”Velika Britanija izravno je uključena u rat u Ukrajini”!

Velika Britanija i Ukrajina
22 komentara

Dmitrij Peskov odgovorio je na otkrića britanskih medija

Britanska izravna vojna upletenost u Ukrajinu nikada nije bila neka tajna, ali jedna od medijskih kuća u zemlji sada je to otvoreno priznala, rekao je u četvrtak tajnik za tisak ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov. Izdavanje RTVI zamolilo je Peskova neka prokomentira izvješće The Timesa u kojem se tvrdi da je admiral Tony Radakin, čelnik britanskih oružanih snaga, pomogao u izradi “planova za borbu” za Ukrajinu.

“Općenito, nije tajna da Britanci doista pružaju različite oblike potpore Ukrajini. Govorimo o ljudima na terenu, obavještajnim podacima i tako dalje”, rekao je Peskov. “Odnosno, jasno je da su oni zapravo izravno uključeni u ovaj sukob.”

Prema britanskim medijima, koje se pozivaju na ukrajinski vojni izvor, smatra se da je Radakin “pomogao Ukrajincima u strategiji uništenja ruskih brodova i otvaranja Crnog mora”, te se smatra “neprocjenjivim u koordinaciji potpore drugih viših zapovjednika u NATO-u”.

Admiral je također navodno posjetio Kijev i sastao se s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, kako bi razgovarali o strategiji Ukrajine i načinima na koje bi Zapad mogao pomoći.

Kremlj nema konkretne informacije o Radakinu, ali “vjerojatno je da naša vojska zna za ovo”, rekao je Peskov. Radakin (58) je trebao otići u mirovinu u studenom nakon tri godine koje je proveo na dužnosti načelnika stožera obrane, ali će ostati na dužnosti još godinu dana na zahtjev premijera Rishija Sunaka, izvijestio je Times. Jedan je izvor rekao za list da britanska vlada smatra važnim zadržati “kontinuitet” uoči nadolazećih općih izbora.

Njemački kancelar Olaf Scholz ovaj je tjedan nenamjerno potvrdio prisutnost britanskih postrojbi na terenu u Ukrajini, ističući da su britanski operateri za kontrolu vatre usmjeravali krstareće rakete Storm Shadow. Britanski zakonodavac naknadno je osudio Scholzove komentare kao “flagrantnu zlouporabu obavještajnih podataka”, koja je dovela britansko osoblje u opasnost i dala Rusiji povod za eskalaciju.

Dimitrij PeskovrusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
1 mjesec prije

Općepoznata krilatica je da gdje dođe Britanac – mira među susjedima nema.

eks
1 mjesec prije

Bivši ministar odbrane VB , Volas, kritikovao je Šolca zbog izjave da su Englezi i Amerikanci direktno uključeni u rat protiv Rusije . Volas je rekao da je to “opasno iznošenje činjenica” . Ali, svako pametan je to znao. Operativci-specijalci koji rukuju sistemima Himars i Storm Shadow nisu Ukrajinci, satelitska navoddjenja odradjuju USA-NATO specijalci , ratne operacije kreiraju USA-NATO oficiri. Jednom reči – rat vode USA-NATO vojnici. Više puta sam govorio i sad ponavljam : USA-NATO je pred porazom , maske su pale, jedino što USA-NATO zločinci traže način da se izvuku neporaženi. Naravno – biće krivi Ukrajinci .

nastran
1 mjesec prije

luđaci..Rusija ih boli još od Krimskog rata u 19.st. i juriša njihove lake konjice

Josip
1 mjesec prije

Vidjo smo kako gori Notre Dame a sto mislite kako ce goriti cijeli London?

Karma
1 mjesec prije

London je cancer planete. Sile zla i antikrista

Max
1 mjesec prije

To mi znamo a znaju i Rusi.

tihobl
1 mjesec prije

Solc tuzibaba.
Jos da progovori ko je digao sjeverni tok.

Perun
1 mjesec prije

uporabu obavještajnih podataka koja je dovodi u opasnost britanske postrojbe na terenu u Usrajini je doprinos borbi protiv britanskih i drugih nato majmuna koji glume ,,jake momke ” na terenu a u biti su drmoguzi i džeparoši …..P.S…Admiral Tony Radakin, čelnik britanskih oružanih snaga, je također navodno posjetio Usrajinu , budala hoda naokolo a nema odgovarajucu strategiju za Hormuški tjesnac od kojeg mu zavisi cijela britanska ekonomija…on nije ni za ,,malog od palube ” a kamoli za admiralski poziv …i on je drmoguz ko i svi jadnici iz britanske vojske i mornarice …

FELIX
1 mjesec prije

NISU SAMO ENGLEZIU U RATU NA STRANI UKRAINE SVE DRZAVE CLANICE NATA U TOME SUDELUJU I NJEMACKOJ JE DOSTA DRZAVA U DRUGOM SVETSKOM RATU POMAGALO NJEMCIMA U RATU SA RUSSIOM UKLJUCIVSI HRVATE I ZNATE KAKO SE JE SVE ZAVRSILO, NADAM SE DA OPET NECE HRVATSKA POSLATI VOJSKU PROTIV RUSSA, JE BI OVOG PUTA POSLEDICE BILE GORE.

burt
1 mjesec prije

ruska vojska napada artiljerijom preko ukrajinske granice a ruska avijacija iz zračnog prostora Rusije svakodnevno daje podršku pješadiji i masovno napada položaje ukrajinske vojske u harkovskoj, luganskoj i donjeckoj oblasti tako da je NATO stratezima jasno da se moraju što prije dostaviti Ukrajini rakete i bombe Storm Shadow, Scalp, Taururs, Maverick, Mark-82, GBU-39, BLU-109 i da će se morati sa svim time uzvraćati po ciljevima u zapadnoj Rusiji

borislav
1 mjesec prije

rusi znaju da su britanci upleteni od početka u rat pa ćute ko pičke….što ne potope taj otočić pun strvinara

borislav
1 mjesec prije

bolje rečeno….da rusi znaju da je putin i svita isto smeće kao svi lideri vodećih zemalja jebali bi ga u usta na sred kremlja

borislav
1 mjesec prije

plašenje običnog naroda to je poanta rata u ukrajini gdje strada ruska i ukrajinska sirotinja iako su u stvari braća….da ponovim nalogodavcima,ako riješite da me ubijete uradite tako da padnem na leđa da mi ga možete opet popušiti

vanja
1 mjesec prije

Kad blefiraš ako te provale gotov si.Putin je u Feb 2022 dramatično zacičao da će se svi koji se umešaju suočiti sa takvim posledicama koje nisu osetili u svojoj istoriji!I..prc.Kad su malo po malo vidili da su to prazne reči ne da su se mešali nego prave šou,brodove im tope,reoplane ruše,gasovod kvragu dali,most ruše kad im napamet padne…strašno.A putin drži “monumentalne” govore.Više ne spominje armagedon.

Roccos
1 mjesec prije

Tony Radakin,meni ovo prezime zvuči slavenski.Potomak nekog kvislinga?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI