Ukrajina slabi “iz dana u dan”

Elon Musk Tesla
8 komentara

Elon Musk je ponovio svoje uvjerenje da će Ukrajina izgubiti svoj sukob s Rusijom, tvrdeći da se položaj Kijeva u budućim mirovnim pregovorima slabi svakim prolaznim danom sukoba.

Komentarišući na X (nekadašnji Twitter) u ponedjeljak, milijarder je rekao da panika raste među podržavaocima Ukrajine u SAD-u, gdje republikanci u Predstavničkom domu blokiraju više od 60 milijardi dolara svježe pomoći za Kijev.

“Za mnoge, ovo je posljednja velika isplata koju će ikada vidjeti. Reći će bilo što da je dobiju,” tvrdio je Musk, odgovarajući na razgovor započet od strane svog bivšeg kolege iz PayPal-a, Davida Sacksa.

“Vrijeme je za primirje i mirovne pregovore između Ukrajine i Rusije. Ukrajina je izgubila ovaj rat i ništa to neće promijeniti,” odgovorio je popularni nalog Wall Street Silver, koji komentariše finansijske i opće vijesti. Američka pomoć, ako je pružena, neće preokrenuti tok sukoba, predviđao je.

Musk se složio, odgovarajući da je jedino pitanje “koliko će ljudi umrijeti prije nego što se ta realnost prihvati.”

“Mirovni sporazum trebao je biti postignut prije godinu dana. Od tada, hiljade mladića je umrlo za ništa i položaj Ukrajine postaje slabiji svakog dana,” dodao je.

Sporazum o miru u Ukrajini bio je prethodno odobren od strane Moskve i Kijeva 2022. godine u prvim sedmicama otvorenih sukoba. Ukrajinska vlada konačno je odbacila nacrt sporazuma i pokušala pobijediti Rusiju na bojnom polju uz zapadnu pomoć. Najviši pregovarač Kijeva, David Arakhamia, priznao je prošle godine da je Boris Johnson, koji je tada bio premijer Ujedinjenog Kraljevstva, utjecao na ishod pregovora.

Musk je nedavno pristao sa Sacksom u argumentu da je sukob u Ukrajini iz američke perspektive “rat laži” u smislu “kako je počeo, kako ide i kako će završiti.”

elon muskrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 mjeseci prije

Ocekivao sam da ce rusi jurnuti za ukrima koji bjeze, zazueti Lastockino i Orlovku, ispeglati liniju fronta, ne dati neprijatelju da se ukopa na rezervnoj liniji.
Kad ono rusi stadose, izvlace civile iz podruma, ciste mine, pronalaze ostavljene ukroopske ranjenike, uklanjaju leseve.
Umjesto proboja fronta i napredovanja u dubinu opredjelili su se za hiljadu rezova. Od Zaporozja do Harkova juce su napadali cijelom linijom pomalo. NYT je registrovao 5 glavnih pravaca gdje je bio jaci napad. Kijev i Ramstajn su zbunjeni gdje ce biti sledeca ruska ofanziva.
Ni ruski blogeri nisu u stanju da je predvide. A rusi opet idu na postepeno tanjenje linija i kad je negdje istanje ici ce u proboj. I opet nece biti velikog napredovanja. Samo do desetak kilometara.
Idu na to da sto vise iscrpe neprijatelja malim rezovima. Dosadno i nezanimljivo.  

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Rusija slabi “iz dana u dan”.

Max
2 mjeseci prije

Točno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI