Ukrajinska vojska izvodi masovni udar na Energodar koristeći tešku artiljeriju

Energodar
43 komentara

Ukrajinske oružane snage otvorile su jaku vatru na grad Energodar u Zaporoškoj oblasti, saopćila je gradska vojno-civilna uprava.

“Oružane formacije kijevskog režima otvorile su jaku vatru na grad Energodar”, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegram kanalu administracije. Mole se stanovnici da se presele na sigurna mjesta. Informacije o žrtvama i šteti na infrastrukturi se utvrđuju.

Član Glavnog savjeta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov rekao je da je ovo drugi napad ukrajinskih trupa na grad uz upotrebu teške artiljerije u srijedu. Prema njegovim riječima, ranije su ukrajinske oružane snage granatirale dio Energodara gdje se nalazi nuklearna elektrana Zaporožje. Zvaničnik je rekao da je najmanje šest granata eksplodiralo u blizini prostorija NEK.

Ukrajinske snage su u proteklih nekoliko dana izvele nekoliko udara na prostorije Zaporožje NEK u Energodaru, koristeći, između ostalog, dronove, tešku artiljeriju i višecjevne raketne sisteme. Većina napada odbijena je sistemima protivvazdušne odbrane, međutim, granate su pogodile neke infrastrukturne objekte i blizinu skladišta nuklearnog otpada.

Energodarrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
43 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante
1 godina prije

Jeste, a kažu da su još pripremili i velike ventilatore da okrenu radijaciju prema Rusiji.

tuf
1 godina prije

Kako je u vrlom novom svijetu lagano imati kristalnu kuglu. Evo vjerujem da nitko nije krivo predvidio niti mislio da će zbog dolaska UN-ovog Guterresa napadi na Zaporožje prestati. Čak dapače, biti će čudo ako ne smjeste kakav ‘šokantni’ false flag. Danas odmah ujutro zove Blinken svojeg ukrajinskog namještenika Kulebu, šalje instrukcije na temu NP Zaporožje prije sastanka s Guterresom. Čisto da sve prođe glatko, vjerojatno s još ponekim priloženim ‘dokazom’ u njihovu korist. Istovremeno Guterres očigledno nema ni planove posjetiti samu NE Zaporožje, njemu je dovoljno ostati u Lavovu glumiti da se došlo nešto ispitivati. Otići će sa već unaprijed pripremljenim mišljenjem i scenarijem, što potvrđuje i činjenica da su ‘zapadne’ zemlje već zatražile sastanak Vijeća sigurnosti UN-a 24.08. gdje će Guterres izvjestiti o “rezultatima” posjete Ukrajini. Krivac se već zna. Tipični folklor koji se iznova i iznova ponavlja. A onda ćemo tek za koju godinu, kao u slučaju… Čitaj više »

Emiliano Zapata
1 godina prije

Promjenite naslov u : “Ukrainski siromasi, mobilizirani da ginu za interese megakorporacija i superbogatih satanista ginu i gube oci, udove, domove… ”
Hvala!
P.s.
Kad krenu s Taiwanom samo zamjenite ime naroda.

ad astra
1 godina prije

Koji sistem obrane od topničkih projektila imaju Rusi? Isto pitanje za rakete iz HIMARS-a.

Probuđeni
1 godina prije

Koja to protuzracna obrana obara topovske granate?

Darko
1 godina prije

Jedna termo nuklearna ka Kijev i Ukrajina će se u trenu dovesti u red. Rusi što čekate?

bruegel the elder
1 godina prije

“U prethodnoj temi sam pisao o NATO projektilu koji je ispaljen na Energodar:

Ukrajina je ispalila britanske rakete Brimstone na Energodar i nuklearnu elektranu Zaparožje. Prema Wikipediji, raketa Brimstone ušla je u službu 2005. godine.
Fotografije elektronike objavljene su na Telegramu. Dva prikazana PCB-a predstavljaju tehnologiju iz 1970-ih: standardni 16-pinski Schottky integrirani krugovi, diskretni otpornici s otvorom. Dva IC-a su označena kao AM26S02/BEA – dvostruki monostabilni multivibrator koji je napravio Advanced Micro Devices (AMD) 1970-ih.

Bosna
1 godina prije

Ova nuklearka s sest reaktora, vrijedi najmanje 50 miljardi Eura. To je sad rusko. Amerika I Engleska bi zelili s kojekakvim makinacijama to uzeti Rusiji I dati Zelenskomi njegovim Azovcima.

tihobl
1 godina prije

Juce sam upratio tu vijest kod novorusa, a dva sata kasnije sam kod ukra naisao na vijest da su tesko granatirana ona dva mjesta na suprotnoj obali.

Obratite paznju na dinamiku granatiranja – rokaju jedan dan, rusi ih poklope, pa par dana zatisje dok ne dovuku nove artiljerce sa drugoh dijela fronta.

NOME
1 godina prije

Velika je korist od nuklearne havarije Zaporožja, koji je najveći izvoznik el. energije prema EU= redukcije struje=ekonomski kolaps. Radijacija može opravdati novo zatvaranje, uništenje poljoprivrede pod izlikom kontaminacije usjeva, životinja i vode, mogući veliki broj mrtvih uzrokovan kemijsko biološkim tretmanom zadnjih godina se može također opravdati radijacijom… još jedan as iz rukava globalista

pajo
1 godina prije

Gledam inbexile i komentare na imbexu i pitam ih sve ovdje jer tamo nemogu nemam kenjbook. U kojem smjeru se zemlja okrece. Ili je ravna ploca pa vjetrovi nose radijaciju?

Adriana
1 godina prije

Da su Rusi stvarno tako zločesti, razlupali bi rasklopna postrojenja na preostalim ukrajinskim nuklearnim elektranama, a bogme lupili i po termo centralama i velikim transformatorima širom zemlje. Skvičanje bi postalo nepodnošljivo, sve o pomoru hladnoćom u nadolazećem razdoblju.USA-Ukrajinska propaganda je daleko moćnija i učinkovitija od ruske. Naravno, lijep novac koji izvozom struje (rođena proizvodnja crkla, pa ima viška) u EU plaćaju za zastarjelo naoružanje bi otpao, a bogami za džabe nema ni bofla.

Max
1 godina prije

Ako postoji tolika opasnost onda je Rusi moraju ukloniti.

Vitez
1 godina prije

RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU
RUSIJA PREMJEŠTA HIPERSONIČNE RAKETE NA BALTIK. “SPREMA SE PROVOKACIJA U NUKLEARKI”
Evo naslov iz Indexa,oni imaju ekskluzivu iz prve ruke iz RF, :), malo da vas nasmijem.

Ahmat sila
1 godina prije

Atomska havarija u centralnoj Evropi Amerikancima strašno odgovara. Bolje za njih ne može biti.
Rusofobija je njihova zlatna karta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI