Vazdušna odbrana odbila Ukrajinski napad na Rusiju

Ostatci vazdusnog napada
22 komentara

Ukrajinske snage pokušale su raketama da gađaju grad Novi Oskol u ruskoj oblasti Belgorod, ali je nadolazeće projektile presrela protivvazdušna odbrana, rekao je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.

„U Novom Oskolu je aktiviran naš sistem protivvazdušne odbrane. Oborena su tri projektila”, napisao je Gladkov na Telegramu u ponedjeljak ujutro.

Usljed incidenta, prema preliminarnim podacima, muškarac je zadobio gelere u ruku.

Krhotine od presretnutih projektila također su uzrokovale manju štetu na dalekovodima i nekoliko kuća u selima u okolini grada, rekao je on.

Sve relevantne operativne i hitne službe su raspoređene na lice mesta, dodao je guverner Belgorodske oblasti.

Novi Oskol je grad sa oko 18.000 stanovnika, koji se nalazi 109 km (68 milja) severoistočno od regionalnog glavnog grada Belgoroda.

Ruske regije Belgorod, Brjansk i Kursk, koje sve graniče s Ukrajinom, bile su mete brojnih bespilotnih i raketnih napada kijevskih snaga od početka ruske vojne kampanje prije godinu dana.

Udari su bili usmjereni na energetsku infrastrukturu i stambena područja, što je rezultiralo razaranjima, povredama i nekoliko smrtnih slučajeva civila.

Poslednjih nedelja Gladkov skoro svakodnevno izveštava o nekom obliku napada na naselja u Belgorodskoj oblasti.

Prošlog četvrtka, u ukrajinskom prekograničnom upadu u dva sela u Brjanskoj oblasti dvije osobe su poginule, a desetogodišnji dječak je povrijeđen. Naoružani ljudi su vraćeni na teritoriju Ukrajine i pogođeni “masovnim artiljerijskim napadom”, prema ruskoj Federalnoj službi sigurnosti (FSB). Predsjednik Vladimir Putin nazvao je incident “terorističkim napadom”, u kojem su namjerno gađani civili.

PVOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Džudžan
1 godina prije

Vrijeme je da se rat prebaci preko granice. Zašto da ginu samo ukrajinska djeca?

Emiliano Zapata
1 godina prije

Dok Vi brojite granate na svim zaracenim stranama uvode socijalne bodove i digitalnu valutu. Isto tako svi kriju broj iznenadno umrlih. Kraj je blizu ako nesto ne poduzmemo.

Ziv je Geza
1 godina prije

Na imbexu.hr jutros milijunti fejk video u kojima se navodno ruski vojnici zale putinu da ratuju sa oruzjem iz 1945.

Pa tako na videu vidimo desetak navodnih vojnika, navodnih rusa, na navodnom polozaju , u navodnoj jedinici sa navodnim zapovjednikom u navodnoj ukrajini ……….

Ispod teksta u sat vremena ispucano 100. Trolovskih komentara koji sire mrznju i zazivaju unistenje Rusije i pogrom Ruskog naroda..

I onda kada doleti navodni kalibr ili navodni cirkon, biti ce nicim izazvani i navodno se nece znati ZASTO!

burt
1 godina prije

ništa ruska protuzračna obrana nije uspjela oboriti, zadnjih sedam dana pogađani su ciljevi u okolici Moskve, vojni i naftni objekti na Kavkazu, oblasti Belgoroda i Kurska, Mariupolju, zato se oko Moskve i postavljaju protuzračne rakete, u Ukrajinu sigurno stižu taktičke rakete zemlja-zemlja i avionske rakete tako da će se žestoko udarati po zapadnoj Rusiji ali i po Krimu i bolje je stanovnicima Krima da ne nasjedaju ruskoj propagandi jer je povratak u Ukrajinu jedina realnost i istina

MNK
1 godina prije

Bombe na Moskvu. Cekam taj dan.

Max
1 godina prije

Ovakvi događaji kompromitiraju rusku državu i vojsku.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI