Vlada Velike Britanije priznala objavljivanje pogrešnih podataka na grafikonu koji se koristi za opravdanje zaključavanja

Zaključavanja u Velikoj Britaniji
16 komentara

Ujedinjeno Kraljevstvo je po drugi put uvelo ograničenja zaključavanja kako bi pomoglo u suzbijanju porasta slučajeva koronavirusa zabilježenih širom zemlje.

Britanska vlada priznala je u petak da je grafikon, koji se koristio na zvaničnoj konferenciji za štampu kako bi se opravdalo uvođenje zaključavanja na nivou cijele Engleske, netačan.

Prikazan na televizijskom brifingu Borisa Johnsona prošle subote, grafikon je projektovao da bi se 1.500 smrtnih slučajeva dnevno moglo dogoditi u Engleskoj do početka decembra ako se ne preduzmu dalje mjere. Sada je taj broj smanjen na 1.000 smrtnih slučajeva dnevno do 8. decembra.

Međutim, glasnogovornik Downing Streeta insistirao je da greška nije uticala na osnovnu analizu premijerove Naučne savjetodavne grupe za hitne slučajeve (Sage) da su potrebna povećana ograničenja kako bi se izbjegao prijem u bolnice i broj smrtnih slučajeva koji premašuju vrhunac viđen tokom prvog talasa koronavirusa.

Glasnogovornik Premijera osporio je sugestije da je greška u Sage grupi za modeliranje SPI-M ukazala na preuranjeni potez da se Engleska stavi u blokadu jer su srednjoročne projekcije ostale nepromijenjene.

Međutim, linija koja pokazuje viši opseg potencijalnih hospitalizacija opala je sa 9.000 na 6.000 dnevno.

„U konkretnom grafikonu, centralne srednjoročne projekcije SPI-M ostaju iste za prijem u narednih šest nedelja”, rekao je portparol. „Ali prihvatamo da je došlo do greške u zacrtavanju intervala povjerenja, koju smo ispravili čim smo je identifikovali“.

Dodao je da nije bilo “greške u osnovnoj analizi”, a podaci i dalje pokazuju “da ostaje konsenzus da ćemo bez akcije premašiti prijem i umiranje u prvom talasu u roku od nekoliko nedelja”.

Portparol je takođe odbacio tvrdnje da test, korišten u vladinom cilju postizanja široko rasprostranjenog masovnog testiranja Covida, poznatog kao „Operacija Moonshot“, nije mogao biti uspješan jer je propustio preko 50 % pozitivnih slučajeva na ispitivanju u Salfordu.

Prema riječima portparola, dvadesetominutni Lamp testovi, na koje je vlada potrošila 323 miliona funti, testirani su u tri druge laboratorije i izvijestili su o gotovo 80 % osjetljivosti, dostigavši 96 % među onima koji nose veliko virusno opterećenje.

Lamp test se ne primjenjuje kao dio režima masovnih ispitivanja u Liverpoolu, gdje se lokalnim stanovnicima nude brzi testovi „bočnog protoka“, zajedno sa redovnim brisevima.

Pristup je uslijedio nakon glavnog naučnog savjetnika Sir Patricka Vallancea, u koga Boris Johnson ostaje potpuno siguran, kako je rekao portparol, nakon što je od Zavoda za statistiku dobio javno upozorenje u vezi sa korištenjem statistike za pružanje podrške za zaključavanje.

Ed Humpherson, generalni direktor ODR za regulativu, upozorio je na javnu zbunjenost mogućnošću od 4.000 smrtnih slučajeva dnevno, što podriva povjerenje u zvanične podatke.

Zbog očigledne zabune, šef NHS, Sir Simon Stevens, koristio je minimalnu prezentaciju podataka na premijerovom brifingu za štampu u četvrtak kako bi javnosti prenio informacije o kapacitetima bolnica.

Velika BritanijaZaključavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mario
3 godine prije

Dodijalo i citati sve ovo…

polin
3 godine prije

Svuda pise da su izbori u USA ukradeni u korist Bidena.
Prijatelji Bidena kazu da nema dokaza.
Gdje su dokazi da je Lukasenko ukrao izbore?

Neki su zastupali shvacanje da se u Bjelorusiji trebalo ponoviti glasanje kad je Lukasenko pobjedio a neki marginalci vikali prevara.

Kad bi se u Americi ponovili izbori, Trump bi pobjedio a iz EU [ citak Markel i Makron ] bi bili protiv ponovnih izbora i rekli bi da je to nedeokratski.

Eglise
3 godine prije

Gordi albion pa se boji žutog virusa, cccc…..

Max
3 godine prije

Eto i sami kažu da lažu. A kad mi to napišemo onda smo ludi.

šeronja
3 godine prije

Stručnjaci babe Vange

pera lozac
3 godine prije

Upotrebljavaju metode procene Nila Fergusona, koji je 2009 tvrdio da ce od svinjske gripe biti milioni mrtvih u Velikoj Britanjij.

mislim
3 godine prije

strah ima fizički utjecaj na tijelo. kad je velik, neko drhti a nije ledeno, neko se upiša, a neko dobije proljev,čuo sam da postoje životinje koje se znaju samoubiti zbog straha.
znači strah je bolest, a ovim neprekidnim držanjem u strahu, ćemo sigurno da se razbolimo.

NSU
3 godine prije

Još je ostalo da sami sebe lažu jer su sve ostale na kugli lagali godinama!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI