Više od deset članica ne želi Ukrajinu u NATOu

Ukrajina i NATO
105 komentara

Više od deset država članica NATO-a od 31 ne želi da se Ukrajina pridruži vojnom bloku koji predvode SAD, izjavio je Igor Žovkva, zamjenik šefa ureda Vladimira Zelenskog.

Kijev već ima 20 potpisanih deklaracija podrške nastojanjima za NATO, napisao je Zhovkva na Fejsbuku u subotu. To znači da je 11 država članica do sada odbilo da podrži aplikaciju Kijeva.

Žovkva je objavio svoj post nekoliko sati nakon što su Zelenski i kanadski premijer Justin Trudeau potpisali dokument u Kijevu koji je signalizirao pristanak Otave da Ukrajina postane dio NATO-a.

“Zajednička deklaracija jasno fiksira podršku kanadske strane članstvu Ukrajine u NATO-u čim to uslovi dozvole. Ovo je najsnažnija formulacija među svim zemljama G7 koje su članice NATO-a”, napisao je Zhovkva  .

Slična deklaracija nedavno je potpisana i sa vladom Rumunije, dodao je Zhovkva.

Prema riječima zamjenika šefa ureda Vladimira Zelenskog, ovi događaji su bili “još jedna faza priprema za uspješan samit NATO-a u Vilniusu u julu” za Ukrajinu. Ranije ove sedmice, američka izaslanica pri NATO-u Julianne Smith rekla je za Politico da je “odgovarajuća pozivnica” u NATO za Ukrajinu “malo vjerovatna” sve dok Kijev ostaje u sukobu s Moskvom.

Međutim, Smith je istakao da je blok tokom predstojećeg okupljanja u glavnom gradu Litvanije ipak želio poslati poruku Kijevu da je odlučan da mu dugoročno pomaže. Postoji “niz opcija” za NATO da to učini, dodala je ona. Rusija, koja širenje NATO-a na istok vidi kao veliku sigurnosnu prijetnju, izdvojila je nastojanje Kijeva da se pridruži vojnom savezu predvođenom SAD-om među glavnim razlozima za pokretanje svoje vojne operacije u Ukrajini prije više od godinu dana.

NATOrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
105 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
10 mjeseci prije

Ukrajina se treba sto prije rijesiti ovog zidovskog krmka Zelenskog koji je od Ukrajine napravio spaljenu i raseljenu zemlju. Ubiti ga ko psa skupa s Bidenom i Ursulom koji su ga na to navodili..

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Ukrajina je kao drzava zavrsena prica,to je sada nato vjezbaliste i poligon, gdje se u realnom vremenu i bojevom municijom koordiniraju nato vjezbe u kojima masovno gine ukrajinska vojska.

Tako da su te price o ulasku ukrajine u nato smijesne, ukrajina= nato vojni poligon, nikakvu drugu svrhu ta drzava vise nema.

Na kraju krajeva, sve sto je moglo pobjeglo je iz ukrajine,ukrajina je nato poligon, koji sluzi nato armadi da bi upoznali rusku vojsku u realnim borbenim akcijama.

Гавран
10 mjeseci prije

Ulazak Ukrajine u NATO je karta za pakao u jednom smeru.

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Ovih 11 koje nije potpisalo – njima nije do nuklearnog rata.

Dokurčilomi
10 mjeseci prije

Nije mi jasno zašto Putin ne traži pristup Rusije u NATO.

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

U Slovačkoj su najavili prazna skladišta oružja u Europi zbog pomoći Kijevu Skladišta oružja diljem Europe su prazna, trebat će pet do deset godina da se popune zalihe, rekao je bivši premijer Slovačke. Ranije je šef europske diplomacije Borrell govorio o iscrpljivanju oružja u Europi zbog pomoći Ukrajini Macron i Scholz razoružali su Europu po nalogu Fashingtona.

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

Zapad cjelu svoju noviju istoriju smišlja neke vojne saveze, da uništi Rusiju. Ali uvjek Rusija izlazi iz ratova jača, veča i dominantnija.

kataklizma komunizma
10 mjeseci prije

U čemu je problem?! Ukrajina ne zadovoljava najvažniji uvjet za primanje u NATO, a to je, pojednostavljeno, mir na svom teritoriju. Ali i jos neke druge. U devedesetima i početkom dvijetisućitih se među članicama Saveza dva ili tri puta raspravljalo o ponudi Ukrajini za članstvo i uvijek su neke zemlje bile protiv. Prije ruske agresije je i u samoj Ukranini raspoloženje za članstvo u NATO – u bilo manje od 50%.

NOME
10 mjeseci prije

……glavno da Ukrajinu u NATO želi Poljska, koja je predvodnica istočnog bloka NATO-a tako da nam treba biti jasno da su globalni odlučili “riješit” sve Slavene u bratoubilačkom istrebljenju….zadnji put su za to angažirali Germane koji su omanuli…. ovaj put idu na ziher….

Klica
10 mjeseci prije

Naravno da ne zele, najkorumpiraniju i najsiromasniju zemlju Europe a i sire. Samo bi svima bila teret i kamen spoticanja za ponovnu uspostavu odnosa sa Rusijom

tuf
10 mjeseci prije

Rajski vrtlar Borell izjavio je da mirovnih pregovora neće biti do američkih izbora 2024-e. Time je potvrdio da se odluke o ratu i miru ne donose između sukobljenih strana nego na drugome kontinentu. Ne zaboravimo da je upravo on prošle godine prvi izjavio da neće biti mirnog rješenja sukoba.

Ivan
10 mjeseci prije

Pa koja su to govna da bi oni trebali u NATO preko reda? Kad ce konacno skloniti ovog majmuna Stotelberga koji EU vodi u WW3? Zasto EU placa te NATO sugavce i okupatore umjesto da ih istjera u tri PM?

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Zelenski ne bi trebao odustati…
Ni Aleksandar Veliki također nije primljen u NATO.

Annalena ”pitaju me gdje je Ukrajina” Baerbock

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Ukrajina će biti primljena u NATO…
Kad se opet pojavi Halleyeva kometa.

Jens “NATO nije strana u sukobu u Ukrajini” Stoltenberg

gigi pinna
10 mjeseci prije

Kao da bi ih inače primili u NATO i EU – što to nisu napravili 2014.? Cilj im je bio izazivanje rata sa Rusijom, prekid svih veza iste i Zapada, i ako uspije, a vidimo da neće, smjena režima u Moskvi i ponavljanje ’90-ih.
Suzdržanost Puina možda neće dovesti do WW3, ali lako može dovesti do beskrajnog rata.

ling
10 mjeseci prije

Jucer je izjavio Seymour Hersh da vjera u Rusiju raste a u Ameriku opada. Cestitka svima nasim komentatorima koji nisu posustali koji nikad nisu izgubili vjeru u Rusiju.

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Ako bi Ukrajina bila u NATO-u onda su duzni da je brane i da ratuju protiv Rusije.
Razlika je ako saljes “pomoc” Ukrajini i ako si potpuno uvucen u rat.
Ako je na “silu” prime, ne bi me cudilo da neke zemlje podnesu zahtev da izadju iz saveza.

hiber
10 mjeseci prije

Koja žongliranje riječima. Ukraina kaze da ima 20 potpisanih deklaracija, a autor, ničim izazvan, zaključuje da je vise od 10 zemalja protiv. Valjda postoje potpisane deklaracije protiv?🤣🤣🤣 Pitanje je zapravo da li se iz poluprazne čase žedni može napojiti vodom? Može ili ne može?

Igor
10 mjeseci prije

Ukrajina je država koju su vladari sveta odlučili žrtvovati. Što više ljudi treba poginuti, neki so dobili pare da državo zapuste i nikada se ne vračaju, … A državo potrebno potpuno uništiti.
Ako želiš nešto novo, počinješ iz nule.
Bit če prva država o kakvoj sanjajo samozvani vladari sveta

Max
10 mjeseci prije

Razumna odluka.

Glue
10 mjeseci prije

Canada, Netherlands sue Syria over torture claims
NESTO SE VELIKO PRIPREMA U SIRIJI

10 mjeseci prije

Pa već jest u nato , nije li ?!

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

.. kada Usrajina vrati i u proračun EU-e, uplati sav dug koji ima prema svima koji su joj dali novac i oružje zbog toga što je započela rat i agresiju na Rusiju i Putina, onda bi se moglo razgovarati o tome, a također i sprovođenje ratnog zločinca Vladimira Zelenskog u Sud u Haagu je drugi uvjet. Nikako drugačije, a i tko uopće želi lopine i kriminalce kao što su Usrajinci u svojim redovima?..

alexosijek
10 mjeseci prije

Tihobl – evo poslastica za vas: WSJ snimio dokumentarac o PMC Wagner – na YT, izašao prije 3 dana – naslov: Inside Wagner, Russia’s Secret War Company …..lp

goran
10 mjeseci prije

samo vi uvedite ukrajinu gdje god vam se poželi,ja za njih neću ginuti

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Zelenski : Sviram krcu prema suncu!

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Zelinski : Sviram qurtzu prema suncu!

Usrulja von der Schweinen
10 mjeseci prije

Ukrajina je prebrzo optužila Rusiju za uništenje hidroelektrane Kakhovskaya”, izvijestio je Le Figaro. “To je bilo krajnje neisplativo za Moskvu, a osim toga, Putin nije tip političara koji će sam sebi “pucati u nogu”. Osim toga, svijet od njega nije čuo laži i nije vidio njegovu paniku, za razliku od Zelenskog. Zašto bi Moskva to radila ako Rusi tuku Ukrajince na svim frontama. A činjenice prethodnih napada ukrajinskog topništva na branu dobro su poznate. Ukrajina je lagala!”.!!!

xyz
10 mjeseci prije

U redovima Oružanih snaga Ukrajine priznaju da će im biti teško probiti “nevjerojatne” linije obrane ruske vojske, piše britansko izdanje The Telegrapha.
“Imaju nevjerojatne rovove i utvrde, bit će teško probiti njihovu liniju obrane s minskim poljima.
Osim toga, oni imaju dobro topništvo, i to više nego mi”, rekao je ukrajinski zapovjednik.
Kako je istaknuto u članku, ruske trupe pripremile su obrambenu liniju dugu 965 kilometara koja se sastoji od mreže rovova, rovova, utvrda Zmajev zub i minskih polja.
U britanskoj obavještajnoj službi ovu su mrežu nazvali jednim od najopsežnijih sustava vojnih utvrda na svijetu, navodi se u materijalu.

Sv.Alemka
10 mjeseci prije

Pogledajte si Kay Griggs interviews …8 sati materijala iz 1998 godine. Bitno za razumijevanje samog američkog političkog i vojnog vrha…ima na yewtubi…

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Sjedinjene Američke Države su službeno potvrdile da se kineski elektronički obavještajni kompleks nalazi na teritoriju Kube.”

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“GRADI SE EUROPSKA VOJSKA?

Nijemci u potpunoj tišini integrirali elitne brigade iz manjih europskih država’ foreignpolicy, germany-is-quietly-building-a-european -army-under-its-command

Neprovjereno.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“1997. godine je velika grupa od 70-ak uglednih osoba, među kojima su i neki od bivših američkih ministra obrane (Robert McNamara), bivši čelnik CIA-e (George Tenet), američki generali – svi redom prekaljeni borci protiv SSSR-a i komunizma, potpisala otvoreno pismo koje je adresirano tadašnjoj američkoj administraciji, vezano uz krajnje opasnu situaciju u kojoj bi se svijet mogao naći u slučaju da se Washington odluči na proširenje NATO saveza na istok. U pismu je naglašeno kako nema niti jednog ruskog građanina koji takvu odluku ne bi smatrao opasnošću za svoju zemlju. Pritom se uvjeravalo da u Rusiji ne postoji ni najmanja namjera ugroze istočnoeuropskih država – prijašnjih članica Varšavskog ugovora. Na potpuno istom tragu bio je i bivši američki veleposlanik u Rusiji (a sadašnji direktor CIA-e) William Burns koji je 2008. g. u pismu State Departmentu upozorio kako bi pokušaj uključenja Ukrajine u zapadne integracije bio crvena crta za Rusiju i… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Članak 10 istog Washingtonskog sporazuma govori
“ …prilažući kandidaturu pristupanja vladi SAD-a. Vlada SAD-a obavijestit će svaku od potpisnica o svakoj priloženoj kandidaturi.”
ilitiga jednostavno laicki receno, Ukrajina ce uc u NATO kad tate sa one strane Atlantika odobre.”

Naravno.
Odustali su davno i od provođenja referenduma za ulazak u NATO…

Lucija, prva
10 mjeseci prije

A vidi ovoga !!! 😄😖

“Da nema NATO-a tj USA cijela Europa i ne samo ona nego i pola Azije bi robovali za Rusiju.
Pa USA je spasila u 2 sv ratu i Rusiju i Kinu slali im hranu, oružje i gorivo. T34 tenk su Ameri dizajnirali za Ruse, branili Kinu sa svojim avionima i pilotima, te brodovims.
Ljudi vi pojma nemate koje je zlo Rusija, Kina, Srbija itd….” index, fb

106 pluseva, 9 minusa.
92 okusa, doduše generirani automatski

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Boze blagoslovi Rusiju i sve dobre ljude ovoga svijeta i unisti nacisticko zlo i ljubitelje istih. Ovo je rat dobra i zla, svjetla i tame, suverenih naroda sa svojim tradicionalnim vrijednostima, obitelji da djecom, i mracne ideologije od 150 spolova sto propagiraju oni tamo preko bare u svojoj Sodometini i Gomoretini u rasulu. Prakticki ovo je rat protiv covjeka stvorenoga od Boga Stvoritelja ovoga svijeta, odnosno rat protiv samoga Boga, posto ovi mastaju o post/covjeku, o robotu u transhumanizmu i jednoj sasvim novoj vrsti na planeti Zemlji. Pa sto ovi ocajnici Ukrajinci ginu kao muve u tome ratu, za ovu Hazarsku mafiju u Kijevu na vlasti i za BlackRock sto im je Zelenski predao njihovu zemlju i za Rothschildove sto im drze drzavni dug i isisvaju novce iz budzeta? Ja mislila da su oni nesto pametniji, a oni ispali nazadniji od onih ocajnika po Bliskome istoku sto koze cuvaju, sto… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI