fbpx

Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.

Kovid kapo

Redar nije mogao postati svatko! Najprije si morao čekati da dospiješ do osmog razreda, a onda nisi smio imati negativnih ocjena, što nije bilo nimalo lako. Kao redar, imao si svoje ‘zakonite’ ovlasti, paziti na to tko ulazi u školu, zvoniti za početak i kraj sata, veliki i mali odmor, tu i tamo si mogao zazvoniti u 44-oj minuti i tako spasiti mnoge od asa. Morao si na svoj redarstveni dan sa sobom donijeti i šibu, sam je ubrati, sam joj skinuti koru, urezati kakav ukras nožićem na dršku, morala je biti savitljiva, fijukati kroz zrak.

Mogla je koja šiba ostati od prethodnog dežurstva, ali nikad nisi bio siguran. Ako je valjala, onda ju je konfiscirao koji nastavnik; ako nije valjala, onda je ostala, ali ne valja ni tebi.

U to doba je šiba bila jedno od ključnih nastavnih pomagala i koristila se relativno često. Ako se to pomagalo demonstriralo na tvojim dlanovima, onda to nisi smio kući spomenuti jer je postojala realna mogućnost da dobiješ dodatnu dozu i od roditelja. Batina je iz raja izašla, govorili su, ali šibu nisu spominjali. Tko zna otkud je ona potekla… Nije se to zvalo zlostavljanje, nije bilo plavih, ni crvenih telefona (nije bilo nikakvih, kamo li u bojama), komuniciralo se puno intimnije.

Osim redara, kao imitacije vlasti, po školskim hodnicima je, osim čistačica, bio još jedan strahopoštovanja vrijedan lik. Domar. Samo ga mi nismo tako zvali, nego s jednim podrugljivim nadimkom, a to opet on nije znao. Njegov posao je bio šetati po školi, tu i tamo nešto popraviti (staklo na prozoru koje recimo ne bi izdržalo pritisak bačenog kamena) i potezati za uši i odalamiti koju nekom tko galami, viče ili se tuče. Domara su se bojali i nastavnici. Naime, domar je bio usput i predsjednik partijske organizacije naše Mjesne zajednice, s ovlastima da svaki napad na sebe proglasi ideološkim skretanjem. A nije bilo baš pametno ideološki skretati u to doba pa su svi hodali pravom cestom, a ne nekakvim stranputicama.

Nakon škole, dugo se nisam susretao s nekakvim redarom. One po disko klubovima bi uglavnom zvali izbacivačima. Obavezno nabildani lik koji bi jedva čekao demonstrirati što je sve naučio gledanjem Brucea Leeja U zmajevom gnijezdu.

Kasnije je bilo redara na nekakvim skupovima, koncertima. Dobili reflektirajuće prsluke. Zamalo žute, kao oni u Parizu. Razlika je u tomu što su ove pariške tukli, a ove naše reflektirajuće nisu, nego bi uglavnom tukli oni, ako je baš trebalo.

Uvijek sam sanjao da ću biti heroj, dječački je priznao Houra na trećem albumu Prljavog Kazališta (onom na kojem je sam pjevao, budući da je Davorin Bogović morao ići u vojsku). Da je neko drugo vrijeme, ovo recimo, možda bi sanjao da bude redar.

Redar u kafiću. Covid redar. Zvuči kao hoch-deutsch, noble, čisto fino.

Čini se kao da se krug zatvorio, obišao nekoliko puta zemlju i svemir pa došao na početnu točku. Singularitet. U osobi redara, covid redara. Naime, capakovština u 21. stoljeću je iznjedrila novo zanimanje – covid redar u kafiću!

Doći ću ti pod prozore dok ti majka spava.., ne! Doći ću na kavu, s maskom nategnutoj do očiju, na ulazu ću istresti dobru dozu dezinficijensa i istrljati ruke (mogao bi se i prekrižiti kako bi čistoća dezinficijensa ušla i kroz moje čelo), pozdraviti smjerno covid redara, uspostaviti kontakt očima i nijemo zatražiti dozvolu da sjednem i promumljam ‘veliku s ‘ladnin mlikon’. Kakvu? S vadnin likom? Nee, nego s ladnin mlikon jebalo te mliko’. Covid redar podiže obrvu. Preglasan sam, a ZNA SE da se virus širi jače, brže, još jače galamom, vikanjem. Ohrabrujući pogled covid redaru uputit će i ratni vojni invalid, u penziji od svoje 27-e, invalid uslijed nedostatka ljudskog poštenja i odlučnosti da svoj životni vijek proživi kao parazit.

Jebeš takvu kavu. I takav život. Ajmo to reći kraće – zajebavaju nas i prave budale od nas. Uništavaju ugostitelje najprije, ali ono bitnije – uništavaju naš način života, petljaju se u sve i svašta. Tko? Država. Ona kojoj nikad nismo dali takve ovlasti, ali to nju nije briga. Nas bi trebalo biti.

Bilo bi dobro da tuda nekud baulja Domar, da ima ovlasti capake i plenkoviće izvući za uši, odalamiti koju vaspitnu, ali Domara nema. Nema ni nas. Mi ne postojimo. Postoji mnoštvo nepovezanih individua, svatko se snalazi za se. Uglavnom se ne snalazi. Ako nije u partiji. Tamo se partija snalazi za njega.

Umjesto zaključka, evo logike same. Neka je svatko usporedi sa svojom:

Dosad su nam neke stvari trebale postati jasne:

  • mjere koje donosi Stožer ‘u borbi protiv epidemije’ su besmislene i svi uključeni u njihovo donošenje (Vlada i ostali) to znaju;
  • mjere služe za zaokupljanje pažnje i ni za što drugo;
  • neke mjere povećavaju broj zaraženih (obaveza nošenja maski recimo) i to Stožer zna, ali ih nije briga zato što covid nije opasniji od prehlade;
  • Vladu RH (i ostale EU vlade) nije briga za gospodarstvo, niti za to što će se događati s narodom;
  • ono što slijedi iza ovog festivala je poznato Vladama i eliti, a narod nema pojma;
  • to što slijedi je toliko grozomorno loše da je vjerojatno i bolje da ne znamo, a nije diktatura, nju već imamo.

Sve navedeno kaže čista logika. Možemo sebi priuštiti luksuz da je ne koristimo na svoju štetu.

4.7 88
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
117 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 dana prije

Kada na nastavi moras nakratko izaci iz ucionice i ostaviti djecu koji minut same, nepisano je pravilo da zaduzis “najzivahnijeg” ucenika da pazi na sve ostale…
U kaficima nece biti tako, kovid redar ce biti onaj koji je do jucer bio konobar, a danas qrcu sviri jer nema koga posluziti kad je promet pao za barem 80%…

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije

Citam sta ovaj SoA pise: redar zvoni, redar nosi sibu i ostalo. Kod mene redar je brisao tablu i prijavljivao odsutne sa casa. Kaze jos da su uveli redare po kaficima. Toga kod mene nema. Tek sad vidim u koliko zaostaloj sredini zivim i koliko kaskamo za evropskim vrijednostima.

Eto i mene
Gost
Eto i mene
5 dana prije

Ponekad je bolje kaskati, ili cak uopce ne stici neke “vrijednosti”…

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Da, redar smo zvali brisača ploće u razredu a “dežurni” onoga koji je upravljao zvonom i gledao tko nepoznat ulazi u školu.

Eden
Gost
Eden
5 dana prije

Kovid batinaši su još gori.

Željko
Gost
Željko
5 dana prije

@ Eto i mene Kao prvo sve pohvale @ Son of Alerik za tekstove u posljednje vrijeme, realne, životne tekstove!Slažem se sa vašim postom !Mala digresija,1983. Srednja škola “Fric Pavlik” Bosanski Brod,pita nastavnik marksizma ili kako se to već zvalo ko će u SKJ,ko iz topa prijave se:Senad S.,Marko G. i Anto M.!Nakon toga odem u JNA, Šabac,”Mačvanski partizanski odred” kasarna na Savi,tamo desetar “moj” zemo iz Vareša Anto Z.,uništi mi vojnu i vojnu zdravstvenu knjižicu jer mi na “ić” na prezimenu napisa “ič”,toliko o pismenosti,1990. Senad, Marko i Anto slomiše se agitirajući za SDA,SDS i HDZ,počeo rat ja još uvijek radim u “Rafineriji” a Senad i Anto sa tamnoplavim beretkama i ljiljanima na njima u TO (prije stvaranja HVO),a Marko u nekoj isto svojoj TO u selima oko grada!Sada Senad i Anto “drmaju” Slavonskim Brodom, Senadov mislim ujak-dajidža bio čuveni,nažalost ubijeni,bankar iz tog grada a Marko “drma” (Bosanskim) Brodom i surađuju odlično,a taj desetar nepismeni iz Vareša ima ogromnu,možda jednu od najvećih, auto kuća u Zagrebu!Rezime, ne bih se NIKADA sa njima mijenjao jer uzalud mi sve diplome i ratišta kada NIKADA nisam bio član niti jedne “političke stranke”, jer doslovce “život čine male stvari”!!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
5 dana prije

Ono što kabalisti pokušavaju sa “covid redarima” i sličnim je same ovce pretvoriti u “pse čuvare” jedne drugima. I to je najgore što se može dogoditi.
Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.
Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.

Bosanac
Gost
Bosanac
5 dana prije

Redari = Žetoni, a žetonom se puni aparat koji radi na žetone i tako ostvaruje dobit 🙂

Patriot
Gost
Patriot
5 dana prije

Od sada vani idem isključivo s bokserom.

piždro
Gost
piždro
5 dana prije

.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

ma, kakav bokser i bakraci, sarplaninac sa tri reda zubi ili nista;)

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Bez brnjice, naravno !
baš čudno, čitajuči SoA-in tekst nekako mi je pao na pamet Krsto Papić i njegov stari dokumentarac “Kad te moja čakija ubode”, ne znam zašto, možda zato što su nas razoružali pa će čakije ponovo sjevati kao nekad u doba mraka juge !?

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

sto neko rece: svasta je moguce i svakom moze svasta da se desi!?

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Hladno je bolje ionako… osobnije i ekološkije. Ovo sranje na daljinu su zmislili slabići kojima su Mongoli bili fizićki i borbeno nedostižni…..a rezultati koje imamo nakon, kolko, otprilike tisuću godina vatrenog oružja: svjetom vladaju kukavice i beskičmenjaci, doslovce zahvaljujuči tom divnom izumu koji je spasio dupeta božanskim Kinezima i ostalima koji su potom to oružje odveli do atomske bombe. A danas slijedi 5G revolucija i nečemo više trebati eksplozive i metalne kugle… živio Elon Musk i njegov dalji bratić Bill Gates ,.-)

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Pod prijetnjom 5G mogu samo zamisliti nešto kao narukvicu, ogrlicu, brnjicu bez koje nećeš moći na ulicu a bit će umrežena sa nečim što će odlučivati o našim životima, nešto već viđeno u filmu npr. 5.element, no sve to ima prekidač za isključivanje koji će rijetko tko isključiti iz straha gubitka “novo normalnog života”. Sve ostale teorije oko 5G su totalno glupe. Nema tog chipa koji radi bez napajanja a da mu je domet veći od 1m, i to sam previše rekao.

Puž
Gost
Puž
4 dana prije

Teorije? Kolko ja znam cilj 5G mreže je da prekrije SVE. Dok ne postave repetitore za taj signal neče biti 5G mreže. A da bi 5G funkcionirao repetitori moraju biti posvuda i u malom razmaku. Zato što to JEST vojna tehnologija. Koju su zamislili PONAJVIŠE za kontrolu elektroničke opreme na bojištu. Isto tako su uspjeli od tog zračenja napraviti usmjereno energetsko oružje kojim mogu rastjerivati gomile ili čak i ubiti čovjeka ako je signal dovoljno jak i usmjeren (sve je to dokumentirano, postoje i patenti)… Btw. Ako niste uhvatili vijest: Elon smrdljivi Musk je početkom ovog mjeseca u Starlink lansirao još (06.10.2020) 60 satelita. Plan je 10 000 satelita i 5G grid oko planete… Dok to ne naprave nano chipovi u cjepivima nemaju još tolko smisla.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 dana prije

Da mi je taj mrak Yuge da se sakrijem od ove demokracije, kapitalizma i svijetla kojim nas obasjavaju!

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 dana prije

To Kabala jedva ceka. Premlatis jednog i od sutra svi redari nose ak47

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Too, planjkom iza čoška i eto AK47, tako nekoliko puta i evo partizana !!

Mölltaler
Gost
Mölltaler
5 dana prije

Radije bi skupljao flaše po kontejnerima nego radio taj posao, ali jbg izdajnika je uvijek bilo tako da ne vjerujem da će falit radnika za to radno mjesto.

Bosanac
Gost
Bosanac
5 dana prije

Onaj prošli sistem nije imao internet pa je manualno radio na kontroli situacije na teritoriju koji kontroliše. Da bi imao kontrolu nad stanovnicima (raznih opredjeljenja i ideja) on je kreirao svojim (vjerovatno represivivnim) metodama mnogo žetona.
Sada po inerciji od prošlog sistema kod nas je i dalje mnogo potencijalnih žetona.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Ja bi bio ko stvoren za taj posao, ako je plaća recimo 14.000 kuna, 10 ženi za kućanstvo a 4 za troškove redarstvovanja pa da vidiš kako bi se za mog dežurstva radile fešte, snimali bi se filmovi o nama !!
A sve država plati i naravno ostali, samo netko treba započeti, ja-redar i država !!
🙂

Diego
Gost
Diego
5 dana prije

Tužna istina je da je za samo jedan dan u Beogradu stiglo više od 800 prijava na Viber stranicu Kriznog štaba koji to prosleđuje MUP-u.Beograđani znači masovno drukaju svoje sugrađane,snimaju ih u prodavnicama i tržnim centrima bez maske i sve to uredno šalju zlotvorima.
I šta mi dalje da očekujemo i čemu da se nadamo?Kakav mentalitet.Poznata je inače isto tako tužna i jadna istina šta se događalo u Beogradu u periodu april 1941-oktobar 1944.
Specijalna srpska policija(tada u službi Gestapoa) i Gestapo nisu mogli da izađu na kraj sa stotinama građana koji su svakodnevno pokušavali da prijave poznanike,članove familije za koje imaju informacije da su se odmetnuli i da su protiv Trećeg Rajha.Početkom 1943,izašla objava Gestapoa u kojoj se mole građani da ne dolaze više da prijavljuju sumnjive,da ih se više neće primati,i da sve to odnesu u srpsku specijalnu policiju.
Izgleda da se ništa nije promenilo,a prošlo 80 godina.Mnogo smo jadni i bedni.

Njoko...9
Gost
Njoko...9
5 dana prije

Zato su oni pravi išli u Partizane.

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije

U BG sustanari truju macke jer unose koronu u zgradu!?!
(iz emisije POSLE RUCKA – Da li su lekovi opasniji od samih bolesti? / Kako smo se lecili nekad, a kako danas? preporucujem svima da pogledaju drugu polovinu emisije gdje je Nestorovic svasta izlajao od cega se Konu i kriznom stabu dize kosa na glavi).

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
5 dana prije

Ne treba vjerovati takvim informacijama.

Diego
Gost
Diego
5 dana prije

Ovo za 41-44 sve je istina,stariji ljudi su sa gađenjem pričali o tome.Postoje i zapisi savremenika o svemu tome.Koliko je samo ljudi završilo u logorima na Banjici,Jajincima,Sajmištu,koliko je ih streljano i mučeno…Sve kao posledica drukanja “savesnih sugrađana”.Ovo sada za 800 prijava za 1 dan,moguće je da su preterali i da nije bilo baš toliko.Ali činjenica je da je situacija tragična.

puki
Gost
puki
5 dana prije

tada je bio Gestapo, a ovi danas mamlazi, to je Gates-stapo
Inače, pade mi na pamet… ono kada je bio “1.val”, prije 5-6 mjeseci, tada sam na jutjub slučajno vidio video, gdje neki mamlazi, paparaci ili ne znam što, su tajno snimili poznatog pjevača narodnjaka Marinka Rokvića, kako šeta ulicom po Beogradu, pa napisali: Marinko Rokvić, koji ima 66 godina (dakle rizična skupina), šetka se ulicom …
Zgadilo mi se kad sam to vidio…Inače mi se takvi ljudi cinkaroši, najviše gade, duboko gade,

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
5 dana prije

Mislila sam na ovo danas…

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Ništa čudno kompa! Balkan je drukersko okruženje samo zbog preko nekoliko desetljeća udbe i komunizma. Normalno da se o tom šuti tak da bi ista bagra mogla i dalje veslati naivne plebove. Najbolje se to vidi kroz kulturu… i kod vas i kod nas. Zato što su naše scene bile stvorene pod okriljem tajnih službi, SAMO oficirska i jako podobna djeca su imala priliku baviti se kulturom. I čim se dogodio rat 90tih sve se to počelo srozavati toliko brzo da nikome tada nije bilo jasno što se i zašto se događa. Ali danas znamo zakaj je tak. Zato kaj su Tuđmen i Superslobo predali naše zemlje u ruke narkokartela balkan.ruta i oni su na zadatak dobili da kontroliraju i razvijaju turizam i kulturu kako bi imali što veču prodaju …. prodaju čega? Ajde da vas vidim

CAN
Gost
CAN
5 dana prije

Štima što pišeš..
I na zapadu ista kul- turna šema…

Puž
Gost
Puž
5 dana prije

Ja več 3 godine znam da je najjeftiniji kokain u Europi u Briselu…. tak da automatski znam da su ovi top dileri i šverceri iz balkanske rute danas svi jedna fino uređena i lijepo-skupo obućena “diplomatska ruta”. Niko njih više ne gleda na granicama a muvaju ŠTO GOD požele. Od ljudskih organa do tajnih informacija. Droga im možda više nit nije prvi izvor profita, več ucjena i trgovina ljudima i oružjem. I dosad nisam vidio nit jednog novinara da se primi te prićice LOLz

CAN
Gost
CAN
4 dana prije

Udrobe i njima nešto …

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

autoritet, jedini autoritet kojem sam se klanjao bila je kuharica u skolskoj kuhinji;)

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

Ovo nam je svima jako korisna informacija.
Zbog tvog komentara će svi odmah progledati i uvidjeti ovu prevaru.
Narod će izaći na ulicu.
Odmah će se raspustiti stožer.
Hvala ti na trudu.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

boze sacuvaj!

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

BRAVO ZA ČLANAK ! Baš sam danas komentirao na tu temu…

Karma
Gost
Karma
5 dana prije

Bilo bi jako konstruktivno kad bi uveli stozer za borbu protiv cancera, secernih zasicenja hrane na policama trgovina tj. diabetesa, stresa, gladi, sirotinje. Spasilo bi se puno vise hrvata.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

nemoj tako, capak i virus nevidljivi je važniji od gladi, siromaštva, ovrha i tako toga

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije

Otkuda ti ideja da je stozeru cilj sto vise hrvata?

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Živi u nadanjima !

tihobl
Gost
tihobl
5 dana prije

Zanimljivo mi je kako svi mediji ponavljaju “nevidljivi neprijatelj” “borba protiv nevidljivog neprijatelja”. Cekam da kazu: zaboravite vidljive neprijatelje, oni nisu vazni, fokusirajte se na nevidljivog neprijatelja.

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

(lupanje bubjeva)
POZOR, POZOR,
Daje se na znanje:

Ministarstvo Istine objavljuje da je naš nacionalni HITLEROV stožer donio nove mjere za uspješnu borbu protiv nevidljivog neprijatelja.

HITLEROVI- Führer-ovi Redari početi kontrolirati da li se ugostiteljski objekti pridržavaju epidemioloških mjera.

Nadam se da uskoro možemo očekivati kontrolu svih građana i na otvorenom.

A vjerujem da će uskoro krenuti i kontrole po kućama.

Svi “Židovi” (to su svi građani koji ne nose maske, ne vjeruju o ovu laž i šire informacije koje ne odgovaraju ovoj Diktaturi) biti će od strane Fürerovih kontrolora kažnjeni, privedeni ili streljani.

Čekaj malo! A gdje je naš nacionalni Stožer-Hitler Jugend?

Oni bi umjesto nastavnika upozoravali kolege u školi
– ej, nisi stavio masku!
– Halooo. Nisi dezinficirala ruke!
– Stavi masku preko nosa. Odmah!

….Mamicu vam je.em Stožersku, izdajničku….

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

Halo @istina
ovaj tvoj dio teksta: “Ministarstvo Istine objavljuje da je naš nacionalni HITLEROV stožer
samo ti želim reči da vrijeđaš Hitlera, on je za ove kamilica.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Nikad sanjao nisam da ću to potvrditi, nikad.

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

Očekujem masovno otuštanje radnika jer to sad državi treba kako bi naknadom za otpuštene radnike pravdali novac koji su kao potrošili na zbrinjavanje žrtava strašnog virusa zvanog GRIPA-COVID-19 . Sve mi nešto smrdi na to.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 dana prije

Glumis da si protiv Stozera dok istovremeno laznim objavama dajes ljudima laznu nadu da ce netko drugi za njih rusit sistem sve s ciljem da ostanu doma i opuste se dok nebude kasno

Istina
Gost
Istina
4 dana prije

Evi ti + ali samo zato što vjerujem da imamo isto mišljenje i da si me pogrešno shvatio.
Podržavam Trumpa ali to ne znači da se mi ne moramo sami izboriti za svoju SLOBODU.

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

Još jedna u nizu gluposti naše cio-briselsko-poltronske vlasti.
Mene to raduje, šta oni jače stežu to će im se žešće odbiti o glavuše.

Krezubi glasac
Gost
Krezubi glasac
5 dana prije

Zivjeli smo prije u tami sada sve blijesti od svijetlosti. Lucifer zna da volite svijetlo. Uzivajte u svijetlu.

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

Ne. Mi volimo da nas odvedu u plinske komore, zbog naše sigurnosti.

Super što želiš ispasti pametan. Sigurno si sretan. Baš lijepo.
Hvala ti na doprinosu i pomoći.

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

Ustaj, bane, Hrvatska te zove,
Ustaj, bane, iz grobnice svoje.
Ustaj, bane, Hrvatska te budi,
Ustaj sada, neka sablja sudi…

Mikojan
Gost
Mikojan
5 dana prije

ne kakaj
i onda dobijemo sifilis !

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

čitaj između redaka, možda je to poziv na generalni otpor
možda ćeš ovako bolje shvatiti ako kažem Walter brani Sarajevo

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

okej, oprosti ali ja tog bana nikad nisam doživljavao kao nešto dobro i pozitivno, naprotiv. Ako je Hrvatski poziv na otpor spao na njega kao neki primjer onda smo u banani totalnoj.

nessy
Gost
nessy
5 dana prije

Da kojim slucajem Ban ustane, temeljito razmotri situaciju, i ustanovi vazne karakteristike vecine (drukaju susjede, piju info. sa televizije kao malo vode, robovi su, i ne nastoje promjeniti tu situaciju), jadni Ban bi rekao: vratite me u hladnu zemlju, ali zakopajte me dublje nego prije, da ne cujem kuknjavu tipova koji ne zele sami sebi pomoci, nego ocekuju Bozansku intervenciju (ili EU intervenciju), koja ce carobnim stapicem sve promjeniti nabolje, bez da itko od lokalnih makne prstom.
Tragicno je, kada razgovaram sa ljudima, za Kovacevicev kriminal oni kazu: pa tko se ne bi masio, kad vec ima priliku. Cini mi se da njemu ljudi uglavnom zamjeraju sto se opustio i dozvolio da ga zatvore, manje im smeta sto je pokrao miljune, “jer svatko bi to napravio da moze”. Zali Boze ovakvog naroda i zraka koji disu, jer ga nisu vrijedni. Elementarna etika i posten odnos prema onome tko te hrani (u ovom slucaju drzava), su nepoznanica, a oni kojima nije nepoznanica, sa time se sprdaju. Ocekivati boljitak i napredak? Pa to moze samo netko tko jos nije shvatio gdje zivi, i koliko je kvarna do kosti gomila koja ga okruzuje. Napredak? Da, mozda u nekom fantasy romanu. U Science Fiction bi prica ipak morala imati neke cinjenicne osnove, a ovdje toga, nazalost nema.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 dana prije

Naravno da ljudi to tako gledaju jer ta krađa njih ne pogađa, ukrao je državi, super. A da ta država kaže, da ukrao je državni novac iz proračuna, to nećemo nadoknaditi novim zaduživanjima kao do sada već ćemo smanjiti braniteljske i sve ostale mirovine, plaće državnim službenicima, da vidiš kako bi im odjednom bilo stalo i postavljali pitanja zašto ga nisu uhapsili nakon prvih ukradenih 100 Eura.

Puž
Gost
Puž
3 dana prije

Slažem se! A kaj bumo sa aferom Konzum i Todorićem a? I sve troškove suda (od Londona pa do sim) na teret proračuna i poreznih obveznika HR.

djoko di parole
Gost
djoko di parole
5 dana prije

odlićan song . prvo mjesto kontravizije

Ime imena
Gost
Ime imena
5 dana prije

Znaci polako priznajemo da je DDR I CCCP bio u redu. Lijepa vremena kad se susjed prijavljivao. Neko ti ide na zivce i reces to dalje…. Ode susjed u nepoznato 🙂

mali jere
Gost
mali jere
5 dana prije

Uvijek je bilo i bit ce ,,redara,cinkera i poltrona,, i nek im bude ali nemoj tu mjesati ratne vojne invalide jer puno je tih koji su i sa manje od 27 ostali u invalidskim kolicima ,ili bez ruke,oka i drugih djelova tijela puni oziljaka na dusi i tijelu da bi ti mogao pisati ovo sto smijes danas pisati jer u yugi-sugi ne bi ovako pisao.Pusti ratne vojne invalide u miru a zabavi se onim parazitima koji danas lijepo zive zato sto imamo te ratne vojne invalide.

puki
Gost
puki
5 dana prije

Pisao sam ovdje nedavno o intervjuu njemačkog neovisnog novinara Paula Schreyera za Russia Today na njemačkom. On je tu govorio o mnogim vježbama elite, u zadnjih 20 godina, u kojima su vježbali pandemiju, a u stvari otvoreno vježbali ograničenje ljudskih prava i kontrolu stanovništva. Zadnja takva vježba, bila je ona u listopadu 2019. na Sveučilištu John Hopkins, u organizaciji Zaklade Billa Gatesa i Svjetskog ekonomskog foruma (WEF). Na toj vježbi, kaže Schreyer, bili su nazočni i predstvanici glavni farmaceutskih koncerna, a među njima i iz Johnson & Johnsona, najvećeg farmaceutskog koncerna na svijetu.
U dokumentarcu njemačko-francuske Tv “arte” (mainstream tv), pod naslovom “Big pharma”,- govori se o mućkama farmaceutskih koncerna u SAD-u, koje su u svoje lijekove namjerno i svjesno mješali droge, da bi ljude učinili ovisnicima, da ovi uvijek moraju kupovati te lijekove. Milijuni ljudi su postali faktički narkomani. Svaki dan u SAD-u umre prosječno 100 takvih ovisnika. To je poznati problem takozvanih “opioida” u SAD-u. Jedan od tih koncerna, koji su vršili tu zločinačku rabotu je i J&J. Protiv njega i ostalih, trenutno se u SAD-u u toku sudski postupci.. I sada dakle, ljudi trebaju vjerovato takvima, koji su namjerno trovali i ubijali ljude sa tzv. “opioidima” i protiv kojih se vode sudski procesi- da će ti isti proizvesti pouzdano i zdravo cjepivo.. ha, ha, ha, ha..

puki
Gost
puki
5 dana prije

U nekim reakcijama na moju tezu od prije 2 dana, da se preko PCR testa, možda već neprimjetno podvaljiva RNK cjepivo, a da ljudi toga nisu svjesni, neki su rekli, da su već bili testirani i znači li to sada da su možda i oni tajno dobili to cjepivo i što će im se dogoditi?

Ne znam, ja sam samo iznio tezu, da držim da je itekako moguće, da je banda ljudima preko tig testa, možda već podvalila cjepivo. Možda ne svima, ali mnogima..

Jer u onom članku sa portala njemačke državne Tv ARD, u citatu koji sam naveo, otvoreno i jasno se kaže, dakle, da oni koji će se cjepiti, ne moraju primati cjepivo iglom, već da postoji i ta mogućnost, da se cjepivo sa RNK ljudima daje unošenjem preko nosa. I svakomu se odmah treba upaliti crvena lampica za uzbunu. Dakle, onda se čovjek logički pita,– ako ta mogućnost postoji , zašto bi onda vjerovali onima koji sprovode taj test, da oni možda već sada, pod krinkom testiranja, ljudima ne ubacuju RNK cjepivo preko tog štapića, a da ljudi nemaju pojma o tome. Pa Gates i banda su kako rekoh, 2014. u Indiji i Keniji, tada na isti način tajno, u cjepivo ubacivali horomone, koje žene čine neplodnima, ali su neovisni aktivisti to tada otkrili.
Zato sam pitao na kraju mog posta, postoji li mogućnost, da neovisni liječnici i stručnjaci ispitaju taj test, da li se sa tim štapićima doista ubacuje nešto, odnosno, da se više osoba, koje su testirane pregledaju, je li moguće ustanoviti, jesu li te osobe preko PCR testa možda primile stranu materiju, koja sadrži strane gene? A oni koji vrše testove, vjerojatno ni sami ne znaju to, da li se u tim štapićima nalazi neštto. Oni samo izvršavaju naredbe. Kažem, trebalo bi pregledati više testiranih osoba, da se to utvrdi…

Bilo kako bilo, ako taj PCR test i ne sadrži skriveno RNK cjepivo (daj Bože da je tako),– taj je test sumnjiv i on se vrši iz drugog razloga, – vjerojatno za skupljanje genetskog materijala i podatak o svakoj osobi, koja je testirana. Jer svaka od 7 milijardi osoba na Zemlji ima drugačiji genetski kod.

U prilog mojoj tezi, spomenuo sam to, što se sada upadljivo jako reklamira i cjepljenje protiv gripe, i pozivaju se ljudi u mnogim državama, da se cjepe protiv gripe. U tom cjepivom protiv gripe, također je moguće, da banda i u to cjepivo ubaci sastojke RNK… Ne želim nikog uplašiti, ali svi moramo imati pred očima, da je ta banda doista duboka zla sotonska i vjerujte mi, — da su oni u stanju učiniti sve, ama baš sve najgore, da nas što više pobiju, oštete, da nam što više naškode na svaki način. I ovo uništavanje ekonomije zbog mjera korone nije slučajno i nije samo posljedica tih mjera, već je od početka sastavno dio plana, da se što više ljudi ubije i da im se naškodi na svaki način. Kroz te mjere, dosada je u svijetu umrlo trostruko više ljudi nego od navodne korone.

Moju sumnju za ovo o gripi, pojačava i to, što je njemačka vlada nedavno pokrenula javnu kampanju za cjepljenje protiv gripe!! I posvuda u javnosti postavila velike jumbo plakate, na kojima je velika uvećana slika takozvane “cjepovne putovnice”. Na kojoj gore piše “World Health Organization”. ispod toga “vaccine pass” i ispod toga su predviđena polja za ime i prezime, osobe koja je cjepljenja i datuma kada je cjepljenja i od koga.. A ispod slike te putovnice se ističe da posebno oni koji su stariji od 60 godina i kronični bolesnici trebaju da se cjepe protiv gripe, i to se sve obrazlaže, kofol zbog korone. Ovo je faktički samo prvi stupanj, onoga što Gates odavno najavluje. Ovaj vaccine pass, je komad papira, sa potvrdom, o cjepljenju (protiv gripe), ali onaj pravi “vaccine pass”, o kojem Gates sanja, bit će digitalni čip pod kožu…
U Srbiji je Vučićeva vlada, prije nekoliko mjeseci, ako se ne varam (neka me netko ispravi), uvela obavezu cjepljenja za gripu ili za dječije bolesti, a i u Hrvatskoj, plaćena kabalčad pozivaju na cjepljenje protiv gripe.

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

Da.
U jednoj emisiji je prikazano kako krave cijepe kroz nos. Ta stvarčica izgledao skoro isto kao Corona test.

Bez “vaccine pass” nema posla, putovanja, kartice od tekućeg računa (bez kartice ne možeš podići novce a isplata plaće u gotovini je zabranjena već dugi niz godina), mirovine, socijalne pomoći, zdravstvenog osiguranja, registracije vozila, škole, vrtića….

Upravo je to Billy Boy najavljivao kad je nedavno izjavio da ljudi ne bi trebali hodati okolo bez “vaccine pass” !

putnik
Gost
putnik
5 dana prije

“…a isplata plaće u gotovini je zabranjena već dugi niz godina…”

Koliko je meni poznato, ovo nije istina.
Dapace, bas u zakonu stoji kako svaki zaposlenik ima pravo da mu se placa isplacuje u gotovini. Barem sam siguran da je tako bilo prije.
Ima li netko noviju informaciju?

Ali molim tocnu informaciju nekoga tko poznaje tematiku, a ne navijacke strasti.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
4 dana prije

Ako mislis na RH, samo preko banke do gotovine..

putnik
Gost
putnik
4 dana prije

“Ako mislis na RH, samo preko banke do gotovine..”

Istina. Ocito sam imao zastarjele informacije.
Upravo sam provjerio, i 2013. godine je tadasnji ministar financija Slavko Linic donio novi pravilnik po kojem se placa iskljucivo smije isplacivati preko racuna.

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

Šta se tiče cjepljenja ja imam rješenje neka se prvo cijepe svi političari i oni u saboru ako (nedaj Bože) prežive cjepivo je sigurno a ne prežive narod je siguran.

djoko di parole
Gost
djoko di parole
5 dana prije

daj molinte kad je bila svinjska gripa njemacka je narucila 5 000 doza jednog cijepiva i 50 miljona drugog. a francuska 50 000 jednog i isto tako 50tak miljona drugog. jedno za elitu drugo za stoku. ovi u nas su toliko inteligentni da in je i ovo za stoku dobro. a i kad prodaš duš nijodno cijepivo ne dijeluje

Bondone
Gost
Bondone
4 dana prije

Hajde ti koji si dao negativan komentar na Pukijev osvrt argumentiraj zasto, ili jos bolje, nestani!

puki
Gost
puki
5 dana prije

I još da podsjetim na ono, što su davno dokazali neovisni stručnjaci i liječnici za ono što se dešavalo u Italiji: da su oni baš zbog toga imali toliko mrtvih u ožujku, jer je tamo u toj sjevenoj regiji, dva mjeseca ranije, bila velika akcija cjepljenja starijih osoba protiv gripe.

https://dokumentarac.com/cijepljenje/ucinak-cijepljenja-protiv-gripe-za-starije-osobe-na-hospitalizaciju-i-smrtnost/

evo link sa talijansog portala:
https://www.bsnews.it/2020/01/18/meningite-vaccinate-34mila-persone-tra-brescia-e-bergamo/?refresh_ce

a evo što je o tome rekao švicarski liječnik, kardiolog, dr. Thomas Binder:
“U regiji Brescia-Bergamo (sjeverna Italija), u siječnju ove godine, zbog vala gripe, cjepljeno je 34 000, velikom većinom starijih osoba, tzv. “rizične grupe” i to cjepljeni su protiv meningokoka. (meningitis). To je kriminalno! Svaki od mojih pacijenata zna, da ako dobije prehladu, i da će onda doći do akcije cjepljenja protiv gripe, ja ga odmah šaljem natrag kući, da kod kuće preboli tu prehladu. Hitno je potrebna studija,, da se usporedi smrtnost onih (iz rizične grupe) koji su umrli od Covida-19, a bili su ranije cjepljeni, sa onima (iz iste grupe), koji nisu bili cjepljeni.”

Talijanski neovisni aktivisti, bračni par Gatti i Montanari, dvoje poštenih starijih liječnika u mirovini, odavno dokazuju vezu između cjepljenja i povišene smrtnosti. I oni su ukazali na ovu činjenicu: za vrijeme mjere zaključavanja u Italiji u ožujku i travnju, koja je trajala dva i pol mjeseca, nije se moglo sprovoditi cjepljenje male djece (koje su kabalčad u Italiji po naredbi također uveli kao obavezu). I u tom periodu, dva i pol mjeseca, nije zabilježen nijedan slučaj takozvane iznenadne smrti nekog dojenčeta. To su oni slučajevi, kada mala beba odjednom umre, a ne znaju se razlozi… Čim je ukinuta mjera zaključavanja i ponovo se počelo cjepljenjem dojenčadi, odmah se opet desio jedan slučaj smrti jednog dojenčeta. Gatti i Monatanari ne vjeruju da je to bilo slučajno– već da ima veze baš sa cjepljenjem.

Dakle i ovo sa ovim pozivima na cjepljnje protiv gripe u mnogim državama (pod plaštom navodne opasnosti od korone) je sumnjivo.
Inače, ja sam odrastao na selu za vrijem YU i tada se nitko živ nije cjepio protiv gripe. Niti je itko uopće išao liječniku zbog toga. Već bi ljudi naprosto sjeli pokraj tople peći , pili vrući čaj i to bi za par dana prošlo.. Poneko bi možda popio aspirin, poznati andol, od Plive, i to je bilo sve. Niti stariji ljudi tada nisu išli liječniku ili na cjepljenje..

kažem svima držite oči otvorenima, dobro pazite i budite spremni na sve! I upozorite i druge da ne budu naivni.

Ima onaj poznati Carpenterov horor “Magla”, prije 40 godina. Strašni duhovi nekih davno ubijenih pirata, nalaze se u gustoj magli, i ubijaju… Na početku filma, voditeljica radio postaje koja emitira iz svjetionika na obali mora, je skužila da ima nešto opasno u gustioj magakli koja se odjednom valja iznad mora, pa kaže slušateljima: “Zatvorite prozore i vrata, nešto se krije u magli”..
Da parafraziram ovo, ja bih poručio ljiudima: “zatvorite vaša tijela i nedajte ih nikomu, nešto se krije u cjepivima”

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
5 dana prije

Oni ljude (tko dozvoli) i bukvalno vuku za nos.Ali,veliki broj ljudi zna reći:neće mene nitko vući za nos!

Košer Nostra
Gost
Košer Nostra
5 dana prije

Bravo puki sve si lijepo rekao na početku teksta, oni koji se cijepe prvi će umrijeti baš kao u Bergamu

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Ahhh stari dobri Karpenter, redatelj, scenarista, pisac glazbe, sve u jednom. Sladojojev je čitao napis u Sajensu kojeg su mu obrisali na ciofejsu jer su u napisu došli do zakljućka da cjepiva protiv gripe sprečavaju stvaranje interferona bez kojeg NEMA odbrane organizma od virusa i bakterija. Eto zašto oni koji se cjepe umiru i od toga za što su se cjepili.

Trt
Gost
Trt
5 dana prije

Daj vracaj Hitlera i Staljina bar se disat i kavu pit moglo..

djoko di parole
Gost
djoko di parole
5 dana prije

to su ekstremist. dozvoljavali su da dišeš a nisu da govoriš. danas moš govorit ako to uspiješ bez zraka

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
5 dana prije

Upravo sjedim u kafiću i nitko nema masku, pa čak ni konobarice koje sam još prije mjesec dana u nekim trenucima vidio s maskom oko vrata.
Sistem nas s maskama može ukrotiti, a mi taj sistem s nenošenjem maski nemožemo pobjediti, ali mi u monolit sistema s nenošenjem maski možemo napraviti pukotinu u koju treba ubacivati drvene klinove i čekati da padne kiša.

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

Samo nas GRAĐANSKI NEPOSLUH može spasiti !

nessy
Gost
nessy
5 dana prije

Prijatelju, kada pricam sa ljudima svi kukaju, svi su nezadovoljni, ali, ako treba nesto uciniti, izaci na obican prosvjed, vecina ima ‘neodgodive obaveze’. U borbi protiv korupcije, 500.000 Rumunja je izaslo na ulice, i vec pripremljeni zakoni su bili suspendirani. Hrvati? Ma, nemojte me zasmijavati.

djoko di parole
Gost
djoko di parole
5 dana prije

hrvat znaći vojnik tj sluša zapovjedi pa makar i od pepledernković

puki
Gost
puki
5 dana prije

 kolega Istrazuj, ukazao je nedavno ovdje nedavno na činjenicu, da se tu možda nešto događa, jer iz samog WHO-a stiglo je vijesti,– u kojima priznaju da nema 2. vala, i u više mainstream medija na Zapadu, sada se pojavljuju kritični prilozi o koroni,. Takvi, koje su sami ti mediji, do prije nekokliko tjedana nazivali “teorijama zavjere”. Tako se i u nekim njemačkim mainstrema medijima zadnjih dana i tjedana pojavilo dosta kritičnih priloga… a oko 50 njemačkih liječnika uputilo je otvoreno pismo Merkelici, u kojoj zahtjevaju da se prestane sa ovim ludilom, da nema više pandemije i slično…
Poznati kritičar pandemije dr. Sucharit Bhakdi, čak je konačno po prvi put dobio mali prostor u jednom većem mainstream mediju. Portal regionalne državne tv HR objavio je intervju sa njim.

U SAD-u je napravljena velika peticija u kojoj se zahtjeva prestanak ovog ludila. Peticiju je potpisalo 7500 znastvenika i 17.500 liječnika
Peticiju pod nazivom “Proglas Great Barrington” (po istoimenom mjestu GB gdje je nastala peticija) pokrenuli su poznati sveučilišni profesori i epidemiolozi Dr. Sunetra Gupta, Dr. Martin Kulldorff i Prof. Jay Bhattacharya.
Trump je prije 2 dana na skupu sa svojim pristalicam simbolično odbacio masku…

Međutim treba uvijek biti oprezan… Jer kako rekoh, kabala se koristi mađiončarskim principom: odvlačenje pažnje… pa onda uvijek iznenadi ovce, tako da im nekaj podvali..
Moguće je dakle, da je ovo samo manevar, da kabala malo dopusti kritike, kao ventilj, da se malo ispusti nezadovoljstvo naroda– međutim na drugoj strani kabala ne popušta, već naprotiv, mjere se i dalje pojačavaju u svakoj državi i kabala stalno izmišlja nove i nove mjere (a naravno ne ukida one već postojeće).

Moguće je također, da ipak postoji neki sukob u kabali, u vrhovima elite. Da se javlja jedna skupina, koja doista želi prekinuti ovo ludilo… Ne zato, što su humanisti, već možda više iz straha, da će ovo sve završiti ogromnom katastrofom, armagedenom u kojem će na kraju kabala biti pometena i uništena i glave će im biti nataknute na kolac, a njihove lihvarske banke izgorjeti do temelja. Dakle, držaim da je moguće, da se javlja umjerena struja, koja želi zaustaviti to, dok se još može zaustaviti–jer sve to vodi u ogromnu katastrofu.. Jer, se ova druga umjerena struja naprosto boji, da ako oni i dalje po svaku cijenu, žele izvršiti plan drastične depopulacije i porobljavanja ostataka stanovništva– da će onda izgubiti sve- izgubiti će kontrolu nad svijetom, koju faktički imaju već i sada. To je to. A treba dodati još i to, da će bi onda u takvom scenariju opće katastrofe, na koncu najviše platili PIN-ovi, na njih bi se najviše sručio bijes i vjerojatno bi to bio i nestanak Izraela.

Međutim ova druga fanatična struja, koja nameće sve ove mjere ne želi prestati, to su ovi fanatični sotonisti, na čelu sa Rotšildima, Rokefelerima, Gatesom i ostalima… koji su toliko pohotni da konačno izvrše plan masovnog ubojstva čovječanstva, da ne mogu čekati od nestrpljenja, košta šta košta… Njihovi mali smežurani impotentni zmijski kurčići cure slinu od pohote… A iz njihovoh zmijskih glava izlaze crvi.. Zato opet ubacujem religijski i nadprirodni argument… Jer su ovi radikalni kabalisti religijski fanatici religije sotonizma. I zato djeluju iracionalno. I najveće ubojice, mafijaši i slični ipak uvijek djeluju racionalno, kada prave neki zločni, Iz njihovig vlastitog ugla,- dakle postoji racionalni razlog zašto oni ubiju te i te osobe, da ih ušutkaju, da im se osvete i slično..
Međutim, ovo što rade fanatični sotonjarski cio-kabalisti, to je doista fanatično iracionalno, na nivou ludila religijskog fundamentalizma ili na nivou psihički poremećenih osoba, serijskih ubojica, koji također djeluju iracionalno, ubijaju bez razloga, osobe, koje ne poznaju i koje im ništa nisu krive– naprimjeer serijski ubojica koji ubija žene zbog neke iracionalne mržnje prema njima, i bira žrtve naprosto tako slučajno, dakle ubija žene, koje ne poznaje i koje ima priliku ubiti, negdje u mračnom kutku neke ulice.

Tako djeluju i fanatični sotonski cio-kabalisti. Žele pobiti ljude, koje ne poznaju, koji im ništa nisu krivi i koji im ne smetaju.., jer su svi ti kabalisti ionako odsječeni u svojim velikim vilama i posjedima i u cijelom životu, uopće ne dolaze u doticaj sa običnim ljudima..
Dakle, ono što sam više puta rekao: Oni su sotonisti, fanatični vjernici u Lucifera. I jer je Bog stvoritelj Zemlje i stvoritelj ljudi- kao sljedbenci Lucifera oni žele uništiti Božje djelo, a čovjek se označava “krunom Božjeg stvaranja svijeta”, u svim religijama, Dakle, nakon što je Bog najprije stvorio Zemlju, zrak, prirodu i životinje, onda je nakon toga, kao “krunu” svega stvorio i čovjeka. A izraz “corona” je ako se ne varam na latinski=”kruna”.
Inače, iluminati i sotonjare, predstavljaju Lucifera, kao “povrijeđeno dijete”, kojem je Bog napravio nepravdu. Lucifer je uvijek “mnogo ljut” na Boga i želi pokvariti sve ono što je Bog napravio. Hazar Saul Alinsky, sotonjara, bio je mentor Hilarije Clinton i on taj Alinsky predstavlja Lucifera, kao najvećeg revolucionara i buntovnika u povijesti.. Zato sotonjare žele uništiti sve ono što je Bog napravio, zato kabalisti godinama već kenjaju da je čovjek najveći smetajući faktor, koji navodno uništava zemlju i klimu,– sve to uvijek upakovano u navodnoj brizi za klimu i okoliš.
Ovo je moje neko logičko, razmišljanje. Znam, vjerojatno ima onih koji su teološki u tom smislu bolje upućeni, i koji će reći da je ovo što kažem, prejednostavljeno, ali mislim da je otprilike tako. Jer, na kraju krajeva, svaka razumna osoba, će uvidjeti da ova divovska akcija koju je pokrenula kabala, na kraju, mora završiti općom katastrofom i armagedonom i potpunim uništenjem same kabale– dakle kako sam reko oni faktički idu u samouništenje…

Max
Member
Max
4 dana prije

Kolega , Ja se poslužio linkom i potpisao.

Australac
Gost
Australac
5 dana prije

Dolaze vam restrikcije kakve mi u Melbourne imamo vec mjesecima.
Danas 6 novih slucajeva i sve po starom. Restorani, kafici i ostali ne vitalni poslovi ne rade vec mjesecima. Take away i narudzbe radi ali ima se covid safe plan. Frizerski saloni ne rade vec dva mjeseca. Od nedjelje je konacno najavljeno popustanje restrikcija.
Nadam se da ce bar povecati zonu kretanja sa sadasnji 5km na 20km.
Govori se i o ovtaranju ne essential poslova ali sve ce se morati pridrzavat propisanog safe covid open plans. Svaki ulaz u manju trgovinu ce se registrovati da se u slucaju zaraze moze kontaktirati doticna osoba ..mos mislit. Ono ako zelite povrat na staro bude onako kako mi kazemo.
Kazne su propisane ali mnogi se ne pridrzavaju mjera i kada su uloviti u tome budu novcano kaznjeni. Kazne su visoke tako da velika vecina odbija platiti..

https://www.theage.com.au/national/victoria/more-than-19-000-covid-19-fines-issued-but-only-845-paid-20201012-p564cf.html

Ispada da kazne nisu legalne posto je od 19 324 izdati covid kazni samo je 845 placeno dok su 1424 kazne povucene.

Covid Marshals(redari) od prije 2 tjedna marsiraju i po mojoj firmi.
Nadgleda se da li se ispravno nose maske , distanca, higijena i skupljaju ljude za ne(obavezno) testiranje .Ako se ne testira 25% radnika tjedno firmi sljedi kazna, smanjen kapacitet rada i na kraju zatvaranje..i da ponovim testiranje je dobrovoljno..E da redari su naravno vec zaposleni radnici sa novim zvanjem…Marsal.

Nije sve tako crno skole su pocele s radom od ponedeljka bar one do 7 razreda.
Visi razredi naredni tjedana pocinju sa nastavom.
Maske su obavezne za djecu stariju od 12g.
Skole nisu radile skoro 4 mjeseca.

Danas sam gledao i za kartu za povratak ..Zena hoce da se vrati prvim avionom ali djeca nece..jedno nikako drugo ne bez mene. Jos radim treba se od necega i zivjeti.
Da karti ima i to samo u jednom smjeru iz Australie…

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

hi, bushman,,gdje da se vratis, mos’ samo ako bas hoces da na*ebes jos vise?

Australac
Gost
Australac
5 dana prije

Nije zlato sve sto sija..pusta sela Bosanske Posavine negdje bi se za orati dalo

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Ima neka ženska što se dolje vratila u Posavinu i napravila sa mužem kuću do slame ili gline ne sječam se, živi dolje sa djecom u skladu sa prirodom bez ikakovih karafeka “civilizacijskih dostignuća”.

Australac
Gost
Australac
4 dana prije

Mnogi će joj zavidjeti bar na trenutke.
Jebo sve svijetlilo kad nema slobode

Australac
Gost
Australac
4 dana prije

Mnogi će joj zavidjeti.. bar na trenutak

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
5 dana prije

to za zlato znam iz iskustva a znam i kako vam je trenutno tamo, rodjaci mi zive u melbourne, al’ se ipak ti dooobrano razmlisli, na balkanu se danas rad i postenje bas puno i ne cijene

Australac
Gost
Australac
4 dana prije

Neka su nova vremena došla i materijalno ništa puno ne znači.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
4 dana prije

e, ovo je vec druga prica i dobro je da si to sam uvidio, istini za volju da je bilo ove pameti materijano ne bi nikad ni bilo iznad dusevnog zadovoljstva, ali sta je tu je, dok je zdravlja i bistre glave sve jos moze promijeniti..

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
5 dana prije

Slušaj ženu.

Australac
Gost
Australac
4 dana prije

Nekad je dobro i ženu poslušati a ne samo slušati da jesam ne bi bio ovdje gdje sam.

Gaja
Gost
Gaja
5 dana prije

Na festivalu slobode sam upoznao zenu koja je pobjegla iz Australija. Te sam cuo za jednu curu i dečka takodjer da su pobjegli i da se vise nikad ne vracaju.

nessy
Gost
nessy
5 dana prije

Malo je Marshal, ti cuvari stada trebali bi imati cin Kontraadmirala ili barem FeldMarshala. Neprocjenjiv je njihov doprinos zajednici, to treba honorirati, i to obilato. I u novcu i u pocastima, da znamo kome da budemo zahvalni sto smo zivi (jos).

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Žena ti je pametna, djeca su već programirana cjepljenjem i ekranom, bježi od tuda dok možeš bez obzira što je svugdje isto, drugačije je među svojima.

Australac
Gost
Australac
4 dana prije

Pajdo skroz si u pravu

SULE
Gost
SULE
5 dana prije

Logicno bacio kost-kreće ludilo u komentarima i još kad se Stvorov SUBARU doušnik priključi bit će festa

puki
Gost
puki
5 dana prije

još 2 novosti iz Njemačke…

Merkeličina kabalčad očito su malo izmjenuli glavnog igrača, glavnog “virologa” i “savjetnika”.
Slično kao koda nas, nakon što je Markotićka već postala tako omražena, pa su Plenkijeva kabalčad zadnjih mjeseci nju malo povukli u pozadinu, a isturili su u javnost druge igrače, koji međutim seru istu stvar.
Tako sada i u Njemačkoj. Pošto je glavni virolog, Drosten, dosada toliko kompromitiran i uhvaćen u lažima, i ono što je nedavno izišla u javnost, njegova izjava iz 2014. u kojoj i sam kritizira PCR test kao nepouzdan, a čak je procurilo i to da se sumnja, da je smućkao sa svojom doktorskom titulom odnosno sa doktorskom dizertacijom i da uopće nije doktor–očito su ga malo povukli u pozadini, a isturili novog “virologa”- Meyer-Hermanna. Međutim ovaj je isti takav lažovčina, jer naravno inače ga ne bi stavljali na taj položaj. Ovaj Meyer-Hermann čak kritizira što su se u svibnju, nakon “1.vala”, popuštale mjere i on želi još strožije mjere i sada lupeta još veća govna, o strašnom 2. valu, nego njegov prethodink..
a evo da vidite o kome se radi evo slika tog genijalca ovdje:

https://www.welt.de/politik/deutschland/article217898724/Michael-Meyer-Hermann-statt-Drosten-Wer-ist-Merkels-Corona-Ratgeber.html

Istina
Gost
Istina
5 dana prije

Redovno pratim novosti iz SAD-a i Njemačke. PCR Test. Drosten se “izlizao”. Korisna budala. Sve potpisujem

puki
Gost
puki
5 dana prije

I ovo:
Mnogi vjerojatno i na ovim prostorima poznaju njemačku pjevačicu Nenu. Posebno ova generacija, koja je odrasla 80-ih sa novim valom, Filmom, Azrom, Prljavim Kazalištem, Valjkom, Partibrejkersima, Idolima..itd..
Nena (danas ima 60 godina), tada je bila najveća zvijezda njemačkog novog vala i imala veliki hit “99 Luftbalons“, koji se svirao i na radiju i YU, i koji je tada imao i englesku verziju, koja je u SAD-u bila hit i čak bila 1. na top listi, za kratko vrijeme.

Nena (pravim imenom: Susan Kerner), koja inače i sa svojih 60 godina i danas izgleda jedno 30 godina mlađa, nedavno je također kritizirala ludilo pandemije i objavila kratku poruku na instagramu:

“Ja imam svoju duboku vjeru u Boga. Otuda dolazi moje povjerenje u život. I ja imam svoj zdravi ljudski razum, koji sve te informacije i stvaranje panike, koji se u nas ulijevaju izvana, rastura na proste sastavke. I to mi omogućava da ne dopustim da se hipnotziram od straha i da me to vuče u tamu. Pođimo svi ka svjetlosti i zalažimo se za ljubav, jer uprkos svom tom ludilu, koje sada ovdje doživljavamo, vjerujem i znam, da pozitivnu promjenu(prekrenicu) nije više moguće zaustaviti”
#liebeistdieantwort #licht (#lljubav je odgovor #svjetlo)

za ovo je dobila pozitivan emodži sa srcem, baš od strane glavnog njemačkog buntovnika među poznatim ličnostima, “teoretičara zavjere”, kolege pjevaca, Xaviera Naidooa– što je za “Covid-redare” na internetu, odmah izazvalo sumnju u pjevačicu. Inače Nena i Naidoo se dobro poznaju iz vremena, kada su bili članovi žirija u njemačkoj verziji, poznate emisije, “Voice of…(Germany)”

Max
Member
Max
4 dana prije

99 Luft ballon … Sjećam je se iako sam bio mali tada. Poslije sam slušao RTL radio. Draža mi je Nicole Eurosomg 1982.

Bosanac
Gost
Bosanac
4 dana prije

Bravo za Nenu, poslusam tu stvar i danas ponekad

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Sad izgleda bolje nego kad je bila curetak.

CAN
Gost
CAN
5 dana prije

Istražuj?!!?
…jel znaš ko je ova epizodna epidemiologinja…
Iz današnje izdanja hrv.novine citiram…

Vidim ponegdje da je disciplina popustila. I pitam one u frizerskim salonima kojima je teško držati masku kako je kirurzima koji cijeli život tako rade ili sestrama i osoblju kojima je maska osnovna oprema.

Ja imam astmu, ali maska mi je na licu kad god sam u zatvorenom prostoru i ne žalim se i držim je iako sam preboljela virus i stekla sam u određenoj mjeri imunitet. Iako ne znam koliko će mi taj imunitet trajati. I vlasnike frizerskih salona mogu upitati je li im bolje raditi s maskom, nego ne raditi nikako. Mislim da i sami znaju odgovor na to pitanje – zaključuje Ninčević.

Upozorenje prije zime

Doktorica iznosi i upozorenje.

– Kad se povučemo u zatvoreni prostor, onda će, ako se ne budemo držali mjera, porasti broj zaraženih od korone, ali i onih od prehlade, gripe. Moglo bi nastupiti teško razdoblje i zato apeliram na sve ljude da smanje kontakte, izaberu uži krug ljudi, kako bismo prebrodili ovo i kako bi se zdravstveni sustav mogao pobrinuti za…
Frizerka ima 8sati Kontakt s mušterijom od ponedeljka do Petra,a Doktor operiert 2×2sata u tjedan dana….
Ko će prije ,da izvineš …naxebat!?

Govori mi kontrazdravog razuma?

puki
Gost
puki
5 dana prije

Stara kuka,

“Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.”…
—-
he, he… pa naravno… nema kod sotonjara nagrade,,, jer su sotonjare, fanatični relgijski fundamentalisti sljedbenici Lucifera.. Jer da sotonjare nagrađuju one koji su im bili korisni i nakon što je misija obavljena, to se kosi sa njihovom fanatičnom religijom. Jer sotona ne može biti dobar ni prema kome, jer dobročinstvo i nagrada (pa i takva prema slugama-kablačadi) je dobro djelo, a to se kosi sa sotonizmom. Zato će svi ti Capaki, Beroši, Markotićke…Lauci,.. a i medijski podrepci kao Pavičići, Tomići, Porobije, Stošići, Duhačeki i ostali, također otići u nirvanu kao i sve ostale “beskorisne izjelice”.. Za cijelu kabalčad, koji sada služe klabali, namjenjene je ista sudbina kao i za sve ostale ljude.. Jer kabala ima plan da pobije 95% ljudi i ostavi na životu samo oko 500.000. Koji su nepohodni, da obavljaju sve te poslove i proizvodnju za njih.. Ali onda, kada je misija obavljena, im više neće trebati ni Capaki, ni Beroši, ni Lauci, ni Porobije, ni Tomići, ni Pavičići…niti svi ti silni bezimeni “covid redari” odnosno Gates-stapo…svima njima je namjenjena isa sudbina kao i nama…

RENEW
Gost
RENEW
5 dana prije
irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Heiko je odličan.

Gaja
Gost
Gaja
5 dana prije

Sve su to već razrađeno u 2. sv. ratu
https://en.wikipedia.org/wiki/Kapo

djoko di parole
Gost
djoko di parole
5 dana prije

najviše me čudilo kako tolika masa ljudi može nosit masku bez da to vrijeđa njihovu inteligenciju i ljudsko dostojanstvo. na primjer saborski zastupnic . svi do jednog bez ikakvog opiranja stavili masku osim kristo ,a i ona se opirala samo zato da bi se na kraju predala te da bi se samim tim i njeni biraći i simpatizeri predali. I nikako mi nije jasno kako svi ti duznosnici sluzbenici parlamentarci novinari bez imalo problema pristaju na masku. a onda mi je žena objasnila pa svti su se za poziciju do koje su dosli nalizali najsmrdljivijih stvari tako da je medicinska maska bolesnog drustva najmanja stvar na koju su trebali pristat radi svojih karijera. kako je rekao Selin odlikaši upravljaju svijetom i kreiraju svjet po svojo slici a odlikaši su odlični zato što slušaju citiraju i ne misle

Velaga
Gost
Velaga
5 dana prije

Son oa Alerik, čitam te (što je veliki uspjeh kad te čitaju neistomišljenici). Ali čini mi se da si i ti svjestan da imaš gospodara, koji ti daje prostor dok mu trebaš.

Istina
Gost
Istina
4 dana prije

Mislio sam ti u komentar napisati ovo:

“Joj baš ti hvala Velaga, što ga čitaš. Veliku si mu čast učinio.
Još neistomišljenik.
Šta ti onda misliš jeb.te led?
U kom si ti filmu?”

Ali neću, da se ti ne bi naljutio.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
5 dana prije

SOA GENIJALNO!

Max
Member
Max
4 dana prije

Kvistlinzi su uvijek privilegirani dok ne dođu pred lice pravde.

Dražen
Gost
Dražen
4 dana prije

Sustavno su, djelovanjem kroz niz godina, uspjeli toliko zatupiti većinu populacije sugestivnom manipulacijom i percepcijskim, podsvjesnim porukama, tako da sada vidimo rezultate, upravo putem ovog službenog narativa o virusu. Npr., društvene mreže, tabloid portali, hrpa reality show smeća, “informiranje” javnosti mainstream medijima.. I sada se čudimo što im plan ide takvom progresijom?

Joško Joras Jo
Gost
Joško Joras Jo
4 dana prije

Nije capak izmislio covid redare nego su to contact tracers iz planova WEF Svjetskog Ekonomskog Foruma i Event201, koje najavljuju svi čak i Trumpovi, ali demokrati koče taj proces odobravanja tog paketa zdravstvenih mjera u kojem su contact tracers. Plan je pratiti tko se s kime razgovara i o čemu, kao nekad nacisti i komunisti, ali ovaj put ne direktno nego pod krinkom zaštite naroda od opasnog virusa. Te plaćati susjede da cinkaju. U planu je i zabrana novca, kartica, digitalna valuta, zabrana privatnosti na internetu uz taj jedinstveni dokument koji je osobna, zdravstvena, putovnica, dokaz o cjepljenju, lozinka za internet, sve povezano s oib-om, zato su ga i uveli… Također spominju i da se zbrani prehrana s životinjskim proteinima (meso) i da se koriste prehrana bazirana na insektima, lažnom vegetarijanskom mesu, vodi i sl. Zato jer manjak proteina uzrokuje slab um, lakše postaješ nervozan, sve ti smeta, postaješ slab i lako pukneš, takve je lako kontrolirati. Finale su društvo bez kafića i zabave, svi u jednakim odjelima, svi žive unutar grada koji je okružen zidovima, to je vrsta zatvora u kojem svatko ima ćeliju iz koje može izlazit, ali udaljenost se treba održavat. Najbolje to pokazuju filmovi pa i ovi nedavno prikazani na tv Source code , DIvergent, The sixth day, Jupiter ascending, Escape from NY/LA, They live, Total recall, Robocop…
Dosta detalja o tome pišu na stranici The Last American Vagabond

irngbiernbgterigterg
Gost
irngbiernbgterigterg
4 dana prije

Terminator, Dej Liv, Sojlent Grin, Dark Siti itd itd itd

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
117
0
()
x