Ukrajinke bi trebale da se pripreme za regrutaciju

30 komentara

Ukrajinska vlada treba da ostavi iza sebe svoj  “staroškolski mentalitet” i da implementira istinsku jednakost u oružanim snagama, smatra glavni vojni savetnik Kijeva za rodna pitanja Oksana Grigorijeva.

Kijev trenutno revidira svoj sistem služenja vojnog roka, a poslanici raspravljaju o amandmanima za snižavanje starosne granice za mobilizaciju i kažnjavanje onih koji izbjegavaju regrutaciju. Trenutno nema planova za regrutaciju žena, ali je ta ideja već bila pokrenuta.

“Naš ustav kaže da je dužnost svakog Ukrajinca da zaštiti svoju domovinu, tako da je jedino ispravno da i žene služe”, rekla je Grigorijeva za  britanski list The Times u srijedu. Rusija „neće jednostavno nestati“, tvrdila je, pa „kao i Izrael, moramo biti spremni na ovo, a to znači obučavanje i muškaraca i žena da budu spremni za rat“.

Ukrajinske oružane snage i dalje doživljavaju ozbiljnu nestašicu osoblja na bojnom polju, što je priznao i niz najviših ukrajinskih vojnih oficira, uključujući komandanta kopnenih snaga Aleksandra Pavljuka, koji je u ponedjeljak upozorio da mobilizacija “niko ne može preskočiti” .

Više od 45.000 žena trenutno služi u ukrajinskim oružanim snagama, saopštilo je Ministarstvo odbrane prošlog mjeseca. Prošle godine su sve Ukrajinke koje imaju medicinsko ili farmaceutsko obrazovanje bile obavezne da se prijave u vojsku. Ministarstvo odbrane je u januaru prvi put od početka sukoba kupilo 50.000 kompleta ženskih uniformi.

Kako bi se podstaklo više žena regruta da se dobrovoljno priključe vojsci, promjene u “staroškolskom mentalitetu” treba uvoditi od malih nogu, tvrdi Grigorieva. “To se mora promijeniti. I fizički i psihički, moramo od malih nogu pripremati djevojčice da zaštite državu”, tvrdi ona.

Iako vlada u Kijevu insistira da je samo 31.000 ukrajinskih vojnika ubijeno u dvije godine sukoba, neki vojni komandanti privatno su priznali da ovaj broj nije vjerojatan. Prema nedavnim procjenama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je samo od početka ove godine izgubio preko 80.000 vojnika – ubijenih i teško ranjenih.

Prošle sedmice, predsjednik Vladimir Zelenski donio je izmjene zakona o mobilizaciji, dozvoljavajući vojsci da regrutira 25-godišnjake i ukidajući nekoliko kategorija izuzeća od služenja vojnog roka. Međutim, određene kategorije državnih službenika dobile su imunitet zbog  „kritičnog” značaja njihovog rada – u koje je očigledno bilo nekoliko cirkuskih trupa, ali ne i zaposleni u odbrambenoj industriji.

rusijaukrajinaŽene
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
trolling queen
18 dana prije

Ukrajinski ljudi bi morali tražiti konačnu regrutaciju 200000 ukrajinskih birokrata i upravitelja na vlasti koja bi pokazala na prvoj crti svoju snagu i odlučnost u obrani Ukrajine, trebaju primjerom pokazati odlučnost u obrani demokratskih vrijednosti….oni bi morali svima nama pokazati kako se to radi, bilo bi na kraju i vrijeme konačno i to vidjeti — najbolji od najboljih na prvoj liniji….prava reklama za Zelenskog i njegove najbolje i jedinstvene (iste one koje po Palestini ubijaju nenaoružane)….Ma, fuj!

Bruno
18 dana prije

Možda su onih 470 000 Mađari, Rusi iz Ukraine, Slovaci, Rumuni, isilovci, isplaćenici Englezi, Ameri,Francuzi itd. Onih 31 000su čisti naci Ukrainci, Azovci i Ajdarovci, i samo se oni broje. A biće da nestaje i nacista. Ma samo me interesira hoće li Oksana – seksana povesti i Elenu i njenu pizdu Zelenog. Pa valjda njih troje najviše vole Ukrainu, više od života. Zamisli samo nakon rata njihove stometraske kipove na Majdanu. Položili živote na oltar domovine.

nastran
18 dana prije

tome se vesele samo ove manekenke s fotografije..koje su se ionako samo poslikale!?!

nepoželjni
18 dana prije

Zahvaljujem Logičnom što je ovim člankom pokrenuo razmišljanje o toj temi. Živimo u svijetu gdje je život žene postao vrjedniji od života muškarca… na sve strane se kroz medije insinuira kako su žene ugrožene i kako njihova prava treba izjednačiti sa muškarcima (a već davno su njihova prava prešla na štetu muškaraca)…pišu se nekakve konvencije u njihovu korist (i opet,naravno) na štetu muškaraca… na razne funkcije u organizaciji društva biraju se žene samo zato što su žene ne gledajući na njihovu stvarnu kvalificiranost za obavljanje te funkcije …kod rastave braka se favoriziraju na štetu muškarca itditd…. jasno mi je da je sve to usmjereno stvaranju sukoba, kako bi se stvorio dubok jaz između muškarca i žene, sa ciljem uništenja obitelji i tako potaknulo depopulaciju. Pa, ako je sve tako da žene imaju izjednačena prava sudjelovanja u svim društvenim stvarima onda moraju biti izjednačene i u svim obavezama koje se nameću… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
18 dana prije

Pa već jesu ! Od Klagenfurta do Flensburgs ! U svaku Puffu 😁 , premda .. Ima ih ” na radu ” nešt i u Nizozemskoj 😊 …

Ivek
18 dana prije

Ne, nego trebaju žene uzet oružje i pokokat sve vodstvo i regrutere.

tihobl
18 dana prije

…moramo od malih nogu pripremati djevojčice…

Bravo Oksana. U Hitlerjugend su uzimani samo djecaci i starci.

Ante
18 dana prije

Zato se Francuski predsjednik žuri poslati u Ukrajinu svoju vojsku da tamo rade što su dosada radili oni vojnici koji će sada ići u rat. Ukrajinski narod više uopće nema kontrolu nad vlastitom državom svi su izginuli ostali su na putu da poginu pod pritiskom stranih država kao i vlastitih političara.

Tupko Glupko
18 dana prije

Čekaj, stani malo – Ukrajina je imala prije rata 44 milijuna stanovnika.

Maknemo 8 milijuna Rusa koji ili žive na novim ruskim teritorijima (bivša Ukrajina), ili su izbjegli u Rusiju, maknemo 6 milijuna Ukra koji su izbjegli u Europu, ostaje im još 30 milijuna stanovnika.

Maknemo mlađe od 25 i starije od 60 i dođemo do brojke od nekih 15 milijuna.

Pola od njih su muškarci, tj. oko 7,5 milijuna.
Recimo da ubijenih, teško ranjenih i mobiliziranih Ukra ima milijun.

Ostaje 6,5 milijuna.

I neće se barem svaki trinaesti javiti da ih se skupi 500.000 da ginu za Zelenskog i svoju vlast vičući Slava Ukrajini?
Zbog čega žele mobilizirati žene.

Ako je takva situacija, onda im je bolje da odmah potpišu kapitulaciju.

Max
18 dana prije

Već služe u horizontali.

18 dana prije

c/p:
bolje ostati bez drzave nego bez naroda

Stela
18 dana prije

Ženska emancipacija kako je vide EU birokrati.

R M
18 dana prije

Ukrajinke stvarno deluju simpatično, imaju tu neku slovensku lepotu. Ali ova priča o regrutaciji je totalno dno dna

Ivan Bgd
18 dana prije

Sad kad su pobijeni mladi ukrajinaci na redu su zene, zar to nije ciscenje terena od gojima, priprema za novu Hazariju?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI