Ukrajinski zvaničnik kritikuje bespilotne letelice Bayraktar

16 komentara

Dronovi Bayraktar turske proizvodnje nemaju borbenu efikasnost zbog svoje ekstremne ranjivosti na sisteme protivvazdušne odbrane, rekao je ukrajinski zvaničnik Sergej Pašinski u lažnom intervjuu sa ruskim šaljivdžijama Vovanom i Leksusom.

Pašinski je mislio da razgovara sa bivšim američkim ambasadorom u Rusiji Majklom Mekfolom. Tokom razgovora on je očigledno priznao da “u Bayraktaru ima više PR-a i korupcije nego borbene upotrebe”, prema snimku koji je dvojac objavio na svom Telegram kanalu i koji je izgleda snimljen ranije ovog mjeseca.

Političar, koji je na čelu Asocijacije odbrambenih preduzeća Ukrajine, rekao je da su turski dronovi, koje zapadni i ukrajinski mediji hvale kao menjač igre na bojnom polju u tekućem vojnom sukobu između Rusije i Ukrajine, „prvi i prije svega PR projekat.”

“Ja sam lično bio protiv toga, jer su oni izuzetno ranjivi na sisteme protivvazdušne odbrane”, rekao je Pašinski, dodajući da je Ukrajina imala mnogo Bayraktara pre nego što su izbile borbe i da su “svi oboreni u roku od nedelju dana”.

On je dalje objasnio da dron “nije samodovoljno oružje” i da ne može raditi sam jer ga “obaraju sistemi protivvazdušne odbrane i uopšte nema borbenu efikasnost”.

Zvaničnik je, međutim, napomenuo da se oni mogu koristiti u tandemu s antiradarskim projektilima koje su Kijevu isporučile SAD i da “da nije bilo sistema HIMARS i HARM, u Ukrajini više ne bi bilo Bayraktara”.

Ukrajina je ranije objavila da namjerava nastaviti sa svojim planom za otvaranje proizvodnog pogona u Bayraktaru u saradnji sa proizvođačem Baykarom iz Ankare. To je nakon što je Turska ranije ove godine Kijevu dala nekoliko dronova.

U drugom izvodu iz intervjua Pašinskog sa Vovanom i Lexusom objavljenom prošle nedelje, ali očigledno snimljenom pre 8. oktobra, zvaničnik je takođe priznao da Kijev koordinira svoje vojne operacije sa Vašingtonom i naveo da „čim mi kažete da SAD odobravaju uništavanje Krimskog mosta, stvari mogu krenuti naprijed”, dodajući da mu je potrebna samo usmena potvrda.

Barjaktarrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Jedan erdoganov zet je menadzer fabrike i teski je ukrajinofil.
Drugi zet je vlasnik fabrike i teski je putinofil.
Jedan salje dronove ukrima, a drugi kodove rusima. Zato je zivotni vijek oko 10 min.

Zelenski je prosle godine potpisao ugovor da ce u Zaporozju proizvoditi mlazne motore za novi brzi turski dron. Rusi su tu fabriku iskalibrirali. Sultanov zet pokusava da sa rusima dogovori da podignu pogon u Turskoj.

Ante
1 godina prije

Znači lik je doslovce potvrdio ono što svi znamo. Da te Turske letjelice nevaljalu ništa ako suprotna strana ima dobru protuzračnu obranu, za razliku od Iranski letjelica, koje su jeftinije i efikasnije.

Hattori Hanzo
1 godina prije

Bayrakrar je bio efikasan dok rusi nisu rasporedili Pancir S na vecinu linije borbenih dejstava(oko 1100 km).sto nije bilo lako jer sistem nema veliki domet.
Gdje je sad Bayraktar,ne spominje ga niko mjesecima osim snimki olupina koje su oborene.
Turci ce zivjeti na staroj slavi i prodavati smeće budalama.Napravili su dobar marketing za igračku koja je obična kanta.Dronovi kamikaze su se pokazali puno boljim i efikasnijim.

Max
1 godina prije

Pašinski ispao Popušinski.

Krle
1 godina prije

Admine u čemu je problem? Svaki mi je komentar na validaciji i ako se uopšte pojavi prođu sati i sati. Komentari upućeni meni stižu ekspresno ma koliko bili uvredljivi ili su čisti govor mržnje. Imaju li neki komentatori poseban status pa im se više dozvoljava a drugima se sprječava da im uzvrate istom mjerom? Vaš portal vaša pravila, ali bi trebala važiti za svakoga, zar ne?

Ringo10
1 godina prije

Eeee Jada sad im ni Bajraktar ne valja
Bit ce da ne valjaju oni

Ringo10
1 godina prije

Jadnu Americku koloniju bivsu Ukrajinu treba dokinuti I propojiti Ruskoj Federacije
Tako ce I biti

Murta
1 godina prije

Kao i sva mitska oruzja u Ukrajini pocevsi od Javelina na koji se Ukrainci zale do Himmers raketa mislim m30 i m30a1 koji imaju problema sa GPS navodjenjem pa preko Barjaktara do antiradar raketa hgm 88.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI