Velika ruska berza negira izvještaje o bankrotu

Njemačka berza
5 komentara

Berza u Sankt Peterburgu (SPB), druga po veličini ruska berza – specijalizovana za trgovinu stranim akcijama – demantovala je u ponedeljak izveštaje da je podnela zahtev za bankrot, tvrdeći da je njeno finansijsko stanje stabilno.

Ranije tokom dana, mediji su izvijestili o podnescima arbitražnog suda od 24. novembra, koji su izgleda pokazali da je berza podnijela zahtjev za bankrot. U dokumentima očigledno nisu navedeni nikakvi drugi detalji.

Izveštaji o nesolventnosti su nakratko doveli do kraha akcija SPB Berze u ponedeljak za više od 30 odsto. Akcije su se kasnije oporavile i trgovale su oko 11% niže tokom dana.

„Berza SPB nije podnela dokumentaciju za stečaj“, saopštila je pres služba berze. “SPB Berza ima stabilnu finansijsku poziciju i nema znakova bankrota.”

Početkom novembra, ruska finansijska institucija uključena je u posljednju rundu američkih sankcija, što je dovela do obustave trgovanja. SPB Berza je tada insistirala da ograničenja neće uticati na imovinu klijenata.

SPB berza je druga po veličini u Rusiji. Kako se navodi na svojoj web stranici, ova institucija investitorima iz različitih zemalja omogućava jednak i lak pristup međunarodnim berzama.

berzarusijaSankt Petersburg
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
DUŠAN ,
5 mjeseci prije

Ma nemre ništa u Rusiji bankrotirati,sve je super !! Bolje je jedino u Bjelorusiji ,gdje Lukašenko DEKRETOM ZABRANIO POSKUPLJENJA I LJUDI ŽIVE U BLAGOSTANJU KAO U KANAANU !!!
PA DOKLE IDE IDE !!!
A ŠTO KADA VIŠE NEĆE BITI DA ĆE BITI SUPER !!!👹👹💪👍🐎🐎🎃🎃🎃😁

tihobl
5 mjeseci prije

… specijalizovana za trgovinu stranim akcijama…

Zasto se rusi ne otimaju za eplove, guglove i amazonove akcije? Zasto su nezainteresovani?

Ringo10.
5 mjeseci prije

Burza je u redu I radi se o financijskom ratu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI