UN poziva na istragu ubistva Dugine

Logicno.com
24 komentara

UN pozivaju na “istragu kako bi se utvrdile činjenice” iza nasilne smrti ruske novinarke Darje Dugine, rekla je novinarima u ponedjeljak Stephane Dujarric, glasnogovornica generalnog sekretara Antonija Guterresa.

Napad automobila-bombe u kojem je ubijena Dugina pokazuje pravu prirodu ukrajinske države i Vijeće sigurnosti UN-a će o tome biti obaviješteno na predstojećem sastanku, dodao je stalni predstavnik Rusije pri tom tijelu Vasilij Nebenzia.

„Zatražili smo hitan sastanak sutra u Zaporožju, gdje se nastavljaju ukrajinske provokacije“, rekao je Nebenzia za TASS, dodajući da će u tom kontekstu osvrnuti se na subotnji bombaški napad u Moskvi.

Napad “jasno pokazuje prirodu ukrajinske države”, dodao je ambasador. “Veza između njihovih sabotera i ovog ubistva je očigledna, a već je otkrivena od strane FSB-a.”

Dugina, 29, bila je kćerka filozofa Aleksandra Dugina. Oni su u subotu prisustvovali festivalu izvan Moskve. Poginula je u eksploziji bombe postavljene u očev terenac Tojota. Izvor u ruskoj službi bezbjednosti rekao je za TASS u ponedjeljak da je sama Dugina bila ciljna meta i da je bomba aktivirana daljinski kada je ubica saznao da je ona za volanom.

FSB je identifikovao osumnjičenu kao državljanku Ukrajine Nataliju Vovk, 43. Ruska služba bezbjednosti objavila je u ponedjeljak video snimak na kome se vidi kako Vovk ulazi u zemlju u julu sa registarskim tablicama Donjecke Narodne Republike i u društvu svoje ćerke tinejdžerke. Vovk je takođe bila registrovana da iznajmljuje stan u istoj moskovskoj zgradi kao i Dugina, a u nedjelju je žurno napustila zemlju – prešla je u Estoniju sa ukrajinskim registarskim tablicama i kosom druge boje.

Ukrajina je negirala bilo kakvu zvaničnu umiješanost u bombaški napad. Međutim, prema ruskim medijima, Vovk se pojavila u bazi podataka pripadnika ukrajinske Nacionalne garde objavljenoj u aprilu, pod prezimenom Šaban i povezan sa neonacističkim pukom Azov“ .

Darja DuginrusijaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pravednik
1 godina prije

Osoblje u UN-u je skupina bjelosvjetskih bitangi koje rade po nalogu onoga koji najviše plača, čitaj USA.
U koje kutku svijeta je UN donio pravdu, sreću ili pomirenje?

Tupko Glupko
1 godina prije

Zanimljivo.
Izgleda da i UN radi na tome da Ukrajina nema status isključivo žrtve u ovom ratu.
Moguće da je u pozadini i EU nevidljiva podrška u ovoj istrazi.
Userkali se europski političari, znaju da im je odzvonilo ako hitno ne skinu energetske sankcije Rusiji, samo se traži izlika.

Lucija, prva
1 godina prije

Sad će se pojaviti neki i tvrditi da to…nikako nije moguće jer je atentatorica vodila sa sobom 12 godišnju kćer…

😏E, niti to stvorenje nužno ima samo 12 godina, niti joj mora biti kćer.

A i da jest sve to točno, izvolite se suočiti sa činjenicom da i u Africi postoje djeca vojnici.
Postoje i djeca radnici.

Promjena tablica je bila profesionalna.
Jedino je čudan tip auta odabran za akciju.
Valjda je i to maskirovka.

Možda će otkriti po tipu bombe koja je bila meta…

Onogošt
1 godina prije

Kada Usa zakaže vanrednu sjednicu UNa po pravilu sprema teren za novi zločin. Dok Rusija pokušava da alarmira svijet pred mogućom nuklearnom katastrofom. Ubistvo Dugine je zločin koji će sluge kabale relativizovati. Oni preziru i ljudske žrtve i istinu. Tako da govor ruskog izaslanika njih uzbudjuje kao lanjski snijeg. Vrijeme je da se zmija udari u glavu.

Mila
1 godina prije

UN je produžena ruka satanističkoh zločinaca!

tata mata
1 godina prije

njoj nije ukinuta viza u Estoniji ,odnosno nije vracena sa granice kao ostali rusi ,,,,ili je izvukla Usa pasos ???

tata mata
1 godina prije

sad ce poljaci i estonci ustvrditi da ovo nije terorizam vec rat u ukraini

eks
1 godina prije

Sve službe, kancelarije, komisije, … UN pretvorene su u službe USA , u kojima sede korumpirane birokrate, pa se UN ne bi trebale zvati UN nego Američke UN . Takozvane medjunarodne organizacije u kojim nema predstavnika Rusije, Kine i ostalih nezavisnih država trebaju se zvati Američke medjunarodne organizacije. USA je okupirala mnoge države korumpiranjem nametnutih zvaničnika i marionetama , koje su postavljali nakon raznih “obojenih revolucija” . FSB je objavio da je atentator Natalija Vovk pripadnik nacističkog puka Azov . U Rusiju je ušla sa pasošem DNR kao plavuša, a nakon atentata je kao brineta (što govori da je imala pomagača u Rusiji) pobegla u Estoniju. Rusija je još uvek “prošarana” mrežom agenata CIA i MI6 , koja je uspostavljena još u vreme Jeljcina, a ima i kvislinga. Njen identitet je potpuno razotkriven i pitanje je vremena kada će je osveta stići.

Darko
1 godina prije

Koliko još svijetu treba da progleda i shvati kakva je to bagra Zelenskog i koju je on štetu napravio Ukrajini, Europi i ostatku svijeta skupa sa američkim govnarima?

Max
1 godina prije

Jedini koji su htjeli smrt Dugine su Ukrajinci i saveznici a postoji mogućnost unutarnjeg obračuna.

Jimmy
1 godina prije

Jel moguće da UN hoće baciti cijelu Ukrajinu pod autobus?

antinato
1 godina prije

Kao glume zabrinutost, a na drugoj strani još više podpaljuju rat u Ukrajini. UN več osam godina dobro zna, koje sve zločine izvodi kijevski nacistički režim i pri tom šuti. A to znači tihu potporu kijevskom režimu. Onih par država, koji koji na to upozoravaju, UN ignoriše i ne otvara rasprave.

Venecija
1 godina prije

Teska situacija rusi pribjegavaju likvidacijama znaci da se sve vise nalaze na putu propasti , od ponedjeljka kod mene pocinju raditi 3 rusa koji su dosli preko Beograda i mozete misliti radit ce za 700 euro mjesecno . Ovdje vidim neke cudne komentare .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI