UN poziva na smirivanje napetosti do kojih je došlo nakon što je Izrael izjavio da će napasti Iran, nakon iranskog napada na tanker

tanker Mercer Street
49 komentara

Ujedinjeni narodi pozvali su Iran i Izrael na izbjegavanje bilo kakvog postupanja koje bi moglo eskalirati ionako napetu situaciju, do koje je došlo zbog prošlotjednog napada na tanker Mercer Street u Arapskom moru, rekao je glasnogovornik UN -a Stephane Dujarric na brifingu za novinare u četvrtak.

Ranije je Izrael upozorio da je spreman napasti Iran zbog njegove navodne odgovornosti za napad na tanker kod obale Omana u kojem su poginule dvije osobe.

“Ono što je važno za sve strane uključene ili zainteresirane za ovo kako bi se izbjegle bilo kakve eskalacijske radnje ili retorike, koje bi mogle pogoršati napetu situaciju”, rekao je Dujarric.

MV Mercer Street, plovilo u japanskom vlasništvu s navodnim vezama s izraelskim milijarderom, napadnuto je prošlog četvrtka kod obale Omana u Arapskom moru. Napad je rezultirao smrću dva člana posade, jednog iz Rumunjske, a drugog iz Velike Britanije.

iranIZRAELMercer StreetUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
2 godine prije

Jednu malu, jadnu, bespomoćnu evropsku državu je međunarodna kolaicija 74 dana bombardovala…bez saglasnosti UN

Max
2 godine prije

Ukoliko bude napadnut Iran će žestoko uzvratiti a onda totalini rrregionlni a možda i svijetski rat mislim da si to ni svemoćni Izrrael ne može dopustiti

iouuzgiztfizdrdtrdtr
2 godine prije

Evo prilike onom kineskom generalu da dokaže da je mislio ozbiljno kad je rekao da će Iran braniti i po cijenu nuks rata……………….

Raskoljnikov
2 godine prije

Koliko već dugo Izraelci kreću u napad na Iran? Godinama,i uvijek ništa na kraju ne bude. Ne znači naravno da neće, ali ne treba preozbiljno shvaćati ove priče. Dolaze vremena kada se ratuje drugačijim sredstvima pored kojih tzv. eliti niti ne treba neki veći konvencionalni rat kao što bi bio rat Izraela i Irana.

DJ Krmak
2 godine prije

Pa oni su napali njihov brod, nedavno, a kao nisu oni… Iran je šutio i vratio milo za drago. Naprijed Iran

Suze Roni
2 godine prije

Iran je drzava koja ima muda. Tko je gadjao americku bazu sa balistickim raketama? Ne bojim se ja Irana. Imaju muda i karakter, ali nisu ludi. Cionisti su
problem jer su nepredvidivi.

Gold
2 godine prije

Ovo je tipicni igrokaz. Obo dvoje su isti. Kabala upravlja s onima u Teheranu i onima
u Tel Avivu

Krle
2 godine prije

Ovo je već uhodan scenario. Nešto se desi i “svi znaju” ko je to napravio. Dokazi su kao i obično: “sigurni smo, sve govori u prilog tome, znamo mi, jasno je …”, itd. Izrael prijeti odmazdom i svi se polako privikavaju. Međunarodna zajednica poziva obje strane ne eskaliraju situaciju iako je jasno da će Izrael uraditi što je najavio i poziv je ustvari upućen Iranu. Izrael će udariti žestoko a Iran odgovoriti dosta suzdržano. Neće to biti ni obimom, ni snagom, ni štetom recipročno. Izraelu odgovara taj omjer i neće dalje eskalirati situaciju. “Međunarodna zajednica” će pohvaliti obje strane za dobru volju a Izrael će planirati i čekati sljedeću priliku.

Jedino što bi moglo promijeniti situaciju je da Iran minimizira štetu izraelskog napada i nanese ozbiljnu štetu vojnim kapacitetima Izraela. Nažalost, to se neće desiti.

Praetorian
2 godine prije

Cionisti moraju biti unisteni. Sada je i njihov vlastiti narod, posteni Zidovi uvidio o kakvoj gamadi se radi koja ce ih ako treba sve dovesti pred istrebljenje samo radi svojih bolesnih umova

Hrkljuš
2 godine prije

Kako autor teksta, odakle god je prenio informaciju, baca kost čitateljima. ali, zar tako ne rade mein strim mediji koji su u rukama Amerikanaca ili bolje da kažemo američkih Jevreja i inače Izraelćana. Kao prvo, nigdje nije navedeno i potvrđeno da je Iran napao tanker. Drugo, Iran je demantirao sve te optužbe. Treće, čak i da su imali kakvog dokaza ili argumenta, sigurno se nikada ne bi usudili da Iran napadnu direktno. Tako je bilo i kada su tvrdili da je Iran na korak do proizvodnje bombe kakvu su Amerikanci bacili na Hirošimu ili Nagasaki. Toliko malo rečenica u tekstu a toliko u naslovu. Za koga piše autor teksta sa inicijalima J.V.?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI