Velika Britanija oprema Ukrajinu visokokvalitetnim oružjem

Brimstone
56 komentara

Velika Britanija isporučila je Ukrajini visoko-precizne rakete Brimstone 2, izvijestili su u ponedjeljak britanski mediji. Video koji je objavila vojska pokazao je isporuku napredne verzije projektila u usporedbi s onima koje već koriste ukrajinske snage.

Prema izvješćima, London je počeo isporučivati ranije verzije projektila Ukrajini prije otprilike šest mjeseci. Iako su izvorno dizajnirani za ispaljivanje iz zrakoplova, ove projektile ukrajinske trupe obično ispaljuju iz modificiranih kamiona. Koriste se za uništavanje neprijateljskih tenkova i drugih vojnih vozila.

Svaki projektil Brimstone 2 navodno košta oko £175,000 ($207,110). Projektil ima dva načina rada: može pogađati mete praćenjem lasera ili odabrati jednu s unaprijed programiranog popisa uz pomoć radara.

Sustav može skenirati bojno polje i samostalno odabrati najadekvatniji cilj, a pritom poštedjeti civilna vozila i vojnu opremu sekundarne važnosti.

Tijekom posjeta Kijevu ovog vikenda britanski premijer Rishi Sunak predstavio je novi paket vojne pomoći vrijedan 50 milijuna funti. Britanija je jedan od vodećih dobavljača oružja Ukrajini otkako je Rusija pokrenula svoju ofenzivu krajem veljače. U međuvremenu, Jens Stoltenberg, glavni tajnik NATO-a, čiji je Ujedinjeno Kraljevstvo članica, inzistirao je u ponedjeljak da vojni savez mora nastaviti s opskrbom Ukrajine oružjem, kako bi osigurao da sukob završi za pregovaračkim stolom što je prije moguće.

Najviši ruski dužnosnici više su puta signalizirali spremnost Moskve na razgovore, tvrdeći da Kijev postavlja nemoguće uvjete za dijalog.

Kremlj karakterizira tekući sukob kao ništa manje od “proxy rata” protiv SAD-a i NATO-a. Moskva također inzistira da Zapad samo produžava sukob i riskira izravnu konfrontaciju između Rusije i vojnog bloka tako što opskrbljuje Ukrajinu oružjem.

Brimstone 2UKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
56 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

Istrosili su zalihe prve verzije, pa sad prazne zalihe najnovijih projektila.

Ali smislili su britanci jos novije oruzje:
Забрана православља у Украјини – Предлог закона о забрани Украјинске Православне цркве поднет је украјинској скупштини

iiiistina
1 godina prije

Bumo mi još vidili što to sprema Majčica za to opako vodstvo a isplivao je i podatak da je nedaleko ispred ušća Temze potopljen brod sa ogromnom količinom TNT i strahuje se ako ga zaljulja neko nevrijeme – bit će belaja. a evo i neka zujkanja od zviždača zzzzzzzzz od Fulforda ,,,,,,,,,,,Sa sjedištem u Zugu u Švicarskoj, kazarska mafija pokušava pregovarati o mirovnom sporazumu s ostatkom svijeta dok njihov glavni čovjek Evelyn de Rothschild umire, a njihovo carstvo propada. ………. Ako razmišljate biblijskim pojmovima, najvjerojatniji kandidat za Antikrista je David Rockefeller Jr. On i njegova obitelj stoje iza svih Covid prijevara i zločina oko cjepiva koji su počinjeni posljednjih godina. I to je samo vrh ledenog brijega. Njegovo uhićenje i oduzimanje bogatstva njegove obitelji donijelo bi svjetski mir i uvelo novo zlatno doba prosperiteta bez presedana. Rockefeller je prošli tjedan bio u Japanu u hotelu Yokohama Grand Intercontinental i mi… Čitaj više »

hugo
1 godina prije

Kad Ukrajinci tucu po nuklearki uz western podrsku nek Rusi tuci po ukrajinskim nuklearkama

FATIH
1 godina prije

UZALUD VAM TRUD SVIRACI!!!
DZABA KRECITE!
SLAVA RUSKOM NARODU!!!!!!

hiber
1 godina prije

Englezi su u cijelosti uspjeli formirati dvostruki koridor između Nemačke i Rusije. Nisu džaba izlazili iz Eu. Međutim veće ludio je u Kine. Od jučerašnjih 2.000 na 30.000 zaraženih u jednom danu. Sad im je “0” prilično golema. Pobuna samo sto nije izbila.

tihobl
1 godina prije

Врховни суд Велике Британије одбио је Шкотској нови референдум о независности.

Jednom su uspjeli lazirati rezultat i nec ponovo da rizikuju.

Max
1 godina prije

Navodno vrlo napredan projektil ali to će se uskoro saznati.

tuf
1 godina prije

Brimstone će im za mete na zemlji pomoći koliko i NASAMS za mete u zraku. Kijev večeras. Sve tri nuklearne elektrane su isključene. Biti će ih možda problem i opet upogoniti jer je za glavne pumpe potrebno stabilno vanjsko napajanje.

ZZZ
1 godina prije

I onda kad Rusi zviznu po glavi ovaj pro anglosaksonsko -nacisticki rezhim cvili…uostalom Rusija se ne bori s Ukrajinom nego s 50 take drzava.

goran
1 godina prije

samo vi davajte oružlje ukrajincima,kad rusiji prekipi neće biti te sile koja če odbranit famoznu britaniju

Part
1 godina prije

Malo pomalo ide Ukrajina u kameno doba

mrdo
1 godina prije

80% toga će da završi na crnom tržištu.

burt
1 godina prije

rusko korištenje krstarećih raketa protiv ukrajinskih električnih centrala i objekata dati će povod SAD-u i NATO-u da pošalju Ukrajini rakete kojima će biti napadnuti ciljevi u zapadnoj Rusiji u oblastima Belgorod, Kursk, Orel, Bryansk, Smolensk, Rostov na Donu, zato se i utvrđuju položaji unutar Rusije blizu ukrajinske granice jer Ukrajina će pored postojećih mobilizirati još sigurno nekoliko stotina tisuća ljudi, jedino što SAD sigurno neće dati Ukrajini su Tomahawk, THAAD, F-22, B1,B2, Global Hawk, sve ostalo oružje ide prema potrebi u Urajinu

tihobl
1 godina prije

Zelenski oko Kijeva pravi niz betonskih bunkera.
Radovi teku dobro i pored hladnog vremena.

Na zalost kijevski i strani reporteri koji snimaju ovaj veliki uspjeh Zelenskog nece da snime narod kako iz Dnjepra zahvata vodu. To snimaju samo pojedini blogeri.

tihobl
1 godina prije

Велика Британија планира да пребаци три хеликоптера „Sea King“ у Украјину, наводи Тајмс, позивајући се на министра одбране Бена Воласа.

Cinco
1 godina prije

Bolje bi I’m bilo Kad bi slali Ukrajini hranu a ne oruzje.

tihobl
1 godina prije

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров сматра да резолуцију Европског парламента којом се Русија проглашава „спонзором тероризма“ треба да коментаришу лекари.

Lucija, prva
1 godina prije

Očekujemo javljanje Jadranke o problemima laserski navođenih oružja.

Lucija, prva
1 godina prije

“…svi mi koji zivimo u drzavama clanica NATO-a cemo uskoro vlastitime novcem placati svo to dodatno naoruzanje.

Zivot ce uskoro drasticno poskupiti zbog fašističke i korumpirane Ukrajine i americkog posrednickog rata protiv Rusije”.

Goldam
1 godina prije

EU parlament sponzira idiotizam, jao se nama svima s tom institucijom

Ivan
1 godina prije

Tko jos ne shvaca anglosaksonske interese i razlige zasto su Britanci izasli iz EU? A EU glupani su navuceni na tanki led. Umjesto da su sprijecili Zelenskog i Ukrajinu da udu u rat, oni su ga zasuli oruzjem i nakurili. A sada ceh placaju gradani EU. Shvacaju li konacno tupani da je Ameriku odavno trebalo istjerati iz EU?

Zok
1 godina prije

Pitanje svih pitanja, kako se to oružje doprema bez da ga Rusi unište na dolasku?

Ivan
1 godina prije

Samo neka šalju. Kad im bude trebalo, neće imati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI