Ursula von der Leyen njemačko Ministarstvo obrane pretvorila u kriminalni klan

Ursula von der Leyen
31 komentar

Konzultantska tvrtka McKinsey je dobila ogromne iznose novca od Ministarstva obrane Njemačke kojeg vodi ministrica Ursula von der Leyen. Sada se otkriva da njezin sin, David von der Leyen, također radi za spomenutu američku tvrtku. Organizirana korupcija? Zašto?! Kakve veze ima dijete s majkom i njezinim političkim aktivnostima, posebice s nedavnim vatrenim govorima kako Bundeswehr, “ako Assad bude koristio kemijsko oružje”, svakako treba sudjelovati u agresiji na Siriju.

Ako na cijeli  slučaj gledamo iz drugog ugla,  obitelj Von der Leyen, njemački Bundeswehr, ili barem Ministarstvo obrane, te tvrtka McKinsey su već dio korupcijskog skandala.

Može li biti slučajno da je upravo u američkoj korporativnoj konzultantskoj tvrtki McKinsey, koja dobiva milijune iz “Ministarstva rata” Ursule von der Leyen, njezin sin David “suradnik” na ne tako beznačajanom položaju?

Sada se može postaviti i pitanje koje je slučaj za sudove, te za istražno povjerenstvo koje mora razjasniti cijelo pitanje.

Uostalom, Der Spiegel piše o podacima Saveznog revizorskog suda i kako su se ilegalno isplaćivali milijuni dolara konzultantskim tvrtkama, uključujući i velike količine novca za McKinsey.

Ako izvješće Saveznog revizorskog suda navede da je ministarstvo kojeg vodi Ursula von der Leyen “eksplicitno” za određene konzultantske tvrtke i pojedince tražila nezakonite isplate premija, moraju uslijediti optužba i kazneni postupak.

Prema definiciji riječ “nezakonito” znači da je počinitelj počinio kazneno djelo i da je Savezni revizorski sud do sada otkrio barem jedan slučaj. Ovaj potvrđeni slučaj se odnosi na savjetnika novoosnovanog “cyber zapovjedništva” i porezne obveznike je koštao osam milijuna eura. To sigurno nije sve. Srećom, barem se službeno ispituje, jer unutarnje revizije uglavnom ne daju previše rezultata.

Uostalom, Der Spiegel piše kako su  samo u 2016. godini zaključeni ugovori za savjetovanje o nabavi naoružanja vrijednog više od 208 milijuna eura, uz dodatne troškove za ostale projekte.

Podsjetimo da se Ursula von der Leyen razbacivala novcem u vrijeme kada su zbog nedostatka oružja vojnici njemačkih postrojbi novih Specijalnih snaga NATO pakta za brzi odgovor na vježbama morali koristiti obojene štapove umjesto cijevi za oklopna vozila.

Tijekom vježbi u Norveškoj su njemački vojnici zbog nedostatka pravog oružja na oklopnim vozilima GTK Boxer montirali obojene drške od metli, otkrili su novinari prije izvješća Der Spiegela iz 2016.

“Ako materijal nije dostupan, zadaće Snaga za brzi odgovor ne mogu biti ispunjene. Imamo simulirane cijevi kao oružje u sustavu vozila GTK Boxer, koje smo napravili obojivši drške od metli tijekom vježbi. U Norveškoj nema cijevi ni dostupnog oružja za te sustave. Problem još nije riješen i do danas njemačke postrojbe nemaju cijevi za taj sustav”, stoji i danas u izvješću njemačke jedinice sa spomenutih vježbi NATO  pakta u Norveškoj.

Problem je vjerojatno riješen i barem dio vozila GTK Boxer ima cijevi za ispaljivanje streljiva, ali je ponašanje Ursule von der Leyen ostalo isto.

Contra Magazin piše kako bi Ministarstvo obrane Njemačke, uključujući  ministricu, trebalo proglasiti kriminalnom i protuustavnom organizacijom.

Naime, Ursula von der Leyen ne samo da je prekršila njemački ustav i međunarodno pravo svojevoljnom odlukom da Bundeswehr sudjeluje u najavljenim akcijama u Siriji, nego je stvorila mrežu u kojoj je sa sinom Davidom kroz konzultantsku tvrtku McKinsey, ali i druge koje su prema reviziji uključene u nezakonite isplate, izvlačila sredstva iz saveznog proračuna. Vjerojatno bi Ured za zaštitu ustavnog poretka zaključio isto?

Der Spiegel / Contra Magazin

Ursula von der Leyen
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nbava kua
5 godine prije

Ovaj clanak je za sve one koji misle da je u zapadnoj Evropi sve sjajno i bajno.Nema nikakve razlike izmedju nasih kriminalaca(politicara) i njihovih.

Siniša
5 godine prije

Kako kaze Nel Karajlic…”tako ovdje pocije rat”!
E ovako pocinju ratovi,kriminalni klanovi i koncerni za rad zarade izmisljaju ratove…imaju sve poluge u svojim rukama.

cool
5 godine prije

Svugdje je isto, za popić.

cadillac
5 godine prije

njemačka ( bundeswehr) je od 2 sv.rata na najnižim granama što se tiče ulaganja u naoružanje i vojsku. politiku koriste samo za ekonomiju. izabrali su ekonomiju i dobro im ide, jer mogu sad zaposliti 1 mil. radnika bez problema. vojska i vojna tehnika im je u rasulu.

HEKPCT
5 godine prije

Ratuje se da bi troje ljudi uzelo pare.

preseren3
5 godine prije

Paaa….
Njiemci če joj suditi.
Ako hoče…. Robovi američki.
Ali, para nema brače, osim još više para….

Milan
5 godine prije

sin DAVID….
ima li potrebe dalje analizirati ?

Kile
5 godine prije

Kod nas bi dobila orden časti i promaknuće

Ivo
5 godine prije

Hahah…čari liberalnog vrh sustava. Daj komentar,soa.

eu kolonija
5 godine prije

da je domoljub sigurno nebi povezivala njemačku vojsku sa sukobom u siriji. koji domoljub šalje sinove svoje države da ratuje za američke nacionalne interese

bbbb
5 godine prije

Jedino pametno što je dotična uradila u životu je petero djece a sve ostalo sluša braću.

njonjo
5 godine prije

Bila je nedavno fotografija ministrica obrane u EU i NATO zemljama, čini mi se na Logično. Bilo bi ju zgodno postaviti je ponovno pa da vidimo tu elitu.

Laki Topalović
5 godine prije

Žemsko bez vojne akademije, pa “gospođa ministarka obrane” Pih, …. što bi rekli nekada ponosni Crnogorci, sada NATO liziguzi.

jupiter
5 godine prije

ne znam sta je gore : da te vodi suluda zena ili feminizirani muskarac….haos zagarantovan !

tuzni srba
5 godine prije

Naravno da sirom EU i sire cvate korupcija!Korupcija je rak rana tzv. demokratskih vlada? Definicija demokratije glasi “Demokratija je naj perfidniji oblik diktature”, cinici dodaju da bolji trenutno ne postoji!? Srbija je prebogata ali je korupcija unistava, vlade se smenjuju “sjasi kurta da uzjasi murta” narod u kom i sve jadniji i siromasniji jer ima vlast kakvu zasluzuje!? Ista je situacija sirom nestale Juge, uostalom otkud RH 50-tak Mlrd.duga? Hvala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI