu.

Zaista bi bilo zanimljivo priupitati i ovog Petruševa i sve njegove istomišljenike po čemu je to ukrajinski režim i njegovi sponzori “ekstremno desničarski”. Eto, baš zbog ovakvih budala koje blebeću takve gluposti i nemaju ni pameti ni muda stvari nazvati pravim imenom Rusija gubi propagandni rat. Jer jebiga, puno je lakše i bezopasnije protivnike nazvati “nacistima” nego uprijeti prst na stvarni problem. No izgleda da je Petrušev vidio što je snašlo Kanye Westa kad je to napravio pa je naučio lekciju o tome koga ne smije apostrofirati kao problem.

1 godina prije

od ovog imena Nikolaj ima i zanimljivi Levašov pa zbilja što je sporno u ovom tekstu da je blokiran…. još malo; (priložena je fotka 4 monolita u nekoj sobi)slobodno mogu reći da su to uzeti monoliti i pokušavaju provaliti u tehnologiju isto je to kao i pogonski uređaj na nlo-u-nije za ljudski um dostupno) Možete li potvrditi je li to bilo legitimno i govorite više o tome, ako je to prikladno? …….s: Da, . Ovo je točan prikaz. Oni su prevezeni na ovo ‘tajno mjesto’ i ostavljeni na miru jer je vrlo brzo postalo očito da se ništa ne može učiniti da se ‘provali’ u te strukture i da su svi pokušaji da se to učini izbacili ‘pokušavače’ iz vidokruga. ………..m: Na koji način? ……..s: Kao što smo već spomenuli, ti su spomenici tako pažljivo dizajnirani da spriječe bilo kakvo oštećenje. U ‘netehničkom’ smislu rekli bismo da, ako se diraju,… Čitaj više »

1 godina prije

ma na koju foru je ovo blokirano uzeti ću još malo; (priložena je fotka 4 monolita u nekoj sobi)slobodno mogu reći da su to uzeti monoliti i pokušavaju provaliti u tehnologiju , ,-u-nije za ljudski um dostupno) Možete li potvrditi je li to bilo legitimno i govorite više o tome, ako je to prikladno? …….s: Da, . Ovo je točan prikaz. Oni su prevezeni na ovo ‘tajno mjesto’ i ostavljeni na miru jer je vrlo brzo postalo očito da se ništa ne može učiniti da se ‘provali’ u te strukture i da su svi pokušaji da se to učini izbacili ‘pokušavače’ iz vidokruga. ………..m: Na koji način? ……..s: Kao što smo već spomenuli, ti su spomenici tako pažljivo dizajnirani da spriječe bilo kakvo oštećenje. U ‘netehničkom’ smislu rekli bismo da, ako se diraju, ispuštaju frekvenciju koja iskrivljuje fizički, kao i mentalni sastav, tako da onaj koji petlja ne može nastaviti.… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Američki nosač aviona u Splitu – potvrda zajedničkih vrijednosti Hrvatske i SAD.

Meštar
1 godina prije

Ma ne navijajte. Nema multipolarnog svijeta. Dugin govori da su Rusi nadrasa. Putin se ponaša kao da je učio lekcije od CIAe, upao je u rat koji ne može dobit, traljavo: ne kontrolira nebo iznad Ukrajine, ne kontrolira dovoz pomoći u Ukrajinu i ne kontrolira Crno more- to je puno rupa. Radi sve što Amerima odgovara, usrljao je u ratnu avanturu, bespotrebno uništava Ukrajinu, debil. Pogledajte ko vodi Ukrajinu, pa ako takvima ne smetaju nacisti onda vam je jasno da tu sve smrdi.

Lucija, prva
1 godina prije

“NYT. Ciklično se govori o novim valovima, nikad potpuno uspavanim, nacizma koji se poput šumskog požara širi po cijelom svijetu. O tome se puno govori od početka sukoba Rusije i Ukrajine. Bataljun Azov, kojeg OSCE optužuje za masovna ubijanja zarobljenika, skrivanje leševa u masovnim grobnicama i sustavnu primjenu mučenja. U grbu Azova Wolfsangel je uključen u crno sunce. Crno sunce, također nacistički simbol, sastoji se od 12 radijalnih runa i vrlo nalikuje simbolima koje je SS koristio u svojim grbovima. I ako je istina da Ukrajina nije nacistička zemlja (…krajnje desna stranka Svoboda je na posljednjim izborima prešla s 10% na 2%), neonacisti u Ukrajini postoje i imaju značajnu težinu u društvu.” – Njemačka: nacisticka nostalgija. Mnogo je, svakako previše, pokreta koji se smatraju opasnima i koji hvale povratak nacizma u Njemačku, domovinu Führera. (?). – Italija: Forza Nuova i CasaPound. Tu je korelacija s fašizmom i neofašizmom vrlo jaka.… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

НАТО је за украјинске рањенике обезбедио 68.000 литара крви за трансфузију. Постоји само један мали проблем – крв је била заражена вирусима ХИВ-а и Хепатитиса.

Све се сазнало кад су руски хакери дошли до резултата истраживања ове крви.

Dokumente u png formatu potrazite sami.

tihobl
1 godina prije

Кратки политички речник енглеског језика :  ➢ Цео цивилизовани свет – све америчке колоније ➢ Демократија – власт англосаксонаца над демосом ➢ Код нас влада демократија – код нас владају англосаксонци ➢ Код вас нема демократије – имате нешто што англосаксонци сматрају својим ➢ Код вас влада тоталитаризам – Имате нешто што Англосаксонци сматрају својим и не желите да им то дате ➢ Кршите људска права – кршите права англосаксонаца да вам одузму оно, што припада вама, али они желе да вам одузму… ➢ Боримо се за људска права – боримо се за права англосаксонаца да убију оне, који не желе нешто да им дају. ➢ Имамо слободу говора – можемо да говоримо оно, што је одобрио амерички Стејт Департмент. ➢ Код вас нема слободе говора – дозвољавате себи превише онога што амерички Стејт департмент не одобрава. ➢ Русија прети целој цивилизованој међународној заједници – Из неког разлога, Русија не… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Сједињене Америчке Државе планирају да покрену програм под називом „Подршка партнерима за примену санкција Русији“ за који ће бити издвојено око 6 милиона долара. Обим новчане помоћи неће бити исти за све земље, он може варирати од 50.000 до 250.000 долара.

U prevodu: dacemo politicarima pojedinih zemalja mito.

tihobl
1 godina prije

Национални састав Одесе 1894. године

Руси: 188082
Јевреји: 112235
Пољаци: 13462
Немци: 8897
Греци: 5272
Французи: 1129

А где су Украјинци?

goran
1 godina prije

ja jedva čekam da nam rusija očita bukvicu jer očigledno 10 milijona ljudi koji su umrli u 2 svj ratu nisu bila dovoljna lekcija.
može vas sve na toj vlasti biti sram,vi niste nikakvi ljudi vi ste izrodi palih koji su pobjegli od YAHUAH koji im je dao sve ali ni to im nije bilo dovoljno,ali nećete se provesti dobro na kraju i to mi je drago jer znam da če vas stiči zasluženo,ako ne u ovom ljudskom životu,onda onom u duhovnom,samo tamo je riječ o cijeloj vječnosti koja je malo preduga od ljudskih 100 g.

Red Dog
1 godina prije

Pri osnivanju Azova je drug Bilecki rekao doslovno da je namera da od Ukrajine napravi bazu za „beli krstaski pohod“ na svet.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI