”Ukrajinski režim mora biti uklonjen”.

Dmitrij Medvedev
12 komentara

Kijev, Odesa i Harkov su ruski gradovi, rekao je bivši predsjednik zemlje

Smjena vlade Volodimira Zelenskog koju podržava Zapad nije deklariran, ali  je “najvažniji i neizbježan cilj” vojne operacije Moskve u Ukrajini, rekao je bivši predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev. RIA-Novosti su u četvrtak postavile Medvedevu, koji sada obnaša dužnost zamjenika šefa ruskog Vijeća sigurnosti, pitanje o izgledima mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva 2024. godine. Ruska vojna operacija u Ukrajini nastavit će se sljedeće godine s nepromijenjenim ciljevima, odgovorio je. Prema bivšem predsjedniku, ti ciljevi uključuju “razoružanje ukrajinskih postrojbi i odbacivanje ideologije neonacizma od strane sadašnje ukrajinske države”.

“Uklanjanje vladajućeg banderovskog režima nije javno objavljeno, ali to je najvažniji i neizbježan cilj koji mora i bit će postignut”, rekao je, misleći na vladu Zelenskog. ‘Banderoovski režim se odnosi na Stepana Banderu (1909.-1959.), ukrajinskog nacionalističkog vođu koji je surađivao s nacistima tijekom Drugog svjetskog rata i sada ga vlasti u Kijevu poštuju kao junaka. “Odesa, Dnjepropetrovsk, Harkov, Nikolajev, Kijev, to su ruski gradovi, kao i mnogi drugi pod privremenom okupacijom Ukrajine. Svi su za sada označeni žutom i plavom bojom na papirnatim kartama i elektroničkim tabletima”, rekao je Medvedev. Što se tiče pregovora, oni su “naravno mogući”, priznao je, dodavši da ih “Rusija nikada nije odbila, za razliku od suludih ukrajinskih vlasti”. Bivši predsjednik je, međutim, naglasio da Moskva nema rok za bilo kakve pregovore i da oni mogu trajati sve do “potpunog poraza i kapitulacije” ukrajinskih snaga koje podržava NATO.

U srijedu je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao da su vlasti u Moskvi “identificirale nedostatak želje za mirom kod režima Zelenskog. Njegovi predstavnici razmišljaju o ratu i koriste vrlo agresivnu retoriku”.

SAD i EU ostaju predani “obuzdavanju Rusije rukama i tijelima Ukrajinaca” i shvaćaju da je bez pomoći iz ovih izvora vlada u Kijevu “osuđena na propast”, rekao je ministar.

Podsjetio je i da je prije više od godinu dana Zelenski sebi službeno zabranio pregovore s ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Umjesto toga, ukrajinski čelnik promiče svoj takozvani mirovni plan u deset točaka, koji poziva Rusiju na povlačenje iz teritorija na koji Kijev polaže pravo na temelju raspada SSSR-a iz 1991., rusko plaćanje ratne odštete i formiranje suda za ratne zločine. Ruske vlasti odmah su odbacile prijedlog kao “nestvaran” i nevezan za situaciju na terenu.

Medvedevrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
3 mjeseci prije

jedino rješenje za potpuni prekid ovog sranja

Max
3 mjeseci prije

Sve ide k tom cilju.

Ziv je Geza
3 mjeseci prije

Svaka mu je ka u Njegosa, covjek koji vec deset godina kao papiga ponavlja usrchuli i ekipi zapadnih zomboida i lutaka na koncu…..ne izazivajte nas, ne provocirajte nas i ne stavljajte na probu nase strpljenje,Rusiju cemo braniti svim sredstvima u koje se ubraja jedno 10 hiljada nuklearki….

Medjutim zomboidima je uklonjen svaki oblik racionalnog razmisljanja, dizu rukice i otvaraju usta onako kako master of pupet diktira, steta sto nisu slusali Medvedeva, mogli su bar spasiti europu kad vec nisu mogli ukrajinu.

Ico
3 mjeseci prije

Ukrajinskom režimu je mjesto na Golom otoku.

Zvone
3 mjeseci prije

Ne znam zašto se rusi tako ponašaju u ovom ratu.

Гавран
3 mjeseci prije

Rusi su Kinezima iznajmili oblast uz granicu za pravljenje zajedničkog vojno-industrijskog kompleksa, Od univerziteta do fabrika.

KomisarX
3 mjeseci prije

Izgleda da su ukropi toliki apatični da je za njih svaka vlast prihvatljive. Neče se buniti ni protiv rusa, ako okupiraju cijelu državu.

Petar
3 mjeseci prije

Amerikanci su provali unistiti kinesku kompaniju HuaweiNisu uspjeli. Ta kompanija raste I cvijeta. Ona je veca nego Alibaba ili Tencent. Kompanija je privatna to jest nije na burzi. Kina ce slomiti zapadnu dominaciju. Zapad nije bolje ni zasluzio, potpuno je otisao u fasizam.

dulebg
3 mjeseci prije

Тreba suditi krivcima za uništenu Ukrajinu, a to su prvenstveno svetski oligarsi, osoblje NATO i US Army, kao i lokalni ukrajinski baroni, koji su omogućili da Ukrajina padne u zapadno ropstvo.

David
3 mjeseci prije

Zelenskog ce na kraju Ukrajinci sami ubiti i to mu ne gine, a zadnje mjesto gdje bi se želio sakriti je u krilu pedofilne crkotine Bidena jer ga on još rađe od samih Ukrajinaca želi ubiti. razlog što Zelenski još nije mrtav je jer takva budala na čelu UKrajine kao Ruskoj Federaciji odnosno Putinu neprijateljske države naj više odgovara pa se u tom svjetlu Putinova izjava da on Zelenskog niti ima namjeru niti želi ubiti, a od početka specijalne vojne intervencije je to imao priliku učiniti barem desetak puta može sagledati u mnogo razložnijem svjetlu 

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI