Visoki ruski dužnosnik odgovara na sankcije Ujedinjenog Kraljevstva

Vjačeslav Duhin
20 komentara

Nije bilo šanse da Moskva dopusti da djeca Donbasa ostanu pod ukrajinskom topničkom vatrom, rekao je Vjačeslav Duhin

Visoki ruski dužnosnik pogođen posljednjom rundom sankcija Ujedinjenom Kraljevstvu odbacio je optužbe o tome da je pomogao u prisilnom deportiranju ukrajinske djece, dodajući da ne žali zbog postupaka zbog kojih je stavljen na crnu listu. U ponedjeljak je Ministarstvo vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva najavilo novi krug antiruskih sankcija, usmjerenih na nekoliko visokih dužnosnika i medijskih osoba, uključujući ministra obrazovanja Sergeja Kravcova, ministricu kulture Olgu Lyubimovu, novinara Antona Krasovskog i niz dužnosnika za ljudska i dječja prava.

Ministarstvo je tvrdilo da su osobe s crne liste ili “umiješane u prisilnu deportaciju ukrajinske djece” u Rusiju ili su “širile propagandu koja potiče mržnju”. Sankcije znače da će se suočiti sa zamrzavanjem imovine, u slučaju njezinog pronalaska i zabranom putovanja. Zamjenik načelnika Moskovske oblasti, Vjačeslav Duhin, koji je također bio na crnoj listi, nije se činio zabrinut zbog sankcija. Pišući na Instagramu, istaknuo je kako u Velikoj Britaniji nema nikakvu imovinu koja bi se uopće mogla zamrznuti.

Dužnosnik je također odgovorio na optužbe za deportaciju, rekavši da sva djeca koja su iz Donjecke i Luganske Narodne Republike prebačena u moskovsku oblast nemaju roditelje. “Oni sada žive u udomiteljskim obiteljima, voljeni su i zbrinuti. Mislim da se čak ni ukrajinska propaganda neće usuditi reći da su trebali biti ostavljeni u opasnosti pod udarima ukrajinske artiljerije”, rekao je.

Duhin je dodao da, iako je bio u Londonu mnogo puta na poslovnim putovanjima, neće ga propustiti. “Samo pazi da se ovaj tvoj londonski most ne sruši, kao u pjesmi”, našalio se.

Dužnosnici u Kijevu neprestano su optuživali Rusiju za nezakonitu deportaciju ukrajinske djece, što Moskva oštro poriče. Prošlog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin inzistirao je na tome da je Moskva premjestila djecu iz zone sukoba kako bi “spasila njihove živote”.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov tvrdi da je Moskva bila krajnje transparentna po tom pitanju, rekavši da ako bliski rođaci djece odluče pokupiti djecu, imaju svako pravo na to.

rusijaUKukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sir Oliver
9 mjeseci prije

Trebalo je dopustiti da ih banderovci ubiju i izlude.

Trajko
9 mjeseci prije

Pokrovitelji terorizma i zločinci traže natrag one nad kojima su vršili zločine! Na ta gnijezda zla treba vratiti vatrom!!

Toni
9 mjeseci prije

Ah dobra stara “djeca donbabwea”.

Sad je bolja situacija rusi, kad vas je nastradalo 200000 radi kompleksa zlatnog vrtnog patuljka

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Sankcionirao miš – mačka ! Ako je 🍸

Sabahudin
9 mjeseci prije

Ovaj ko i Dodik hahah nigdje nista nema sem kcerke i sina koji opet nigdje nista nemaju 🙂 🙂 🙂 .

Darko
9 mjeseci prije

Hoće li konačno EU budaletine shvatiti koju stoku mi zasipamo sa lovom europskih poreznih obveznika da bi ukrajinska kurvetina Ursula ispunila ciljeve svojih nalogodavaca i šefova? Hoće li se konačno Europi pamet prosvijetliti i ukloniti cijelu EK i EU nevjerojatno štetan EU Parlament, Ursulu i onog olinjalog majmuna Borelija koji bi još 20 milijardi pretočio ukrajinskog fašističkoj bagri?

mile
9 mjeseci prije

kad ovi u kanadi odluče evakuirat djecu zbog požara eto prilike da ih se optuži za prisilne deportacije i ‘širenje propagande koja potiče mržnju’ , u tom slučaju mržnje protiv vatre

Zoro
9 mjeseci prije

šta je ovom ljudima kada će se otrjezniti, kome se opravdavaju, šta će raditi na teritoriji Ruskog carstva Imperije Sojuza, njihova stvar, nikome ne podnosit račune, s nikim na zapadu ne komunicirati, unutrašnja stvar Imperije Vostok

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI