Uništen još jedan centar za treniranje stranih plaćenika u Ukrajini

Ukrajina-Vojska
82 komentara

Prema informacijama Ruskog ministarstva obrane, uništen je još jedan centar za treniranje stranih plaćenika u Ukrajini. Visokoprecizna krstareća raketa napala je Središte za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalista u ruskoj regiji Rivne, priopćilo je Ministarstvo obrane Rusije.

Prema riječima glasnogovornika Ministarstva obrane, general-bojnika Rusije Igora Konašenkova, u napadu na poligon Nova Ljubomirka u regiji Rivne ubijeno je više od 80 plaćenika i nacionalista.

Ruski general je naveo da su ruski helikopteri Ka-52 i Mi-28N uništili 15 jedinica oklopnih vozila. Osim toga, krstarećim raketama zračnog baziranja uništena su skladišta streljiva i stožer mehanizirane brigade na području sela Selec.

Ruska je avijacija tijekom noći pogodila ukupno 44 vojna objekta u Ukrajini.

Među njima su četiri zapovjedna centra, dva reaktivna višecijevna raketna bacača na području Nalivajkovke i Zoločeva, šest protuzračnih raketnih kompleksa Buk M-1, tri topnička sistema Msta-B na području Vishgoroda, četiri skladišta raketnog i topničkog naoružanja i streljiva, kao i 23 mjesta na kojima se grupirala borbena oprema”, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim riječima, od početka specijalne operacije, 216 dronova, 180 protuzračnih raketnih sustava, 1.506 tenkova i drugih oklopnih vozila, 152 višecijevna bacača raketa, 592 topnička oružja i minobacača, 1.284 jedinice specijalne automobilske opreme uništeno.

plaćeniciRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
82 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ad astra
2 godine prije

Sve to što Rusi navode je možda i istina ali krucijalno pitanje je zašto su napali Ukrajinu. Kako mogu opravdati ubijanje civila i uništavanje gradova. Ej ljudi, pa vi ste agresori i ne možete pobijediti. U posljednjih 70-tak godina ni jedan agresor nije pobijedio. Ukrajinci vas ne vole a poslije ovog rata će vas mrziti. I ne samo Ukrajinci.

Gorki
2 godine prije

Kad se kaže “strani plaćenici u Ukrajini” na koje se strane plaćenike misli ? Jer i ruski vojnici su strani plaćenici u Ukrajini.

ogo
2 godine prije

Kako bi to Sinjani rekli na Alki: ALKAR Putin ravno u sridu

norbert
2 godine prije

Mediji rat u Ukraini prikazuju amerikanizirano, preko djece, majki,a očevi heroji brane svoje obitelji (koje su udomljene u inozemstvu)prićice koje trebaju izazvati srcedrapaljne emocije. Jeste u ratu se gine, nepravedno, grubo, bešćutno i brutalno, takav je svaki rat i ja ga osobno ne odobravam. Ali nažalost nitko ne govori o uzrocima ovoga rata. O ovome ratu će se dugo govoriti govoriti će se o Svjetu prije ovoga rata i poslije njega. No ovdje bi trebalo sada govoriti čisto tehnički vojnički a o tome se malo govori pogotovo sa aspekta tajnih obavještajnih aktivnosti. Temelj svake vojne napadne aktivnosti (planiranja) ima za podlogu obavještajne aktivnosti o kojima će se vjerojatno nešto (akoće se) više zanati jako daleko u budućnosti. No znakovito Putin je u obraćanju ruskom narodu diskretno i neizravno spomenuo izdaju. Dosita ako se pomno i sa nešto vojničkoga znanja analizira tok vojnih operacija Rusa, tada se može isčitati da su Ukrainci… Čitaj više »

burt
2 godine prije

Lukašenko igra opasnu igru jer hoće poslati bjelorusku vojsku na Ukrajinu i to zapadnije od Kijeva što je već zapadna Ukrajina a tamo su najžešči neonacisti i protivnici Rusije tako da bjeloruska vojska neće uspjeti postići ciljeve za interese Rusije

Petra
2 godine prije

Na zalost , moderni ratovi danasnjice nisu samo artiljerijski vec i bioloski , kako vidimo zadnjih godina oni se vode protiv cjelog covjecanstva , zar ne bi trebalo sve clanice UN da se udruze u borbi protiv Bio lab… i malo ispitaju sta se to tamo radi.

Гавран
2 godine prije

Nacizam, čedo Kabale mora biti uništen pre punoletstva. Sačekati da kao Hitlerova Nemačka u punoj snazi počne da hara oko sebe je bilo samo jednom. Ko je na***bo zna šta ga čeka. Ko naginje nacizmu kuka do neba o nehumanosti preventivnog zavrtanja šije.

Jomla
2 godine prije

Bilo bi zanimljivo vidjeti original! 😀 😀

Cocolo
2 godine prije

neka je ,,nadam se da su i spakirali ove placenike u vrece i da su ih poslali usrulji i binderu

Max
2 godine prije

Rusija demonstrira moć i razbija što god želi.

Praetorian
2 godine prije

Kako su ih Rusi skuzili i docekali kada su se s VBRima skrivali u trgovackom centru i onda zrokali sve u onu stvar. Ali jos bolje od svega sto su to sve fino snimili i podijelili u svijet.
Naravno, toga nema na dnevniku, no srecom postoje drustvene mreze i telegram

Lucija, prva
2 godine prije

Хиперсонична крстарећа ракета „Кинжал“ уништила је складиште муниције на западу Украјине пробивши његову вишеслојну заштиту до дубине 60 метара!

     Један једини „Кинжал“ је уништио тренажни камп страних плаћеника и украјинских командоса, убивши их најмање 130.

      Један једини „Калибар“ – лансиран из каспијског мора – уништио је складиште горива украјинске армије код Николајева.”

hiber
2 godine prije

Napali su hrabri Rusi najveću vojnu silu na svijetu. Izgleda da Ukrainci imaju toliko te vojne opreme da Rusi umiru od iscrpljenosti. Ne mogu toliko unistiti koliko Ukrainci mogu dostaviti. Ispada da je Putin jedini napadač koji je napao sa duplo slabijim snagama.

HAJDUCI
2 godine prije

Koliko je Nato odnosno Amerika ili oni koje ona podržava i oni koje oni štite , ubili zadnji godina bacanjem trovanjem iz zraka kemikalijama i teškim metalima , koliko su ubili ljudi cijepivom , jel bilo samo moraš se cijepiti , cijepi se , ostalo je njihova briga , možemo nabrajati Irak i.t.d. , ne računajući one ATOMSKE BOMBE ŠTO SU BACILI NA JAPAN . Zračni prostor se u Hrvatskoj ne štiti jer oni to štite oprašivanje . Zadnja linija oni avionski tragova je bila iznad Zaprešića , a sad je lijepo čisto jer su im ti laboratoriji s prahom stradali u UKRAJINI. SAD SVI NAPADAJU PUTINA I RUSIJU . NE PODRŽAVAM RAT I UBIJANJE CIVILA A NE VJERUJEM NI OVOJ PROPAGANDI . ŠTO RADI TERORISTIČKA SKUPINA AZOV U UKRAJINSKOJ VOJSCI. OVO JE RAT IZMEĐU AMERIKE I RUSIJE , NAŽALOST ŠTO ĆE STRADATI UKRAJINA . KAD AMERIKA ZATRAŽI PREGOVORE RAT… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI