Ukrajinski udari prisiljavaju rusku vojsku da nastavi operaciju izvan Donbasa

bataljon vikinzi novorusija ukrajina dnr lnr
22 komentara

Ukrajina čini sve da onemogući zaustavljanje ruske vojske na granicama republika Donbasa, izjavio je u utorak predsjedavajući ruske Državne dume  Vjačeslav Volodin.

“Neki ljudi pitaju šta je naš cilj i kada će se sve ovo završiti. Završiće se kada naši mirni gradovi i mesta više ne budu pod granatiranjem. Ono što Ukrajinci rade je da teraju naše trupe da se ne zaustavljaju na granicama Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike jer udari [na ruske regione] dolaze iz oblasti Harkova i drugih regiona Ukrajine“, istakao je on.

Volodin je naglasio da ruski zakonodavci moraju osigurati da specijalna vojna operacija “bude uspješno završena”. “Naš zadatak je da našim vojnicima i oficirima obezbijedimo sve što im je potrebno i riješimo pitanja u vezi sa jačanjem odbrambene industrije”, rekao je on i dodao da Ukrajina čini zločine na koje će “naići na veoma oštar odgovor”.

Ukrajinska vojska je 3. jula gađala ruski grad Belgorod koristeći balističke rakete Točka-U sa kasetnom municijom. Ruska protivvazdušna odbrana presrela je rakete, ali su njihovi delovi pali na kuću.

Donbassrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Završiće se kada naši mirni gradovi i mesta više ne budu pod granatiranjem.

Odnosno kad svi neprijatelji budu neutralisani i denacifikovani.

Max
1 godina prije

Rat će još trajati.

000
1 godina prije

Ja cu da te bijem a ti nemoj da se branis. Jer ako se budes branio, tek onda ces me naljutiti.

Probuđeni
1 godina prije

Dotični je izjavio I da su Ukrajinci – teroristi
Zato jer pucaju po Rusima
😀

1 godina prije

Jbg mohu rusiju gadjatii iz poljske…Zato ovo treba shvatiti kao upozorenje da se može i do lisabona…

Weteran
1 godina prije

Berlin?
Edinburg?
Albukerki ?

hiber
1 godina prije

Cini mi se da će “ruski zakonodavci” uspješno osloboditi rusku vojsku od vlastitih vojnika. Rat ce, po običaju završiti, kada svi budu na groblju ili izvan Ukraine. Po balkanu je dosta takvih njemačkih groblja, pa ce po Ukraini biti takvih ruskih. To je naprosto neminovnost ratova u kojima steta prevazilazi korist.

mrdo
1 godina prije

Jasno da cijela nestabilna tamnica naroda bivša Ukrajina mora bit oslobođena i ukinuta, a ukro-nacisti deratizirani.

Partizan
1 godina prije

Samo rokaj po nacistima! Iskandere, Sarmate, Kinžale, Cirkone, Avangarde, sve šta imaš, samo rokaj. Rekonvalescentirana nazi bagra ništa drugo ne zaslužuje osim pakla!

Rabotnik
1 godina prije

Iskreno, ovo mi je malo bez veze. Malo proziran izgovor. Mogu jednostavno reći da su odlučili raskomadati Ukrajinu i gotovo. Nema teorije da stanu na granicama Donbasa jer će Ukrajinci nastaviti sukob. Ovo je igra na sve ili ništa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI