fbpx

Vladimir Putin predložio za Rusiju neviđene antikrizne mjere

Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u svom obraćanju građanima predložio dosad neviđene antikrizne mjere, uključujući porez na dohodak stečen u off shore područjima. Mjere će bez sumnje biti usvojene u Državnoj dumi, gdje ovu situaciju, koja u Ruskoj Federaciji i nije dramatična, nijedna parlamentarna snaga ne koristi za stjecanje političkih bodova. To je pokušao poznati politički gubitnik Aleksej Navalni, koji je u utorak objavio na Twitteru kako je Putin s obitelji pobjegao u vilu u Valdai, odakle će bez straha voditi državne poslove, da bi se ruski predsjednik baš u tom trenutku pojavio na infektivnom odjelu bolnice u Moskvi, pa je Navalnom ostalo da ismijava narančasti zaštitni kombinezon i brzo ukloni prethodnu objavu. No, što je poručio Putin?

„Obraćam vam se o pitanju koje nas sada najviše zanima. Vidimo kako se naglo razvija situacija s epidemijom koronavirusa u svijetu. Cijela svjetska ekonomija je napadnuta i svi predviđaju pad. U Rusiji je, zahvaljujući pravovremenim i ispravnim mjerama, bilo moguće obuzdati brzo i široko širenje bolesti, ali izolirati se od prijetnje jednostavno je nemoguće. Međutim, ruske vlasti, zajedno s liječnicima, pokušavaju biti proaktivne. Vođeni prioritetom života i zdravlja građana donesena je odluka o odgodi datuma glasanja o reformi ustava. Glasanje treba odgoditi na kasniji datum”, rekao je Vladimir Putin.

„Odluka o tome koji će datum biti još nije donesena. Procijenit ćemo kako će se razvijati situacija u regijama i u cijeloj zemlji. I samo ćemo se oslanjati na stručno mišljenje liječnika, a onda ćemo odlučiti o novom danu glasanja. Sljedeći tjedan izjavljujem da se ne radi, ali će se plaće očuvati. Stanka će trajati od subote, 28. ožujka, do nedjelje, 5. travnja”, rekao je ruski predsjednik, dodavši da će bankarske institucije, medicinske ustanove, apoteke, trgovine, vladine agencije i službe, te prijevoz i dalje raditi.

Da bi se osigurala socijalna zaštita građana, kao i podrška malim i srednjim poduzećima, provode se sljedeće mjere:

 1. Sva se socijalna davanja i naknade građanima automatski trebaju obnavljati u sljedećih 6 mjeseci, bez pružanja dodatnih informacija;
 2. Isplate na 75. obljetnicu Velike pobjede veteranima i radnicima kućnog fronta u iznosu od 75 i 50 tisuća rubalja trebaju se isplatiti prije majskih praznika;
 3. U sljedeća 3 mjeseca, počevši od travnja, svim obiteljima koje imaju pravo na majčinski kapital isplatit će se dodatnih 5 tisuća rubalja mjesečno za svako dijete mlađe od 3 godine;
 4. Isplate za djecu u dobi od 3 do 7 godina trebaju početi u lipnju, od ranije planiranih u srpnju;
 5. Bolovanje će se izračunavati na temelju iznosa najmanje jedne minimalne plaće koju je radnik primao mjesečno. To će važiti do kraja ove godine;
 6. Isplate naknada za slučaj nezaposlenosti povećat će se na minimalnu plaću, odnosno na 12 130 rubalja mjesečno;
 7. Za potrošačke i hipotekarne zajmove osiguravat će se godišnja pauza, bez ikakvih penala, ako se mjesečni prihod dužnika oštro smanji za najmanje 30%;
 8. Slični će se mehanizmi osigurati za samostalne poduzetnike;
 9. Bit će pojednostavljen postupak stečaja;

Za mala i srednja poduzeća pruža se sljedeće:

 1. Odgoda svih poreza, osim PDV-a, na 6 mjeseci;
 2. Za mikro poduzeća odgoda se odnosi i na doprinose za osiguranje u socijalne fondove;
 3. Mala i srednja poduzeća koja se nađu u teškoj situaciji trebala bi dobiti produljenje zajma od 6 mjeseci;

Za poduzeća koja su u teškoj situaciji, najviše pogođena krizom uvodi se:

 1. Moratorij na podnošenje zahtjeva vjerovnika za stečaj tvrtki i za povrat dugovanja i novčanih kazni;

Za građane zaposlene u malim i srednjim poduzećima se uvode posebne pogodnosti, ali kao dugotrajna mjera i  dugoročno poticaj za poslodavce da povećaju plaće zaposlenih. Poduzete su apsolutno neviđene mjere za stabilizaciju ekonomske situacije. Pokušajmo sažeti Putinove riječi.

Sva plaćanja u obliku kamata i dividendi, koja su iz Rusije u inozemstvu u off shore jurisdikciji, trebaju se oporezivati odgovarajućim porezom. To je dohodak određenih pojedinaca kojeg ostvaruju  kroz različitih vrsta shema takozvane „optimizacije“ i podliježu realnoj poreznoj stopi od samo 2%. Dok građani, čak i s malom plaćom, plaćaju porez od 13%. To, naravno, obični Rusi ne smatraju poštenim i sada se ta porezna stopa usklađuje. Stoga se predlaže onima koji svoj dohodak primaju u obliku dividendi na stranim računima porezna stopa od 15%. Naravno, to će zahtijevati prilagođavanje ruskih ugovora o dvostrukom oporezivanju s nekim zemljama, ali se od vlade traži da odradi taj dio posla. Ako strani partneri ne prihvate ruske prijedloge, tada će se Rusija jednostrano povući iz tih sporazuma.

Predsjednik Rusije je također predložio da se prihod od depozita koji prelaze milijun rubalja oporezuje porezom na dohodak od 13%, kakvog plaćaju svi Rusi.

Svi dodatni proračunski prihodi od provedbe dviju prethodnih mjera usmjerit će se na podršku obiteljima s djecom, pomoći nezaposlenima ili osobama na bolovanju.

To su promjene koje Rusiji predstoje odmah, a neke za najviše nekoliko tjedana. Hoće li biti novih, vidjet ćemo.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
84 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Savonarola
Gost
Savonarola
10 mjeseci prije

Putin neviđeno efikasno riješava probleme.Naprimjer kad su neke ljekarne podigle cijene,on im je trenutno oduzeo licence i netko drugi u njima sad prodaje lijekove.Tko kod nas može takve stvari rješavati i koliko treba vremena?

SamoPitam
Gost
SamoPitam
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Poznam slabo ruski, valjda je prijevod točan? Tu priča o oduzimanju licence.

https://www.youtube.com/watch?v=NtfLTQp0RNU

Crodaemon
Gost
Crodaemon
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Nije im oduzea licencu već je dao takvu uputu, to jest po mom razmišljanju da ih državne službe upozore da će im se oduzet licenca. Ako ti imaš neki pdatak da su rusi u zadnjih x dana oduzeli x licenci slobodno napiši.

Labora
Gost
Labora
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Vladimir Putin predložio za Rusiju neviđene antikrizne mjere.
Nemouće da je Rusija u krizi, imaju zlata za izvoz , nafte za nula kuna koliko hoćeš, Reezervni fond od 500 miljardi dolara, izvoze žitarice, oružje imaju heljade za 10 godina pa u krizi? Vjerovatno su se dedolarizirali.

Savonarola
Gost
Savonarola
10 mjeseci prije
Reply to  Labora

U pravu si Rusija se raspada.Evo upravo objavili da je 3,3 miljuna rusa ovaj tjedan ostalo bez posla.Do sad je taj crni rekord iznosio 700 000.

Savonarola
Gost
Savonarola
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Sorry , ubit cu se ,ajme radi se o AMERICI he he he.Izvini sto sam te doveo u zabludu.

Komentator
Gost
Komentator
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Putin na veliko blefira i pred svjetskom javnošću umanjuje probleme koje ima Rusija zbog širenja korone. Tako je Putin, poslije posjete jednoj moskovskoj bolnici dao izjavu za javnost koja je zvučala vrlo optimistički , ali umješao se je moskovski ghradonačelnik i postavio ga je na realno tlo rekavši pred svima, da se situacija pogoršava iz dana u dan i da se korona nezadrživo širi.

Labora
Gost
Labora
10 mjeseci prije
Reply to  Savonarola

Kad su Rusi pitali žuće da im daju sve što imaju o corona virusu ovi (žuće) su im pokazali srednji prst, žuće su napravile monstruma koji im je pobjegao iz laboratorija, masovne ubojice, to Rusi znaju jer im ovi nisu htjeli otkriti dokle su došli u razvoju bio oružja.Tko zna što sve spremaju Bijelim evropljanima.

Hogar
Gost
Hogar
10 mjeseci prije

Uf, ovo je udarac u bubrege za ruske liberale i zapadne “demokrate”.
Već ih čujem: “Povratak u komunizam!”, “Uravnilovka!”, “Putin daje tuđe pare!” itd.
“Siromašna i zaostala” Rusija čuva stanovništvo i “male ljude” a ne superbogate korporacije i pojedince.
“Bogati i napredni” Zapad radi suprotno.
Pitam se ko će na kraju bolje proći kad se digne kuka i motika.
P.S. Da budem fer, Ameri nešto pokušavaju, i to začudo Republikanci, ali koliko vidim Demokrate zatežu. SAD su postale disfunkcionalna država, selo gori a baba se češlja.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
10 mjeseci prije
Reply to  Hogar

15% poreza na dobit oligarha u off shore zonama, uffff. boli..

Logika a ne navijanje
Gost
Logika a ne navijanje
10 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Jasno mi je da je ovo portal za rusofile, ali svejedno bi bilo lijepo prvo se informirati prije nego sto se pocnu klicati parole velikom vodji i pljuvati po drugima.
Rusija, kao sto mozemo vidjeti iz clanka, ce davati nesto vise od 12000 RUB najpogodjenijim stanovnicima, sto je otprilike 150 USD po glavi. S druge strane, SAD, koje kako ti kazes ne brinu za male, ce davati 1200 USD po glavi.

Logika a ne navijanje
Gost
Logika a ne navijanje
10 mjeseci prije

I da jos samo nadodam, upravo Rusija prednjaci trenutno u pracenju stanovnika preko mobitela i face-recognition tehnologije, odnosno svega onoga o cemu se toliko intenzivno raspreda ovih dana na ovom portalu.
I eto, cak kada Rusija najbrze usvaja te tehnologije masovnog nadzora stanovnistva, vi ste i dalje u svojoj rusofilnosti slijepi i proklinjete SAD.
Svaka cast na logicnom razmisljanju!

Helena
Gost
Helena
10 mjeseci prije

Molim te, reci mi na kojim si izvorima našao te informacije o praćenju, volela bih pročitati?!

tihobl
Gost
tihobl
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Prvi su krenili pratiti juznokoreanci ove sa rjesenjima o samoizilaciji, pa ostali azijci, pa Izrael, pa Srbija, a Rusija je na kraju niza. Vucic prati kretanje mobilnih sa italijanskim brojem jer ih se puno seta umjesto da sjede kod kuce. Kinezi su sve trpali u karantin pa nisu imali potrebe da prate, a sad pracenje uvode nakon okoncanja epidemije, jer im inficirani uglavnom stizu iz inostranstva.

Logika a ne navijanje
Gost
Logika a ne navijanje
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Helena, ovo je odgovor za tebe:

Pracenje preko mobitela:
https://www.channelnewsasia.com/news/world/russia-mobile-phones-tracking-coronavirus-covid-19-12568474?cid=h3_referral_inarticlelinks_24082018_cna

Pracenje preko face-recognition tehnologije
https://www.channelnewsasia.com/news/world/covid19-for-moscow-s-quarantined-100-000-cameras-are-watching-12570094

Ima jako puno informacija o tome, uopce nije problem pronaci, ovo su samo neki od prvih rezultata koje sam dobio pretragom preko Google-a.
Ali naravno, sigurno su sve to lazne vijesti koje zapad plasira da bi ocrnio Rusiju koja uvijek sve radi za dobrobit stanovnistva i nije joj niti na kraj pameti zloupotrebljavati takve tehnologije.

Komentar
Gost
Komentar
10 mjeseci prije
Reply to  Helena

Iz Alan Forda

nosstromo
Gost
nosstromo
10 mjeseci prije

zaboravljaš, logičaru, na E. Snowdena. Poslušaj što je rekao o masovnim prisluškivanjima u tvojoj americi.

Tvingo
Gost
Tvingo
10 mjeseci prije

Logika …ti si zaboravo o čemu su pisali Asange i Snouden ??

Logika a ne navijanje
Gost
Logika a ne navijanje
10 mjeseci prije
Reply to  Tvingo

Gospodine “Tvingo” i “nosstromo”, meni je logika ocigledno slaba strana pa me dajte poducite.

Ako Rusija uvodi mjere masovnog pracenja stanovnika preko mobitela i face-recognition tehnologije, dakle Vama je to sve u redu ako SAD rade to iste? Ili onako ukratko, sto god da Rusi lose naprave, Vama je jedini kriterij rade li SAD to isto ili nesto gore? Pa svaka cast ako tako razmisljate.
Koliko Vam je godina ako smijem pitati?

I samo da znate, kada smo vec kod logike, Rusija je “moja” jednako kao i “SAD”, i iz moje perspektive masovno pracenje ljudi preko mobitela, face-recognition tehnologije, IP-a ili cega vec, je podjednako lose bez obzira radio to Putin, Trump, Tito, Che Guevara, ili ne znam ni sam vec tko…
Ali, pretpostavljam da je Vasoj logici to neshvatljivo. Jer ipak, bitno je navijati a ne logicno razmisljati.
Ako meni crkne krava, neka susjedu crknu bar dvije!

noExcuse
Gost
noExcuse
10 mjeseci prije

Daj srca ti ne pametuj, kojoj drzavi triba dozvola za pratiti ti mobitel.

Putin je CAR i gotovo.

dalmata
Gost
dalmata
10 mjeseci prije

Šjor”LOG.”,ipak ima jedno ALI.Rusija to radi već godinama,stalno,neprekidno,prije virusa i nastavit će posli virusa.I te pare nisu štampane bez pokriča,ka u USrA,niti je to jednokratana ,kampanjska akcija.To je Ruski ZAKON,stalno za Ruske Majke,Rusku dicu,za one koji su branili i branu Rusju,za one koji su je izgradili.Od sada do vječnosti,sve za narod(e),Rusije

EU dismr
Gost
EU dismr
10 mjeseci prije
Reply to  dalmata

dalmata, brate, imaj milosti .. Znamo da je troll al’ ti ga rasturi .. 🙂 🙂

gigi
Gost
gigi
10 mjeseci prije
Reply to  dalmata

nemoj zaboraviti da su ameri prisuškivali i svoje saveznike(npr.angelu merkel i.t.d)

fićo
Gost
fićo
10 mjeseci prije

I meni je zapao za oko taj minimalac od ni 150 evra,a pouzdano znam da ogroman broj ljudi tamo i radi za minimalac i bez korone i to godinama.Znam konkretne ljude i to obrazovane,prava gospoda.Ovdašnji rusofili su to iz ove perspektive,ali ne bi nikako radili za 1000kuna.

dalmata
Gost
dalmata
10 mjeseci prije
Reply to  fićo

Šjor”F”,150 USrA dolori,u rubljama,na ruskom tržištu,sigurno(lako je provjerit)imaju daleko veću kupovnu moć u dućanu u Rusiji,nego u HR ili Eu.Nije bitna suma u USrA dolorima,bitna je kupovna moč,valute o kojojo se radi,u određenoj državi,a protuvridnost u dolorima je ,po meni,ilustracija(bez pojašnjenja,koje navodim)koja vrlo lako dovodi(namjerno)u zabludu i dezinformaciju.ali boga mi o Rusima,kome ,pravo,kome krivo,Ruska vlast vodi brigu.

ad astra
Gost
ad astra
10 mjeseci prije
Reply to  dalmata

dalmata, nemoj o kupovnoj moći jer bi se mogao iznenaditi. Probaj komparirati cijenu hrane u US i Rusiji, cijenu odjeće, a posebno na sniženjima.

Ringo10
Gost
Ringo10
10 mjeseci prije
Reply to  fićo

Preračunavanje u dolarima za Rusiju ima malo smisla osim ako ne putuju u inozemstvo ili ako kupuju uvoznu robu.

Mislim da su im mjesečni troškovi života za jednu osobu oko 12 000 Rubalja

Toliki je i minimalac mislim oko 12 500 Rubalja

Prema izvještaju Rosstata u Januaru je prosječna plaća u RF iznosila 46 674 Rubalja

Još su prilično iza najbogatijih Zapadnih zemalja i plan je da se intenzivno radi na povećanju standarda života i to je bio i zadatak nove vlade

Ali eto, sad ova epidemija i pad cijena nafte … hajde vidjet ćemo

Inače očigledno je da većina Zapadnih zemalja živi iznad mogućnosti i da je sve bazirano na deficitima i zaduživanjima … osim možda Njemačke i još pokoje zemlje na Sjeveru

I u Rusiji je bilo mnogih koji su kritizirali politiku gomilanja rezervi umjesto da se to iskoristi za podizanje životnog standarda i razna ulaganja i slično

A sad se vidi da je to bila pametna ekonomska politika usljed ovoga pada cijena nafte i ove zaraze.

Rusi moraju još značajnije da se otarase ovisnosti o nafti i gasu

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije
Reply to  Ringo10

Rusi jesu na minimalcu,a mi smo u qvurcu,ali ih nisu pokrali,tajkuni i poslali ru. u off shor ,vec su digli vojsku u vasionu i diversikovali poljoprivredu,sada najveci izvoznici zitarica i soje koju su zabranili za izvoz og.
Zapamite Rusija je samodostatna SUVERENA drzava najveca i najbogatija zemlja na svetu.
Danas je sastanak G6,zbog kprone,malo sutra,SADe se shebala sa svojim bioloskim ratom i nastao im je EKONOMSKI kaos ,bas kod njih,jer im se vratio kuci.Onaj glupi
Dzonson ladno pustio da se virus siri e kada im doslo do grla sad ima i lijeka.Eto nemoze a da se ne otkrije prevara.
DA SE ZNA BOLI ME QVRAC I ZA SAD I ZA RUSIJU,ALI HOCU DA IMAM OTVOREN UM,SVE CITAM I PROVIJERAVAM,
Zamislite u Srbiju doslo 318000 gfastarbajtera ito najvise iz ITALIJE koji su dobili otkaze, Vucic ih pustio LADNO da se setaju,sada nesto palamudi,a broj novih korona neznatan,svi umrli su kronicni bolesnici.
Ma nemojte me hebati.

rođo
Gost
rođo
10 mjeseci prije
Reply to  tedi

Nisu ih pokrali tajkuni, nego su ih pokrali Putinovi oligarsi, zajedno s njim ……….. Pametniji si kada šutiš!

Grgo
Gost
Grgo
10 mjeseci prije
Reply to  rođo

Rodjo Putin je Rusiju vratija tamo di joj je misto.Pogotovo kad vidimo kako Trump vlada.I ktome u ovoj krizi svjetski drzavnika.Svejad do jada pocevsi od nas pa srbi a BiH da i ne spominjmo i cilaEU.Cast Orbanu.Sve interesne Zajednice pod krinkom demokracije.Ima li jos iko da viruje u demokracicu?Najveca prevara

Mucke
Gost
Mucke
10 mjeseci prije

“Average 4 member family 3400 usd” dakle 850 usd po glavi ,s malom razlikom da je test na virus u Rusiji besplatan a u SAD 1500 usd test + cca. 10000 usd lijecenje ako obolis.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
10 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Pa izračun je vrlo lak. Rusi neče ništa platiti za testove i zdravljenje, Ostaje jim sva državna pomoč. A Amerikanci če morati sve da plačaju, tako da umesto državne pomoči, morat če platiti testove na virus i zdravljenje. Onih 1000 dolara kako da nisu ni dobili, jer če s njima platiti testiranje i još 10.000 če biti u minusu, ako budu na test pozitivni.

FATIH
Gost
FATIH
10 mjeseci prije

ZIVJELA RUSKA FEDERACIJA!

nosstromo
Gost
nosstromo
10 mjeseci prije

al zaboravlajš , logičaru, jednu bitnu stavku : kupovnu moć Što se može kupiti u rusiji za 150 $…. može više nego kod nas ili u tvojoj americi

šeronja
Gost
šeronja
10 mjeseci prije

I kod tebe su davali po glavi

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije
Reply to  šeronja

A de su, tebe?Dobar nik.

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke
10 mjeseci prije

USA jednokratno.

EU dismr
Gost
EU dismr
10 mjeseci prije

Logika a ne nabijanje, ciljano si zalutao na portal, “americunt” filozofija umire i dolazi vrijeme spoznaje. Znam da te boli al’ bolja je i juha iz pakiranja od smrdljivog sendviča .. 🙂

Grgo
Gost
Grgo
10 mjeseci prije

Vise vridi u rusiji 150 nego USA 1200 .

MDM
Gost
MDM
10 mjeseci prije
Reply to  Hogar

Nije ovo udarac za zapad nego je “nema love za krizne uvjete”.

basso
Gost
basso
10 mjeseci prije

To je pravi predsjednik,predsjednik koji vodi racuna o svom narodu.

dulebg
Gost
dulebg
10 mjeseci prije

Znači – počinje prevrat!? Prvo je bio udar na liberale, zatim doživotno produženje mandata. Sada udara na off-shore izbegavanje oporezivanja. Svakakvih ćemo se još čuda nagledati pod kišobranom korone.

Siniša
Member
Siniša
10 mjeseci prije
Reply to  dulebg

Čuda se dešavaju samo onima koji vjeruju u čuda, čudo bi bilo kada bi se sve to desilo…..

čitalac
Gost
čitalac
10 mjeseci prije
Reply to  Siniša

@dulebg
“Sada udara na off-shore izbegavanje oporezivanja.”
A ti to ne bi radio?
Pustio bi ih da ne plaćaju poreze iz kojih država plaća socijalne programe, školstvo, zdravstvo itd….

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
10 mjeseci prije
Reply to  dulebg

dulebg
Jel’ to Tebe jako boli što on udara na off-shore izbjegavanje oporezivanja? Mene živo zabole ona stvar za one koje će to “pogoditi”… Trebao je to napraviti i puno prije. Usput: kakav prevrat? Putin je legalno na vlasti i dao mu Bog još dugo godina dobro zdravlje. Pa neka onda Navalni, ostali liberalni petokolonaši i njihovi zapadni banksterski sponzori šize koliko god hoće…

FATIH
Gost
FATIH
10 mjeseci prije
Reply to  dulebg

DJULBEG
ZAR NIJE DOBRO AKO SE UNISTI NEOLIBELARNI POREDAK????????,????????

dalmata
Gost
dalmata
10 mjeseci prije

Kuća se radi od temelja.Brzo,odlučno,efikasno.Za cili narod(e) Rusije.krizna vrimena,Oštri mač u rukama pravog rodoljuba.radi primjera,prije par dan,do Presjednika putina stigla je vijest da pojedini apotekari dižu cijene traženih sredstava za zaštitu od virusa.Odgovor je bija,brz i jasan”Oduzmite in licencu,.Niko se neće bogatit na narodu”.tek toliko,po miljardu puti,da i svaki slipi brav(ovan)progleda,šta je Presjednik i kako izgleda,slobodna država,slobodnog naroda.

BILJANA MORI
Gost
BILJANA MORI
10 mjeseci prije

Federalne rezerve kažu da bi američke banke trebalo da upotrebe “Discount window” da bi umanjile gotovinsku krizu

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
10 mjeseci prije
Reply to  BILJANA MORI

Jel to ono, “novac iz helikoptera na Wll Street”, tako kažu. Trumpo je isto uveo mjere, baca milijarde na Wall Street, A poreznim obveznicima po 1000 dolara. oni koji ne plaćaju porez, klinac, Oni su dobri, njima barem za bolji sanduk, ako se može kupiti za 1000 dolara onakav kao u filmovima na sahranama.

Wordly wiseman
Gost
Wordly wiseman
10 mjeseci prije
Reply to  BILJANA MORI

Nije kriza gotovine nego kolaterala. Uzalud FED stvara elektronske milijarde kada banke ne kreditiraju dalje

Miki
Gost
Miki
10 mjeseci prije

Jeste pročitali mere u EU? Mnogo socialnije od ruskih! Država plaća svim radnicima zaposlenim u firmama koje ne rade zbog Coronavirusa od 50 – 80% naknade plata zavisi od države do države. Na ledu su plačanja poreza i doprinosa. U nekim državama čak su krediti na moratoriju… Rusija je oprostite, ništa naprama merama u EU.

klub
Gost
klub
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

ti si to ozbiljan??? 🙂

Siniša
Member
Siniša
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

Sve drugačije osim toga bi bilo čudno za Evropu, nadam se da mogu to izdržati nekoliko mjeseci.
Rusija…polako,mislim da će i u Rusiji dobiti dovoljno za život i mnogo više osim novca jer joj se može a najvažnije od svega je daleko veću mogućnost da budu siti i manje ugroženi.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

Ja sam u E odnosno u RH; ali nešto ne vidim to blagostanje i da se iko raduje,Štoviše, nas i Turske stavljaju u koš najvećih gubitnika, jer najviše ovisimo o turizmu.

Mister x
Gost
Mister x
10 mjeseci prije

U pravu si,Laki,s tim da Turska ima ogromnu industriju sveg i svačeg a HR samo uvoz-izvoz industriju,drago mi je da barem jedan građanin HR (sa mnom dva) ima realno mišljenje o svim temama jer pratim tvoje komentare kojih pola godine ako ne i više!

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
10 mjeseci prije
Reply to  Mister x

Mister x
Ne veseli me to uopće, ali mislim da, ako ode turistička sezona u 3PM, najviše će plakati oni turistički gulikože iz Dubrovnika što inače nemilosrdno deru turiste do besvijesti… Oni će odmah početi vrištati da su najugroženiji i da njima treba prvima pomoći.
Stvarno, ako do toga dođe, jedino od čega će još pritjecati lova u Hrvatsku su gastarbajterske penzije koje još njihove babe i djeca troše. Naime, većina pravih gastarbajtera već dugo miriše travu odozdola. Samljela ih je njemačka privredna mašina za mljevenje mesa na kojoj stalno “blica” samo jedna riječ: “Leistung” (učinak). Ovi što su nedavno otišli u Njemačku još nisu svjesni da su i oni u toj mašini za mljevenje mesa, ali sada za puno manje love…

Pera
Gost
Pera
10 mjeseci prije

Bas nemas srca. Sto odmah po Dubrovcanima, ima nas jos , cak i gorih.

Pera
Gost
Pera
10 mjeseci prije
Reply to  Mister x

Niste sami. Vjerovatno ima vise nas koji mislimo isto ili bar slicno, samo se ne javljamo.

Tvingo
Gost
Tvingo
10 mjeseci prije

Laki , nadam se da grešim ali u sferi turizma biče po mome katastrofa neviđena ..

Jomla
Gost
Jomla
10 mjeseci prije
Reply to  Tvingo

True story!

čitalac
Gost
čitalac
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

@Miki
Koje mjere EU? O čemu govoriš?
Nema jedinstvenih mjera EU, kao i što nema jedinstvene odbrane od pandemije.
Svaka država radi za sebe.

Servacij
Gost
Servacij
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

#Miki

Vidjet ćeš ti EU ja ju već veoma dobro poznajem! Sve što je znala dati od sebe sinjorina von der Layen bila je njena prezentacija kako prati ruke!
EU posle k virusa više neče ni postojati. Veoma jako odnosno previše je pala na ispitu iz solidarnosti (samo primjer Italije je dovoljan; tamo sada vise zastave Rusije i Kine).
Svugdje netransparentnost, krađa, sado mado sa iskorištavanjem Istoka itd…
Zapravo Brissel (sa svim institucijama) je samo jedna velika off shore zona i ništa drugo. Mlađi blizanac Washingtona.

Tvingo
Gost
Tvingo
10 mjeseci prije
Reply to  Servacij

U Češkoj republici je bilo u anketi , ostati ili izači iz EU , pre pola godine negde oko 50.50 a na isto pitanje pre koji dan čak 93 % upitanih za izlazak iz unije

SamoPitam
Gost
SamoPitam
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

@guest_391558
Možda daju, možda ne, neću ni provjeravati i držat ću se da je istina to što si napisao.
Svu tu pomoć radnici će vratiti višestruko, samo polako.

Borna
Gost
Borna
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

O kojoj EU pričamo? EU prve brzine, druge, treće……… evo ja sam u Eu i za mene u HR nema tih mjera.

Pera
Gost
Pera
10 mjeseci prije
Reply to  Miki

‘I mi konja za trku imamo’ – koji se zove – svoje stamparije – fiat valute !!!!!!!!!

BG CG
Gost
BG CG
10 mjeseci prije

Znači li ovo da će on vješto iskoristiti ovaj haos da oporezuje i sasiječe ofšorizaciju, ili da je i on zapravo na udaru sopstvenih globalista te je popustio pod pritiskom i uveo ove mjere oduzimanja građanskih prava? Ima li zabrane napuštanja stana u Rusiji?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
10 mjeseci prije
Reply to  BG CG

Ako znači, dobro je, zašto ne.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
10 mjeseci prije

Čini se da Rusija ide u smjeru polaganog “zatvaranja”. Sve veće mjere restrikcije, ne rade radnje osim nužnih, ne radi prijevoz osim nužnog, ne putuje se iz regije u regiju, ako nije nužno,….. No mjere su ok. Ljudi se ne moraju bojati uza budućnost i posao.

octopus
Member
Famed Member
octopus
10 mjeseci prije

Kopiraju nas. Koliko je to dobro se još ne zna…

RoPe
Gost
RoPe
10 mjeseci prije

Po Plenkovicevim mjerama, koje su gotovo iste, se pljuvalo, a ove se uzdize. !?!

Inace, ako sam dobro izracunao tamo je minimalac 125$. To je dosta manje nego u Hrvatskoj.

tedi
Gost
tedi
10 mjeseci prije
Reply to  RoPe

Kazes manje od HR,a kolike su mirovine u HR,a? 1500k,a koliko je to?

Ivan
Gost
Ivan
10 mjeseci prije

Gledajte i učite Plenković i Milanović, ako mislite ostati tu gdje jeste.

SNoc
Gost
SNoc
10 mjeseci prije

Nema takve stvari kao što je besplatni ručak.

apolo
Gost
apolo
10 mjeseci prije

Ja zivim u Bergamu, crvena zona. Mjere koje je poduzela vlada su, kazniti svakog ko prekrsi karantin. Kazne i do 4000 e, ili zatvor 5 godina ako si potencijalno zarazen, a krsis karantin. Sto se tice da smo na trosku drzave dok traje epidemija, do danas ni centa pomoci. Ko ima novca, moze kupiti hranu uz specijalni ausvajs, i to je to. Hoce li drzava pomoci ako ne radis, a postujes zakon? Ne znam. Moje misljenje je da od EU nema nista. Sto se tice pomoci koju Rusija dodjeljuje svojim gradjanima, vise bi bio sretan i sa takovom pomoci, nego ovom EU- dodjem ti.

VOLGA VOLGA
Gost
VOLGA VOLGA
10 mjeseci prije

Tako se to radi.Uz Putina će i EU uskoro…

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Tako se vodi država.

Zorule
Gost
Klump
Gost
Klump
10 mjeseci prije

Tole si ne bo upal doben MEDIj v Sloveniji objavit, da ima Rusija tako dobre ukrepe za navadne ljudi, še lahko kapitaliste in vladajoče začne pri srcu stiskat.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
10 mjeseci prije
Reply to  Klump

Seveda se ne upajo, ker so slovenski mediji proameriški in sovražno usmerjeni proti Rusiji in Kitajski. O tem kaj bodo poročali, odloča ameriška ambasada.

nije bitno tko
Gost
nije bitno tko
10 mjeseci prije

Pa izračun je vrlo lak. Rusi neče ništa platiti za testove i zdravljenje, Ostaje jim sva državna pomoč. A Amerikanci če morati sve da plačaju, tako da umesto državne pomoči, morat če platiti testove na virus i zdravljenje. Onih 1000 dolara kako da nisu ni dobili, jer če s njima platiti testiranje i još 10.000 če biti u minusu, ako budu na test pozitivni.

Alex
Gost
Alex
10 mjeseci prije

Svako dizanje poreza i dodatni troškovi administracije vode društvo prema recesiji. Troškove države treba smanjivati i po cijenu smanjenja ljudstva, ako ne ide na drugi način. Putin radi kardinalnu pogrešku, koja će se u budućnosti multiplicirati.

Tumanski
Gost
Tumanski
10 mjeseci prije
Reply to  Alex

Kako se već to zove, čikaška škola?

Vladimir
Gost
Vladimir
10 mjeseci prije

Pa, bilo bi dobro kada bi naši političari preslikali barem dio ovog

POVEZANE VIJESTI

Izbornik