“Uskrsnuo” ubijeni vlasnik Wagnera Jevgenij Prigožin, održao govor i postao glavni za operacije u Ukrajini

Jevgenij Prigožin
164 komentara

“Ubijeni” financijer Wagner Grupe Jevgenij Prigožin upravo je postao lice ruske specijalne vojne operacije, tvrde naši i strani mainstream mediji, iako su mjesec dana ranije tvrdili da je Prigožin ubijen. Mainstream mediji su odavno šaljivo štivo, ali Jevgenij Viktorovič Prigožin nije.

Jevgenij Viktorovič Prigožin je kontraverzna osoba koja je od malog poduzetnika došla do plaćenićke grupe Wagner, koja djeluje i štiti ruske interese. Sličnu grupu imamo u Sjedinjenim državama pod nazivom Blackwater.

Nakon gubitka velikog, prije osvojenog teritorija u Ukrajini, vojska Rusije kreće s novom strategijom koju smo već najavili prije 2 mjeseca u članku Kapitulacija Ukrajine u roku 24 sata? Nuklearno oružje neće biti potrebno.

Ukrajinski predsjednik Zelenski više je puta ponovio da ne želi sjesti za pregovarački stol i da će nastaviti borbu do zadnjeg pedlja ukrajinskog teritorija.

Sjedinjene države su definitivno za dugo vremena posvađale dva bratska naroda i granica je pređena. Rusija očito više nema izbora. Ili će se povući i čekati nove napade, ali sada na svojoj teritoriji, ili će morati ići do kraja tj. u potpunosti srušiti infrastrukturu Ukrajine i njeno gospodarstvo.

Slične operacije ne može izvoditi klasična vojska, već plaćenici i osobe s velikim ratnim iskustvom kao što je Kadirov i Čečeni.

Mač je to s dvije oštrice. U Rusiji žive mnogi Ukrajinci s rodbinom u Ukrajini. Kako će to podnijeti, veliko je pitanje, ne samo za nas, nego i za Putina komu najmanje treba unutarnji neprijatelj.

Sjedinjene države i EU su toga svjesni i svakodnevno šalju raznorazno oružje, kako bi što više oslabili Rusiju, ne mareći na broj žrtava u Ukrajini. S jedne strane se rješavaju pronacističkog ološa, a s druge strane popunjavaju svoje zemlje kvalitetnom i svježom radnom snagom koja treba pokriti demografski kolaps. Ispražnjena Ukrajina će sutra biti kupljena i možda naseljana nekim novim ljudima ili pak narodima. Tko zna? Sve je moguće. O tome se priča na Balkanu gdje zemljišta kupuju opskurni kupci tako što otvaraju još opskurnija poduzeća.

Na žalost svih Slavena, bratski rat se nastavlja i biti će krvoločan. Na tribinama sjedne strani manipulatori i navijaju novcem i idejama za obje strane. Što se više pokoljemo i pobijemo, to je za financijski i ratni sektor bolje.

Jevgenij Prigožin razgovara sa zatvorenicima koji žele ratovati u Ukrajini (Prijevod je ispod)

“Nitko ne ide natrag iza rešetaka. Ako odslužite šest mjeseci, slobodni ste. Ako dođete u Ukrajinu i odlučite da to nije za vas, pogubit ćemo vas sami…Prvi grijeh je dezertiranje. Nitko se ne povlači, nitko se ne predaje, nitko ne smije biti zarobljen. Tijekom obuke ćemo vam reći o dvije bombe koje morate imati sa sobom ako vas zarobe…Trošimo 2.5 puta više streljiva nego što se trošilo u bitki za Staljingrad…Dobrodošli su i ovisnici, ali oni će biti podvrgnuti dodatnom monitoringu, što uključuje i detektor laži kako bi se utvrdila njihova stabilnost…Oko njih smo jako oprezni, ali razumijemo da ljudi čine greške…”Prvi zatvorenici koji su se borili s nama, to je bilo 1. lipnja kod elektrane Vulehirska, radilo se o 40 zatvorenika iz Sankt-Petersburga. Kaznena kolonija visoke razine sigurnosti, recidivisti. 40 njih je ušlo u protivničke rovove, napali su ih noževima. Od njih su tri umrla, sedmero ih je ranjeno. Jedan od trojice mrtvih imao je 52 godine, prije toga je odslužio 30 godina zatvora. Umro je kao heroj…Nema dezertiranja, nema pljačke, alkohola ni droge, nema “seksualnih kontakata s lokalnim ženama, florom, faunom ili muškarcima…

Jevgenij PrigožinrusijaukrajinaWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
164 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

NATO lobisti !!! Da vam pomognem ! Vi recite da je to…Doubler !! Recite – 100% ! Ziv je Tito , umro nije … Ohoooj !!!!

Tupko Glupko
1 godina prije

Je li tako veliki problem Ukrajincima potpisati sa Rusima da nikada neće ući u NATO savez?
Jer Rusi na Ukrajinu u NATO savezu baš nikada neće pristati.
Bez tog potpisa nema završetka rata u Ukrajini, patnja se nastavlja.
A NATO vršlja Ukrajinom već dugi niz godina, zadnjih pola godine otvoreno.

Jbt, Ukri još misle da je ulazak u EU i NATO raj na zemlji.

Za primjer:

Hrvatska je u EU devet godina, i po kupovnoj moći od EU država samo je Bugarska iz nas. Kada smo ušli u EU 2013. godine, iza nas su bili Bugarska i Rumunjska.

U NATO-u smo 14 godina, a NATO nas tako dobro štiti da je usred Zagreba na Jarun prije nekolio mjeseci pao dron sovjetske proizvodnje iz osamdesetih poslan iz Ukrajine. Pukom srećom izbjegnut je veliki broj poginulih.
Broj funkcionalnih vojnih zrakoplova nakon ulaska u NATO 2009. godine nam se drastično smanjio.

držnedaj
1 godina prije

Svakom danom sve ružnije vjesti… ovo se stvarno ide prema RESETu i novom svjetskom poredku!

BordoDNK
1 godina prije

Vaistinu vaskrese… 🙂 u svakom ratu propagande ne manjka, ali zapadnoj ravne nema.

Nevakcinisan forever
1 godina prije

Ne znam šta če bit al ukrajina se oče ispraznit jos vise od balkana al tezko ce bit nekog drugog naselit na ovim prostorima bez mozda afrikanaca posto je Afrika jedini kontinent gdje stanovništvo raste ostali svijet je u opadanju i nikad se nece postic broj 8,9 ili cak 10 miljardi pre ce nas opet bit 6miljardi. To se vidi i po statistiki pelena da sve vise drzava trosi vise pelena za odrasle nego djecu , Japan je taj broj preso vec 2010 a EU godinsnje gubi 200.000 ljudi

1 godina prije

prilog:Pepe Escobar,djelić………. Ratove ne dobivaju psihopsi.Pitajte nacističku Njemačku. činjenice:Ruske snage povukle su se s područja Harkova na lijevu obalu rijeke Oskol, gdje su sada ukorijenjene.Čini se da je pruga Harkov-Donjeck-Luhansk stabilna. Krasni Liman je ugrožen, opkoljen od nadmoćnijih ukrajinskih snaga, ali ne smrtonosno. Nitko – čak ni Maria Zakharova, suvremeni ženski ekvivalent Hermesa, glasnika bogova – ne zna što ruski Glavni stožer (RGS) planira, u ovom slučaju i svim ostalima. Ako kažu da rade, lažu. Kako stoji, ono što se može zaključiti s razumnim stupnjem sigurnosti je da linija – Svjatogorsk-Krasni Liman-Jampol-Belogorovka – može izdržati dovoljno dugo sa svojim trenutnim garnizonima dok svježe ruske snage ne budu u stanju da napadnu i prisile Ukrajince iza linije Seversky Donets. Počeo je pakao – praktički – o tome zašto se Kharkov dogodio. Narodne republike i Rusija nikad nisu imale dovoljno ljudstva za obranu bojišnice duge 1000 km. Cjelokupne NATO-ove obavještajne sposobnosti su… Čitaj više »

burt
1 godina prije

paravojne skupine Kadirovljeva čečenska vojska ili Wagner grupa su brojčano preslabe da bi u Ukrajini pokrenuli frontu a i već su brojčano istrošeni jer su poslani da mjesecima vode ulične borbe po Mariupolju, Severdonetsku, Lysycnasku i okolnim mjestima, na drugoj strani je 800000 ukrajinskih vojnika plus jedinice neonacista plus legija stranih dobrovoljaca plus NATO instruktori tako da bombastične izjave Kadirova o zauzimanju Poljske, uništenju NATO-a, Kosovo je naše i sl. nemaju nikakvo uporište u realnosti

držnedaj
1 godina prije

Upozoravajući Medvjedev Apel zapadnim psihopatama i slugama : “Dmitrij Medvedev obratio se Zapadu s apokaliptičnim upozorenjem u vezi s ratom u Ukrajini. Bivši ruski predsjednik je citatom iz Knjige Otkrivenja komentirao zahtjeve takozvanog “Kijevskog sigurnosnog sporazuma”. Zapadni “glupi idioti u glupim think tankovima” svojim hibridnim ratom protiv Rusije vode svoje zemlje putem nuklearnog Armagedona, napisao je u utorak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu. Opskrba neograničenim količinama oružja i pružanje potpore Ukrajini uz tvrdnju da nije izravno uključena u sukob dugoročno neće uspjeti, smatra zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti. Prijedlog “Kijevskog sigurnosnog sporazuma” koji je Kijev objavio u utorak prolog je Trećeg svjetskog rata, istaknuo je Medvedev … Ako Zapad nastavi s “neobuzdanim naoružavanjem kijevskog režima najopasnijim oružjem”, ruska vojna kampanja morat će prijeći na sljedeću razinu. Na ovoj razini, “predvidljive granice će se zamagliti i potencijalna predvidljivost djelovanja sukobljenih strana će nestati; sukob će tada razviti… Čitaj više »

1 godina prije

pa još malo od istoga-djeluje razumno a i najave su da kazarska mafija mora biti zaustavljena: …..Prema stručnoj analizi, “ako dođe do oštećenja transformatora od 110-330 kV, onda ga gotovo nikada neće biti moguće pustiti u rad (…) A ako se to dogodi barem na 5 trafostanica u isto vrijeme, onda je sve kaput . Kameno doba zauvijek.” Dužnosnik ruske vlade Marat Bashirov bio je puno živopisniji: “Ukrajina se gura u 19. stoljeće. Ako ne bude energetskog sustava, neće biti ni ukrajinske vojske. Činjenica je da je u rat došao general Volt, a za njim general Moroz (“mraz”). I tako možda konačno ulazimo u teritorij “pravog rata” – kao u Putinovoj notornoj dosjetki da “još ništa nismo ni započeli”. ……Pa, uvijek bi to mogla biti mješavina svega navedenog: ruska verzija Šoka i strahopoštovanja – koja stvara socioekonomsku katastrofu bez presedana. To je već telegrafirano iz Moskve: možemo vas vratiti u kameno doba bilo… Čitaj više »

Josip
1 godina prije

Vrijeme je za termonuklearne po Washingtonu i Pentagonu s kojima se može riješiti ta američka stoka..

Atom
1 godina prije

Nece rat zavrsiti bez par taktickih. Sto Rusi cekaju? Izrael je prijetio Arapima s A bombom. Amerikanci su planirali na Rusiju odmah nakon drugog svj. rata. Ameri su bacili na Japan kad nije tribalo, prijetili su Koreji i Kini, prijetu Iranu

1 godina prije

temu Kazarije je dobro obradio Nikolai LevashovZnanstvenik- (“ubijen” 2012Moskva-tako govore koji su ga poznavali) dio iz djela Nikolai Levashov Znanstvenik …….a za sada vratimo se Starom zavetu …Ako ne razumemo reči Starog zaveta bukvalno, a razumemo da se iz Gan – Edena reka Fison deli u četiri reke – Gang, Eufrat, Tigar i Nil, i razumemo pod tim, deljenje integrisane celine – civilizacije crnih magova, obožavaoca boginje Kali (sanskrit Kali-MA, što znači Crna Majka) – na tri dela, može se videti da je jedan deo poklonika ovog kulta ostao na reci Gang, drugi deo je proteran iz Edena na Gangu i otišao u međurečje oko reka Tigar i Eufrat, i konačno, deo prognanih crnih magova se vratio u svoju pradomovinu i nastanio se u gornjem delu reke Nil, u zemlji Kuš (Etiopija). Veoma je razumno pretpostaviti, da je Eden za plemena Dravida i Naga, poklonika Crne Majke, bio sveto mesto,… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Vagnerovci su u Bahmutu, jedva ih ima za jedan bataljon, a ovoga ljeta u Afriku je poslano oko 15.000. Ovo dovoljno govori koliki je prioritet za Rusiju ovaj front. Afrika i Azija su im daleko vaznija mjesta za sukobljavanjem sa zapadom.

1 godina prije

……..Na žalost svih Slavena, bratski rat se nastavlja………… savjetuje nas se….proučite svoju povijest a ovo uporedite sa trenutnim zbivanjima na Zemlji i tko to cvili za povlaštenim staležom porobljivača: i još od puno Levašova………………. ….Za razliku od prirodnih parazita, društveni paraziti prvo eliminišu najjače i najzdravije elemente društvenog organizma, i zato ga u potpunosti uništavaju. Na taj način,društveni paraziti promovišu negativnu evoluciju i bez sumnje, nose evolutivnu smrt,bez obzira sa kog stanovišta to razmatramo.Nema koristi od njih, bez obzira na argumente onih koji ove parazite favorizuju. Mračne sile su takvi društveni paraziti. Ovde je ono što su drevne slavjano-arijevske Vede predvidele na tu temu: 12 (76). Po njihovoj sivoj koži prepoznaćete neprijatelje Tuđince… Oni imaju oči boje Mraka, i dvopolni su, mogu biti žena ali i muškarac . Svako od njih može biti otac, ili majka… Bojama oni pokrivaju lica svoja, ne bi li ličili na Decu Čovečiju… i nikada ne… Čitaj više »

1 godina prije

A zasho se ta paravojna skupina uopće zove Wagner?zar nisu mogli naci nekog poznatog ruskog skladatelja ili?!..dosta je zanimljivo,da ne kažem neku tezu rijeci,da su izabrali bas jbn Wagnera za svoje ime.spasiba.

000
1 godina prije

Mozete pogledati snimak ovog kuhara kako regrutuje zatvorenike. Ponuda im je da idu 6 mjeseci u Ukrajinu i ako prezive slobodni su.

Gorki šećer
1 godina prije

Tko je kriv nama Slavenima što smo krvoločni jedni prema drugima? Naravno, mi sami! Ispada da najviše mrzimo sami sebe. Svima oprostimo, i Turcima i Mlecima, ali bratu Slavenu ne možemo. Prokleti i glupi , eto takvi smo.

bruegel the elder
1 godina prije

“Pukla” brana u rodnom gradu 3elenski,vodostaj Ingulec rijeke porastao za 2,5 m i
odnio pontone……

tihobl
1 godina prije

Sinoc sam objavio vijest: Najnovija vijest – ukri uz pomoc engleza izveli jos jedan desant na Herson. Ovo im je treci. Iskrcali su se na rt preko puta Ocakova (pogledajte na karti kakav je to siljak). Rusi su tu od vojske imali par lovocuvara posto je podrucje nacionalni park sa nekim zasticenim vrstama. Prije mjesec dana ruska avijacija je polupala engleze jos dok su prilazili obali, pa su neki uspeli da okrenu camce i pobjegnu na sigurno. Prije 5 mjeseci rusi su zbili ukre na vrh roga, a onda ih polupali artiljerijom dok su cekali izvlacenje. Sad je treci pokusaj, a znate kako se kaze – treca sreca. U Kijevu su vec objavili da je Herson opkoljen sa tri strane. Danas stize vijest da je 120 marinaca izginulo na rtu i da je treci pokusaj desanta na Herson propao. Da Kijev nije pozurio i objavio vijest o uspjesnom desantu rusi… Čitaj više »

john smith
1 godina prije

ruska vojska nema dovoljno sofisticiranih raketa Kalibr i FAB za dugotrajno korištenje, komponente su skupe a industrija ih proizvodi za mirnodopske uvjete iako je Rusija u ratu, već je bilo problema u Siriji kad je u jednom trenutku ruska avijacija ostala bez navođenih raketa iako su koristili samo 50 aviona u borbama a ciljeva je bilo mnogo manje nego u Ukrajini

farree
1 godina prije

De da cujete moju teoriju nedavnog ruskog “poraza” pa mi vi recite ima li to smisla ili ne. Prvo sam se pravo prepao kada je ukrajinsko “oslobadjanje” pocelo (odnosno zavrseno). Bilo mi je apsolutno jasno da bi bez angazovanja NATO trupa tako nesto bilo nemoguce i to bi to bila sljedeca stepenica eskaliranja pa sve do nuklearnog rata. Sada kada sam procitao neka izvjesca kako je rusko povlacenje proteklo vise mislim da je ovo deal izmedju Amera i Rusa (jako optimistican pristup). Rusi ce zadrzati ostatak Ukrajine i dobiti neku vrstu mirovnog procesa. Ameri ce prestati naoruzavati Ukrajinu i proglasit ce “pobjedu”. Pravi gubitnik su Evropljani (Njemci) koji ce bez ruskog gasa kolabirati (Great Reset). Sa Americko/Ruskog stanovista Win Win Win

Austrija
1 godina prije

Amerika ne voli konkurenciju Blackwater zato je on na americkoj listi Ili da se kidnapira Ili ubije

Max
1 godina prije

Vitalan je za pokojnika. Da predstava se nastavlja po cijenu ljudskih života.

Vendetta
1 godina prije

Nikako ne mogu da shvatim slijepo vecine komentatora koji “navijaju za Ruse” .

Imajte na umu da je Ruski politicki i financijski vrh jednak americkom, zapadnoeuropskom ili kineskom, tj dio su svi iste grupe ljudi među nama poznati i kao “kabala”

Ruski car i njegovi pajdaši su dio te kabale, stoga prema njima mozemo osjecati samo mrznju. Ruski narod je zrtva ruskog cara i njegovih pajdaša. Ista situacija je u Ukrajini.

Moje pitanje za ljubitelje ruskog cara : DA LI VAM JE NEUGODNO STO TE TAKO …… KADA DAJETE PODRSKU UCENIKU KLAUSA SCHWABA???????? DA LI VAM JE NEUGODNO IMALO???

Ruski car je zidov i stoga isti moze samo osjecati mrznju prema ilirsko-slavenskom narodu. Stoga je jasno koji je zadatak istog…..

Meni je zao sto nasa braca ukrajinci i rusi ginu zbog interesa ruskog cara i ostalih ucenika klausa schwaba.

Nepristrani
1 godina prije

Ratom se najviše zanose oni koji ga gledaju iz daleka, iz debele pozadine.
To je i karakterno najkukavičkija i najlicemjernija skupina ljudi iako su najlajaviji i najglasniji. Da se primjetiti na mnogim junačkim komentarima.

deepfake
1 godina prije

ovo je sprdacina od rata, kad je ocito dogovoren-planiran kao i plandemija. rusi imaju takvo oruzje da su ukrajinu mogli rijesit za 3 dana, ali zasto bi kad je cilj depopulacija. ne samo ukrajinaca, nacista, placenika, nego evo i zatvorenika koji ce bit ruska verzija ukrajinskog topovskog mesa.
pri tom u ukrajinu neometano ulaze vlakovi stranog oruzja, ruska vojska je vise posvecena internacionalnim ratnim igrama-vjezbama nego ukrajini, u kojoj dobrovoljci gube zivote a siromasni civili su koleteralna steta.
ako se linija bojista previse pomakne na ukrajinsku stranu, ruski vojnici odlaze na odmori i teritorij prepustaju lokalnim dobrovoljcima. ako se pomakne na rusku stranu, dovoljno je par strateskih bombi da uniste elektrane, vodene brane i linija je ponovo uspostavljena.
osim toga nuzno je da rat traje bar do kraja zime, kako bi i EUropljani osjetili sukobe i depopulaciju

hiber
1 godina prije

Izgleda da se ruska država raspada po šavovima i već je u terminalnoj fazi raspada. Potpuno je nevjerojatno da privatna osoba ulazi u zatvore i vrbuje zatvorenike za privatan posao plaćeništva. To je, naravno, zabranjeno i ruskim zakonima, ali očito su očajni. O tezama članka o raznom iskustvu Čečena dalo bi se diskutirati kao i propasti ukrainskog gospodarstva. To iz razloga što je Lukašenka koji je najinteligentniji nestao iz etera, a broj raketnih napada na zapad ukraine u zadnjih mjesec dana mogao bi se prebrojiti na prste jedne ruke.

SIRIUS
1 godina prije

Ne sumnjam u Rusku pobjedu u Ukrajini. Sjetimo se da NATO u ovom može ganjat samo profite, za više od toga bi im trebala nekakva dobro obučena i iskusna vojska. Koju nemaju! Oni preko leševa Ukrajinaca misle zahebavati Rusiju. Jer da se recimo NATO odluči na all in akciju i pošalje EU trupe u Ukrajinu Rusi bi ih izbombali ko klince. NATO smije samo potiho jamiti, kroz cie i mi6 i mossad, i onda tako i izgleda ovaj sukob. Harkov npr, na osnovu tog Zelensky oče nuklearno naoružanje? Medijski spin, kažu da su uzeli 3 pa 6 tisuća kilometara prostora od Rusa al ne kažu da je bio maltene prazan i da nema neku preveliku taktićku vrijednost. Zelensky je upucan na koki i amfetaminu, ko i svi nacisti u Ukrajini, kaj mislite odakle im muda i ovakve ideje? Zna se jako dobro da CIA proizvodi kokain di stigne, sa novcem… Čitaj više »

Nekoime
1 godina prije

Putin više ne zna što bi od očaja, pa uskrsava mrtve i šalje ih u bitku.

Ingerman
1 godina prije

Kakva je ovo propaganda kao u najboljim izdanjima 90tih

Гавран
1 godina prije

iz članka Aleksandar Staver topwar_ru Ono što su neki nagađali, ali u općem paničnom nerazumijevanju strategije ruskog zapovjedništva nisu vjerovali u samu mogućnost takvog razvoja događaja, dogodilo se. Ukrajinske jedinice, upravo onih 11 brigada Oružanih snaga Ukrajine koje su predstavnici zapadnih vojski cijelo ljeto obučavali u NATO bazama, ili su već uništene, ili su u takvom stanju da ih se nekako ne želi smatrati ozbiljnim borbena jedinica. …. Još je rano govoriti o nekakvoj pobjedi. Još nema pobjede. Ali obrisi budućnosti su se pojavili. Ukrajinske trupe su razvučene i odsječene od svojih baza. Ruske zračno-svemirske snage i topništvo uspješno uništavaju mostove, ceste, željezničke čvorove, gdje se može dostaviti popuna. Kao što sam gore napisao, najobučenije i najspremnije brigade Oružanih snaga Ukrajine su razbijene i gube svoju borbenu učinkovitost. Općenito, u sljedećih mjesec i pol dana čekaju nas dosta zanimljiva događanja. Pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je u… Čitaj više »

Patak
1 godina prije

Ah, aktiviraju i ovi arkanovce, kao i mala im braća ’91. “Slavenska braća” izgleda jako vole ratovat služeći se ljudskim otpadom, zločinačkim zatvorskim ološem, gamadi svake vrste. Baš čudno što s takvom “braćom” nitko neće, kako ovom većom, tako ni onom manjom.

Ukrajincima želim uspjeh u ratu i oporavak nakon pobjede nad ovom alkoholičarskom hordom zla. Na žalost su previše štete učinili toj već od ranije jadnoj zemlji.

bilmez
1 godina prije

Rat je sladak onima koji ga nisu iskusili. Latinska poslovica.

tihobl
1 godina prije

Иран је примљен у ШОС – на самиту у Самарканду потписан је меморандум о његовим обавезама као чланице те организације.

tihobl
1 godina prije

Украјинци се потукли у француском граду мислећи једни за друге да су Руси

Gadno je to kad i jedni i drugi govore ruski pa za onog drugog pomisle da je moskalj.

tihobl
1 godina prije

Чешки политичар кажњен због подршке Русији и Путину

Општински политичар Данијел Макаи, који је на свом Фејсбук налогу подржао руску специјалну операцију, осуђен је на новчану казну од 45.000 круна (око 1.835 евра).

1 godina prije

Ekipa na okupu…

tihobl
1 godina prije

САД су до почетка септембра у Украјину послале 126 хаубица М777 и више од 800.000 граната муниције од 155 мм. Пентагон се сада плаши да америчке залихе муниције достижу опасно низак ниво.

САД сада очајнички траже америчке и канадске компаније које могу произвести 12.000 М795 155 мм граната месечно.

U prevodu: amerima ce trebati pola godine da proizvedu onoliko koliko rusi trose dnevno.

tihobl
1 godina prije

Sinoc sam napisao da su ukri prebacili 5 brigada u Zaporozje kako bi mapravili proboj prema Energodaru. Danas su krenuli u napad, upali u minsko polje, pogubili nesto transportera i tekovai vratili se nazad. Sto se tice Uldegara i proboja prema Mariupolju – akcija je odlozena jer je izbio rat izmedju ajjdarovaca i ukropa. Borbe se vode citav dan. Nakon propalog desanta na Herson pojavili su se problemi i na drugim pravcima. Za Peski necu ni da pisem nista – tamo svaki dan pokusavaju proboj iz Pervomajska, pa odustanu nakon gubitaka u visini jedne cete. Zanimljivija je situacija na nikolajevskom pravcu – nakon sto su rusi raketirali branu i potpoli Kirivij Rih, rodni grad Zelenskog danas su polupali jos jednu branu nizvodno. Poplava je stigla do fronta i eno snimaka kako voda ulazi u zemunice ukropa. Inace te brane su kao babin zub dotrajale i ukri bi ih krpili svakog… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

U Mariupolju potpuno obnovljen vrtic koji je bio porusen u granatiranju. Dosla ekipa iz Tule, zavrsila ga, natrpala ga igrackama i predala djeci.

Mali Boro
1 godina prije

Predsjednik Rusije obećao je predsjedniku Indije da će rat u Ukrajini završiti i najkraćem roku , naravno pobjedom Rusije.

Pero
1 godina prije

Jebeš svjetsku silu koja ovisi o njemu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI