Ukrajinski diverzanti pokušali upasti u Rusiju

Ruska vojska
23 komentara

Ruske oružane snage i njena granična straža u regiji Bryansk spriječili su ukrajinsku diverzantsko-izviđačku jedinicu da uđe u zemlju radi operacije, izvijestio je u četvrtak guverner Aleksandar Bogomaz.

Prema rečima zvaničnika, jedinica od 20 ljudi pokušala je da prodre na rusku teritoriju u blizini sela Slučovsk u okrugu Pogarski u Brjanskoj oblasti, severno od Ukrajine. Međutim, njihov pokušaj su osujetile ruske snage, koje su otvorile vatru na grupu, rekao je Bogomaz.

Ranije tokom dana, guverner graničnog regiona sa Ukrajinom takođe je izvestio da su kijevske trupe izvele minobacački udar na selo Zapesočje, u okrugu Pogarski. Tvrdio je da u napadu nije bilo žrtava, ali je naveo da je u granatiranju oštećeno deset stambenih kuća i jedan automobil.

Bogomaz je u srijedu također izvijestio da je ukrajinska bespilotna letjelica bacila eksplozivnu napravu u regionu, pri čemu je jedna osoba povrijeđena.

Prošlog mjeseca, druga grupa ukrajinskih diverzanata prešla je u regiju Bryansk i pokrenula racije na nekoliko lokalnih sela, ubivši najmanje dva civila i ranivši jedno dijete. Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) je tada izvijestila da je zaustavila grupu tako što ih je gurnula nazad na ukrajinsku teritoriju i pogodila ih „ masivnim artiljerijskim udarom“. ”

Taj incident je ruski predsjednik Vladimir Putin označio kao ” teroristički napad “, koji je ljude odgovorne za takva djela nazvao ” neonacistima i teroristima”. ”

Ruske regije koje graniče s Ukrajinom redovno su bile na udaru kijevskih snaga od početka dugotrajnog sukoba. Lokalne vlasti u regijama Bryansk i Kursk više puta su prijavljivale granatiranje ukrajinskih snaga, koje je povremeno rezultiralo civilnim žrtvama, ali je uzrokovalo štetu na brojnim stambenim zgradama.

Diverzantirusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
11 mjeseci prije

Loš pokušaj.

NOVI STARI
11 mjeseci prije

zapravo jadno

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

A u Ingushetiji – opća klaonica , danas ! Neke pobunjeničke grupacije , napale policiju , 3 policajca poginula i 8 teško i lakše ranjeni .. Po izvješćima , tamošnje policije ” svi terroristi su neutralizirani ” ( u što duboku sumnjam – no – hajde …. )

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Mihajlo Podoljak, viši savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog,  danas je izjavio da isključuje mogućnost mirovnih pregovora dok ruske snage ne napuste cijelu Ukrajinu, uključujući Krim koji je Rusija vratila pod svoje okrilje još 2014.
Podoljak je na Twitteru objavio da “nema govora o bilo kakvim teritorijalnim ustupcima ili pregovaranju o našim suverenim pravima”.

Dok su ovakvi na vlasti u Ukrajini, rat može trajati unedogled.
Svaki rat završi primirjima, pregovorima i dogovorima.
Ali ovi neće niti čuti o njima.

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

FRANCUZKA GORI !!!! Djesilo se najgore moguće !!! Violentni prosvjedi se PROŠIRILI po SVIM gradovima ⚠️ !!! To vlada ne mre više kontrolirati ! Tu sad više ne pomaže niti ” policijski sat ” niti bilo što – do jedino !!!! ULASKA NATO TRUPA !!! KOJIH I ČIJIH ?!

Ivan
11 mjeseci prije

Jesu li ih barrm posmicali ko cucke?

tatamata
11 mjeseci prije

sad ce nam gospon Burt objasniti da su to bili ruski partizani ,isti oni koji su podmetnuli bombu u kaficu prije koji dan

tihobl
11 mjeseci prije

U gradu Dnjipru, dobrotvorna organizacija Virtus prošle je godine registrirala 2.300 seksualnih radnica, ali daleko više ih se preselilo u grad kako bi pobjeglo od borbi. Uvjeti rada i s financijskog aspekta su se urušili u odnosu na predratno razdoblje. Tako su, prema pričama samih prostitutki, cijene rada pale s 12 $ po satu na 6-7 $. Uz to, ugrožena im je sigurnost. Često vojnici i drugi klijenti ne žele platiti dogovoreni iznos i seksualne radnice bivaju silovane, opljačkane ili istučene.

CRV
11 mjeseci prije

U ovu bajku mogu povjerovati samo teške naivčine. Plaćeni dežurni marketing na portalu će već vjerovatno proturiti par copy/paste sijaset tekstova za redom.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“Od ovih 50tak što su danas izgunuli kod Vuhledara barem ih je pola preko ili oko 50 godina.
Pa čemu regrutiranje tih staraca kad Ukrajini dolaze volonteri?” koment

Telegram i DocumentingReality

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Uz to će ići i – pokušaj – neviđene opresije !!! Razine one , paradigme ZLA , tokom vlade Pol Pota i Khmer Rouge ! The Killing Fields !

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Taj kirby – ljepi dečko 😁 je parodija od ” čovjeka ” – tama , dobar represent , onoga tko ga tu i postavio . PLJUC !

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

Stoga danas više ne mogu obaviti popunu , niti rezervna sustava 😁 . Te ovaj predebeo te ovaj ima criminal record te ovaj rođen sa ravnim tabanima 🙃 .. Nije ! NO NE ŽELE U US ARMY VIŠE ! Sad su došli na daj – ove … Ne znaju Engleski ?! Nebitno ! Obećaj im ” citizenship ” ( a gledaj da se ne vrate😁 ) daj im M16 , pokaži rukom pravac gdje im valja poći i reci — BANG , BANG !!! DOSLOVCE TAK !

prika
11 mjeseci prije

Upast ce drugi put hahahah samo neka se rokaju isti su hebat ih… Sto se vise rokaju svijet je mirniji manje pogani ima.

Ringo10
11 mjeseci prije

Rublja Pala na 82.5 Rublji za dollar …sta na to velis

Ringo10
11 mjeseci prije

Eto vjeruj Zapadu

Zigi
11 mjeseci prije

Na kraj pameti mi nije držati nekome stranu, ali nakon svega mi nije jasno po kojem kriteriju bi Ukrajini bilo zabranjeno djelovati na ruskom teritoriju.Što je tu čudno?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI