Velika Britanija raspravljala je o ‘uništenju’ najdužeg mosta u Europi

Krimski most
31 komentar

Ukrajinski zastupnik kaže da je razgovarao o “uništenju” Krimskog mosta s britanskim ministrom obrane Benom Wallaceom u lipnju. Aleksej Gončarenko je tako odgovorio na tvrdnju ruske televizije da je Wallace osobno bio zadužen za izradu plana napada na strateški važan prijelaz.

Primjedba koju je Gončarenko prošlog tjedna objavio na društvenim mrežama uključivala je njegovu fotografiju s Wallaceom i britanskim premijerom Borisom Johnsonom tijekom okupljanja NATO-a.

Optužbe su se pojavile tijekom TV gostovanja ruskog vojnog stručnjaka i novinara Igora Konašenka, koji je rekao da je “prema nekim informacijama”, britanski ministar obrane bio zadužen za razvoj planova za napad na most koji povezuje Krim s kopnenom Rusijom preko Kerča tjesnac.

Most je sagradila Rusija nakon što se Krim odvojio od Ukrajine i izglasao ponovno pripajanje Rusiji 2014. kako bi se osigurala željeznička i cestovna povezanost s regijom.

Ukrajinska vlada ranije je odbacila pozive da se most uništi, ali Kijev sada smatra da je most primarni vojni cilj koji treba napasti čim dobije zapadno oružje koje ga može pogoditi.

Konašenko je bio u eteru kako bi podijelio svoja razmišljanja o ovom revidiranom stajalištu, koje je ukrajinski general bojnik Dmitry Marchenko objavio prošlog mjeseca. Ujedinjeno Kraljevstvo je glavni dobavljač naprednog teškog naoružanja Kijevu, ponajprije višecijevnih raketnih bacača M270.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je generalovu izjavu, rekavši da nije ništa novo. “Svakako smo svjesni takvih prijetnji i uzimamo ih u obzir”, rekao je tada. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izrazio je uvjerenje da će svi planovi napada na most propasti.

Gončarenko je kontroverzna politička figura u Ukrajini koja ima dosije antiruskih reklamnih trikova i postova.

Jedna od njegovih najnovijih je slika Krimskog mosta na kojoj sjedi pas iz mema “U redu je”. “Dobra primjedba iz komentara: dodajte malo vatre”, napisao je ispod slike. U izvornom djelu antropomorfni pas sjedi u kući progutanoj plamenom, ignorirajući očitu prijetnju.

Aleksej GončarenkoBen WallacerusijaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
1 godina prije

“Wallace osobno bio zadužen za izradu plana napada na strateški važan prijelaz.”

Krimski most (otkad postoji i kopnena veza) nije strateški važan. Važan je samo kao smbol.
Pošto nato snage u ukrajini nisu u mogućnosti napraviti (pozitivan) pomak niti na jednom pravcu sjetili su se mosta.
Mogući pogodak raketom prikazali bi kao veliku pobjedu i iskoristili za podizanje morala.
Na sam sukob to nebi imalo nikakvog utjecaja.

eks
1 godina prije

Porazi na bojnom polju i neuspeh plana “Drang nach Osten” učinili su da ovi ludaci ne znaju više šta rade. Jedini uspeh im je granatiranje civila i to rade veoma uspešno. Mogli bi Englezi malo razmisliti o Kinžalu i Sarmatu .

nekoime
1 godina prije

Koliko je ono mostova preko Temze samo u Londonu?

Dokurčilomi
1 godina prije

Da ne bi zbog toga Tower Bridge postao stvarno povijest umjesto povijesne građevine.

Gogo
1 godina prije

Jos ce im past napamet da sami sebe pobiju, ako ne mogu ja neces ni ti!

Adriana
1 godina prije

London Bridge is falling down,
Falling down, falling down.
London Bridge is falling down,
My fair lady.

2xmjeri1seci
1 godina prije

Koliko podvodnih kaplova spaja Evropu sa USA najmanje 7.Ako se slučajno oštet dok ruska podmirnica prolazi pored , to je potpuni krah komunikacija,a ekonomski nezamislive štete.Sve banke Evrope u mraku.

Ahmat sila
1 godina prije

Ako Britanci sruše kerčki most onda Rusi trebaju Britancima sravniti London. Jasno je, da ukrajinski nacisti ispunjavaju naređenja Britanaca i Amerikanaca. Rusija mora udariti na njihove centre odlučivanja.

Max
1 godina prije

Morat će ga srušiti sami Ukri ne mogu.

Yugo 45neregistrovan
1 godina prije

Ha ha ha pa to bi odmah značilo uništenje najvećeg otoka u Europi ,već im je poručeno da bi tako bilo otprilike

tihobl
1 godina prije

Krimski most je teska meta, ima puno km do njega i PVO ima dovoljno vremena da porusi sve rakete. Zato britanci gadajju Energodar kojeg od teritorije pod njihovom kontrolom dijeli jezero od 10 km. Britanske posade su te koje gadjaju najvecu nuklearnu elektranu kako bi izazvali odgovor Rusije po Britanskim elektranama. Nisu svjesni da jedna podmornica sa konvencionalnim glavama moze Britaniju vratiti u srednji vijek da elektro mrezu ne mogu obnoviti godinama. Ili mozda jesu i namjerno vuku medvjeda za rep?

ANTIFŠISTA
1 godina prije

Ako Britanci sruše Krečki most onda Rusi puste vodu u tunel La Mansh, kome bi bila veća šteta?

Ico
1 godina prije

Slavljenje umno potkapacitiranoj likova poput Winstona Churchilla je dovelo do propast britanskog carstva. Umno potkapacitirani Winston Churchill&co nisu u Drugom svjetskom ratu “ ni do koljena” bili Amerima, jer su Ameri uvažavali realnost u svojim nadasve stručnim promišljanjima

Adriana
1 godina prije

Nije da Rusi ne bi mogli tak po ukrajinskoj elektrani kod Kijeva, ali to ne čine. Za sada.

Lovro
1 godina prije

Meni sve ovo smrdi da ce oni po nekom planu namerno da gadjaju nuklearke ili isceniraju gadjanje, pa puste otrove iz vazduha avionima, a okrive nuklearku za pomor ljudi. Mnogo su zli umovi umesani u sve, ne treba da cudi nista. Polako pripremaju javnost. Kako se sve ovo desava sasvim je moguce da se ova restartovanja ljudske populacije jako cesto desavaju, a nama predstavljeno da je zlatno doba od pocetka o industrijske revolucije, a sta ako je ona samo restart prosle naprednije civilizacije. Vracaju nas u mrak bez struje, sano svece i ugalj. Pa to je vec bilo?

Krle
1 godina prije

Rusi bezveze troše resurse i otkrivaju položaj PVO. Ja bih na njihovom mjestu, utvrdio položaje da ukri ne mogu osvojiti NE i pustio ih da je slobodno raketiraju i granatiraju. Usput bih obećao da će se raketirati NE u državama sponzorima, kako bi i sami uživali blagodeti radijacije.

Ahmat sila
1 godina prije

Britanci bi se zahebavali iz najjače nuklearne sile i najjače raketne vojne mašinerije, protiv koje zapad još nema protivoružja.
Koje budale…..

Kalle balle
1 godina prije

Potopiti smrad od otoka. Uklonit leglo masona Britaniju.

dragan s
1 godina prije

problem engleske resavaju dva do tri posejdona

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI