Velika predaja 267 Ukrajinskih marinaca kod Mariupolja – zapadni mediji šute

Ramzan Kadirov
55 komentara

U velikom razvoju događaja, najmanje 267 ukrajinskih vojnika iz 503. bojne 36. zasebne brigade marinaca Mornaričkih snaga Ukrajine predalo se u Mariupolju. Prema izvješćima medija, tvrdnju je iznio šef Čečenije Ramzan Kadirov na platformi za instant poruke Telegram.

Prema Kadirovom postu, oni ukrajinski vojnici koji su se predali ruskim postrojbama napravili su pravi izbor kako bi spasili “živote napaćenog ukrajinskog naroda”. Šef Čečena rekao je da je 267 ukrajinskih marinaca koji se trenutno nalaze u ruskom zarobljeništvu “potpuno sigurni”.

Uz ovu vijest objavljeni su i video izvještaji, za koje zapadni mediji tvrde da su lažni:

 

“Ovo je vrlo ispravan i informiran izbor! Uvijek sam se obraćao ukrajinskoj vojsci s prijedlogom da se preda i da zajedno s ruskom vojskom uspostavi red u zemlji radi mirnog života napaćenog Ukrajinskog naroda”, navodi Kadirov u Telegramu. Nadalje, tvrdio je da se rodbina vojnika više ne mora brinuti jer su vojnici u potpunoj sigurnosti.

Ranije danas, rusko Ministarstvo obrane objavilo je zeleni koridor za ukrajinsku vojsku, bojne teritorijalne obrane i “strane plaćenike” koji se trenutno bore u Mariupolju protiv ruske agresije. Međutim, Moskva je poručila da će oni koji žele napustiti Mariupol “morati položiti oružje”.

Rusija je također uvjerila da će spasiti živote svih Ukrajinaca koji su položili oružje. Međutim, ukrajinsko Ministarstvo obrane nije reagiralo na izjavu čečenskog čelnika. Kadirov je ranije u nekoliko navrata tvrdio da će Oružane snage Ruske Federacije uskoro moći potpuno osloboditi Mariupol od ukrajinskih nacionalista.

IZVOR: republicworld.com

Dodajmo da su ovu vijest u britanskim medijima proglasili lažnom, a pojavio se i izvjesni vojni stručnjak koji tvrdi da je video lažiran jer mu zarobljenici izgledaju prečisto i nitko nije ozlijeđen. Vjerujemo da je on navikao da se zarobljenicima puca u noge, kao što rade Ukrajinci, ili da im se stavljaju vreće na glave, kao što rade Amerikanci.

marinciMariupoljpredajaRamzan Kadirovukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
55 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gigi pinna
1 godina prije

Do sada su Rusi glumili Majku Terezu i kretali se u ovoj invaziji kao “po jajima”. Sad Ukrima i tupavi Česi šalju tenkove.
Ako u Moskvi žele da se rat završi što prije…
Ne mogu naći nigdje snimke navodne masovnije predaje Ukrajinaca kod Izyuma. Ove snimke sam vidio jučer.

Tristan
1 godina prije

I opet su kod mariupola srušena dva helikoptera, koja su trebala izvuči glavešine.

eks
1 godina prije

Englezi su preuzeli “štafetu” rusofobije . Zapadna javnost živi u iluzijama koje stvara antiruska propaganda , propaganda kakva nije nikada vidjena u istoriji. Gebels je amater za zapadne fašiste.

Rade
1 godina prije

Uklješteni vojnici u tri točke će biti pokojnici ili se predat.Azovci im ne daju predaju nadajući se zapadnoj pomoći.Čisto sumnjam, a hrana i streljivo ne mogu vječno trajat

Lofo
1 godina prije

Zelenski je dobio uputu da nema potpisivanja primirja. Zapad Želi daljnju eskalaciju. To je svakome jasno.

Komunist
1 godina prije

Kažu u mariupolu ukropi postavili 1 azovca na svakih 10 regularnih ukrajinskih vojnika kako bi prevenirali moguću predaju.

Gold
1 godina prije

Bit ce im bolje nego da ratuju za Amerikance

tihobl
1 godina prije

Na terotoriji pod kontrolom kijevskog rezima nova moda: ljude vezuju uz bandere providnom folijom za pakovanje. Imate snimke iz Lavova sa romima vezanim uz bandere, a imate snimaka i iz drugih gradova.

gigi pinna
1 godina prije

A što je sa sjeveroistočnim područjem oko Černigova i Sumija? Prema wikipediji (njima nije pretjerano za vjerovati, ali ipak…) to su sve Ukri vratili. Ako je to istina Putko ne samo da će teško denacificirati i demilitarizirati Ukrajinu nego će Kijev ući u NATO i prije nego što je mislio.
Da se ne lažemo, isto je bahato ušao u cijelu ovu invaziju – kako je legendarni Scott Ritter rekao: uobičajeno je brojčani omjer napadača i napadnutog 3:1 – u ovom ratu omjer je obratan, jer je valjda Kremlj mislio da će se Kijev predati tek tako – a zaboravio je na 8 godina antiruske propagande, i intenzivnog naoružavanja ukrajinske vojske.
I za Mariupolj se već tjednima govorilo kako je to gotova stvar, pa ipak nije to tako.

gigi pinna
1 godina prije

Rusi su male bebe po lažima, fake newsu, i općenito propagandi, jer su medijski rat izgubili, i to još prvog dana.
Sve je moguće naravno, ali čisto sumnjam da je ova predaja namještena.

abc
1 godina prije

Mnogoštošta zapadna propaganda neče i ne sme objaviti. Jer istina bi bila smrtni udarac za jedino zapadno oružje, koje još funkcionira. A to je propaganda laži i podvala.

abc
1 godina prije

Ukrajinska strana neče da pokupi leševe svojih mrtvih vojnika. Ruska strana samo obaveštava rodbinu poginulih, na osnovu ličnih dokumenata i telefonskih brojeva.
Valjda ukrajinski režim ne želi rodbinama poginulih plačivati odštete. Mrtvi pripadnici nacističkih bataljona su što se tiče ukrajinskog režima odradili svoje i zaboravljaju se.

abc
1 godina prije

Svega nečeš vidjeti na snimkama. Mnoge snimke su od strateškog značaja i drže se u tajnosti.

abc
1 godina prije

Kad Rusija stavi pod svoju kontrolu Donbas i priobalje Crnog Mora, uvodi na ta područja svoju civilno-vojnu upravu, a glavnina ruskih snaga če napredovati prema Dnjepru i sav isdtočni deo Ukrajine odrezati od zapadnog djela, za kojim več spogledavaju Madžari Poljaci. Ruske vojne snage več planiraju velike dopune i zauzimanje strateških pozicija.
Današnju veliku Ukrajinu je stvorila i sastavila Rusija. Rusija če je kao takvu ukinuti i razparčati. Ukrajinski neonacisti su glavni krivci za takav tok. Proces razpada države su stvorili i ubrzali baš oni sami.

abc
1 godina prije

A da su ruske snage imale namjeru pobijati civile, onda bi ukrajinske gradove sravnali sa zemljom “tepih” bombardovanjem, tako kao što to rade NATO snage i američka vojska.
Zato nema govora o nekim masakrima civila, koje bi volio zapad na svaki način naprtiti ruskoj strani. Ali zato ima dsve višeokaza i izjava ukrajinskih civila, koji ukrajinski režim obtužuju za sistematske zločine, ubistva, masakre i mučenja vlastitog građanstva.
A materiala ima za par godina sudskih pretraga.

tihobl
1 godina prije

Ovo sto su se predali nece se moci vratiti pod kijevski rezim jer ih ceka strieljanje kao dezertera. Zelenski je zabranio predaju u Mariupolju, naredio im da se bore do zadnjeg da zastite strane savjetnike.
Zelenski ima naredbu da se bori do zadnjeg ukrajinca, ali ovaj put rusi su odlucni – nece stati dok ne ociste zadnjeg nacistu. Kad zavrse sa ciscenjem bivse Urajine nastavice dalje. Nece stati dok ne otklone opasnost po RF.

iskopatćetebelaki
1 godina prije

jučer rusi stukli 4. regrutacijsku bazu…a zašto se šeler kurčio po novinama? zato što ima bonus za svakog regrutiranog plaćenika…ustaljena praksa

abc
1 godina prije

Ukro nacisti su glavni “kapo di banda” u Ukrajini. Djeluju kao gestapo i surađuju sa CIA. Kontrolišu sudije, političare, vojsku, policiju, pa čak i predsjednika države. Na prvi pogled je uređenje Ukrajine demokratsko ali kad stvari malo bolje sagledaš i pretražiš, brzo shvatiš, da je sve to jedna ogromna zapadno-propagandna podvala, s ciljem sakriti prave igrače. A to su ukrajinski neonacisti i njihov prikriveni režim, koji djeluje iz pozadine. Dosad nijedan zapadni medij nije osudio ili bar objavio ijedan zločin ukrajinskih nacista. A njihovih zločina nad civilima i političarima se je u osam godina desilo ogromno. Čak u osnovnim školama imaju naštelovane svoje komesare, koji vrše protivruski preodgoj djece. Sve rade do nianse jednako, kao što je radila hitlereva njemačka i kao što opisuje hitlerov “Main Kampf”. Ta knjiga je ukrajinska nacistička biblija, kojoj slede kao vjerni psi. Oni se čak ne smatraju Slavene, nego su uvjereni da su nordijski… Čitaj više »

Lara
1 godina prije

Izbjegavati pregovore, svjesno ući u rat, a onda se utaboriti u gradske četvrti i vlastite građane koristiti kao živi štit… I dok su dva tjedna prije pocetka rata americki agenti operirali po Kijevu , a predsjednik im na drustvenim mrezama dijelio selfije, ljudi nisu imali pojma sto ih čeka. “Nedvojbeno će se naći neki ratni zločin, ali ako pogledamo global, ukrajinska je vojska izabrala taktiku braniti se iz utvrđenih gradova. Ukrajinska vojska ni u jednom trenutku nije izašla na bojno polje i tamo ratovala. Shvatili su da im je prednost biti u gradovima i koristiti zgrade kao svoje položaje, kao barikade i iz njih napadati. Jedan bivši zapovjednik specijalne policije rekao je da je borba u urbanim okruženjima najteži oblik ratovanja, da vam treba deset puta više vojnika za napad, nego za obranu. Pogledamo li taktiku ukrajinskih vojnika, vidjet ćemo da zauzimaju pozicije na visokim zgradama odakle ručnim raketama gađaju… Čitaj više »

Rale
1 godina prije

Danas na Telegramu, Istočno front, objavljeno kako je Zelenko obišao Buču, lokaciju laži o ubistvima civila.
Okružen gustim krugom stražara koji, gle čuda, govore čisti engleski jezik

Partizan
1 godina prije

Rusi još nisu uključili ubojicu satelita. Puštaju ih da se sami zapletu u vlastite laži i propagandu.

Max
1 godina prije

Objavljeno ali prešućivano.

Mlatko
1 godina prije

Čitam zapadne medije i pišu da se rusi povlače iz okoline Kijeva, povrača mi se od ovih zapadnih medija.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI