fbpx

Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.

Kovid kapo

Redar nije mogao postati svatko! Najprije si morao čekati da dospiješ do osmog razreda, a onda nisi smio imati negativnih ocjena, što nije bilo nimalo lako. Kao redar, imao si svoje ‘zakonite’ ovlasti, paziti na to tko ulazi u školu, zvoniti za početak i kraj sata, veliki i mali odmor, tu i tamo si mogao zazvoniti u 44-oj minuti i tako spasiti mnoge od asa. Morao si na svoj redarstveni dan sa sobom donijeti i šibu, sam je ubrati, sam joj skinuti koru, urezati kakav ukras nožićem na dršku, morala je biti savitljiva, fijukati kroz zrak.

Mogla je koja šiba ostati od prethodnog dežurstva, ali nikad nisi bio siguran. Ako je valjala, onda ju je konfiscirao koji nastavnik; ako nije valjala, onda je ostala, ali ne valja ni tebi.

U to doba je šiba bila jedno od ključnih nastavnih pomagala i koristila se relativno često. Ako se to pomagalo demonstriralo na tvojim dlanovima, onda to nisi smio kući spomenuti jer je postojala realna mogućnost da dobiješ dodatnu dozu i od roditelja. Batina je iz raja izašla, govorili su, ali šibu nisu spominjali. Tko zna otkud je ona potekla… Nije se to zvalo zlostavljanje, nije bilo plavih, ni crvenih telefona (nije bilo nikakvih, kamo li u bojama), komuniciralo se puno intimnije.

Osim redara, kao imitacije vlasti, po školskim hodnicima je, osim čistačica, bio još jedan strahopoštovanja vrijedan lik. Domar. Samo ga mi nismo tako zvali, nego s jednim podrugljivim nadimkom, a to opet on nije znao. Njegov posao je bio šetati po školi, tu i tamo nešto popraviti (staklo na prozoru koje recimo ne bi izdržalo pritisak bačenog kamena) i potezati za uši i odalamiti koju nekom tko galami, viče ili se tuče. Domara su se bojali i nastavnici. Naime, domar je bio usput i predsjednik partijske organizacije naše Mjesne zajednice, s ovlastima da svaki napad na sebe proglasi ideološkim skretanjem. A nije bilo baš pametno ideološki skretati u to doba pa su svi hodali pravom cestom, a ne nekakvim stranputicama.

Nakon škole, dugo se nisam susretao s nekakvim redarom. One po disko klubovima bi uglavnom zvali izbacivačima. Obavezno nabildani lik koji bi jedva čekao demonstrirati što je sve naučio gledanjem Brucea Leeja U zmajevom gnijezdu.

Kasnije je bilo redara na nekakvim skupovima, koncertima. Dobili reflektirajuće prsluke. Zamalo žute, kao oni u Parizu. Razlika je u tomu što su ove pariške tukli, a ove naše reflektirajuće nisu, nego bi uglavnom tukli oni, ako je baš trebalo.

Uvijek sam sanjao da ću biti heroj, dječački je priznao Houra na trećem albumu Prljavog Kazališta (onom na kojem je sam pjevao, budući da je Davorin Bogović morao ići u vojsku). Da je neko drugo vrijeme, ovo recimo, možda bi sanjao da bude redar.

Redar u kafiću. Covid redar. Zvuči kao hoch-deutsch, noble, čisto fino.

Čini se kao da se krug zatvorio, obišao nekoliko puta zemlju i svemir pa došao na početnu točku. Singularitet. U osobi redara, covid redara. Naime, capakovština u 21. stoljeću je iznjedrila novo zanimanje – covid redar u kafiću!

Doći ću ti pod prozore dok ti majka spava.., ne! Doći ću na kavu, s maskom nategnutoj do očiju, na ulazu ću istresti dobru dozu dezinficijensa i istrljati ruke (mogao bi se i prekrižiti kako bi čistoća dezinficijensa ušla i kroz moje čelo), pozdraviti smjerno covid redara, uspostaviti kontakt očima i nijemo zatražiti dozvolu da sjednem i promumljam ‘veliku s ‘ladnin mlikon’. Kakvu? S vadnin likom? Nee, nego s ladnin mlikon jebalo te mliko’. Covid redar podiže obrvu. Preglasan sam, a ZNA SE da se virus širi jače, brže, još jače galamom, vikanjem. Ohrabrujući pogled covid redaru uputit će i ratni vojni invalid, u penziji od svoje 27-e, invalid uslijed nedostatka ljudskog poštenja i odlučnosti da svoj životni vijek proživi kao parazit.

Jebeš takvu kavu. I takav život. Ajmo to reći kraće – zajebavaju nas i prave budale od nas. Uništavaju ugostitelje najprije, ali ono bitnije – uništavaju naš način života, petljaju se u sve i svašta. Tko? Država. Ona kojoj nikad nismo dali takve ovlasti, ali to nju nije briga. Nas bi trebalo biti.

Bilo bi dobro da tuda nekud baulja Domar, da ima ovlasti capake i plenkoviće izvući za uši, odalamiti koju vaspitnu, ali Domara nema. Nema ni nas. Mi ne postojimo. Postoji mnoštvo nepovezanih individua, svatko se snalazi za se. Uglavnom se ne snalazi. Ako nije u partiji. Tamo se partija snalazi za njega.

Umjesto zaključka, evo logike same. Neka je svatko usporedi sa svojom:

Dosad su nam neke stvari trebale postati jasne:

  • mjere koje donosi Stožer ‘u borbi protiv epidemije’ su besmislene i svi uključeni u njihovo donošenje (Vlada i ostali) to znaju;
  • mjere služe za zaokupljanje pažnje i ni za što drugo;
  • neke mjere povećavaju broj zaraženih (obaveza nošenja maski recimo) i to Stožer zna, ali ih nije briga zato što covid nije opasniji od prehlade;
  • Vladu RH (i ostale EU vlade) nije briga za gospodarstvo, niti za to što će se događati s narodom;
  • ono što slijedi iza ovog festivala je poznato Vladama i eliti, a narod nema pojma;
  • to što slijedi je toliko grozomorno loše da je vjerojatno i bolje da ne znamo, a nije diktatura, nju već imamo.

Sve navedeno kaže čista logika. Možemo sebi priuštiti luksuz da je ne koristimo na svoju štetu.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
108 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Eto i mene
Gost
Eto i mene
4 mjeseci prije

Kada na nastavi moras nakratko izaci iz ucionice i ostaviti djecu koji minut same, nepisano je pravilo da zaduzis “najzivahnijeg” ucenika da pazi na sve ostale…
U kaficima nece biti tako, kovid redar ce biti onaj koji je do jucer bio konobar, a danas qrcu sviri jer nema koga posluziti kad je promet pao za barem 80%…

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Citam sta ovaj SoA pise: redar zvoni, redar nosi sibu i ostalo. Kod mene redar je brisao tablu i prijavljivao odsutne sa casa. Kaze jos da su uveli redare po kaficima. Toga kod mene nema. Tek sad vidim u koliko zaostaloj sredini zivim i koliko kaskamo za evropskim vrijednostima.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Ponekad je bolje kaskati, ili cak uopce ne stici neke “vrijednosti”…

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Da, redar smo zvali brisača ploće u razredu a “dežurni” onoga koji je upravljao zvonom i gledao tko nepoznat ulazi u školu.

Eden
Gost
Eden
4 mjeseci prije
Reply to  Eto i mene

Kovid batinaši su još gori.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
4 mjeseci prije

Ono što kabalisti pokušavaju sa “covid redarima” i sličnim je same ovce pretvoriti u “pse čuvare” jedne drugima. I to je najgore što se može dogoditi.
Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.
Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije

Redari = Žetoni, a žetonom se puni aparat koji radi na žetone i tako ostvaruje dobit 🙂

Patriot
Gost
Patriot
4 mjeseci prije

Od sada vani idem isključivo s bokserom.

piždro
Gost
piždro
4 mjeseci prije
Reply to  Patriot

.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Patriot

ma, kakav bokser i bakraci, sarplaninac sa tri reda zubi ili nista;)

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Bez brnjice, naravno !
baš čudno, čitajuči SoA-in tekst nekako mi je pao na pamet Krsto Papić i njegov stari dokumentarac “Kad te moja čakija ubode”, ne znam zašto, možda zato što su nas razoružali pa će čakije ponovo sjevati kao nekad u doba mraka juge !?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

sto neko rece: svasta je moguce i svakom moze svasta da se desi!?

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Hladno je bolje ionako… osobnije i ekološkije. Ovo sranje na daljinu su zmislili slabići kojima su Mongoli bili fizićki i borbeno nedostižni…..a rezultati koje imamo nakon, kolko, otprilike tisuću godina vatrenog oružja: svjetom vladaju kukavice i beskičmenjaci, doslovce zahvaljujuči tom divnom izumu koji je spasio dupeta božanskim Kinezima i ostalima koji su potom to oružje odveli do atomske bombe. A danas slijedi 5G revolucija i nečemo više trebati eksplozive i metalne kugle… živio Elon Musk i njegov dalji bratić Bill Gates ,.-)

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Puž

Pod prijetnjom 5G mogu samo zamisliti nešto kao narukvicu, ogrlicu, brnjicu bez koje nećeš moći na ulicu a bit će umrežena sa nečim što će odlučivati o našim životima, nešto već viđeno u filmu npr. 5.element, no sve to ima prekidač za isključivanje koji će rijetko tko isključiti iz straha gubitka “novo normalnog života”. Sve ostale teorije oko 5G su totalno glupe. Nema tog chipa koji radi bez napajanja a da mu je domet veći od 1m, i to sam previše rekao.

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Teorije? Kolko ja znam cilj 5G mreže je da prekrije SVE. Dok ne postave repetitore za taj signal neče biti 5G mreže. A da bi 5G funkcionirao repetitori moraju biti posvuda i u malom razmaku. Zato što to JEST vojna tehnologija. Koju su zamislili PONAJVIŠE za kontrolu elektroničke opreme na bojištu. Isto tako su uspjeli od tog zračenja napraviti usmjereno energetsko oružje kojim mogu rastjerivati gomile ili čak i ubiti čovjeka ako je signal dovoljno jak i usmjeren (sve je to dokumentirano, postoje i patenti)… Btw. Ako niste uhvatili vijest: Elon smrdljivi Musk je početkom ovog mjeseca u Starlink lansirao još (06.10.2020) 60 satelita. Plan je 10 000 satelita i 5G grid oko planete… Dok to ne naprave nano chipovi u cjepivima nemaju još tolko smisla.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Da mi je taj mrak Yuge da se sakrijem od ove demokracije, kapitalizma i svijetla kojim nas obasjavaju!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  Patriot

To Kabala jedva ceka. Premlatis jednog i od sutra svi redari nose ak47

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

Too, planjkom iza čoška i eto AK47, tako nekoliko puta i evo partizana !!

Mölltaler
Gost
Mölltaler
4 mjeseci prije

Radije bi skupljao flaše po kontejnerima nego radio taj posao, ali jbg izdajnika je uvijek bilo tako da ne vjerujem da će falit radnika za to radno mjesto.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Onaj prošli sistem nije imao internet pa je manualno radio na kontroli situacije na teritoriju koji kontroliše. Da bi imao kontrolu nad stanovnicima (raznih opredjeljenja i ideja) on je kreirao svojim (vjerovatno represivivnim) metodama mnogo žetona.
Sada po inerciji od prošlog sistema kod nas je i dalje mnogo potencijalnih žetona.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

Ja bi bio ko stvoren za taj posao, ako je plaća recimo 14.000 kuna, 10 ženi za kućanstvo a 4 za troškove redarstvovanja pa da vidiš kako bi se za mog dežurstva radile fešte, snimali bi se filmovi o nama !!
A sve država plati i naravno ostali, samo netko treba započeti, ja-redar i država !!
🙂

Diego
Gost
Diego
4 mjeseci prije

Tužna istina je da je za samo jedan dan u Beogradu stiglo više od 800 prijava na Viber stranicu Kriznog štaba koji to prosleđuje MUP-u.Beograđani znači masovno drukaju svoje sugrađane,snimaju ih u prodavnicama i tržnim centrima bez maske i sve to uredno šalju zlotvorima.
I šta mi dalje da očekujemo i čemu da se nadamo?Kakav mentalitet.Poznata je inače isto tako tužna i jadna istina šta se događalo u Beogradu u periodu april 1941-oktobar 1944.
Specijalna srpska policija(tada u službi Gestapoa) i Gestapo nisu mogli da izađu na kraj sa stotinama građana koji su svakodnevno pokušavali da prijave poznanike,članove familije za koje imaju informacije da su se odmetnuli i da su protiv Trećeg Rajha.Početkom 1943,izašla objava Gestapoa u kojoj se mole građani da ne dolaze više da prijavljuju sumnjive,da ih se više neće primati,i da sve to odnesu u srpsku specijalnu policiju.
Izgleda da se ništa nije promenilo,a prošlo 80 godina.Mnogo smo jadni i bedni.

Njoko...9
Gost
Njoko...9
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Zato su oni pravi išli u Partizane.

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

U BG sustanari truju macke jer unose koronu u zgradu!?!
(iz emisije POSLE RUCKA – Da li su lekovi opasniji od samih bolesti? / Kako smo se lecili nekad, a kako danas? preporucujem svima da pogledaju drugu polovinu emisije gdje je Nestorovic svasta izlajao od cega se Konu i kriznom stabu dize kosa na glavi).

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Ne treba vjerovati takvim informacijama.

Diego
Gost
Diego
4 mjeseci prije

Ovo za 41-44 sve je istina,stariji ljudi su sa gađenjem pričali o tome.Postoje i zapisi savremenika o svemu tome.Koliko je samo ljudi završilo u logorima na Banjici,Jajincima,Sajmištu,koliko je ih streljano i mučeno…Sve kao posledica drukanja “savesnih sugrađana”.Ovo sada za 800 prijava za 1 dan,moguće je da su preterali i da nije bilo baš toliko.Ali činjenica je da je situacija tragična.

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

tada je bio Gestapo, a ovi danas mamlazi, to je Gates-stapo
Inače, pade mi na pamet… ono kada je bio “1.val”, prije 5-6 mjeseci, tada sam na jutjub slučajno vidio video, gdje neki mamlazi, paparaci ili ne znam što, su tajno snimili poznatog pjevača narodnjaka Marinka Rokvića, kako šeta ulicom po Beogradu, pa napisali: Marinko Rokvić, koji ima 66 godina (dakle rizična skupina), šetka se ulicom …
Zgadilo mi se kad sam to vidio…Inače mi se takvi ljudi cinkaroši, najviše gade, duboko gade,

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Mislila sam na ovo danas…

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  Diego

Ništa čudno kompa! Balkan je drukersko okruženje samo zbog preko nekoliko desetljeća udbe i komunizma. Normalno da se o tom šuti tak da bi ista bagra mogla i dalje veslati naivne plebove. Najbolje se to vidi kroz kulturu… i kod vas i kod nas. Zato što su naše scene bile stvorene pod okriljem tajnih službi, SAMO oficirska i jako podobna djeca su imala priliku baviti se kulturom. I čim se dogodio rat 90tih sve se to počelo srozavati toliko brzo da nikome tada nije bilo jasno što se i zašto se događa. Ali danas znamo zakaj je tak. Zato kaj su Tuđmen i Superslobo predali naše zemlje u ruke narkokartela balkan.ruta i oni su na zadatak dobili da kontroliraju i razvijaju turizam i kulturu kako bi imali što veču prodaju …. prodaju čega? Ajde da vas vidim

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Puž

Štima što pišeš..
I na zapadu ista kul- turna šema…

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  CAN

Ja več 3 godine znam da je najjeftiniji kokain u Europi u Briselu…. tak da automatski znam da su ovi top dileri i šverceri iz balkanske rute danas svi jedna fino uređena i lijepo-skupo obućena “diplomatska ruta”. Niko njih više ne gleda na granicama a muvaju ŠTO GOD požele. Od ljudskih organa do tajnih informacija. Droga im možda više nit nije prvi izvor profita, več ucjena i trgovina ljudima i oružjem. I dosad nisam vidio nit jednog novinara da se primi te prićice LOLz

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije
Reply to  Puž

Udrobe i njima nešto …

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

autoritet, jedini autoritet kojem sam se klanjao bila je kuharica u skolskoj kuhinji;)

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

Ovo nam je svima jako korisna informacija.
Zbog tvog komentara će svi odmah progledati i uvidjeti ovu prevaru.
Narod će izaći na ulicu.
Odmah će se raspustiti stožer.
Hvala ti na trudu.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Istina

boze sacuvaj!

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

BRAVO ZA ČLANAK ! Baš sam danas komentirao na tu temu…

Karma
Gost
Karma
4 mjeseci prije

Bilo bi jako konstruktivno kad bi uveli stozer za borbu protiv cancera, secernih zasicenja hrane na policama trgovina tj. diabetesa, stresa, gladi, sirotinje. Spasilo bi se puno vise hrvata.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

nemoj tako, capak i virus nevidljivi je važniji od gladi, siromaštva, ovrha i tako toga

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Karma

Otkuda ti ideja da je stozeru cilj sto vise hrvata?

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Živi u nadanjima !

tihobl
Gost
tihobl
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Zanimljivo mi je kako svi mediji ponavljaju “nevidljivi neprijatelj” “borba protiv nevidljivog neprijatelja”. Cekam da kazu: zaboravite vidljive neprijatelje, oni nisu vazni, fokusirajte se na nevidljivog neprijatelja.

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

(lupanje bubjeva)
POZOR, POZOR,
Daje se na znanje:

Ministarstvo Istine objavljuje da je naš nacionalni HITLEROV stožer donio nove mjere za uspješnu borbu protiv nevidljivog neprijatelja.

HITLEROVI- Führer-ovi Redari početi kontrolirati da li se ugostiteljski objekti pridržavaju epidemioloških mjera.

Nadam se da uskoro možemo očekivati kontrolu svih građana i na otvorenom.

A vjerujem da će uskoro krenuti i kontrole po kućama.

Svi “Židovi” (to su svi građani koji ne nose maske, ne vjeruju o ovu laž i šire informacije koje ne odgovaraju ovoj Diktaturi) biti će od strane Fürerovih kontrolora kažnjeni, privedeni ili streljani.

Čekaj malo! A gdje je naš nacionalni Stožer-Hitler Jugend?

Oni bi umjesto nastavnika upozoravali kolege u školi
– ej, nisi stavio masku!
– Halooo. Nisi dezinficirala ruke!
– Stavi masku preko nosa. Odmah!

….Mamicu vam je.em Stožersku, izdajničku….

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Istina

Očekujem masovno otuštanje radnika jer to sad državi treba kako bi naknadom za otpuštene radnike pravdali novac koji su kao potrošili na zbrinjavanje žrtava strašnog virusa zvanog GRIPA-COVID-19 . Sve mi nešto smrdi na to.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Istina

Nikad sanjao nisam da ću to potvrditi, nikad.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  Istina

Glumis da si protiv Stozera dok istovremeno laznim objavama dajes ljudima laznu nadu da ce netko drugi za njih rusit sistem sve s ciljem da ostanu doma i opuste se dok nebude kasno

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije

Evi ti + ali samo zato što vjerujem da imamo isto mišljenje i da si me pogrešno shvatio.
Podržavam Trumpa ali to ne znači da se mi ne moramo sami izboriti za svoju SLOBODU.

Krezubi glasac
Gost
Krezubi glasac
4 mjeseci prije

Zivjeli smo prije u tami sada sve blijesti od svijetlosti. Lucifer zna da volite svijetlo. Uzivajte u svijetlu.

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije
Reply to  Krezubi glasac

Ne. Mi volimo da nas odvedu u plinske komore, zbog naše sigurnosti.

Super što želiš ispasti pametan. Sigurno si sretan. Baš lijepo.
Hvala ti na doprinosu i pomoći.

Ime imena
Gost
Ime imena
4 mjeseci prije

Znaci polako priznajemo da je DDR I CCCP bio u redu. Lijepa vremena kad se susjed prijavljivao. Neko ti ide na zivce i reces to dalje…. Ode susjed u nepoznato 🙂

mali jere
Gost
mali jere
4 mjeseci prije

Uvijek je bilo i bit ce ,,redara,cinkera i poltrona,, i nek im bude ali nemoj tu mjesati ratne vojne invalide jer puno je tih koji su i sa manje od 27 ostali u invalidskim kolicima ,ili bez ruke,oka i drugih djelova tijela puni oziljaka na dusi i tijelu da bi ti mogao pisati ovo sto smijes danas pisati jer u yugi-sugi ne bi ovako pisao.Pusti ratne vojne invalide u miru a zabavi se onim parazitima koji danas lijepo zive zato sto imamo te ratne vojne invalide.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije

ne kakaj
i onda dobijemo sifilis !

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

okej, oprosti ali ja tog bana nikad nisam doživljavao kao nešto dobro i pozitivno, naprotiv. Ako je Hrvatski poziv na otpor spao na njega kao neki primjer onda smo u banani totalnoj.

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

Pisao sam ovdje nedavno o intervjuu njemačkog neovisnog novinara Paula Schreyera za Russia Today na njemačkom. On je tu govorio o mnogim vježbama elite, u zadnjih 20 godina, u kojima su vježbali pandemiju, a u stvari otvoreno vježbali ograničenje ljudskih prava i kontrolu stanovništva. Zadnja takva vježba, bila je ona u listopadu 2019. na Sveučilištu John Hopkins, u organizaciji Zaklade Billa Gatesa i Svjetskog ekonomskog foruma (WEF). Na toj vježbi, kaže Schreyer, bili su nazočni i predstvanici glavni farmaceutskih koncerna, a među njima i iz Johnson & Johnsona, najvećeg farmaceutskog koncerna na svijetu. U dokumentarcu njemačko-francuske Tv “arte” (mainstream tv), pod naslovom “Big pharma”,- govori se o mućkama farmaceutskih koncerna u SAD-u, koje su u svoje lijekove namjerno i svjesno mješali droge, da bi ljude učinili ovisnicima, da ovi uvijek moraju kupovati te lijekove. Milijuni ljudi su postali faktički narkomani. Svaki dan u SAD-u umre prosječno 100 takvih ovisnika. To je poznati problem takozvanih “opioida” u SAD-u. Jedan od tih koncerna, koji su vršili tu zločinačku rabotu je i J&J. Protiv njega i ostalih, trenutno se u SAD-u u toku sudski postupci.. I sada dakle, ljudi trebaju vjerovato takvima, koji su namjerno trovali i ubijali ljude sa tzv. “opioidima” i protiv… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

U nekim reakcijama na moju tezu od prije 2 dana, da se preko PCR testa, možda već neprimjetno podvaljiva RNK cjepivo, a da ljudi toga nisu svjesni, neki su rekli, da su već bili testirani i znači li to sada da su možda i oni tajno dobili to cjepivo i što će im se dogoditi? Ne znam, ja sam samo iznio tezu, da držim da je itekako moguće, da je banda ljudima preko tig testa, možda već podvalila cjepivo. Možda ne svima, ali mnogima.. Jer u onom članku sa portala njemačke državne Tv ARD, u citatu koji sam naveo, otvoreno i jasno se kaže, dakle, da oni koji će se cjepiti, ne moraju primati cjepivo iglom, već da postoji i ta mogućnost, da se cjepivo sa RNK ljudima daje unošenjem preko nosa. I svakomu se odmah treba upaliti crvena lampica za uzbunu. Dakle, onda se čovjek logički pita,– ako ta mogućnost postoji , zašto bi onda vjerovali onima koji sprovode taj test, da oni možda već sada, pod krinkom testiranja, ljudima ne ubacuju RNK cjepivo preko tog štapića, a da ljudi nemaju pojma o tome. Pa Gates i banda su kako rekoh, 2014. u Indiji i Keniji, tada na isti način tajno, u… Pročitaj više »

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Da.
U jednoj emisiji je prikazano kako krave cijepe kroz nos. Ta stvarčica izgledao skoro isto kao Corona test.

Bez “vaccine pass” nema posla, putovanja, kartice od tekućeg računa (bez kartice ne možeš podići novce a isplata plaće u gotovini je zabranjena već dugi niz godina), mirovine, socijalne pomoći, zdravstvenog osiguranja, registracije vozila, škole, vrtića….

Upravo je to Billy Boy najavljivao kad je nedavno izjavio da ljudi ne bi trebali hodati okolo bez “vaccine pass” !

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije
Reply to  Istina

“…a isplata plaće u gotovini je zabranjena već dugi niz godina…”

Koliko je meni poznato, ovo nije istina.
Dapace, bas u zakonu stoji kako svaki zaposlenik ima pravo da mu se placa isplacuje u gotovini. Barem sam siguran da je tako bilo prije.
Ima li netko noviju informaciju?

Ali molim tocnu informaciju nekoga tko poznaje tematiku, a ne navijacke strasti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije
Reply to  putnik

Ako mislis na RH, samo preko banke do gotovine..

putnik
Gost
putnik
4 mjeseci prije

“Ako mislis na RH, samo preko banke do gotovine..”

Istina. Ocito sam imao zastarjele informacije.
Upravo sam provjerio, i 2013. godine je tadasnji ministar financija Slavko Linic donio novi pravilnik po kojem se placa iskljucivo smije isplacivati preko racuna.

djoko di parole
Gost
djoko di parole
4 mjeseci prije
Reply to  puki

daj molinte kad je bila svinjska gripa njemacka je narucila 5 000 doza jednog cijepiva i 50 miljona drugog. a francuska 50 000 jednog i isto tako 50tak miljona drugog. jedno za elitu drugo za stoku. ovi u nas su toliko inteligentni da in je i ovo za stoku dobro. a i kad prodaš duš nijodno cijepivo ne dijeluje

Bondone
Gost
Bondone
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Hajde ti koji si dao negativan komentar na Pukijev osvrt argumentiraj zasto, ili jos bolje, nestani!

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

I još da podsjetim na ono, što su davno dokazali neovisni stručnjaci i liječnici za ono što se dešavalo u Italiji: da su oni baš zbog toga imali toliko mrtvih u ožujku, jer je tamo u toj sjevenoj regiji, dva mjeseca ranije, bila velika akcija cjepljenja starijih osoba protiv gripe. https://dokumentarac.com/cijepljenje/ucinak-cijepljenja-protiv-gripe-za-starije-osobe-na-hospitalizaciju-i-smrtnost/ evo link sa talijansog portala: https://www.bsnews.it/2020/01/18/meningite-vaccinate-34mila-persone-tra-brescia-e-bergamo/?refresh_ce a evo što je o tome rekao švicarski liječnik, kardiolog, dr. Thomas Binder: “U regiji Brescia-Bergamo (sjeverna Italija), u siječnju ove godine, zbog vala gripe, cjepljeno je 34 000, velikom većinom starijih osoba, tzv. “rizične grupe” i to cjepljeni su protiv meningokoka. (meningitis). To je kriminalno! Svaki od mojih pacijenata zna, da ako dobije prehladu, i da će onda doći do akcije cjepljenja protiv gripe, ja ga odmah šaljem natrag kući, da kod kuće preboli tu prehladu. Hitno je potrebna studija,, da se usporedi smrtnost onih (iz rizične grupe) koji su umrli od Covida-19, a bili su ranije cjepljeni, sa onima (iz iste grupe), koji nisu bili cjepljeni.” Talijanski neovisni aktivisti, bračni par Gatti i Montanari, dvoje poštenih starijih liječnika u mirovini, odavno dokazuju vezu između cjepljenja i povišene smrtnosti. I oni su ukazali na ovu činjenicu: za vrijeme mjere zaključavanja u Italiji u ožujku i travnju,… Pročitaj više »

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Oni ljude (tko dozvoli) i bukvalno vuku za nos.Ali,veliki broj ljudi zna reći:neće mene nitko vući za nos!

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Ahhh stari dobri Karpenter, redatelj, scenarista, pisac glazbe, sve u jednom. Sladojojev je čitao napis u Sajensu kojeg su mu obrisali na ciofejsu jer su u napisu došli do zakljućka da cjepiva protiv gripe sprečavaju stvaranje interferona bez kojeg NEMA odbrane organizma od virusa i bakterija. Eto zašto oni koji se cjepe umiru i od toga za što su se cjepili.

Trt
Gost
Trt
4 mjeseci prije

Daj vracaj Hitlera i Staljina bar se disat i kavu pit moglo..

djoko di parole
Gost
djoko di parole
4 mjeseci prije
Reply to  Trt

to su ekstremist. dozvoljavali su da dišeš a nisu da govoriš. danas moš govorit ako to uspiješ bez zraka

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
4 mjeseci prije

Upravo sjedim u kafiću i nitko nema masku, pa čak ni konobarice koje sam još prije mjesec dana u nekim trenucima vidio s maskom oko vrata.
Sistem nas s maskama može ukrotiti, a mi taj sistem s nenošenjem maski nemožemo pobjediti, ali mi u monolit sistema s nenošenjem maski možemo napraviti pukotinu u koju treba ubacivati drvene klinove i čekati da padne kiša.

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Samo nas GRAĐANSKI NEPOSLUH može spasiti !

nessy
Gost
nessy
4 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Prijatelju, kada pricam sa ljudima svi kukaju, svi su nezadovoljni, ali, ako treba nesto uciniti, izaci na obican prosvjed, vecina ima ‘neodgodive obaveze’. U borbi protiv korupcije, 500.000 Rumunja je izaslo na ulice, i vec pripremljeni zakoni su bili suspendirani. Hrvati? Ma, nemojte me zasmijavati.

djoko di parole
Gost
djoko di parole
4 mjeseci prije
Reply to  nessy

hrvat znaći vojnik tj sluša zapovjedi pa makar i od pepledernković

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

 kolega Istrazuj, ukazao je nedavno ovdje nedavno na činjenicu, da se tu možda nešto događa, jer iz samog WHO-a stiglo je vijesti,– u kojima priznaju da nema 2. vala, i u više mainstream medija na Zapadu, sada se pojavljuju kritični prilozi o koroni,. Takvi, koje su sami ti mediji, do prije nekokliko tjedana nazivali “teorijama zavjere”. Tako se i u nekim njemačkim mainstrema medijima zadnjih dana i tjedana pojavilo dosta kritičnih priloga… a oko 50 njemačkih liječnika uputilo je otvoreno pismo Merkelici, u kojoj zahtjevaju da se prestane sa ovim ludilom, da nema više pandemije i slično… Poznati kritičar pandemije dr. Sucharit Bhakdi, čak je konačno po prvi put dobio mali prostor u jednom većem mainstream mediju. Portal regionalne državne tv HR objavio je intervju sa njim. U SAD-u je napravljena velika peticija u kojoj se zahtjeva prestanak ovog ludila. Peticiju je potpisalo 7500 znastvenika i 17.500 liječnika Peticiju pod nazivom “Proglas Great Barrington” (po istoimenom mjestu GB gdje je nastala peticija) pokrenuli su poznati sveučilišni profesori i epidemiolozi Dr. Sunetra Gupta, Dr. Martin Kulldorff i Prof. Jay Bhattacharya. Trump je prije 2 dana na skupu sa svojim pristalicam simbolično odbacio masku… Međutim treba uvijek biti oprezan… Jer kako rekoh,… Pročitaj više »

Max
Member
Max
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Kolega , Ja se poslužio linkom i potpisao.

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Dolaze vam restrikcije kakve mi u Melbourne imamo vec mjesecima. Danas 6 novih slucajeva i sve po starom. Restorani, kafici i ostali ne vitalni poslovi ne rade vec mjesecima. Take away i narudzbe radi ali ima se covid safe plan. Frizerski saloni ne rade vec dva mjeseca. Od nedjelje je konacno najavljeno popustanje restrikcija. Nadam se da ce bar povecati zonu kretanja sa sadasnji 5km na 20km. Govori se i o ovtaranju ne essential poslova ali sve ce se morati pridrzavat propisanog safe covid open plans. Svaki ulaz u manju trgovinu ce se registrovati da se u slucaju zaraze moze kontaktirati doticna osoba ..mos mislit. Ono ako zelite povrat na staro bude onako kako mi kazemo. Kazne su propisane ali mnogi se ne pridrzavaju mjera i kada su uloviti u tome budu novcano kaznjeni. Kazne su visoke tako da velika vecina odbija platiti.. https://www.theage.com.au/national/victoria/more-than-19-000-covid-19-fines-issued-but-only-845-paid-20201012-p564cf.html Ispada da kazne nisu legalne posto je od 19 324 izdati covid kazni samo je 845 placeno dok su 1424 kazne povucene. Covid Marshals(redari) od prije 2 tjedna marsiraju i po mojoj firmi. Nadgleda se da li se ispravno nose maske , distanca, higijena i skupljaju ljude za ne(obavezno) testiranje .Ako se ne testira 25% radnika… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

hi, bushman,,gdje da se vratis, mos’ samo ako bas hoces da na*ebes jos vise?

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Nije zlato sve sto sija..pusta sela Bosanske Posavine negdje bi se za orati dalo

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

Ima neka ženska što se dolje vratila u Posavinu i napravila sa mužem kuću do slame ili gline ne sječam se, živi dolje sa djecom u skladu sa prirodom bez ikakovih karafeka “civilizacijskih dostignuća”.

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Mnogi će joj zavidjeti bar na trenutke.
Jebo sve svijetlilo kad nema slobode

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Mnogi će joj zavidjeti.. bar na trenutak

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije

to za zlato znam iz iskustva a znam i kako vam je trenutno tamo, rodjaci mi zive u melbourne, al’ se ipak ti dooobrano razmlisli, na balkanu se danas rad i postenje bas puno i ne cijene

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Neka su nova vremena došla i materijalno ništa puno ne znači.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

e, ovo je vec druga prica i dobro je da si to sam uvidio, istini za volju da je bilo ove pameti materijano ne bi nikad ni bilo iznad dusevnog zadovoljstva, ali sta je tu je, dok je zdravlja i bistre glave sve jos moze promijeniti..

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

Slušaj ženu.

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Nekad je dobro i ženu poslušati a ne samo slušati da jesam ne bi bio ovdje gdje sam.

Gaja
Gost
Gaja
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

Na festivalu slobode sam upoznao zenu koja je pobjegla iz Australija. Te sam cuo za jednu curu i dečka takodjer da su pobjegli i da se vise nikad ne vracaju.

nessy
Gost
nessy
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

Malo je Marshal, ti cuvari stada trebali bi imati cin Kontraadmirala ili barem FeldMarshala. Neprocjenjiv je njihov doprinos zajednici, to treba honorirati, i to obilato. I u novcu i u pocastima, da znamo kome da budemo zahvalni sto smo zivi (jos).

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije
Reply to  Australac

Žena ti je pametna, djeca su već programirana cjepljenjem i ekranom, bježi od tuda dok možeš bez obzira što je svugdje isto, drugačije je među svojima.

Australac
Gost
Australac
4 mjeseci prije

Pajdo skroz si u pravu

SULE
Gost
SULE
4 mjeseci prije

Logicno bacio kost-kreće ludilo u komentarima i još kad se Stvorov SUBARU doušnik priključi bit će festa

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

još 2 novosti iz Njemačke…

Merkeličina kabalčad očito su malo izmjenuli glavnog igrača, glavnog “virologa” i “savjetnika”.
Slično kao koda nas, nakon što je Markotićka već postala tako omražena, pa su Plenkijeva kabalčad zadnjih mjeseci nju malo povukli u pozadinu, a isturili su u javnost druge igrače, koji međutim seru istu stvar.
Tako sada i u Njemačkoj. Pošto je glavni virolog, Drosten, dosada toliko kompromitiran i uhvaćen u lažima, i ono što je nedavno izišla u javnost, njegova izjava iz 2014. u kojoj i sam kritizira PCR test kao nepouzdan, a čak je procurilo i to da se sumnja, da je smućkao sa svojom doktorskom titulom odnosno sa doktorskom dizertacijom i da uopće nije doktor–očito su ga malo povukli u pozadini, a isturili novog “virologa”- Meyer-Hermanna. Međutim ovaj je isti takav lažovčina, jer naravno inače ga ne bi stavljali na taj položaj. Ovaj Meyer-Hermann čak kritizira što su se u svibnju, nakon “1.vala”, popuštale mjere i on želi još strožije mjere i sada lupeta još veća govna, o strašnom 2. valu, nego njegov prethodink..
a evo da vidite o kome se radi evo slika tog genijalca ovdje:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article217898724/Michael-Meyer-Hermann-statt-Drosten-Wer-ist-Merkels-Corona-Ratgeber.html

Istina
Gost
Istina
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Redovno pratim novosti iz SAD-a i Njemačke. PCR Test. Drosten se “izlizao”. Korisna budala. Sve potpisujem

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

I ovo: Mnogi vjerojatno i na ovim prostorima poznaju njemačku pjevačicu Nenu. Posebno ova generacija, koja je odrasla 80-ih sa novim valom, Filmom, Azrom, Prljavim Kazalištem, Valjkom, Partibrejkersima, Idolima..itd.. Nena (danas ima 60 godina), tada je bila najveća zvijezda njemačkog novog vala i imala veliki hit “99 Luftbalons“, koji se svirao i na radiju i YU, i koji je tada imao i englesku verziju, koja je u SAD-u bila hit i čak bila 1. na top listi, za kratko vrijeme. Nena (pravim imenom: Susan Kerner), koja inače i sa svojih 60 godina i danas izgleda jedno 30 godina mlađa, nedavno je također kritizirala ludilo pandemije i objavila kratku poruku na instagramu: “Ja imam svoju duboku vjeru u Boga. Otuda dolazi moje povjerenje u život. I ja imam svoj zdravi ljudski razum, koji sve te informacije i stvaranje panike, koji se u nas ulijevaju izvana, rastura na proste sastavke. I to mi omogućava da ne dopustim da se hipnotziram od straha i da me to vuče u tamu. Pođimo svi ka svjetlosti i zalažimo se za ljubav, jer uprkos svom tom ludilu, koje sada ovdje doživljavamo, vjerujem i znam, da pozitivnu promjenu(prekrenicu) nije više moguće zaustaviti” #liebeistdieantwort #licht (#lljubav je odgovor #svjetlo) za ovo je dobila… Pročitaj više »

Max
Member
Max
4 mjeseci prije
Reply to  puki

99 Luft ballon … Sjećam je se iako sam bio mali tada. Poslije sam slušao RTL radio. Draža mi je Nicole Eurosomg 1982.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Bravo za Nenu, poslusam tu stvar i danas ponekad

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije
Reply to  puki

Sad izgleda bolje nego kad je bila curetak.

CAN
Gost
CAN
4 mjeseci prije

Istražuj?!!? …jel znaš ko je ova epizodna epidemiologinja… Iz današnje izdanja hrv.novine citiram… Vidim ponegdje da je disciplina popustila. I pitam one u frizerskim salonima kojima je teško držati masku kako je kirurzima koji cijeli život tako rade ili sestrama i osoblju kojima je maska osnovna oprema. Ja imam astmu, ali maska mi je na licu kad god sam u zatvorenom prostoru i ne žalim se i držim je iako sam preboljela virus i stekla sam u određenoj mjeri imunitet. Iako ne znam koliko će mi taj imunitet trajati. I vlasnike frizerskih salona mogu upitati je li im bolje raditi s maskom, nego ne raditi nikako. Mislim da i sami znaju odgovor na to pitanje – zaključuje Ninčević. Upozorenje prije zime Doktorica iznosi i upozorenje. – Kad se povučemo u zatvoreni prostor, onda će, ako se ne budemo držali mjera, porasti broj zaraženih od korone, ali i onih od prehlade, gripe. Moglo bi nastupiti teško razdoblje i zato apeliram na sve ljude da smanje kontakte, izaberu uži krug ljudi, kako bismo prebrodili ovo i kako bi se zdravstveni sustav mogao pobrinuti za… Frizerka ima 8sati Kontakt s mušterijom od ponedeljka do Petra,a Doktor operiert 2×2sata u tjedan dana…. Ko će prije ,da… Pročitaj više »

puki
Gost
puki
4 mjeseci prije

Stara kuka, “Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.”… —- he, he… pa naravno… nema kod sotonjara nagrade,,, jer su sotonjare, fanatični relgijski fundamentalisti sljedbenici Lucifera.. Jer da sotonjare nagrađuju one koji su im bili korisni i nakon što je misija obavljena, to se kosi sa njihovom fanatičnom religijom. Jer sotona ne može biti dobar ni prema kome, jer dobročinstvo i nagrada (pa i takva prema slugama-kablačadi) je dobro djelo, a to se kosi sa sotonizmom. Zato će svi ti Capaki, Beroši, Markotićke…Lauci,.. a i medijski podrepci kao Pavičići, Tomići, Porobije, Stošići, Duhačeki i ostali, također otići u nirvanu kao i sve ostale “beskorisne izjelice”.. Za cijelu kabalčad, koji sada služe klabali, namjenjene je ista sudbina kao i za sve ostale ljude.. Jer kabala ima plan da pobije 95% ljudi i ostavi na životu samo oko 500.000. Koji su nepohodni, da obavljaju sve te poslove i proizvodnju za… Pročitaj više »

RENEW
Gost
RENEW
4 mjeseci prije
irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije
Reply to  RENEW

Heiko je odličan.

Gaja
Gost
Gaja
4 mjeseci prije

Sve su to već razrađeno u 2. sv. ratu
https://en.wikipedia.org/wiki/Kapo

djoko di parole
Gost
djoko di parole
4 mjeseci prije

najviše me čudilo kako tolika masa ljudi može nosit masku bez da to vrijeđa njihovu inteligenciju i ljudsko dostojanstvo. na primjer saborski zastupnic . svi do jednog bez ikakvog opiranja stavili masku osim kristo ,a i ona se opirala samo zato da bi se na kraju predala te da bi se samim tim i njeni biraći i simpatizeri predali. I nikako mi nije jasno kako svi ti duznosnici sluzbenici parlamentarci novinari bez imalo problema pristaju na masku. a onda mi je žena objasnila pa svti su se za poziciju do koje su dosli nalizali najsmrdljivijih stvari tako da je medicinska maska bolesnog drustva najmanja stvar na koju su trebali pristat radi svojih karijera. kako je rekao Selin odlikaši upravljaju svijetom i kreiraju svjet po svojo slici a odlikaši su odlični zato što slušaju citiraju i ne misle

nessy
Gost
nessy
4 mjeseci prije

Da kojim slucajem Ban ustane, temeljito razmotri situaciju, i ustanovi vazne karakteristike vecine (drukaju susjede, piju info. sa televizije kao malo vode, robovi su, i ne nastoje promjeniti tu situaciju), jadni Ban bi rekao: vratite me u hladnu zemlju, ali zakopajte me dublje nego prije, da ne cujem kuknjavu tipova koji ne zele sami sebi pomoci, nego ocekuju Bozansku intervenciju (ili EU intervenciju), koja ce carobnim stapicem sve promjeniti nabolje, bez da itko od lokalnih makne prstom. Tragicno je, kada razgovaram sa ljudima, za Kovacevicev kriminal oni kazu: pa tko se ne bi masio, kad vec ima priliku. Cini mi se da njemu ljudi uglavnom zamjeraju sto se opustio i dozvolio da ga zatvore, manje im smeta sto je pokrao miljune, “jer svatko bi to napravio da moze”. Zali Boze ovakvog naroda i zraka koji disu, jer ga nisu vrijedni. Elementarna etika i posten odnos prema onome tko te hrani (u ovom slucaju drzava), su nepoznanica, a oni kojima nije nepoznanica, sa time se sprdaju. Ocekivati boljitak i napredak? Pa to moze samo netko tko jos nije shvatio gdje zivi, i koliko je kvarna do kosti gomila koja ga okruzuje. Napredak? Da, mozda u nekom fantasy romanu. U Science Fiction… Pročitaj više »

Mikojan
Gost
Mikojan
4 mjeseci prije
Reply to  nessy

Naravno da ljudi to tako gledaju jer ta krađa njih ne pogađa, ukrao je državi, super. A da ta država kaže, da ukrao je državni novac iz proračuna, to nećemo nadoknaditi novim zaduživanjima kao do sada već ćemo smanjiti braniteljske i sve ostale mirovine, plaće državnim službenicima, da vidiš kako bi im odjednom bilo stalo i postavljali pitanja zašto ga nisu uhapsili nakon prvih ukradenih 100 Eura.

Puž
Gost
Puž
4 mjeseci prije
Reply to  nessy

Slažem se! A kaj bumo sa aferom Konzum i Todorićem a? I sve troškove suda (od Londona pa do sim) na teret proračuna i poreznih obveznika HR.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 mjeseci prije

SOA GENIJALNO!

djoko di parole
Gost
djoko di parole
4 mjeseci prije

odlićan song . prvo mjesto kontravizije

Max
Member
Max
4 mjeseci prije

Kvistlinzi su uvijek privilegirani dok ne dođu pred lice pravde.

Dražen
Gost
Dražen
4 mjeseci prije

Sustavno su, djelovanjem kroz niz godina, uspjeli toliko zatupiti većinu populacije sugestivnom manipulacijom i percepcijskim, podsvjesnim porukama, tako da sada vidimo rezultate, upravo putem ovog službenog narativa o virusu. Npr., društvene mreže, tabloid portali, hrpa reality show smeća, “informiranje” javnosti mainstream medijima.. I sada se čudimo što im plan ide takvom progresijom?

Joško Joras Jo
Gost
Joško Joras Jo
4 mjeseci prije

Nije capak izmislio covid redare nego su to contact tracers iz planova WEF Svjetskog Ekonomskog Foruma i Event201, koje najavljuju svi čak i Trumpovi, ali demokrati koče taj proces odobravanja tog paketa zdravstvenih mjera u kojem su contact tracers. Plan je pratiti tko se s kime razgovara i o čemu, kao nekad nacisti i komunisti, ali ovaj put ne direktno nego pod krinkom zaštite naroda od opasnog virusa. Te plaćati susjede da cinkaju. U planu je i zabrana novca, kartica, digitalna valuta, zabrana privatnosti na internetu uz taj jedinstveni dokument koji je osobna, zdravstvena, putovnica, dokaz o cjepljenju, lozinka za internet, sve povezano s oib-om, zato su ga i uveli… Također spominju i da se zbrani prehrana s životinjskim proteinima (meso) i da se koriste prehrana bazirana na insektima, lažnom vegetarijanskom mesu, vodi i sl. Zato jer manjak proteina uzrokuje slab um, lakše postaješ nervozan, sve ti smeta, postaješ slab i lako pukneš, takve je lako kontrolirati. Finale su društvo bez kafića i zabave, svi u jednakim odjelima, svi žive unutar grada koji je okružen zidovima, to je vrsta zatvora u kojem svatko ima ćeliju iz koje može izlazit, ali udaljenost se treba održavat. Najbolje to pokazuju filmovi pa i… Pročitaj više »

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 mjeseci prije

Terminator, Dej Liv, Sojlent Grin, Dark Siti itd itd itd

POVEZANE VIJESTI

Izbornik