Videozapisi navodno prikazuju rusku ofenzivu na Ukrajinu

Unistena vojna oprema u Ukrajini nakon Ruskog napada
30 komentara

Ruske snage ušle su na ukrajinski teritorij u četvrtak ujutro nakon zapovijedi predsjednika Vladimira Putina.

Očevici diljem Ukrajine podijelili su snimke ruskih snaga koje navodno napadaju lokacije, uključujući zračne luke i elektrane, nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio vojnicima da prijeđu granicu u četvrtak ujutro.

Jedan video, podijeljen na Telegramu, očito prikazuje veliku eksploziju u zračnoj luci u Melitopolju, na jugoistoku Ukrajine.

Snimka koju su ukrajinske vlasti potvrdile kao autentičnu prikazuje helikoptere koji idu prema međunarodnoj zračnoj luci Antonov u Hostomelu, također u blizini Kijeva. U daljini se vidi veliki oblak dima koji suklja.

Još jedan isječak podijeljen je na Telegramu s natpisom „Regija Čugujev, 30 km od Harkova. Bilo je žrtava.” Na snimci se vide desetkovane stambene zgrade iz kojih iz nekih prozora izlazi dim i plamen.

Ruske snage ušle su u Ukrajinu nakon što je Putin najavio pokretanje misije “demilitarizacije” i “denacifikacije” zemlje. Noć prije, čelnici Donjecke i Luganske Narodne Republike – separatističkih država na istoku Ukrajine koje je u ponedjeljak Putin službeno priznao kao neovisne – službeno su zatražili od ruskog čelnika vojnu pomoć.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski uveo je izvanredno stanje i zamolio građane da ostanu mirni i ostanu kod kuće. U izjavi je pozvao ruski narod da se suprotstavi ratu, rekavši: “Rusi će osobno odabrati kojim će putem krenuti svaki od njih. Za sve koji još nisu izgubili savjest, vrijeme je da izađu na ulice i prosvjeduju protiv ovog rata.”

Njegov ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba najavio je da Rusija ne samo napreduje na istoku zemlje, već da je došlo do “napada punog razmjera iz više smjerova”.

Zapadni čelnici osudili su operaciju, a NATO ju je nazvao “potpuno neopravdanom i ničim izazvanom”. Američki i europski dužnosnici obećali su velike ekonomske sankcije kao odmazdu Moskvi, ali SAD i vojni blok predvođen SAD-om potvrdili su da neće slati vojnike u borbu protiv Rusije.

Ruske vlasti upozorile su da neki mediji i korisnici društvenih mreža šire “neprovjerene i nepouzdane” informacije o vojnim akcijama Moskve u Ukrajini, te tvrde da su snage pogodile samo vojnu infrastrukturu, a ne civilne ciljeve.

Ratrusijasukobukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Geni neizmjenjeni
2 godine prije

A jesmo li mi baš sigurni da se u svim ovim slučajevima radi o aktualnim snimkama iz Ukrajine? Ili ćemo uskoro na društvenim mrežama pronaći identične snimke iz nekih drugih ratova zadnjih godina. Naprimjer, Gruzija, Čečenija ili nedavni sukob u Nagorno Karabahu. Nije da su se takve stvari jednom dogodile.

Nego, uglavnom sve što imamo su amaterske snimke mobitelima s Tvitera iz kojih se slabo što konkretnog vidi .Gdje je ukrajinska državna i privatne televizije? Gdje su njihove snimke? Ili sveprisutni CNN i ostala bulumenta zapadnih “fake news” korporacija? Svi tamo imaju ispostave ili ekipe, ali njihovih snimaka nešto slabo vidimo.

Ali još slabiji od medijske pokrivenosti je izgleda otpor ukrajinske vojske. Može li to možda biti pokazatelj da marionetski majdanski režim i nema tako veliku potporu ukrajinskog naroda i vojske kako su nam to do sada govorili?

TiranKonstant
2 godine prije

Neznam da li se.sjecate da.je u rusiji ko i u citavom svjetu prije dvije godine pokrenut proces globalnog reseta kovid 19. Ciji je cilj osiromašenje izgladnjivnje i kontrola svjetske populacije. Da li se sjecate da se putin obraca evropskoj komisiji ko zapadnim partnerima . Da li se sjecate da je putina na mjesto predsjednika rusije postavio habad lubivić. Da li se sjećate. Nema veze ako se ne sječat pijte pivu i navijajte. Ishod predstave je unaprjed poznat . Bogati jos bogatiji sriomašni još siromaśniji . Rusijom od 1918 vlada izabran narod. A izabrani biraju da drugi ginu za njihove interese

Alen
2 godine prije

Koju ofanzivu ? 😂😂😂

@Email (nije ...)
2 godine prije

SRAM TE BILO ŠTO SI BIO U SVIM RATOVIMA OD “TRIGLAVA PA DO ĐEVĐELIJE”.

NIJE TI MJESTO MEĐU LJUDIMA!

tihobl
2 godine prije

Sta ti je cudno – kijevski rezim ne priznaje postojanje rusa i ruskog jezika. Godinama tvrde da nema rusa u Ukrajini.

hiber
2 godine prije

Nije navodna ofanziva nego stvarna agresija, sve u reziji globalističke agande. Možda najkrvavija predstava na svijetu. Naravno žrtva su ukrainski narod, kao i ruski narod kao i eruropski narodi. Svi su osuđeni na discipliniranje putem buduće militarizacije koja ne bi bila moguća bez kovid histerije.

Jomla
2 godine prije

Na granici:

  • Nationality?
  • Russian!
  • Occupation?
  • No,no, just visiting!
Max
2 godine prije

Snimki je bilo vrlo malo što budi sumnju u igrokaz jer ni Rusi ni Ameri ne prikazuju ništa.

Oligarh u egzilu
2 godine prije

Kako znas tko ti je tata? Jer ti je tako rekla mama.

Lucija, prva
2 godine prije

K*urvo prokleta.

Zna se dobro kako je prošla ta vojska koja se držala dogovora i zaista mirno povlačila iz Slovenije…

Konstantin
2 godine prije

Gospodicna … ja nisam srbin niti sam iz Srbije. Rodjen & zivim u Makedoniji. Procitaj moj odgovor doticnom bez nadimka!
Svako ti dobro i pamet u glavu.

Lucija, prva
2 godine prije

2 milijarde? 😄

Iz svake republike je odnešeno od 30- 60 milijardi.
Sulejman Tabaković. Kaćinari.

Nije Slobo sve sam odnio, sigurno.

Lucija, prva
2 godine prije

“Сивков посебно апострофира преузимање контроле над црноморским острвом Змејниј јер су Американци планирани на да њему посраве радарску станицу и разбијање поморског „тренажног центра“ у Очакову, у којем су главну реч имали британски саветници и војни рониоци. И даодаје:        „Још је значајнији десант који је изведен на аеродром Антонов код Кијева јер ће омогућити дотурање војне технике и осталог снагама која ће Кијев узети у клешта. Аеродром је запосело око 1000 аших падобранаца са лаким наоружањем“.        Сивков указује да украјински генералитет и врх власти у Кијеву нису ни подозревали да ће Русија војно интервенисати и да су зато направили грешку са концентрисањем две трећине својих борбеног способних јединица око Донбаса и тако их довели у ситуацију да буду опкољене.        Министарство одбране РФ је саопштило да је руска војска досад „извела из употребе“ 211 украјинских војних објеката, укључујући 17 командних пунктова и чворишта везе и 19 радара. Плус:… Čitaj više »

pirat sa kariba
2 godine prije

ti si se dobro navukao na bidenov prdez

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI