Ukrajinski režim izvršio teroristički akt – Ubio proruskog blogera?

Teroristički akt
76 komentara

Najmanje 19 osoba ozlijeđeno je u, kako se sumnja, eksploziji u kafiću u središtu grada Sankt Peterburga u Rusiji.

Eksplozija koja je u nedjelju potresla kafić ‘Street Bar’ u Sankt Peterburgu u Rusiji odnijela je najmanje jedan život, a 19 ljudi je ozlijeđeno, izvijestile su vlasti.

Vladlen Tatarski (pravim imenom Maksim Fomin), vojni dopisnik i bloger, ubijen je u incidentu, prema hitnim službama. Tatarski se pridružio milicijama Donbasa još 2014. nakon državnog udara na Maidanu u Kijevu. Od tada je u Rusiji postao poznat kao bloger i dopisnik koji izvještava o situaciji u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Tatarski je također autor nekoliko knjiga.

Ratni izvjestitelj Vladlen Tatarski možda je ubijen improviziranom eksplozivnom napravom skrivenom u kipić, rekao je u nedjelju ruskim medijima Kirill Makarov, ministar politike mladih Narodne Republike Donjeck. Tatarksi je ubijen dok je u jednom kafiću gdje je uživo imao susret sa svjimza pristašma.

Prema nekoliko ruskih medija, mlada žena je tijekom događaja poklonila figuricu ratnom izvjestitelju i blogeru. Njezin identitet za sada nije poznat. Policija nije komentirala ovu verziju događaja, ali je potvrdila da je Tatarski poginuo u eksploziji, a da je 19 osoba ozlijeđeno. Ranije je izvor unutar hitnih službi rekao za TASS da je improvizirana eksplozivna naprava detonirana u blizini pozornice u kafiću.

Ruska REN TV izvijestila je, pozivajući se na svjedoka, da je kipić eksplodirao dok ga je Tatarski držao. Prema TASS-u, snaga eksplozicje bila je ekvivalentna 200 grama TNT-a. Video koji je objavila REN TV prikazuje trenutak u kojem je Tatarskom navodno data bomba zakamuflirana u nešto što izgleda kao veliko poprsje. Na snimci se, međutim, vidi da je navodni dar predao muškarac, a ne žena.

Slične terorističke akcije u kojima stradaju civili, nije lako organizirati. Za takvo što je potreba pomoć obavještajnih službi. Nema nikakvog opravdanja za slične terorističke zločine, kada su civili u pitanju. Utvrdili se da iza svega stoji ukrajinski režim, mnogi ukrajinski dužnosnici više neće mirno spavati, jer će postati legitimne mete ruskih obavještajnih službi.

Maksim FominrusijaSankt PetersburgubojstvoVladlen Tatarski
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
1 godina prije

Rusi moraju bez milosti likvidirati taj režim u Kijevu

Eto
1 godina prije

Sugestivan naslov 😀

EURO
1 godina prije

Prema zapadnim novinama, bilo je opravdano da ga teroristi Zelenskog ubiju zato jer je bio pro Putin blogger. Tako ga zovu pro Putin.

Terroristi Zelenskog ubijaju po Rusiji novinare uz blagosov zapada.
Covjek je zavrsio kao Darija Dugina.

Hoce li teroristi Zelenskog ubijati one po Europi koji pisu za Rusiju ili koji objavljivaju video na youtube?

throne
1 godina prije

Trebali su poceti deratizaciju ukro naci stakora od ubistva kcerke drugima, no nikad nije kasno, svaka osoba koja je visoko pozicionirani političar u ukrajinskoj radi, vladi u obavještajnoj sluzbi i vojsci ali u ambasadama moraju postati mete. Neka im se to vrati kao bumerang, kako sijes tako i zanjes, dosta je nevinih Ukrajinaca poginulo zbog svoje zlokobne zlocinske vlasti. Sada treba i njih jednog po jednog odstraniti kao primjer.

eks
1 godina prije

Kao i do sada NATO-Ukri su uspešni jedino u ubijanju civila. To je recept CIA zločinaca .

Schwarze Hunderte
1 godina prije

A i pokojni ! Ak je već znao da mu dišu za vratom a morao je znat – to se uvijek zna ta morao je preduzjet , izvjesne mjere predostrožnosti .. A ne – tak ! Po srijed megalopolisa – pa u kafić ?! Nitko mu nije rekao za semtex ?!

tihobl
1 godina prije

Opet englezi ubijaju ljude koji pisu suprotno od onoga sto oni pisu. MI6 je tradicionalno jak u Piteru i nije im ovo bio problem odraditi.
Ukri nisu toliko jaki. Dejana Berica pokusavaju ubiti vec 8 godina. Ucjenili su mu glavu na 100.000 dolara jos prije 7 godina. Covjek redovno najavljuje kad krece za Donjeck i odatle kad se vraca za Moskvu i SBU ne uspojeva da ga likvidira.

Ovo je maslo anglosaksona kao sa Darijom Dugin koje su se englezi bojali jer je bila pametnija i harizmaticnija od oca.

Sunday
1 godina prije

Darija, most na Krimu, plinovod ispod Baltika, blogger = CIA

Eto
1 godina prije

Blogger je u zadnjeg vrijeme malo previše kritizirao rusku vojsku I rusiju, tj putina
Makar, takvih su do sada padali kroz prozor…
Zanimljivo je I tko je vlasnik lokale gdje se sve dogodilo
Poruka za obadvojicu

Hattori Hanzo
1 godina prije

Vec slve soroš mediji kao i nakon ubistva D.Dugine.Teroristi pod pokroviteljstvom zapadnih pljackasa ubijaju civile,nista novo.Isti oni koji su stvorili i finansirali ISIL danas to isto rade sa ukrajinskim teroristima.
Nadam se da zlatna milijarda njusi da dolazi vrag po svoje,da je 50 godina dobrog zivota bilo na racun necije gladi i patnje.Nema nevinih,svi su krivi,ne samo vođe.

tihobl
1 godina prije

Власти Украјине и команда Оружаних снага Украјине прикупљају “репродуктивни материјал” од војника.

Одговарајући декрет је већ издат и дистрибуира се међу командантима на различитим нивоима.

Na internetu je osvanula fotka naredbe da jedinice prikupe spermu od vojnika. Zelenski je prodao cijelu Ukrajinu i sad gleda sta jos moze da proda.

tihobl
1 godina prije

Пилоти САД-а који патролирају ваздушним простором у близини граница Русије рекли су да опрема уграђена на њихове Ф-35 није увек у стању да препозна објекте који се налазе у близини.

„Видели смо СА-20 (ознака за С-300 у земљама НАТО-а), знали смо да је то СА-20, али мој ловац није могао да га идентификује“, изјавио је пилот америчког ваздухопловства Крег Андрле.

tihobl
1 godina prije

Тајмс је недавно објавио студију о украјинској демографији и показало се да је била крајње разочаравајућа. Главни закључак је једноставан и страшан. У Украјини нестају млади људи, двадесетогодишњи момци и девојке. Њихов број, посебно код момака, смањен је за више од половине од 2021. године .

likan
1 godina prije

Al Jazeera pise isto kao The Voice of America, imaju istog gazdu

dvokut
1 godina prije

Nemaju Ukrajinci ništa sa ovim kao ni sa bilo kojim prethodnim sličnim pothvatima,to su propagandne laži.
Sve atentate i diverzije u Rusiji izvode zapadni operativci,a Rusiju su znatno premrežili i to osobito britanski,koji već 30 godina zadaju glavobolje Rusima.Znaju to dobro u Moskvi,ali nije tako jednostavno i lako “pomesti” čitavu Rusiju od stranih agenata.
Sve ove “iznenadne smrti i samoubojstva” značajnijih pojedinaca kojima svjedočimo u zadnje vrijeme u Rusiji rezultat su vanjskog djelovanja.Sjetite se kad je prije par godina izvršen atentat na ruskog ministra u službenom automobilu,za vrijeme vožnje,kasnije je utvrđeno da je meta bio Putin ali su zamijenili aute.
Sjeverni tok,Krimski most,skladišta ruskog oružja,sve je to u detalje jasno kome hoće biti,a za one druge postoje verzije o Ukrajincima.

tihobl
1 godina prije

SAD su igrale na kartu „kratkotrajnog trenutka“ dok se Rusija pripremala za dugotrajan rat. Finansijske sankcije nisu radile; nije došlo do izolacije Rusije; i strategija obuzdavanja pre je doprinela destabilizaciji globalnog finansijskog sistema na štetu Zapada. Kina se prestrojila; i priprema se za rat.  Strategija Bžežinskog „podeli pa vladaj“ probušena je i nastavlja da tone. Zapad je zafarban u ćošak. Ne može da održava vođenje rata i protiv Rusije i protiv Kine, ali njegova preterana manipulacija javnim mnjenjem sa ciljem stvaranja zapadnog „jedinstva“ učinila je deeskalaciju gotovo nemogućom. Zamka potiče iz propagande koja dopire iz ranije „lokdaunovske“ šeme koja je osmišljena da uplaši i dezinformiše javnost. Rat sada mora da se nastavi do poraza ukrajinskog režima – što je ishod koji je mnogo više ponižavajući od okončanja rata pregovorima. Ali, javno mnjenje neće prihvatiti ništa manje od Putinovog poniženja. Zapad je zarobljen između javnog osećanja koje je izmislio i realnosti… Čitaj više »

Noppo
1 godina prije

Vrijeme je, da se rusi počinu učiti od Izraela. Imaju puno gore neprijatelje, koje neče odustati od svojih planova.

Lucija, prva
1 godina prije

“U pozadini zaoštravanja situacije oko Ukrajine, SAD su u februaru prošle godine najavile transfer do osam najnovijih lovaca F-35 i tri desetine jurišnih helikoptera AH-64 za jačanje istočnog krila NATO -a

Piloti američkih stelt lovaca F-35 poslati da patroliraju vazdušnim prostorom u blizini granica sa Rusijom naišli su na manevar obmane PVO sistema.

Elektronski sistemi aviona, kako je navedeno u članku, nije mogao da prepozna šta se nalazi na zemlji, pošto ruski PVO sistemi PVO imaju (digitalne?) metode za izbegavanje otkrivanja.

„Videli smo SA-20 (oznaka za S-300 u zemljama NATO -a – prim. aut.), znali smo da je SA-20, ali moj lovac nije mogao da ga identifikuje, jer taj Sa-20, potencijalno, radi u režimu ratne rezerve koji ranije nismo videli“, rekao je pukovnik Kreg Andrl, komandant 388 borbenog krila SAD….”, webtrubune

Lucija, prva
1 godina prije

Još malo američkih obrambenih slabosti:

“„Svemirski prostor SAD je ranjiv na napade Rusije i Kine“, napominje autor članka američke publikacije.

Vajhert navodi, da su američki vojni sateliti izuzetno ranjivi na potencijalne neprijateljske napade, gde će Pentagon imati problema sa njihovim održavanjem a sve zbog
-nedostatka rezervnih delova, uzrokovanih
visokim troškovima i
složenošću proizvodnje.

Pentagon je poslednjih 30-40 godina kupovao i postavljao satelite, koji su kasnije kombinovani u ostale sisteme.

Ako Rusija ili Kina onesposobe čak i jednu od ovih letelica, onda bi to moglo dovesti do neutralizacije skoro čitavog američkog svemirskog odbrambenog sistema.”

Lucija, prva
1 godina prije

Lažljivi tekstovi o ukrajinskom ratištu na Indexu i potpuno bezobzirni trolovi, ne samo buzinski i hdzovi, nego i …treći, kreirali su, potpuno očekivano, osim za njih psihopate, kontraučinak.

“Ubiše,po navodima zapada,Ukrajinci više Ruskih vojnika nego što ih ima u Ukrajini.Svaki dan,po tim navodima i kretenskim izjavama zapadnih političara(klasični kretenizam)

Rusi su gotovi,Putin umire i “cijeli svijet”je protiv Rusije.

Taj njihov cijeli svijet je 31 zemlja koja je uvela sankcije Rusiji,a od te 31 zemlje,dvije su Kosovo i Tajvan.
Ne podupirem Ruse a još manje podupirem ovo što radi zapad i NATO koji su debelo uključeni u sukob i nije im stalo do mira.
Toliko će ići daleko u svojoj bezobzirnosti da će na kraju natjerati Ruse da uoptrebe nuklearno oružje.I to će biti taktički nuklearni udar.Zapadu nažalost nije do mira.Amerika ovu globalnu igru za sada sjajno igra sa kolonijalno u potpunosti potčinjenom EU.”

Lucija, prva
1 godina prije

“Bush, američki predsjednik je 1991.g u Kijevu, u kolovozu( ima na youtube), upozorio Ukrajine na “suicida nacionalizam” Ukrajinaca, jbga nisu ga poslušali nego se idu zezat sa Rusima, i zato mi nije žao što će svi izginit”.

A ima i ovdje:

washingtonpost, archive/politics/1991/08/02/bush-warns- ukraine-on -independence

Valjda vam ne jasno koji se radikalni zaokret dogodio u USA za vrijeme Clintona i Busha mlađeg? I koji su neoconi stigli?

Max
1 godina prije

Duboko je to Rusiji. Netko nije bio pažljiv.

tihobl
1 godina prije

Bajden namerava da teret i odgovornost za ukrajinski rat potpuno prebaci na Nemačku, budući da SAD nastoje da se izvuku iz rata koji postaje nepopularan uoči tamošnjih izbora Još jedno povlačenje poput avganistanskog ne dolazi u obzir budući da ono iz 2021. još nije zaboravila čak ni notorno zaboravna američka javnost. Putin nema izbora, on mora da nastavi sa onim što je započeo. Sada je na Bajdenovoj administraciji da odluči kako će se rat razvijati. Sjedinjene Države naginju ka pristupu koji bismo mogli nazvati evropeizacijom, pa čak i germanizacijom rata. Za razliku od Avganistana, Sjedinjene Države bi mogle uspeti da se polako izvuku od operativnog vođenja Ukrajinskog rata. Umesto da ga vode, SAD bi mogle da materijalnu podršku, taktičke odluke i saopštavanje loših vesti ukrajinskoj vladi prepuste lokalnom potkomandantu koji bi, ako bi stvari krenule naopako, mogao da posluži kao žrtveni jarac i dežurni krivac. Ko bi mogao da uradi… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Jel to možda SAD (čitaj: CIA) šalje hitac upozorenja zbog svojeg uhićenog špijuna (tzv. novinara)?

Ivan
1 godina prije

Jedna teemonuklearna nh Kijev rijesiti ce sve probleme u Ukrajini. Ako ne bude dosta, ponoviti svakako kada je ono govno Zelenski tamo..

abc
1 godina prije

Američki borac Kevin Johnson nakon borbe s ruskim sportašem Vyacheslavom Datsikom obratio se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Želio bih podnijeti zahtjev za rusku putovnicu kako bi Rusija bila moj dom, rekao je Amerikanac. Nakon dvoboja s ruskim sportašem Vyacheslavom Datsikom, američki borac Kevin Johnson obratio se ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Amerikanac je izrazio želju da postane državljanin Rusije. Riječ je o dvoboju u okviru superserije “Klub boraca”. Tijekom sukoba, ruski borac odmah je preuzeo inicijativu i aktivno napadao, ali se njegov protivnik kompetentno branio i djelovao udarcem. Kao rezultat toga, suci su dali pobjedu njemu. Kevin Johnson se u svom pobjedničkom govoru obratio izravno predsjedniku Rusije. Američki borac rekao je da želi postati državljanin Rusije i traži pomoć Vladimira Putina. Uz vaše odobrenje, želio bih podnijeti zahtjev za rusku putovnicu kako bi Rusija postala moj dom, rekao je Kevin Johnson. Podsjetimo, poznati sportaši često traže rusko državljanstvo. Među njima su američki umjetnik mješovitih borilačkih vještina Jeffrey… Čitaj više »

abc
1 godina prije

Zapad je iz Ukrajine stvorio fašističku i terorističku državu da našteti Rusiji, a na kraju če s time zapad najviše našteti sam sebi. Ukrajinski nacizam i fašizam če se kao virus razširiti na cjeli Zapad i uništiti svoje stvoritelje, kad bude ustanovio, da je od tog istog zapada prevaren i izigran.

Ivan
1 godina prije

Zbog toga sto je napravio Ukrajini pod hitno treba izvesti pred streljacki vod Zelenskog. A s niim u pakao otpremiti i onu krmacu Ursulu te olinjalu ragu Borelija. Dobar dio EU celnika zasluzuje istu kaznu.

abc
1 godina prije

USA je 40 godina stvarala EU sa namjerom, da je jednog dana gurne u totalni rat sa Rusijom. To se upravo dešava. Dok če se Evropa opet krviti, Englezi i Amerikanci če krickati kokice i smijati se nam kakve smo budale. Evropa ima samo jedan izlaz: a to je da što pre prekine sve veza sa USA i GB.
Ali narodi u zapadnoj Evropi nemaju muda. Amerikanci su jih uškopili.

tihobl
1 godina prije

Jевгениј Пригожин:

„2. април 2023, 23:00. На градску управу Бахмута истакли смо руску заставу са натписом „Добра успомена Владлену Татарском“ и заставу „Вагнер“. Правно гледајући Бахмут је заузет. Непријатељ је концентрисан у западним областима града“.

Zelenku je ostala cetvrtina grada da je brani do poslednjeg ukropa.

Franjo
1 godina prije

Ukokali ga NATO-vci

Rimtutituki
1 godina prije

Zapad” zastitnik slobodnih media” ima jutros naslove od : nije lose,nisu trebali tako,vrlo dobro,do bandit i desperados ubijen tokom drzanja terorpropagande. Isto kao i za slobodu vjere,oni tamo su siritelji mrznje. Ima zapad u korijenu dvolicnost i hipokriziju,ali da se dodje do kognitivne disonance” skoro pa,paralelne realnosti”. U paralelnom svijetu,leptirima su krila istetovirana golim zenama,i kinezima ledja,cirilicom, takvi svjetovi. Meni je odavno postalo nelagodno,a sada vec i opasno mi se cini,za jedan komentar se zavrsi lako u logoru.

Ivan
1 godina prije

Kijev je naje..zio..

Dokurčilomi
1 godina prije

Ubili su ga na demokrtski način. To je drugačije, dozvoljeno i pristojnije od običnog ubojstva.

Rijeka-24
1 godina prije

Zasto ga zapadne novine zovu pro Putin blogger, zasto ne pro ruski blogger ili anti nato blogger? Zasto zapadne novine branu terorizam?

MNK
1 godina prije

Sto se tice Tatarskog, niste dali najvazniju informaciju o njime, ovaj bandit je bio drzavljanin Ukrajine i 2011 godine je osuden na 12 godina zatvora zbog oruzane pljacke banke. 2014 godine, nakon ruske invazije na Donbas Rusi su ga oslobodili.. Atentat se dogodio u lokalu koji je nekada pripadao Prigozinu. Po mom misljenju, to su unutarnji obracuni izmedu ruskog ministarstva obrane i Wagnerove skupine. A onaj Denis Pusihlin potpredsjednik DNRa prje je varao ljude na internetu u ponzi shemi. Putler KGBovac kad je napustio svoj polozaj u DDRu nakon pada komunizma, ukrao je perilicu rublja i odnio u Rusiju 😀 a ’99 prije drugog cecenskog rata putlerova FSB ubila 300 a ranila vise od 1000 civila u Rusiji u atentatima na stambene izgrade da naprave izgovor za napad na Ceceniju. Rat protiv “terorizma” donio Putleru popularnost i pobjedu na izborima. O tome je pisao Litvinenko i zbog toga su ga… Čitaj više »

Dawor
1 godina prije

Ruskoj nesposobnosti nema kraja !!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI