Venezuela će od Trumpa tražiti da prekine financirati nevladine udruge

Diosdado Cabello - podpredsjednik Venezuele
5 komentara

Prvi potpredsjednik Socijalističke partije Venezuele, Diosdado Cabello, rekao je kako planira poslati pismo Donaldu Trumpu u kojem će tražiti da američki predsjednik zabrani financiranje nevladinih udruga u toj latinoameričkoj zemlji.

Nije tajna da je sustavno i obilno financiranje raznih venezuelanskih i latinoameričkih nevladinih udruga dio novog “Plana kondor“, kojem je za cilj regiju opet vratiti pod željeznu kontrolu Washingtona, kao što je bio tijekom mračnih godina vojne diktature.

U tom smislu, prvi potpredsjednik Socijalističke partije Venezuele, Diosdado Cabello, rekao je da planira poslati pismo Donaldu Trumpu.

“Shvatio sam da novi američki predsjednik namjerava eliminirati sredstva za nevladine organizacije, a ovdje imamo mnoge koji dobivaju američka sredstva da ne mogu napraviti ni puni popis”, rekao je Diosdado Cabello.

Socijalistički zastupnik Venezuele je najavio da će, osim što će tražiti da se obustavi financiranje organizacija koje imaju za cilj destabilizirati Venezuelu, tražiti od Trumpa i povratak svih sredstava koja su pokrali lopovi i korumpirani pojedinci, a dobili su azil u Sjedinjenim Državama.

“Želim napisati pismo i pitati ovog gospodina da se vrati sav novac kojeg su u SAD odnijeli lopovi i korumpirane osobe koji su opljačkali zemlju”, dodao je Cabello.

S obzirom na sukob Trumpa s progresivnim nevladinim udrugama i zakladama, te otvorene netrpeljivosti koja je vidljiva između njega i Georga Sorosa, američke vladine agencije USAID i NED bi zaista mogle ostati bez željenih sredstava, čime bi se smanjio dotok novca i nevladinim udrugama u Venezueli.

financiranje nevladinih udrugaNEDUSAID
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bzvz
7 godine prije

Nevladine organizacije ne postoje jer su to uvijek organizacije neke vlade koja ih financira i zato rade u interesu svog financijera. Ovo zazivanje Trumpa pokazuje nedostatak minimalnog suvereniteta zemlje. Putin je zabranio rad nevladinim udrugama koje se bave politikom i nije pri tom pisao nikome molbe pa g. Cabello sta se ceka!

jale
7 godine prije

“S obzirom na sukob Trumpa s progresivnim nevladinim udrugama i zakladama”. Progresivnim!? Šta je to u njihovom radu progresivno? Ja samo vidim da dok su dotični soroševci, da ih tako popularno nazovem, drmali i nebom i zemljom i podzemljem, položaj i prava radnika unazađeni su za 150 godina, odnosi u društvu nikada nisu bili napetiji i zapaljiviji, moral je srozan ispod prihvatljivog minimuma i početnih pozicija, etika eutanazirana u korist licemjerja i neodgovornosti. Zar je to progresija? Ne, nije, neće i ne može biti. Njihova aktivnost je dovela do totalne REGRESIJE u svakom segmentu društvenih odnosa, stvorili su haos, košmar, noćnu moru, a upavo to im je i bio cilj. Stvoriti ozračje nesigurnosti i zamutiti baru. Poljuljati povjerenje naroda u izabrane predstavnike vlasti, dok bi u stalnim političkim mjenama samo oni, sponzori i ideolozi tih organizacija, bili jedina konstanta.

PPP
7 godine prije

Jale,

Ispravno govoriš. Progresivnost je dobra dok ne postane manipulacija kao što je danas. Današnja progresivnost ide izvan granica prihvatljivog. Stvara sukobe, što i jeste cilj Sorosa i sličnih. Stvoriti sukob, unazaditi društvo i vladati njime, a sve pomoću “lijepih i progresivnih fraza”.

Zamislimo da društvo prihvati sve “progresivne” ideje koje nam nude. Odmah bi nam servirali nove, još perfidnije. To je začarani krug iz kojeg se izlazi prokazivanjem manipulatora.

Garibaldi
7 godine prije

“Nevladine udruge “a financiraju ih strane vlade ??????? tko je tu lud ??? gdje je kraj laži, prevari, licemjerju ??? tko će već jednom reći ” Car je gol ” …..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI