Vanbračni par u Bijeloj kući?

Biden - Bijela kuća
11 komentara

Poznat po brbljanju, Joe Robinette Biden poznata je ličnost američke politike i tijekom svoje duge karijere akumulirao je prijestolnicu simpatija s javnošću; onaj koji se predstavio kao čovjek sindikata (“I am a Union man. Period”) i spremno se prisjetivši svog skromnog podrijetla nasmijao je milijune Amerikanaca, glumili ih komičari poput Robina Williamsa u “Joe qui rambles”. Ujak iz dobre obitelji rekao je glasno i jasno prije dvadeset godina da je “najsiromašniji čovjek u D.C.-u”.

U svojoj novoj knjizi, Profili u korupciji, Peter Schweizer baca nasilno svjetlo na ponašanje tih demokratskih vođa koji se više bave obogaćivanjem, nego obranom srednje klase i općim interesima. Klan Biden, čija je sreća znatno porasla tijekom političkih godina njihova prvaka, pogodio je jackpot. Ovo nije prvi autorski pokušaj. Ovaj konzervativac, poštovan zbog kvalitete svojih istraga sa svojim timovima, pomogao je potkopati ugled Hillary Clinton i istoimenog instituta. Clinton Cash, njegova knjiga objavljena 2015. godine, brzo je postala bestseler; potresao je medije, pokrenuo istrage FBI-a i uništio ugled H. Clinton koji je, unatoč strašnom stranačkom stroju, izgubila predsjedničke izbore 2016. s posljedicama koje znamo. Nakon četiri godine sustavnog ocrnjivanja predsjednika Trumpa, glavni mediji učinili su sve da uguše zmije koje se kriju pod klanom Biden i spriječe novi neuspjeh 2020. Unatoč njihovim mahinacijama i cenzuri, prijevare su bile toliko masovne da se dugovječnost nelegitimnog para stanara u Bijeloj kući čini nesigurnim.

S Bidenom je politika od početka obiteljska operacija.

Kada je Joe izabran za senatora iz Delawarea u studenom 1972. u dobi od 29 godina pod demokratskom etiketom, njegov brat James bio je zadužen za financiranje kampanje, dok je njegova sestra Valerie bila zadužena za komunikacije. Valérie će ovu ulogu izvršavati na svakom ponovnom izboru. Kao senator 36 godina, Joe je surađivao sa sedmero predsjednika, od republikanaca Richarda Nixona do Busha, oca i sina, uključujući demokrate Jimmyja Cartera i Billa Clintona. Bio je predsjednik pravosudnog odbora koji je 2001. godine glasao o Patriotskom zakonu, a nekoliko godina šef Senatskog odbora za vanjske poslove. Klan ga je gurao da cilja više; 1988. godine kandidirao se na predsjedničkim izborima demokratske stranke, ali odstupio je kad je tisak otkrio da je u jednom od svojih govora plagirao britanskog zastupnika iz laburista. Politički, daleko je od trenutnih zabrinutosti koje je iznijela stranka, spremno segregacijski, neosjetljiv na žrtve seksualnog uznemiravanja, Biden je glasao u obranu braka između muškarca i žene prije nego što je okrenuo jaknu i podržao istospolne brakove. Joe se uspio prilagoditi tijekom svoje karijere i prihvatiti prioritete dana. Jedna konstanta ostaje, klan posluje: njegova braća i sestra, kći Ashley i posebno sin Hunter. Nesposobnost nije problem jer je ključ uvijek isti: Joe Biden, njegove mreže u Washingtonu i pristup javnom novcu. Njegov je sin Hunter 2001. godine započeo lobističku aktivnost na samo jedan korak od Bijele kuće za klijente željne pribavljanja javnih sredstava. Dobro je uzeti sve sektore, od Sveučilišta Delaware do indijanskih rezervata preko zdravstvenih usluga, funkcija srednjeg čovjeka funkcionirat će vrlo dobro do 2006. godine, kada zakonodavstvo Senata zahtijeva da izabrani dužnosnici pismeno izjave da zakoni koje donose ne idu u prilog njihovih obitelji.

Ponovno kandidat za predizborne izbore 2008., Bidena je, sa svojim iskustvom u vanjskim odnosima, Obama izabrao za svog kandidata i bio je potpredsjednik od 2008. do 2016. Poslovi klana tada su uzeli međunarodni zaokret. 2009. godine Hunter je u partnerstvu s Devonom Archerom stvorio Rosemont Seneca Partners, tvrtku sa sjedištem u DC-u koja će obavljati velike poslove. 2014., tijekom prosvjeda u Ukrajini, potpredsjednik Biden otputovao je u Kijev kako bi pružio tehničku pomoć i zajamčene zajmove vladi; dva tjedna kasnije Devon Archer, a nakon njega i Hunter, pridružuju se upravnom odboru Burisme, vodeće nacionalne energetske tvrtke. Hunter nema iskustva u Ukrajini ili u energetskoj industriji. Šef američke diplomatske misije George Kent javno izražava svoje rezerve prema ovoj neugodnoj funkciji povjerenoj sinu potpredsjednika. Joe se ogluši. Slično kao i njegov partner Archer, Hunter će od Burisme primati milijun dolara godišnje. Zauzvrat, oligarh Zločevski, vlasnik tvrtke Burisma, izbjeći će kazneni progon zbog korupcije.

Tony Bobulinski, poduzetnik povezan s klanom Biden kako bi strukturirao svoje akcije s Kinom, zalupio je vratima i službeno posvjedočio da je Joe Biden, unatoč sustavnim demantijima, bio potpuno svjestan afere svog sina i brata Jamesa u Kini i drugdje. Bobulinski ima CR sastanke, e-mailove i tekstove razmijenjene s Hunterom Bidenom o njihovim poslovima, poruke u kojima Hunter svog oca naziva svojim šefom. Sve je te dokumente predao FBI-u. Tijekom očeva dva mandata, Hunter i njegovi saučesnici nastavili su raditi u najmračnijim kutovima međunarodnih financija. Između 2014. i 2015. Rosemont Seneca primila je nekoliko milijuna dolara honorara od Elene Baturine, ruskog oligarha i bivše supruge gradonačelnika Moskve, čije su aktivnosti pod istragom zbog iznuđivanja javnih sredstava u vlastitoj zemlji. Tvrtka također prima sredstva iz Kazahstana. Najveći su poslovi, pak, s Kinom, glavnim konkurentskim divom SAD-a, daleko od toga da je saveznik. U 2010. i 2011. godini, Hunter je – uz zaštitu američke tajne službe – dva puta posjetio Kinu i sastao se s kineskim vladinim službenicima željnim ulaganja u vodeće američke industrije. 2013. godine, deset dana nakon službenog putovanja Joea Bidena u Peking, tijekom kojeg ga je pratio Hunter, nova holding kompanija Gemini-Rosemont finalizirala je ugovor s kineskom vladom u iznosu od milijardu dolara za akvizicije! Ovo ulaganje udvostručit će se između 2015. i 2017. Politički promatrači reći će u to vrijeme da se službeni stav potpredsjednika Bidena o postupcima KPK “ublažio”.

Schweizer odbija istrage u znak podrške ovim velikim radnjama korupcije putem opunomoćenika, kaznenim djelima podložnim kaznenom progonu. Njegova su otkrića potvrdila dva događaja. Hunter Biden, dokazani ovisnik o kreku, nespretno je zaboravio svoj laptop u uredu u Delawareu. FBI ga je zaplijenio u travnju 2019. godine, računalo je otkrilo pornografski sadržaj povezan s crackom, ali prije svega brojne e-mailove i razmjene trenutnih slučajeva putem složene mreže tvrtki s Burismom u Ukrajini, Elenom Baturina u Rusiji i nekoliko ponuda, tvrtke, posebno na polju visoke tehnologije kineskih tvrtki povezanih s CCP-om. Uz to, u rujnu 2020. odbor Senata predvođen Ronom Johnsonom i Chuckom Grassleyjem izradio je uznemirujuće izvješće o brojnim poslovima koje je Hunter Biden sklopio u inozemstvu. Uobičajeni mediji mogu cenzurirati ove informacije ili upotrijebiti stari argument teorije zavjere, činjenice postoje. Hunter Biden suočen je s poreznom revizijom, ali Joe Biden trebao bi biti kazneno gonjen zbog sumnje da ima krijumčarenje utjecaja, trgovinu insajderom i sumnja u izdaju za protuobavještajne operacije s Kinom, suočene s najviše ozbiljnih kazni. Kako objašnjavate nerad Ministarstva pravosuđa nakon oduzimanja Hunterovog računala i objavljivanja izvještaja Senata? Isti čovjek čije su intelektualne sposobnosti vidljivo narušene, nalazi se od 20. siječnja 2021. godine podstanarom Bijele kuće. Tko su oni koji ga štite i koji su odabrali njegovog supružnika, nepoznatog široj javnosti?

Kamala Harris studira politiku

Figura kalifornijskog političkog života, Willy Brown rođeni je političar. Bio je predsjednik kalifornijske skupštine 14 godina, a zatim gradonačelnik San Francisca od 1996. do 2004., prvi Afroamerikanac koji je obnašao tu dužnost. Brown je poznat po svom osjećaju pretjeranosti, od organiziranja grandioznih događaja do sustavnog zadržavanja usluga za zaštitu svojih saveznika i svoje skupine u skupštini, te je bio meta mnogih kritičara. Progonjen od strane FBI-a nekoliko puta zbog korupcije i nepotizma, čovjek se čini lijevo od Demokratske stranke, ali pod njegovim labavim upravljanjem, broj beskućnika nastavlja se povećavati, a socijalne službe su preopterećene, kada gospodin gradonačelnik i njegovi prijatelji nastave voditi put. Zaljubljenik u odjeću i luksuzne automobile, ne oklijeva se javno izložiti sa svojim mladim ljubavnicama, čak i kada je oženjen. 1994. Kamala Harris (29) postala je ljubavnica Browna, 31 godinu starijeg. Uobičajenim prijateljstvom, W. Brown imenovao ju je na dva mjesta u državnoj komisiji, visoko plaćena honorarna radna mjesta za koja nema posebnu stručnost. Prati ga u kampanjama za prikupljanje sredstava gdje Kamala upoznaje elitu San Francisca, pristupajući tako krugovima moći bitnim za financiranje političke karijere. Nakon što je izabran za gradonačelnika, Brown prekida s Harrisom, ali on je nastavlja podržavati kad se ona kandidira za Terrencea Hallinana za okružnog tužitelja. Poput Obame, kojemu će pomagati u kampanji, i ovaj ambiciozni političar prepoznao je da su vremena naklonjena ženama i da joj je boja kože politički adut.

Slika i proizvoljno vršenje pravde

Na svom položaju okružnog savjetnika, a kasnije i generalnog savjetnika za Kaliforniju, na položaju koji je obnašala više od 10 godina, K. Harris, prema Peteru Schweizeru, odlikuje se ponavljajućim obrascem u njezinoj pravdi: sposobnošću pokopavanja stvari koje se tiču Willyja Browna i njegovih saveznika, njegovih financijskih navijača kao i njegove rodbine. Kao i kod mnogih demokrata i određenog broja republikanaca, linija između pravosuđa i politike postaje sve nejasnija. Ovaj predstavnik stranke srednje klase i manjina vrši pravdu prema dvostrukim standardima. Poštivanje zakona odnosi se na one koji se ne miješaju u financijsku elitu ili vladajuću klasu. Za one koji su važni, pravila igre se prilagođavaju ili se datoteke zatvaraju. Tijekom 2000-ih slučaj je zauzeo središnje mjesto u cijeloj zemlji i ostatku zapadnog svijeta: kažnjavanje svećenika koji su seksualno zlostavljali djecu. Iako je više od 50 američkih gradova tužilo ove napadače tražeći odštetu za njihove žrtve, grad San Francisco u osobi svog okružnog državnog odvjetnika nije procesuirao nijednog. U svom imidžu u javnosti, Harris se predstavlja kao zagovornica žrtava, a posebno djece. Prema istragama koje je provodio Schweizerov tim, podnijela je i zakopala na desetke pritužbi udruga žrtava protiv katoličkih svećenika u gradskoj biskupiji. Do danas ove datoteke nije moguće pronaći.

Čini se da je Harrisovo selektivno vršenje pravde usmjereno na onoga tko najbolje može služiti njegovim političkim ambicijama. Jedan od mnogih primjera ilustrira primjenu onoga što je naučila od svog mentora. Udruga Daughters of Charity, vlasnica nekoliko zaduženih bolnica u Kaliforniji, a podržana od državnog sindikata medicinskih sestara, poziva generalnog savjetnika da odobri njihovo preuzimanje od strane Prime Healthcare, tvrtke s iskustvom u upravljanju bolnicama. No, Harrisovi politički saveznici, koji financiraju njezinu kampanju dok se bori za senatsko mjesto na izborima 2016. godine, to je ne razumiju. Harris se pobrinula da blokira dogovor; onemogućava preuzimanje od strane Prime Healthcare nametanjem 300 uvjeta navedenih u dokumentu od 77 stranica, uvjeta koje je sama sastavila. Omogućit će preuzimanje investicijskog fonda bez iskustva u upravljanju bolnicama koji će požuriti smanjiti usluge za pacijente koje je jamčilo Prime Healthcare. Kao nagradu, Harris je osigurala sredstva za svoju kampanju koja joj je donijela položaj senatorice 2016. U demokratskim predizborima 2020., osim stranačkih slonova kao što su Biden, Sanders i Warren, Harrisu ništa ne razlikuje od ostalih kandidata, ni njezina karizma, a još manje program. Ustvari su njezini rezultati osrednji, ona dolazi na 6. mjesto od 18 kandidata koji su se povukli prije predizbora, s 844 popularna glasa, vrlo daleko iza Juliana Castra, gradonačelnika San Antonia u Teksasu, koji je osvojio više od 37.000, ili Marianne Williamson, autor bestselera knjiga o osobnom i duhovnom razvoju koji je dobio 22.334 glasova. Drugim riječima, Harris nije narodni izbor. Duboka država odabire je zbog svog imidža i zato što je pokazala svoju poslušnost da služi onima koji vode postojeći sustav. K. Harris u skladu je s mišljenjem kojim namjeravaju i dalje manipulirati, kao i brojanje glasačkih listića.

Jesmo li došli do ovoga?

Kao što je William Casey ustvrdio 1981. godine, tadašnji direktor CIA-e pod vodstvom Reagana i osumnjičen za organiziranje ilegalne prodaje oružja Iranu, “Znat ćemo da je naš plan dezinformacija dovršen kad sve u što vjeruje Američka javnost pogrešno”.

Jesmo li došli do ovoga? S osporavanim izborima za američko predsjedništvo ovog neobičnog para s doista nedostatnom etikom, vrijeme je da stvarno postavite pitanje.

Autor (i): Elisabeth Dancet, novinarka FranceSoir

BidenBijela kućaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Neki pljuju po Bandicu, a on je andjeo za ove sa zapada.

pozitivan pesimista
3 godine prije

nije strasno, mi ovdje rijetko kad i citamo clanak;)

VasilisaPremudra
3 godine prije

Mda…
Nečitljivo štivo.

... ....
3 godine prije

Bas. Ima li pilota u avionu? Skrenut ću sa jednom usporedbom: Dakle, ovako jutuberi rade. Izaberu jednu nišu gdje se manje ili vise razume a onda treba samo redovito izbacivati sadržaj (content). Podsjeća me na Maria sa yt kojeg sam lani neko vrijeme pratio i saznao bih nešto novoga, sad samo smišlja sta bombastičniji naslov i izbacuje content. Sa druge strane npr. idiokratija drzi kvalitet čak i kad radi poznatu temu iznese to riječima originalno nađe neki novi kut, profesionalno uradi. Čuda bi radio sa logistikom na nekom dokumentarnom tv kanalu. Logicno, ne budi kao Mario, budi kao idiokratija.

3 godine prije zadnji put uredio ... ....
Lucija, prva
3 godine prije

Da.
Sve je to poznato od prije.
Počeo kao sirotinja,…a pogledajte sad slike njegovih imanja. Posjeda. Neka glase na ženu.
Drugo. Veze s Ukrajinom poznate, a…veze s Kinom?
Osim ovog u tekstu, neki dan je jedan kineski profesor praktički objavio da ga kontroliraju.

Joj, sad zamislite da je sve ovo bilo poznato za Trumpa.
Kojeg su veći dio mandata prisiljavali na obranu od gluposti.

3 godine prije

Kakva je ovo brljotina od prevoda,pa google translate bi ovo bolje preveo a on je priča za sebe po kvalitetu prevoda !

Ive
3 godine prije

Biden ostaje BJEDNIK i crknuti ce kao bjednik. bez morala i karaktera.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI