Velika Britanija može izbaciti 100.000 Ukrajinaca

Izbjeglice iz Ukrajine
37 komentara

Torijevski zastupnici pozivaju na “odgovor po mjeri” u pogledu isteka viznog režima

Više od polovice Ukrajinaca koji su otišli u Britaniju na temelju sheme preseljenja izbjeglica morat će otići do rujna 2025. osim ako vlada sada ne poduzme mjere kako bi im pružila dugoročnu “jasnoću”, reklo je u srijedu nekoliko konzervativnih članova parlamenta i nevladinih organizacija. Procjenjuje se da je 182 100 Ukrajinaca stiglo u Ujedinjeno Kraljevstvo od veljače 2022., koristeći Ukrajinski obiteljski program i domove za Ukrajinu, uspostavljen kako bi im se omogućio trogodišnji boravak. Kako se sukobu ne nazire kraj i većina raseljenih se ne želi vratiti, parlamentarci pozivaju vladu Rishija Sunaka da nešto učini, izvijestio je Daily Telegraph. “Budući da neki imaju djecu u školi, moramo im omogućiti planiranje”, rekao je Bob Seely, torijevac koji je supredsjedatelj sve-stranačke parlamentarne skupine za Ukrajinu, pozivajući Downing Street 10 neka Ukrajincima da “važne i jasne informacije”.

Sir Robert Buckland, koji je bio ministar pravosuđa u kabinetu Borisa Johnsona, pozvao je na davanje trajnijeg statusa Ukrajincima. Rekao je da sheme “po narudžbi” stvorene za “posebno hitnu situaciju bez presedana” zahtijevaju “daljnji odgovor u skladu sa situacijom”. Buckland je rekao da bi mogla postojati neka vrsta dogovora s “višim stupnjem sigurnosti” koji se zaustavlja ispod punog državljanstva.

Istraživanje Ureda za nacionalnu statistiku u srpnju pokazalo je da oko polovica odraslih Ukrajinaca namjerava ostati u Ujedinjenom Kraljevstvu čak i ako postane sigurno vratiti se, što odgovara osjećajima njihovih sunarodnjaka koji su trenutno u Njemačkoj.

Kate Brown, voditeljica dobrotvorne organizacije Reset, istaknula je da su raseljeni Ukrajinci “počeli ponovno graditi svoje živote ovdje”, uče engleski i zapošljavaju se. Reset je surađivao s vladom po planu ”Homes for Ukraine” ili Domovi za Ukrajinu. “Infrastruktura u Ukrajini je uništena”, rekao je Stan Benesh, ravnatelj Opore, dobrotvorne organizacije sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja podupire ukrajinsku imigraciju. Čak i ako Ukrajina pobijedi, rekao je, “neće biti dovoljno resursa za sve”, ako se svi vrate.

“Tako da je na neki način gotovo bolja stvar ako se radi o sporijem ili ciljanijem povratku onih koji se, kad bude sigurno, žele vratiti”, rekao je.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova rekao je za The Telegraph da će vlada držati programe “pod revizijom”, ako ih bude potrebno produljiti, “u skladu s razvojem situacije u Ukrajini”.

Oko 8,6 milijuna Ukrajinaca koji su napustili zemlju zbog sukoba ne namjerava se vratiti, rekao je u lipnju neprofitni Ukrajinski institut za budućnost (UIF). U posljednjem izvješću UIF-a navedeno je da je Ukrajina bila u silaznoj demografskoj spirali do državnog udara na Majdanu 2014., izgubivši gotovo 7 milijuna stanovnika od proglašenja neovisnosti 1991.

TorijevciUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nena
8 mjeseci prije

Zna li se kud će sa njima,pošto su im razorili zemlju iz koje su ih prvo nagovorili a i bogami debelo platili da izađu pre godinu i po dana?!?

NOVI STARI
8 mjeseci prije

sve što je sposobno za borbu (i žene mesto da se kurvaju..a zeleni ih mobilizira) vratiti doma ne brane “vrijednosti”?!?!

8 mjeseci prije

Zasto je niger nova fronta … , logi no clanak prenesen na sott.
Kad ste tamo obratite paznju na clanak vrijeme price u siriji je proslo, rusi i iranci … .
Napisao ga je onaj cije ime se ne smije izreci (ali stoji u zaglavlju ovdje).

Tupko Glupko
8 mjeseci prije

Eto Ukrima zapadnih vrijednosti kojima strijeme na znanje i ravnanje:

Prvo Ukre nahuškaju protiv Rusa, sruše im legitimnu vlast, naoružavaju ih prije rata, miniraju Minske sporazume po vlastitom priznanju da bi ih pripremili za rat, navuku ih na rat, naoružavaju tijekom rata ali ne previše što produžuje njihove patnje, posljedično im dođe veliki broj izbjeglica, a sada kada vide da ništa od gospodarskog/vojnog/političkog sloma Rusije, nogom u dupe i vraćaj se u razorenu državu bez prosperiteta i perspektive.

Kvote za ukrajinske izbjeglice po državama trebale bi biti proporcionalne poslanom naoružanju za Ukrajinu.
Što znači da ih je tri četvrtine trebalo poslati u SAD.
Inače tamo primaju minimum od 914 USD mjesečno po osobi, tj 1.371 USD za bračni par.
Što je otprilike četiri puta više nego što su zarađivali u Ukrajini prije rata.

Storm Olujogedon
8 mjeseci prije

Naslov u kupe, a tekst u špade. Nikakvog izbacivanja Ukrajinaca iz VB neće biti.

eks
8 mjeseci prije

Kratko trajala ljubav . Razumljivo, jer je bila lažna . Englezi nikoga ne vole, to je narod nastao iz incesta .

Rudar
8 mjeseci prije

Ne treba ih izbaciti, treba ih zaposliti i asimilirati, zar je to tako teško ?

Buničar
8 mjeseci prije

Ista prica kao i sa izbjeglicama sa “brdovitog balkana” u vrijeme onih “nasih” ratova. Kada zavrsi “kolinje” lijepo pedala u pravcu domovine. Oni pametni ce ponesto zaraditi koristeci fondove za pomoc izbjeglima i usput radeci na crno. Oni manje pametni ce zivjeti u nadi da ce tamo moci ostati “zauvjek” i biti manje ili vise iznenadeni kada pocnu stizati “shup karte”. Mafijasi ce pronaci bracu po “poslovanju” kao sto su je pronasli i srbijanski, hrvatski i bosanski mafijasi tijekom onog rata. Sve u svemu nista novog pod kapom nebeskom….

Max
8 mjeseci prije

Teški dobrotvori.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

Brave1 razvija i TLK 1000. S dužinom od 12 metara bit će to ogromna autonomna ronilica s doplovom od čak 1200 kilometara. Ukrajinci tvrde da će bojeva glava imati čak 5 tisuća kilograma. S tom snagom moći će uništavati cijele luke.

ime
8 mjeseci prije

dođite u hr.
anemični daje stan + 500 eura po osobi.

Sasa Sasa
8 mjeseci prije

U Britankju mogi samo pakistanci i crnci.

gargamel.
8 mjeseci prije

Nemoguca misija, vratice se kao i “izbjeglice”sa Balkana. Trebaju da slave Milosevica !!

vanja
8 mjeseci prije

Pričala mi jedna ukrajinka koja je bila u Engleskoj kako se odnose prema njima.Ako mogu da ih iskoriste finansijski,seksualno onda ih trpe.Domaćinstva koja prime ukrajinca od države dobiju pare i trpe ih,ali šrguću zubin.

ljena bitanga
8 mjeseci prije

Budu ih Hrvateki primili, dio, naravno!

Noname
8 mjeseci prije

Rusija je ušla među pet najjačih gospodarstava svijeta Svjetska banka uvrstila je Rusiju među 5 najvećih svjetskih gospodarstava ispred Njemačke i cijele Europe. Svjetska banka ažurirala je procjenu BDP-a zemalja svijeta na kraju 2022. godine. Prema organizaciji, Rusija je među pet najvećih gospodarstava svijeta. Rusija je također postala prva zemlja u Europi na ovoj listi, ispred Njemačke. Prikazani podaci o BDP-u temelje se na službenim podacima o zemlji koje su objavili Svjetska banka i MMF, u smislu pariteta kupovne moći. Podaci su prilagođeni korištenjem procjena svjetskog gospodarstva za zastarjele bazne godine BDP-a i procjena neformalne ekonomske aktivnosti, pojašnjava WB. Podaci za bilo koju zemlju s ocjenom D ili E vjerojatno će biti lošiji od podataka za zemlju s ocjenom A, B ili C, čak i nakon prilagodbe, također upozorava Svjetska banka. Rusija ima ocjenu C. Prvih pet zemalja u svijetu prema BDP-u izgleda ovako: 1. Kina (31,559 milijardi dolara) 2. SAD (23,149 milijardi… Čitaj više »

Noname
8 mjeseci prije

Ukrajinski diplomati masovno odbijaju vratiti se u Ukrajinu – do 60 posto zaposlenika diplomatskih misija nije se vratilo u zemlju nakon službenog putovanja u inozemstvo, izvještava list Zerkalo nedeli. “Od početka 2022. od 40 do 60% zaposlenika diplomatskih odjela nije se vratilo iz ukrajinskih veleposlanstava u inozemstvu, međutim, u praksi te brojke mogu biti i veće”, stoji u poruci objavljenoj na web stranici publikacije. Prema njegovim riječima, prošle godine se iz SAD-a trebalo vratiti 20-ak djelatnika veleposlanstava i konzulata, no u stvarnosti se vratio samo jedan. No, postoje veleposlanstva iz kojih se nitko od diplomata nije vratio. Glavni faktori koji utječu na njihovu odluku su financijsko pitanje i problemi sa zapošljavanjem u Ukrajini, strah od mobilizacije i strah da nakon dolaska neće moći napustiti zemlju i posjetiti svoje obitelji. “Kada se ne vrate diplomate, koji uvijek moraju biti u prvim redovima da brane interese svoje zemlje, to znači da oni ne vjeruju… Čitaj više »

Lucija, prva
8 mjeseci prije

I uspjet će u tome.
Ne zato što su Bog – zna – kaj, nego zato što je konkurencija nikakva.

A dobro, ja sam imala prevelika očekivanja od njihovog fizičkog izgleda…to su neke dame sa prevelikim slojem podkožne masti.

To je međutim još uvijek bolje od kržljave i nosate Talijanke.
K tome, u Ist. EU je još uvijek najnormalnije da žena kuha svakodnevno i rijetko koja to ne radi.
E, nije tako na Zapadu.
A kamoli da još radi i izvan kuće i u kući

hiber
8 mjeseci prije

To je vojna rezerva. Barem su nas naši ratovi iz 90-tih tome naučili. Zar nije Mološević mobilizirao izbjegle Srbe iz Bosne i Tuđman Hrvate iz Hercegovine. Zar bi sada moglo biti drugačije?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI