Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.

Kovid kapo

Redar nije mogao postati svatko! Najprije si morao čekati da dospiješ do osmog razreda, a onda nisi smio imati negativnih ocjena, što nije bilo nimalo lako. Kao redar, imao si svoje ‘zakonite’ ovlasti, paziti na to tko ulazi u školu, zvoniti za početak i kraj sata, veliki i mali odmor, tu i tamo si mogao zazvoniti u 44-oj minuti i tako spasiti mnoge od asa. Morao si na svoj redarstveni dan sa sobom donijeti i šibu, sam je ubrati, sam joj skinuti koru, urezati kakav ukras nožićem na dršku, morala je biti savitljiva, fijukati kroz zrak.

Mogla je koja šiba ostati od prethodnog dežurstva, ali nikad nisi bio siguran. Ako je valjala, onda ju je konfiscirao koji nastavnik; ako nije valjala, onda je ostala, ali ne valja ni tebi.

U to doba je šiba bila jedno od ključnih nastavnih pomagala i koristila se relativno često. Ako se to pomagalo demonstriralo na tvojim dlanovima, onda to nisi smio kući spomenuti jer je postojala realna mogućnost da dobiješ dodatnu dozu i od roditelja. Batina je iz raja izašla, govorili su, ali šibu nisu spominjali. Tko zna otkud je ona potekla… Nije se to zvalo zlostavljanje, nije bilo plavih, ni crvenih telefona (nije bilo nikakvih, kamo li u bojama), komuniciralo se puno intimnije.

Osim redara, kao imitacije vlasti, po školskim hodnicima je, osim čistačica, bio još jedan strahopoštovanja vrijedan lik. Domar. Samo ga mi nismo tako zvali, nego s jednim podrugljivim nadimkom, a to opet on nije znao. Njegov posao je bio šetati po školi, tu i tamo nešto popraviti (staklo na prozoru koje recimo ne bi izdržalo pritisak bačenog kamena) i potezati za uši i odalamiti koju nekom tko galami, viče ili se tuče. Domara su se bojali i nastavnici. Naime, domar je bio usput i predsjednik partijske organizacije naše Mjesne zajednice, s ovlastima da svaki napad na sebe proglasi ideološkim skretanjem. A nije bilo baš pametno ideološki skretati u to doba pa su svi hodali pravom cestom, a ne nekakvim stranputicama.

Nakon škole, dugo se nisam susretao s nekakvim redarom. One po disko klubovima bi uglavnom zvali izbacivačima. Obavezno nabildani lik koji bi jedva čekao demonstrirati što je sve naučio gledanjem Brucea Leeja U zmajevom gnijezdu.

Kasnije je bilo redara na nekakvim skupovima, koncertima. Dobili reflektirajuće prsluke. Zamalo žute, kao oni u Parizu. Razlika je u tomu što su ove pariške tukli, a ove naše reflektirajuće nisu, nego bi uglavnom tukli oni, ako je baš trebalo.

Uvijek sam sanjao da ću biti heroj, dječački je priznao Houra na trećem albumu Prljavog Kazališta (onom na kojem je sam pjevao, budući da je Davorin Bogović morao ići u vojsku). Da je neko drugo vrijeme, ovo recimo, možda bi sanjao da bude redar.

Redar u kafiću. Covid redar. Zvuči kao hoch-deutsch, noble, čisto fino.

Čini se kao da se krug zatvorio, obišao nekoliko puta zemlju i svemir pa došao na početnu točku. Singularitet. U osobi redara, covid redara. Naime, capakovština u 21. stoljeću je iznjedrila novo zanimanje – covid redar u kafiću!

Doći ću ti pod prozore dok ti majka spava.., ne! Doći ću na kavu, s maskom nategnutoj do očiju, na ulazu ću istresti dobru dozu dezinficijensa i istrljati ruke (mogao bi se i prekrižiti kako bi čistoća dezinficijensa ušla i kroz moje čelo), pozdraviti smjerno covid redara, uspostaviti kontakt očima i nijemo zatražiti dozvolu da sjednem i promumljam ‘veliku s ‘ladnin mlikon’. Kakvu? S vadnin likom? Nee, nego s ladnin mlikon jebalo te mliko’. Covid redar podiže obrvu. Preglasan sam, a ZNA SE da se virus širi jače, brže, još jače galamom, vikanjem. Ohrabrujući pogled covid redaru uputit će i ratni vojni invalid, u penziji od svoje 27-e, invalid uslijed nedostatka ljudskog poštenja i odlučnosti da svoj životni vijek proživi kao parazit.

Jebeš takvu kavu. I takav život. Ajmo to reći kraće – zajebavaju nas i prave budale od nas. Uništavaju ugostitelje najprije, ali ono bitnije – uništavaju naš način života, petljaju se u sve i svašta. Tko? Država. Ona kojoj nikad nismo dali takve ovlasti, ali to nju nije briga. Nas bi trebalo biti.

Bilo bi dobro da tuda nekud baulja Domar, da ima ovlasti capake i plenkoviće izvući za uši, odalamiti koju vaspitnu, ali Domara nema. Nema ni nas. Mi ne postojimo. Postoji mnoštvo nepovezanih individua, svatko se snalazi za se. Uglavnom se ne snalazi. Ako nije u partiji. Tamo se partija snalazi za njega.

Umjesto zaključka, evo logike same. Neka je svatko usporedi sa svojom:

Dosad su nam neke stvari trebale postati jasne:

  • mjere koje donosi Stožer ‘u borbi protiv epidemije’ su besmislene i svi uključeni u njihovo donošenje (Vlada i ostali) to znaju;
  • mjere služe za zaokupljanje pažnje i ni za što drugo;
  • neke mjere povećavaju broj zaraženih (obaveza nošenja maski recimo) i to Stožer zna, ali ih nije briga zato što covid nije opasniji od prehlade;
  • Vladu RH (i ostale EU vlade) nije briga za gospodarstvo, niti za to što će se događati s narodom;
  • ono što slijedi iza ovog festivala je poznato Vladama i eliti, a narod nema pojma;
  • to što slijedi je toliko grozomorno loše da je vjerojatno i bolje da ne znamo, a nije diktatura, nju već imamo.

Sve navedeno kaže čista logika. Možemo sebi priuštiti luksuz da je ne koristimo na svoju štetu.

COVID-19hrvatskaVlada
Pretplatiti se
Obavijesti o
108 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Eto i mene
3 godine prije

Kada na nastavi moras nakratko izaci iz ucionice i ostaviti djecu koji minut same, nepisano je pravilo da zaduzis “najzivahnijeg” ucenika da pazi na sve ostale…
U kaficima nece biti tako, kovid redar ce biti onaj koji je do jucer bio konobar, a danas qrcu sviri jer nema koga posluziti kad je promet pao za barem 80%…

Stara kuka
3 godine prije

Ono što kabalisti pokušavaju sa “covid redarima” i sličnim je same ovce pretvoriti u “pse čuvare” jedne drugima. I to je najgore što se može dogoditi.
Uvijek su se doušnici, poltroni, sluge sustava nagrađivale. Valjda će i ovog puta.
Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.

Bosanac
3 godine prije

Redari = Žetoni, a žetonom se puni aparat koji radi na žetone i tako ostvaruje dobit 🙂

Patriot
3 godine prije

Od sada vani idem isključivo s bokserom.

Mölltaler
3 godine prije

Radije bi skupljao flaše po kontejnerima nego radio taj posao, ali jbg izdajnika je uvijek bilo tako da ne vjerujem da će falit radnika za to radno mjesto.

Diego
3 godine prije

Tužna istina je da je za samo jedan dan u Beogradu stiglo više od 800 prijava na Viber stranicu Kriznog štaba koji to prosleđuje MUP-u.Beograđani znači masovno drukaju svoje sugrađane,snimaju ih u prodavnicama i tržnim centrima bez maske i sve to uredno šalju zlotvorima. I šta mi dalje da očekujemo i čemu da se nadamo?Kakav mentalitet.Poznata je inače isto tako tužna i jadna istina šta se događalo u Beogradu u periodu april 1941-oktobar 1944. Specijalna srpska policija(tada u službi Gestapoa) i Gestapo nisu mogli da izađu na kraj sa stotinama građana koji su svakodnevno pokušavali da prijave poznanike,članove familije za koje imaju informacije da su se odmetnuli i da su protiv Trećeg Rajha.Početkom 1943,izašla objava Gestapoa u kojoj se mole građani da ne dolaze više da prijavljuju sumnjive,da ih se više neće primati,i da sve to odnesu u srpsku specijalnu policiju. Izgleda da se ništa nije promenilo,a prošlo 80 godina.Mnogo… Čitaj više »

pozitivan pesimista
3 godine prije

autoritet, jedini autoritet kojem sam se klanjao bila je kuharica u skolskoj kuhinji;)

Istina
3 godine prije

BRAVO ZA ČLANAK ! Baš sam danas komentirao na tu temu…

Karma
3 godine prije

Bilo bi jako konstruktivno kad bi uveli stozer za borbu protiv cancera, secernih zasicenja hrane na policama trgovina tj. diabetesa, stresa, gladi, sirotinje. Spasilo bi se puno vise hrvata.

Istina
3 godine prije

(lupanje bubjeva)
POZOR, POZOR,
Daje se na znanje:

Ministarstvo Istine objavljuje da je naš nacionalni HITLEROV stožer donio nove mjere za uspješnu borbu protiv nevidljivog neprijatelja.

HITLEROVI- Führer-ovi Redari početi kontrolirati da li se ugostiteljski objekti pridržavaju epidemioloških mjera.

Nadam se da uskoro možemo očekivati kontrolu svih građana i na otvorenom.

A vjerujem da će uskoro krenuti i kontrole po kućama.

Svi “Židovi” (to su svi građani koji ne nose maske, ne vjeruju o ovu laž i šire informacije koje ne odgovaraju ovoj Diktaturi) biti će od strane Fürerovih kontrolora kažnjeni, privedeni ili streljani.

Čekaj malo! A gdje je naš nacionalni Stožer-Hitler Jugend?

Oni bi umjesto nastavnika upozoravali kolege u školi
– ej, nisi stavio masku!
– Halooo. Nisi dezinficirala ruke!
– Stavi masku preko nosa. Odmah!

….Mamicu vam je.em Stožersku, izdajničku….

Krezubi glasac
3 godine prije

Zivjeli smo prije u tami sada sve blijesti od svijetlosti. Lucifer zna da volite svijetlo. Uzivajte u svijetlu.

Ime imena
3 godine prije

Znaci polako priznajemo da je DDR I CCCP bio u redu. Lijepa vremena kad se susjed prijavljivao. Neko ti ide na zivce i reces to dalje…. Ode susjed u nepoznato 🙂

mali jere
3 godine prije

Uvijek je bilo i bit ce ,,redara,cinkera i poltrona,, i nek im bude ali nemoj tu mjesati ratne vojne invalide jer puno je tih koji su i sa manje od 27 ostali u invalidskim kolicima ,ili bez ruke,oka i drugih djelova tijela puni oziljaka na dusi i tijelu da bi ti mogao pisati ovo sto smijes danas pisati jer u yugi-sugi ne bi ovako pisao.Pusti ratne vojne invalide u miru a zabavi se onim parazitima koji danas lijepo zive zato sto imamo te ratne vojne invalide.

Mikojan
3 godine prije

ne kakaj
i onda dobijemo sifilis !

puki
3 godine prije

Pisao sam ovdje nedavno o intervjuu njemačkog neovisnog novinara Paula Schreyera za Russia Today na njemačkom. On je tu govorio o mnogim vježbama elite, u zadnjih 20 godina, u kojima su vježbali pandemiju, a u stvari otvoreno vježbali ograničenje ljudskih prava i kontrolu stanovništva. Zadnja takva vježba, bila je ona u listopadu 2019. na Sveučilištu John Hopkins, u organizaciji Zaklade Billa Gatesa i Svjetskog ekonomskog foruma (WEF). Na toj vježbi, kaže Schreyer, bili su nazočni i predstvanici glavni farmaceutskih koncerna, a među njima i iz Johnson & Johnsona, najvećeg farmaceutskog koncerna na svijetu. U dokumentarcu njemačko-francuske Tv “arte” (mainstream tv), pod naslovom “Big pharma”,- govori se o mućkama farmaceutskih koncerna u SAD-u, koje su u svoje lijekove namjerno i svjesno mješali droge, da bi ljude učinili ovisnicima, da ovi uvijek moraju kupovati te lijekove. Milijuni ljudi su postali faktički narkomani. Svaki dan u SAD-u umre prosječno 100 takvih ovisnika. To je… Čitaj više »

puki
3 godine prije

U nekim reakcijama na moju tezu od prije 2 dana, da se preko PCR testa, možda već neprimjetno podvaljiva RNK cjepivo, a da ljudi toga nisu svjesni, neki su rekli, da su već bili testirani i znači li to sada da su možda i oni tajno dobili to cjepivo i što će im se dogoditi? Ne znam, ja sam samo iznio tezu, da držim da je itekako moguće, da je banda ljudima preko tig testa, možda već podvalila cjepivo. Možda ne svima, ali mnogima.. Jer u onom članku sa portala njemačke državne Tv ARD, u citatu koji sam naveo, otvoreno i jasno se kaže, dakle, da oni koji će se cjepiti, ne moraju primati cjepivo iglom, već da postoji i ta mogućnost, da se cjepivo sa RNK ljudima daje unošenjem preko nosa. I svakomu se odmah treba upaliti crvena lampica za uzbunu. Dakle, onda se čovjek logički pita,– ako ta mogućnost postoji ,… Čitaj više »

puki
3 godine prije

I još da podsjetim na ono, što su davno dokazali neovisni stručnjaci i liječnici za ono što se dešavalo u Italiji: da su oni baš zbog toga imali toliko mrtvih u ožujku, jer je tamo u toj sjevenoj regiji, dva mjeseca ranije, bila velika akcija cjepljenja starijih osoba protiv gripe. https://dokumentarac.com/cijepljenje/ucinak-cijepljenja-protiv-gripe-za-starije-osobe-na-hospitalizaciju-i-smrtnost/ evo link sa talijansog portala: https://www.bsnews.it/2020/01/18/meningite-vaccinate-34mila-persone-tra-brescia-e-bergamo/?refresh_ce a evo što je o tome rekao švicarski liječnik, kardiolog, dr. Thomas Binder: “U regiji Brescia-Bergamo (sjeverna Italija), u siječnju ove godine, zbog vala gripe, cjepljeno je 34 000, velikom većinom starijih osoba, tzv. “rizične grupe” i to cjepljeni su protiv meningokoka. (meningitis). To je kriminalno! Svaki od mojih pacijenata zna, da ako dobije prehladu, i da će onda doći do akcije cjepljenja protiv gripe, ja ga odmah šaljem natrag kući, da kod kuće preboli tu prehladu. Hitno je potrebna studija,, da se usporedi smrtnost onih (iz rizične grupe) koji su umrli od Covida-19, a bili su… Čitaj više »

Trt
3 godine prije

Daj vracaj Hitlera i Staljina bar se disat i kavu pit moglo..

Spacevoodoo
3 godine prije

Upravo sjedim u kafiću i nitko nema masku, pa čak ni konobarice koje sam još prije mjesec dana u nekim trenucima vidio s maskom oko vrata.
Sistem nas s maskama može ukrotiti, a mi taj sistem s nenošenjem maski nemožemo pobjediti, ali mi u monolit sistema s nenošenjem maski možemo napraviti pukotinu u koju treba ubacivati drvene klinove i čekati da padne kiša.

puki
3 godine prije

 kolega Istrazuj, ukazao je nedavno ovdje nedavno na činjenicu, da se tu možda nešto događa, jer iz samog WHO-a stiglo je vijesti,– u kojima priznaju da nema 2. vala, i u više mainstream medija na Zapadu, sada se pojavljuju kritični prilozi o koroni,. Takvi, koje su sami ti mediji, do prije nekokliko tjedana nazivali “teorijama zavjere”. Tako se i u nekim njemačkim mainstrema medijima zadnjih dana i tjedana pojavilo dosta kritičnih priloga… a oko 50 njemačkih liječnika uputilo je otvoreno pismo Merkelici, u kojoj zahtjevaju da se prestane sa ovim ludilom, da nema više pandemije i slično… Poznati kritičar pandemije dr. Sucharit Bhakdi, čak je konačno po prvi put dobio mali prostor u jednom većem mainstream mediju. Portal regionalne državne tv HR objavio je intervju sa njim. U SAD-u je napravljena velika peticija u kojoj se zahtjeva prestanak ovog ludila. Peticiju je potpisalo 7500 znastvenika i 17.500 liječnika Peticiju pod… Čitaj više »

Australac
3 godine prije

Dolaze vam restrikcije kakve mi u Melbourne imamo vec mjesecima. Danas 6 novih slucajeva i sve po starom. Restorani, kafici i ostali ne vitalni poslovi ne rade vec mjesecima. Take away i narudzbe radi ali ima se covid safe plan. Frizerski saloni ne rade vec dva mjeseca. Od nedjelje je konacno najavljeno popustanje restrikcija. Nadam se da ce bar povecati zonu kretanja sa sadasnji 5km na 20km. Govori se i o ovtaranju ne essential poslova ali sve ce se morati pridrzavat propisanog safe covid open plans. Svaki ulaz u manju trgovinu ce se registrovati da se u slucaju zaraze moze kontaktirati doticna osoba ..mos mislit. Ono ako zelite povrat na staro bude onako kako mi kazemo. Kazne su propisane ali mnogi se ne pridrzavaju mjera i kada su uloviti u tome budu novcano kaznjeni. Kazne su visoke tako da velika vecina odbija platiti.. https://www.theage.com.au/national/victoria/more-than-19-000-covid-19-fines-issued-but-only-845-paid-20201012-p564cf.html Ispada da kazne nisu legalne posto… Čitaj više »

SULE
3 godine prije

Logicno bacio kost-kreće ludilo u komentarima i još kad se Stvorov SUBARU doušnik priključi bit će festa

puki
3 godine prije

još 2 novosti iz Njemačke… Merkeličina kabalčad očito su malo izmjenuli glavnog igrača, glavnog “virologa” i “savjetnika”. Slično kao koda nas, nakon što je Markotićka već postala tako omražena, pa su Plenkijeva kabalčad zadnjih mjeseci nju malo povukli u pozadinu, a isturili su u javnost druge igrače, koji međutim seru istu stvar. Tako sada i u Njemačkoj. Pošto je glavni virolog, Drosten, dosada toliko kompromitiran i uhvaćen u lažima, i ono što je nedavno izišla u javnost, njegova izjava iz 2014. u kojoj i sam kritizira PCR test kao nepouzdan, a čak je procurilo i to da se sumnja, da je smućkao sa svojom doktorskom titulom odnosno sa doktorskom dizertacijom i da uopće nije doktor–očito su ga malo povukli u pozadini, a isturili novog “virologa”- Meyer-Hermanna. Međutim ovaj je isti takav lažovčina, jer naravno inače ga ne bi stavljali na taj položaj. Ovaj Meyer-Hermann čak kritizira što su se u svibnju, nakon… Čitaj više »

puki
3 godine prije

I ovo: Mnogi vjerojatno i na ovim prostorima poznaju njemačku pjevačicu Nenu. Posebno ova generacija, koja je odrasla 80-ih sa novim valom, Filmom, Azrom, Prljavim Kazalištem, Valjkom, Partibrejkersima, Idolima..itd.. Nena (danas ima 60 godina), tada je bila najveća zvijezda njemačkog novog vala i imala veliki hit “99 Luftbalons“, koji se svirao i na radiju i YU, i koji je tada imao i englesku verziju, koja je u SAD-u bila hit i čak bila 1. na top listi, za kratko vrijeme. Nena (pravim imenom: Susan Kerner), koja inače i sa svojih 60 godina i danas izgleda jedno 30 godina mlađa, nedavno je također kritizirala ludilo pandemije i objavila kratku poruku na instagramu: “Ja imam svoju duboku vjeru u Boga. Otuda dolazi moje povjerenje u život. I ja imam svoj zdravi ljudski razum, koji sve te informacije i stvaranje panike, koji se u nas ulijevaju izvana, rastura na proste sastavke. I to mi omogućava… Čitaj više »

CAN
3 godine prije

Istražuj?!!? …jel znaš ko je ova epizodna epidemiologinja… Iz današnje izdanja hrv.novine citiram… Vidim ponegdje da je disciplina popustila. I pitam one u frizerskim salonima kojima je teško držati masku kako je kirurzima koji cijeli život tako rade ili sestrama i osoblju kojima je maska osnovna oprema. Ja imam astmu, ali maska mi je na licu kad god sam u zatvorenom prostoru i ne žalim se i držim je iako sam preboljela virus i stekla sam u određenoj mjeri imunitet. Iako ne znam koliko će mi taj imunitet trajati. I vlasnike frizerskih salona mogu upitati je li im bolje raditi s maskom, nego ne raditi nikako. Mislim da i sami znaju odgovor na to pitanje – zaključuje Ninčević. Upozorenje prije zime Doktorica iznosi i upozorenje. – Kad se povučemo u zatvoreni prostor, onda će, ako se ne budemo držali mjera, porasti broj zaraženih od korone, ali i onih od prehlade, gripe. Moglo… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Stara kuka, “Sluge sustava su nagrađivani mrvicama sa stole gospodara samo dok su korisni i potrebni. Ali kad više nisu od koristi, vrlo često su prvi koji će od svojih gospodara nastradati. sjetite se samo golog otoka. Tamo nisu bili zatvarani i mučeni “narodni neprijatelji” nego upravo revni i pravovjerni komunisti koji su vladajućim drugovima prestali biti korisni i postali teret.”… —- he, he… pa naravno… nema kod sotonjara nagrade,,, jer su sotonjare, fanatični relgijski fundamentalisti sljedbenici Lucifera.. Jer da sotonjare nagrađuju one koji su im bili korisni i nakon što je misija obavljena, to se kosi sa njihovom fanatičnom religijom. Jer sotona ne može biti dobar ni prema kome, jer dobročinstvo i nagrada (pa i takva prema slugama-kablačadi) je dobro djelo, a to se kosi sa sotonizmom. Zato će svi ti Capaki, Beroši, Markotićke…Lauci,.. a i medijski podrepci kao Pavičići, Tomići, Porobije, Stošići, Duhačeki i ostali, također otići u… Čitaj više »

RENEW
3 godine prije
Gaja
3 godine prije

Sve su to već razrađeno u 2. sv. ratu
https://en.wikipedia.org/wiki/Kapo

djoko di parole
3 godine prije

najviše me čudilo kako tolika masa ljudi može nosit masku bez da to vrijeđa njihovu inteligenciju i ljudsko dostojanstvo. na primjer saborski zastupnic . svi do jednog bez ikakvog opiranja stavili masku osim kristo ,a i ona se opirala samo zato da bi se na kraju predala te da bi se samim tim i njeni biraći i simpatizeri predali. I nikako mi nije jasno kako svi ti duznosnici sluzbenici parlamentarci novinari bez imalo problema pristaju na masku. a onda mi je žena objasnila pa svti su se za poziciju do koje su dosli nalizali najsmrdljivijih stvari tako da je medicinska maska bolesnog drustva najmanja stvar na koju su trebali pristat radi svojih karijera. kako je rekao Selin odlikaši upravljaju svijetom i kreiraju svjet po svojo slici a odlikaši su odlični zato što slušaju citiraju i ne misle

nessy
3 godine prije

Da kojim slucajem Ban ustane, temeljito razmotri situaciju, i ustanovi vazne karakteristike vecine (drukaju susjede, piju info. sa televizije kao malo vode, robovi su, i ne nastoje promjeniti tu situaciju), jadni Ban bi rekao: vratite me u hladnu zemlju, ali zakopajte me dublje nego prije, da ne cujem kuknjavu tipova koji ne zele sami sebi pomoci, nego ocekuju Bozansku intervenciju (ili EU intervenciju), koja ce carobnim stapicem sve promjeniti nabolje, bez da itko od lokalnih makne prstom. Tragicno je, kada razgovaram sa ljudima, za Kovacevicev kriminal oni kazu: pa tko se ne bi masio, kad vec ima priliku. Cini mi se da njemu ljudi uglavnom zamjeraju sto se opustio i dozvolio da ga zatvore, manje im smeta sto je pokrao miljune, “jer svatko bi to napravio da moze”. Zali Boze ovakvog naroda i zraka koji disu, jer ga nisu vrijedni. Elementarna etika i posten odnos prema onome tko te hrani… Čitaj više »

Emiliano Zapata
3 godine prije

SOA GENIJALNO!

djoko di parole
3 godine prije

odlićan song . prvo mjesto kontravizije

Max
3 godine prije

Kvistlinzi su uvijek privilegirani dok ne dođu pred lice pravde.

Dražen
3 godine prije

Sustavno su, djelovanjem kroz niz godina, uspjeli toliko zatupiti većinu populacije sugestivnom manipulacijom i percepcijskim, podsvjesnim porukama, tako da sada vidimo rezultate, upravo putem ovog službenog narativa o virusu. Npr., društvene mreže, tabloid portali, hrpa reality show smeća, “informiranje” javnosti mainstream medijima.. I sada se čudimo što im plan ide takvom progresijom?

Joško Joras Jo
3 godine prije

Nije capak izmislio covid redare nego su to contact tracers iz planova WEF Svjetskog Ekonomskog Foruma i Event201, koje najavljuju svi čak i Trumpovi, ali demokrati koče taj proces odobravanja tog paketa zdravstvenih mjera u kojem su contact tracers. Plan je pratiti tko se s kime razgovara i o čemu, kao nekad nacisti i komunisti, ali ovaj put ne direktno nego pod krinkom zaštite naroda od opasnog virusa. Te plaćati susjede da cinkaju. U planu je i zabrana novca, kartica, digitalna valuta, zabrana privatnosti na internetu uz taj jedinstveni dokument koji je osobna, zdravstvena, putovnica, dokaz o cjepljenju, lozinka za internet, sve povezano s oib-om, zato su ga i uveli… Također spominju i da se zbrani prehrana s životinjskim proteinima (meso) i da se koriste prehrana bazirana na insektima, lažnom vegetarijanskom mesu, vodi i sl. Zato jer manjak proteina uzrokuje slab um, lakše postaješ nervozan, sve ti smeta, postaješ slab… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI