Ukrajinski ‘raketni napad’ osujećen

Projektili
14 komentara

Ruska vojska osujetila je ukrajinski “teroristički napad” na pogranični region Kursk, oboreći tri projektila iz sovjetskog doba, saopćilo je Ministarstvo odbrane.

U saopćenju objavljenom u ranim jutarnjim satima u ponedjeljak, ministarstvo je navelo da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane preko noći uništili tri taktičke balističke rakete Tochka U koje su bile usmjerene na neodređene objekte u zemlji. Oružje ima maksimalni domet od 120 km i nosi bojevu glavu od 500 kg.

Guverner regiona Roman Starovojt potvrdio je napade, rekavši da su, prema preliminarnim podacima, rakete uništene iznad okruga Fatež, oko 40 km severno od grada Kurska. On nije naveo nikakve detalje o žrtvama.

Nekoliko lokalnih Telegram kanala objavilo je video zapise na kojima se čuje niz udaljenih eksplozija. Drugi snimak prikazuje blistav bljesak na noćnom nebu koji nestaje nakon nekoliko trenutaka. Kanal Shot Telegram, pozivajući se na očevice, rekao je da su neki od fragmenata granata pali u blizini škole u Kursku.

Ruski pogranični regioni su posljednjih mjeseci rutinski gađani ukrajinskim artiljerijskim, raketnim i dron napadima, uzrokujući brojne žrtve i štetu na infrastrukturi. Grad Belgorod je bio pod posebno teškim bombardovanjem krajem prošlog mjeseca kada je u ukrajinskom napadu poginulo 25 ljudi, uključujući nekoliko djece, a povrijeđeno više od stotinu. Moskva je uzvratila gađanjem ukrajinskih vojnih objekata i centara za donošenje odluka.

Kurskrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 mjeseci prije

Rutinska stvar.

hura
3 mjeseci prije

tiho s. ajd prestani copy paste vijesti sa rt.

Babilon
3 mjeseci prije

Očekivano.

Ico
3 mjeseci prije

Putin mora “očistiti” Ukrajinu od svih pronacistički orijentiranih elemenata.

Ico
3 mjeseci prije

Tzv država Ukrajina, totalno opljačkana, sada Putinu služi samo za testiranje oružja ( novog ?!? ).
Kada će u tzv državi Ukrajini prestati SVO?!?
PA KADA TO ODLUČI PUTIN, A NE QRCOSVIRAC!
A ŠTO S QRCOSVIRCEM?!?
PA TREBA GA OBJESITI NA GLAVNOM TRGU U KIJEVU!

hura
3 mjeseci prije

može članak o rušenji a50?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI