HITNO: Venezuelansko tužiteljstvo otvara istragu zbog “veleizdaje” protiv Juana Guaida

Guaido - Otvorena istraga

Istraga zbog “veleizdaje” pokrenuta je u Venezueli protiv samoproglašenog Juana Guaidoa, najavio je u petak 6. rujna glavni državni odvjetnik Venezuele.

Venezuelanski glavni državni odvjetnik najavio je u petak (6. rujna) otvaranje istrage protiv samoproglašenog predsjednika Juana Guaida zbog veleizdaje i zbog želje da isti “isporuči” multinacionalnim kompanijama bogati teritorij Essequibo zbog kojeg se vodi spor s Gvajanom, tvrdi Caracas.

“Otvaramo istragu” protiv Juana Guaida zbog zločina i veleizdaje”, rekao je Tarek William Saab na televiziji.

Juan Guaido već je predmet nekoliko istraga. Sumnjiči ga se za “nezakonito financiranje”, kršenja zabrane napuštanja zemlje i “uzurpacije predsjedničkog ureda”.

Šef zakonodavnog odbora Ustavotvorne skupštine Julio García Zerpa izjavio je u travnju da će Vrhovni sud i državni odvjetnik protiv venezuelanskog čelnika oporbe provesti kazneni postupak.

Ustavotvorna skupština zemlje ranije je odlučila ukinuti parlamentarni imunitet Juana Guaida.

Između Venezuele i Gvajane postoji teritorijalni spor oko Essequiba, područja od oko 160 000 četvornih kilometara, za koje je Caracas stoljećima tražio suverenitet.

Izgleda da smo saznali cijenu koju je morao platiti Guaido kako bi mu zapadni partneri pomogli dokopati se vlasti. Zapad ništa ne nudi besplatno.

11
Ostavite komentar

avatar
10000
 
9 Grupirani komentari
2 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
11 Komentatori
politicki nekorektanStjepanZvrkFATIHFATIH Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Max
Gost
Max

Bilo je i vrijeme . Nijedna vlada ne trpi podrivače i to samoproglašene( svog suvereniteta.

Zax
Gost
Zax

Guaido je mrtav covjek. Sumnjam da ce njegovi nalogodavci dopustiti mogucnost da ovaj propjeva. Kladio bi se na nesretan slucaj. Prometna nesreca i sl.

Zvrk
Gost
Zvrk

Malko ironično, ali zapravo bi “najbolje” za njega bilo upravo to što si naveo. Korisniji će biti mrtav jer će onda biti mučenik u očima prosvjednika i onda bi se referirala borba u njegovo ime kao palog ratnika. Kao živ je već sad beskoristan.

RADOZNALI
Gost
RADOZNALI

Školovan čovjek a tako naivan. Da ne kažem glup

Eustahije
Gost
Eustahije

Nema budale bez školovane budale

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Tako je. Sada polako i u tišini može ga i mrak pojesti tj. pobjeći će u nepoznatom smjeru i to zauvijek.

Kile
Gost
Kile

Dugo su ga i trpili, gujda je već odavno trebala završiti na kolinju

FATIH
Gost
FATIH

CIA GA LAGANO AMERICKI ISPUSI….

FATIH
Gost
FATIH

CIA GA LAGANO ISPUSI!!

Stjepan
Gost
Stjepan

Nadam se da je to početak trenda čišćenja izdajnika koji će zahvatiti cijeli svijet !! Vazali, sluge, lažni patrioti kao domoljubi i ostali podanici stranaca trebaju biti propisno stavljeni na stub srama i kažnjeni kao primjer za sva vremena !! Neka njihovi i prapraunuci znaju kakvi su, i da su izdajnici i prodane duše bili!!
🕊🕊 Nemam ništa protiv da se uvede kao ustavna kaznena krivična stavka za izdaju pa i posmrtno dakazivanje za sve zločine protiv svoga naroda, a i za one koji su u zločinačkim privatizacijama učestvovali u razaranju nacija!! 🤔🤔 Biti će prilika za korisne referendume 😉😉 👍👍

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

…jel” to onaj vratar iz adams family ?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik