HITNO: Venezuelansko tužiteljstvo otvara istragu zbog “veleizdaje” protiv Juana Guaida

Guaido - Otvorena istraga

Istraga zbog “veleizdaje” pokrenuta je u Venezueli protiv samoproglašenog Juana Guaidoa, najavio je u petak 6. rujna glavni državni odvjetnik Venezuele.

Venezuelanski glavni državni odvjetnik najavio je u petak (6. rujna) otvaranje istrage protiv samoproglašenog predsjednika Juana Guaida zbog veleizdaje i zbog želje da isti “isporuči” multinacionalnim kompanijama bogati teritorij Essequibo zbog kojeg se vodi spor s Gvajanom, tvrdi Caracas.

“Otvaramo istragu” protiv Juana Guaida zbog zločina i veleizdaje”, rekao je Tarek William Saab na televiziji.

Juan Guaido već je predmet nekoliko istraga. Sumnjiči ga se za “nezakonito financiranje”, kršenja zabrane napuštanja zemlje i “uzurpacije predsjedničkog ureda”.

Šef zakonodavnog odbora Ustavotvorne skupštine Julio García Zerpa izjavio je u travnju da će Vrhovni sud i državni odvjetnik protiv venezuelanskog čelnika oporbe provesti kazneni postupak.

Ustavotvorna skupština zemlje ranije je odlučila ukinuti parlamentarni imunitet Juana Guaida.

Između Venezuele i Gvajane postoji teritorijalni spor oko Essequiba, područja od oko 160 000 četvornih kilometara, za koje je Caracas stoljećima tražio suverenitet.

Izgleda da smo saznali cijenu koju je morao platiti Guaido kako bi mu zapadni partneri pomogli dokopati se vlasti. Zapad ništa ne nudi besplatno.

istragaVeleizdaja
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
4 godine prije

Bilo je i vrijeme . Nijedna vlada ne trpi podrivače i to samoproglašene( svog suvereniteta.

Zax
4 godine prije

Guaido je mrtav covjek. Sumnjam da ce njegovi nalogodavci dopustiti mogucnost da ovaj propjeva. Kladio bi se na nesretan slucaj. Prometna nesreca i sl.

RADOZNALI
4 godine prije

Školovan čovjek a tako naivan. Da ne kažem glup

Dopizdilomi
4 godine prije

Tako je. Sada polako i u tišini može ga i mrak pojesti tj. pobjeći će u nepoznatom smjeru i to zauvijek.

Kile
4 godine prije

Dugo su ga i trpili, gujda je već odavno trebala završiti na kolinju

FATIH
4 godine prije

CIA GA LAGANO AMERICKI ISPUSI….

FATIH
4 godine prije

CIA GA LAGANO ISPUSI!!

Stjepan
4 godine prije

Nadam se da je to početak trenda čišćenja izdajnika koji će zahvatiti cijeli svijet !! Vazali, sluge, lažni patrioti kao domoljubi i ostali podanici stranaca trebaju biti propisno stavljeni na stub srama i kažnjeni kao primjer za sva vremena !! Neka njihovi i prapraunuci znaju kakvi su, i da su izdajnici i prodane duše bili!!
🕊🕊 Nemam ništa protiv da se uvede kao ustavna kaznena krivična stavka za izdaju pa i posmrtno dakazivanje za sve zločine protiv svoga naroda, a i za one koji su u zločinačkim privatizacijama učestvovali u razaranju nacija!! 🤔🤔 Biti će prilika za korisne referendume 😉😉 👍👍

politicki nekorektan
4 godine prije

…jel” to onaj vratar iz adams family ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI