Ukrajinski udar dronom izazvao nestanak struje u Rusiji

Nestanak struje u Rusiji nakon udara
7 komentara

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane gađali su deset neprijateljskih ciljeva iznad Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane u petak ujutro. Međutim, jedan dolazni dron uspio je da udari u električnu podstanicu, uzrokujući lokalni nestanak struje, rekao je regionalni guverner Roman Starovoyt.

„Ukrajinski dron je bacio dve eksplozivne naprave na podstanicu“, napisao je Starovojt na Telegramu u 5:00 po lokalnom vremenu, ubrzo nakon upozorenja o „aktivnosti sistema protivvazdušne odbrane u Kurskoj oblasti“.

Jedan od transformatora se zapalio usljed udara, što je izazvalo nestanak struje u pet naselja i bolnicu, navodi zvaničnik. Nije bilo izvještaja o povrijeđenima.

Guverner je zamolio stanovnike da “ostanu mirni”, dodajući da su poslani vatrogasci da ugase požar i da će struja biti vraćena “čim bude bezbedno”.

Ruska vojska je saopštila da je presrela ukupno deset bespilotnih letelica iznad Kurske oblasti i još jednu u Kalugi, osujetivši još jedan “još jedan pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad koristeći bespilotne letelice tipa aviona”.

Ruski pogranični regioni Kursk, Brjansk i Belgorod, kao i Krim i Moskva, često su bili na meti bespilotnih letelica otkako je Moskva pokrenula svoju vojnu operaciju u Ukrajini u februaru 2022. Ruski zvaničnici su takođe optužili Kijev da planira akcije sabotaže usmerene na glavne infrastrukturne lokacije, uključujući nuklearne elektrane.

DronoviKurskrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
7 mjeseci prije

Ukrajinski udar dronom izazvao nestanak struje u Rusiji
…jedan dolazni dron uspio je da udari u električnu podstanicu,uzrokujući lokalni nestanak struje…
Nestala struja u Rusiji (!?) …. kad ono ispadne da je to samo par sela u nekakvoj ruskoj vuko.ebini…

A što reći na ovo…. vijest je to nema šta!

fish
7 mjeseci prije

da biste zadržali objektivnost, suzdržite se objavljivanja manipulirajućih naslova. Ta tehnika je rezervirana za prorežimske medije, koje nitko pametan više ne prati.

tihobl
7 mjeseci prije

Navlace ruse da odgovore ponovo po elektro mrezi.

Max
7 mjeseci prije

Ruska protuzračna obrana je pokazala da su svi ranjivi na udare dronova.

Rudar
7 mjeseci prije

Već duže razmišljam o, zapravo, zamišljam, kako bi izgledala situcija u Italiji da danas postoje “Crvene Brigade” ili u Njemačkoj, Baader Meinhof (RAF), te da su naoružani dronovima.
Noćna mora svih zaštitara, policija, milicija itd.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI