Vladimir Putin: “Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu”

Vladimir Putin - intervju

Vladimir Putin je povodom kandidature za predsjedničke izbore održao veliku konferenciju za novinare na kojoj se dotaknuo brojnih tema. Od ekonomije, drugih važnih tema za građane, posebno smanjenja poreznih opterećenja i opraštanja poreza građanima i dijelu poduzetnika kojima će biti oprošten dug, ali automatizmom i bez pretjerane birokracije s nepotrebnih podnošenja zahtjeva Poreznoj upravi.

Govorio je i o odnosima sa Sjedinjenim Državama, problemu na Korejskom poluotoku, njegovom putovanju u Siriju i važnosti poraza terorista u bliskoistočnoj zemlji. Na pitanje o vojnom budžetu Ruske Federacije je odgovorio izrekom vrlo popularnom među pripadnicima ruske vojne flote.

Podsjetimo da je ruski vojni proračun bio najveći 2012. godine, kada je iznosio 90,7 milijardi dolara. Godinu poslije je smanjen na 68,9 milijardi, što je trend koji se zadržao do 2016. U kojoj ej Rusija na obranu izdvojila 69,3 milijardi dolara. Naravno, govorimo o ekvivalentu u ruskim rubljama.

Prema novom nacrtu proračuna bi se izdvajanja za vojsku trebala blago smanjiti. U nacrtu saveznog proračuna za 2018. i planirano razdoblje od 2019. i 2020. godine će se  trošak za obranu od sljedeće godine, te dvije naredne, smanjivati i iznositi 2,8%, potom 2,7 i  2020. godine 2,5% ukupnog BDP-a, iako u vojnim krugovima navode da je namijenjeni iznos tako raspoređen da neće utjecati na obrambenu moć i borbenu učinkovitost ruske vojske.

“Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu”

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji danas je ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio kako je ruska potrošnja na vojsku opravdana.

“Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će nečiju tuđu”, rekao je ruski predsjednik i ispričao anegdotu ruskih mornara, vrlo nepopularnu u dijelu pacifističkih krugova.

Kako bi pojasnio što misli, ispričao je ovu “surovu” izreku novinarima i okupljenima na tiskovnoj konferenciji.

“Otac, vojni pomorac, pita sina: “Jesi li vidio gdje mi je bodež?” Sin mu odgovara: “Tata, zamijenio sam ga za sat susjedova sina”. Otac kaže: “Dobro. Zamisli da su nas napali razbojnici. Odnijeli sve stvari iz kuće, ubili mene, mamu i silovali tvoju sestru… I što bi ti učinio? Došao sa satom i rekao: “Sada je po moskovskom vremenu 12 sati i 30 minuta.”

Mi ćemo se brinuti o našoj vojsci, ali si nećemo dozvoliti da upadnemo u utrku s naoružanjem”, rekao je Vladimir Putin.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
igi
Gost
igi

,,,nije mi jasno kako je bivša juga uzdržavala onoliku vojsku a nitko nije bio gladan kruha niti žedan vina…a danas ovi vazali drže ostatke ostataka i to im je puno a narod u banani.

Ivo
Gost
Ivo

ne razumiješ ono je bila okupatorska vojska, a ovo je naša…hm…ebi ga, ni ja sad ne razumijem.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Ovoje NATO vojska, kao sve vazalske vojske.Ovo nije hrvatska vojska.

Zanzo
Gost
Zanzo

kakva god da je bolje će me branit od varvara s istoka nego što je to radila JNA, dapače još me je ubijala

Zanzo
Gost
Zanzo

da nije bila okupatorska bila bi podijelila oružje Hrvatima kao sto je dijelila oružje srpskoj nenaoružanoj nejači

njonjo
Gost
njonjo

Podržavam 100 % politiku Rusije i Putina. Rusi imaju ozbiljne neprijatelje i krvavu prošlost zbog čega jake-najjače vojske ne mogu opstati.

Alerik
Gost
Alerik

Ovo podsjeća na Bregovićev stih Tko ne sluša pjesmu, slušat će oluju iz pjesme Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo. Naravno da jednu bankrotiranu državu nije mogao spasiti nikakav stih (a o ovom spomenutom bismo mogli raspravljati u kontekstu prekognicijskih sposobnosti umjetnika), ali njegov pokušaj je bio iskren.
Nadam se da će Putin dobiti i slijedeće izbore. To bi bilo dobro za Ruse i za cijeli svijet.Zasad je jedan od rijetkih samosvjesnih državnika, koji je svjestan ruske uloge na Zemlji i jedini koji je u stanju stati na put američkom imperijalizmu koji odnedavno (od ruske intervencije u Siriji) gubi korak.
Trump očito slini gledajući brojke o ruskom izdvajanju za naoružanje koje je 2,8% BDP.a, a on nikako natjerati Europljane da počnu trošiti barem 2% BDP na oružje, američko dakako. Bit će da su Europljani ipak malo pametniji pa troše na vojsku minimalno, znajući da ozbiljnijeg neprijatelja i nemaju.

Necu da ti kazem
Gost
Necu da ti kazem

Tih 69 milijardi je iznos koji je dobilo direktno ministarstvo odbrane. Medjutim, ko zna kako se kreira ruski budzet, zna i da u svakom ministarstvu postoje stavke koje se odnose na vojsku, tako da, bukvalno, sva ministarstva odvajaju deo svojih prihoda u korist vojske. Cuvena ruska maskirovka. Koliki je stvarni vojni budzet Rusija zna mozda pet ljudi.

Alen
Gost
Alen

U vrh glave 5…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Usput, priča ruskih vojnih mornara, pacifisti ili ne, koga briga, vrlo je poučna. U dvije rečenice je sve rečeno.

Zvrka
Gost
Zvrka

A tko nema svoga žita , i svoga sjemena ,jesti će ……g…a!
Hranit vojsku mogu oni koji imaju čime i čija vlast nije podijeljena na 3/3 niti na 6,9 Itd.
Koji imaju JEDNU i SVOJU vojsku . I JEDNOG predsjednika/cu, koji pak je u službi SVOJE države , a nije strani plaćenik.
A takvih je malo.
Mi nismo od tih. A jesmo li ikad bili? E to ja ne znam a ,mislim ,ni drugi od vas.
Naše rasprave na ovim stranicama su nesvrsishodne.
Podrška Putinu i Rusiji.
I svakom tko čuva svoju zemlju, svoje žito ,svoje sjeme i svoje ljude.

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala

“Tko ne hrani svoju vojsku, hranit će tuđu.”
“Mi ćemo se brinuti o našoj vojsci, ali si nećemo dozvoliti da upadnemo u utrku s naoružanjem.”
Dvije velike izreke, po mome mišljenju, velikog političara današnjice.

Hari1
Gost
Hari1

” Dobro. Zamisli da su nas napali razbojnici. Odnijeli sve stvari iz kuće, ubili mene, mamu i silovali tvoju sestru… I što bi ti učinio?” – Dobro, tata, kad već izvlačiš razbojnike iz šešira, onda mogu i ja izvući susjedovog sina s bodežom koji kao pravi susjed sprečava razbojnike u svom naumu. Sada je po moskovskom vremenu 12 sati i 30 minuta, razbojnici su rastjerani, obitelj živa i zdrava, dobrosusjedski odnosi potvrđeni. 😉

“Mi ćemo se brinuti o našoj vojsci, ali si nećemo dozvoliti da upadnemo u utrku s naoružanjem” – Ako Rusija misli držati korak s SAD-om i drugim potencijalnim protivnicima, ne smije si dopustiti nespremnost u vojnom smislu. Održavanje dobrosusjedskih odnosa ide u prilog takvoj spremnosti, osobito s narodima susjednih zemalja, a u idealnom slučaju i s narodima protivničkih zemalja.

Sun Tzu kaže: “Najbolje je pobijediti bez borbe”. Budi dobar s narodom SAD-a i vodstvo SAD-a neće moći nahuškati taj narod protiv tebe.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Šta bi po tebi trebao da uradi da bi “” bio dobar “”sa američkim narodom i susjedima?? Da pust šestu flotu u crno more?Da pusti Azov divljake u Donbas?Da pusti Nato jajarama da uđu u Kalinjingrad? Da pusti Nusra kozojebe u Latakiju ?? Ti stvarno misliš da smeće u b.kući sluša šta misli am.narod!?Šta drugi čine da budu dobri sa rusima?Ništa.Nisam nikakav zadrti Putinov fan ali pogledaj ….ovo što Putin i Lavrov rade je samo sanacija štete koju su napravili otpadnici Gorbačov,Jeljcin i onaj ljudski otpad A.Kozirjev.

Alen
Gost
Alen

Tadmur @ dovoljno je da pustis RT i Sputnik..
Ali gamad u senatu je toga svjesna i vec znas sta su uradili oko toga.

.

Alen
Gost
Alen

Hari @ Do naroda SAD se ne moze doprijeti …. Pa vidis da su tako i krenuli pa im senat izglasa zvecku …

mars
Gost
mars

@ Hari 1 – uopšte u životu, (pa tako i u politici) onaj ko se uzda da se drugi pobrine za njega, ili da mu riješi probleme, ili da se bori za njega, a sam ne čini ništa od toga za sebe, na kraju bude bos, gladan i žedan, sa tovarom problema na grbači i prebijen k’o zadnja ofucana mačka lutalica. Nije zgoreg imati susjeda s bodežom koji može priskočiti u pomoć kad razbojnici navale, ali možda susjeda u tom trenutku ne bude kući, ili susjed jednostavno ne primjeti razbojnike, ili susjed bude oportunista pa ništa ne učini, ili se jednostavno uplaši pa se i ne pojavi, ili susjed iz čiste zlobe ne učini ništa, ili…..razloga može biti koliko i kakvih hoćeš, pa je gospodin Putin apsolutno u pravu :
– “tuđa ruka svrab ne češe”
– “u se i u svoje kljuse”
– “pomozi sebi pa će ti i Bog pomoći”.
Toliko o “dobrosusjedskim” odnosima.

mars
Gost
mars

@ Hari 1 – i još bolji primjer “pozitivnog” susjedskog, moglo bi se reći čak i familijarnog zalaganja (jer pripadaju istoj EU familiji) je susjedsko-familijarna “pomoć” Njemačke – Grčkoj, oko dužničke krize i svega što se oko toga vrtilo. I sadašnja i ko zna koliko budućih generacija Grka će stezati kaiš dok na njemu više ne bude mjesta za probušiti i jednu novu rupicu, stenjati, hroptati i hvatati dah od takve Njemačke “dobrosusjedsko-familijarne” pomoći

logo
Gost
logo

tko je ikada pitao narod da ide u rat o cemu ti pricas mobilizacija je za vecinu prisilna a vladajuce oligarhije ratuju radi svojih interesa narodi su sredstvo obicno topovsko meso a kad vec citiras sun tzua podsjeti se da je on ideolog rata a ne siritelj ljubavi i mira mogu samo reci da tvoja zadnja recenica nema veze s mozgom pa rusi su i pi ke dali amerima ali ovima nikad dosta

tuf
Gost
tuf

Apsolutno se slazem s ovom konstatacijom.

Hari1
Gost
Hari1

Tadmur Palmirović,
da bi bio dobar s narodom SAD-a, treba mu dati ono što mu vodstvo SAD-a uskraćuje, iako mu to prirodno pripada, primjerice istinu, istinu o onome što to vodstvo dugi niz godina radi američkom i drugim narodima svijeta.
Gledati sve kroz prizmu vlastite koristi je sebično, sebična država nema svijetle budućnosti.

Alen,
održavanjem ovakvog stanja to se neće promijeniti. Da bi se stanje promijenilo, nešto se treba poduzeti. Rusija ima tu mogućnost jer se uspjela othrvati globalističkim okupatorima i tu priliku treba iskoristiti da pomogne drugima koji su trenutno pod okupacijom, uključujući i narodu SAD-a.

mars,
poanta priče je da nije dovoljno pouzdati se samo u sebe, niti samo u druge, niti samo u anegdote koje drže samo jednu stranu medalje.
Bog pomaže onima koji ispravno biraju, ali pomaže i onima koji neispravno biraju, da osjete neispravnost i nauče nešto iz toga.

logo,
vodstvo nema legitimitet bez podrške naroda, vojska zemlje proizlazi iz naroda, nema ratovanja bez voljnih vojnika, itd. Ona izjava Sun Tzu-a ide mnogo dublje u srž stvari nego što se to na prvi pogled čini.

Cigo
Gost
Cigo

Rat glavna tema rusa,amera i ostale bratije.I mi smo se tako spremili i kako nas niko nije napadao mi se odlucili isprobat nauceno.. Znamo sta je i kakav rezultat. I ta nasa JNA hranila i sebe i narod i na kraju pucala u svoj narod.

Ivo
Gost
Ivo

.

Cigo
Gost
Cigo

!

eueueu
Gost
eueueu

Mogu oprostiti naivnom socijalistickom narodu da bude izmanipuliran, mogu oprostiti i sluzbi koja je sve pripremila i iskoristila priliku za pljacku, ali nikad ne mogu oprostiti je..noj jna koji su nas izdali i onda tamanili… i to nakon sta smo ih 50g hranili, svaki ex general bi trebao visiti, a ne ovi psi rata…

Cigo
Gost
Cigo

Ne mogu oprostit ni udbasima i kosovcima koji su danas mafija i milioneri…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Samo su postupali po Ustavu, ništa više. Zahvali Bogiću Bogićeviću. Ima prvi dio sjednice, a HRT uvijek prikazuje završni . Zašto se uvijek prikriva ovaj govor: https://www.youtube.com/watch?v=TxZjGazwZPs

Sarka
Gost
Sarka

A sjecas li se kako su im iskljucili grijanje i kako su se za minutu “slucajno” pronasli vojnicki sinjeli.
Obrati paznju na posljednju stvar…ko je te sinjele prigrnuo…a ko ne.
Da li bi bilo bolje da je JNA uvela vanredno stanje?
Bilo bi manje zrtava, naravno.
Kratkorocno.
Dugorocno…bilo bi puno gore nego u Siriji i to na cijelo teritoriji SFRJ. Tada bi i Srbija naj***la puno gore nego 99 jer bi se pjesacke borbe vodile ne samo na Kosovu.
To je moje misljenje Laki. I budi sretan ako sam u pravu jer sam ovako naj**o samo ja i moji.
Ti i tvoji ste u tom slucaju prosli dobro.

Ako nisam u pravu, sjeti se sjednica prije ove…gdje se ni slovenacki ili hrvatski prijedlog za pauzu za kafu nije mogao usvojiti, a kamo li da se, kasnije, u sjeni vojnickih sinjela usvoji neka odluka naroda tih republika.
Pa se onda sjeti i narandzastih revolucija u Vojvodini, Kosovu i Crnoj Gori.
A prije toga nosanja svetih mosti svetim srpskim zemljama, a ciji put se bas poklapao sa onom cuvenom linijom-Karlovac-Moskva…nas i Rusa 500 miliona…
E kada sve to pogledas ocima prosjecnog Hrvata, Slovenca, Makedonca, Albanca, Bosnjaka i ostalih onda ces i sam uvidjeti da, u onom istorijskom trenutku, nije bilo moguce (niti posteno) pustiti vojsku sa uzice i dati im legitimitet da prave Veliku Srbiju, jer tamo se krenulo. Milosevic je sve pripremio.
Ali mu se otelo.
Zato…zahvali se Bogicevicu svako jutro na budjenju.

Jole
Gost
Jole

Bogić Bogičević je prije svega častan čovjek koji je spriječio neusporedivo veći pokolj i svi mu trebamo biti zahvalni jer je čovjek imao muda u teškim vremenima i teškoj situaciji.Nažalost,oni koji su imali drugačije planove o njemu misle sasvim drugačije.I ovdje slušamo post jugounitarističke . bajke o događanjima za vrijeme propasti ex. države.

Jole
Gost
Jole

JNA je imala svog zapovjednika,a to je tada bilo Predsjedništvo SFRJ i njena je ustavna uloga osim obrane države od vanjskog neprijatelja( ne unutrašnjeg ),bila da sluša svog zapovjednika.I što ima tu Kadijević govoriti o referendumu i višestranačkim izborima,kad to nije uloga vojske jer zadire u civilina politička pitanja.To ti je isto kao da crkvenjaci u sekularnoj državi govore i odlučuju kako treba država biti uređena.Dok je Milošević haračio sa antibirokrtatskim revolucijama i rušio Ustav SFRJ,ta komunistička oligarhija u JNA,nije se niti javila,nego su šutke podržavali velikosrpski stroj u akciji.Tako da je smiješno te okoštale jednoumne strukture držati za nekakav neutralni faktor sigurnosti svih građana te države.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Dakle da vojska jamči eventualno mirno razdruživanje

Cigo
Gost
Cigo

JNA je trebala biti garant mira.Nismo bez razloga svi bili van svojih drzava. Sto oficiri, sto vojska…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Nemojte biti lijeni odvojiti 15 minuta. Dakle višestranačje, bez majorizacije nikoga, itd itd itd. Netko će reći da je ovo bio trik, laž, ali Kadijević iz Imotskog, iz miješanog braka, po meni ne vjerujem da laže, zapravo dovoljno je čuti prvih pet minuta.

Cigo
Gost
Cigo

Na sta mislis

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Dovoljno je čuti prvih 3 min i 40 sek…ko želi čuti ,a oni koji neće imaju huškački i fašisoidni TV kalendar Hrt.

Zanzo
Gost
Zanzo

ma što huškački i fašisoidni TV kalendar Hrt to je u najmanju ruku anarho liberalno klerikalni.

Cigo
Gost
Cigo

Kadijevic je nasjeo na Politik Milosevica.trebo je uvest vanredno stanje i pozatvarat govna na vrijeme…

žrec
Gost
žrec

Da je Kadijević htio Jugoslaviju, mogao je uhititi Miloševića tamo još 1988. Ali nije, nego je s njim srkao iz iste bukare, i tek na kraju odbačen nakon što je kompromitirao i sebe i JNA. Tko njemu vjeruju 1991, je stvarno tudum. Razoružao bi teritorijalce, zaveo vojnu diktaturu, a onda bi ga smjenio Milošević iza leđa koji je imao 95 postotnu potporu naroda. S time da ja mislim da bi Kadijević doživio još gori fijasko nego ujesen 1991, ali ionako ga je doživio. To vam je tako i nikako drugačije.

žrec
Gost
žrec

Da, Laki, čisti Kadijevićev trik, pa jel slušaš pozorno šta priča? Vidim da nisi pravnik. Čitaj radije Špegeljeve memoare.

Jole
Gost
Jole

Druže Laki,danas su najveći tumači demokracije,oni koji su bili tvrdi komunisti.To je apsurd nad apsurdima.
I ta neutralnost JNA o kojoj govoriš je obična blasfemija i obmana..
Kadijević je bio komunjara i jugounitarist, velikosrpski nastrojen,Znali su oni u vrhuški JNA da se Juga ne može održati u postojećem obliku,nego isključivo u novom ruhu ,po želji Miloševića i velikosrpske klike.
To nema veze sa time što je bio iz miješanog braka jer je u političkom pogledu bio Srbin.

Zoran
Gost
Zoran

Zanimljivo-isto su usRase govorile i 1945 kad su bezale pred partizanima-velikosrBske partizanske bande ! pa dajte jednom skupite ta paukova muda i priznajte …

Zanzo
Gost
Zanzo

vidim po plusevima i minusima da je ovaj portal prilično jugonostalgičarski.

Zanzo
Gost
Zanzo

dobro objašnjenje

Tomica
Gost
Tomica

JNA se spremala za obranu od vanjskog neprijatelja nažalost domaći izdajnici su je rasturili iznutra. Napadnuta je upravo od naroda kojeg je trebala da štiti.

Cigo
Gost
Cigo

JNA je stala samo na stranu jednog naroda i to je bila greska.

Ivo
Gost
Ivo

Lupaš,cigo. svi drugi narodi su izašli iz nje po naređenju nacionalnih elita, pa je samim time prestala biti JNA, osim po imenu. znam da ti je prekomplicirano to da shvatiš, zato se drži muzike.

Alen
Gost
Alen

Momcine , JNA se raspala davno prije nego je vojska pod imenom JNA stala na neciju stranu…
Dakle JNA je bila narodna dok je u njoj bilo tih naroda…
Razlikujte stvari malo…

Cigo
Gost
Cigo

p-Ivo ne znam sta ti je niti me interesuje. Ako imas nesto napisati izvoli. I sta imas protiv cigana?? To mi je samo umjetnicko ime :p cigani ili romi su isto ljudi… Sto se tice JNA pajdo da su iskoristili svoj pravo i pohvatali izdajnike na vrijeme mogli su sprijecit rat ali trebalo je praviti veliku srbiju pa se upustilo i rat u nadi da ce granice bit karlovac, itd…

Ivo
Gost
Ivo

rekoh ti da je to prekomplicirano za tebe,umjetniče p-cigo.

Cigo
Gost
Cigo

P-Ivo, pivo jedino sto je komplikovano si ti.odi se drugdje lijecit jer ja ti ne mogu pomoc

Rokokoko
Gost
Rokokoko

Ivo = Jovo

Alen
Gost
Alen

Cigo @ ljudi ti fino kazu da je od JNA ,tadasnje, od koje si ocekivao nesto ostalo samo ime… Sto niko nije smio pisnuti dok je bila marsalova JNA….
Brkas te dvije JNA…

Cigo
Gost
Cigo

Alen pisem o ulozi i duznosti JNA. Pisao sam da je stala na stranu jednog naroda sto bi znacilo da su zakazali iz sada poznatih razloga. Dogovoreni rat….pocetkom 80ih su se spremali za veliku srbiju izvodeci vjezbe plavi i crveni… Duga prica.

Alen
Gost
Alen

Ok sve ,samo se nerazumijemo o kojoj JNA pricas… Da je to bila JNA iz recimo 1980 godine , visilo bi glava od vardara pa do triglava..
Ova JNA iz 1990 ( pa i ranije koja godina) nije bila strukturalno narodna armija…

aleksandar
Gost
aleksandar

sto se niste bunili tada protiv te JNA, niti vi niti rusi.

Zanzo
Gost
Zanzo

kao ti si bogomdan za komentirat a mi ćemo tebe slušat i tvoje komentare odobravat.A jugonostalgičaru plačeš za JNA? Jeb..ala te ona.

Wswsws
Gost
Wswsws

Nisu oni stali na niciju stranu nego na plan unistenja Juge i SVIH naroda koji su u njoj zivjeli.

dalmata
Gost
dalmata

Sjor Cigo,1991. god kad su pocele tragedije,USrA je nudila cilu 101 padobransku diviziju iz Njemacke da zatvori granice i da ondasnja JNA ugusi pobunu.Komanda JNA je odbila i ocekova se kakav takav mirni rasplet.Nakon tog odbijanja,TA ista USra,EU,NATO znaci nisu mogli uc u Jugu bez otpora)prominili su plocu i uz pomoc pete kolone(uostalom dio toga je izasa vanka u sudenjima Glavasu,generalima i ostalima) i cilo vrime su ucestovali u krvoprolicu,koje iste snage i dalje potpiruju.Sokantno je,bar za mene,da nekadsnji narodi su postali divlja ljudozderska plemena koja i dalje kopaju vlastiti grob i srljaju u nestanak u ime bogon dane svoje race.Put za istrebljenje su trasirali isti oni kojima pijuni sluzu a plemena plesu po rubu provalije i stalno,svakodnevno se vrsi ispiranje mozga,a mizerija je postala tolika da ni sam Bog da se skine u kip celjadina(ljudskog bica)vise ne moze spasit ni izvest na pravi put divljastvo koje je evouliralo u varvarstvo, Tri ba skupit snagu,dignit glavu,progucat sva govna koja su se nagomilala,odjebat sve sta smrdi po EU,NATO,USra,po bilo koju cijenu,da ostane naroda za buducnost,tragediju koja je bila uzet za nauk o buducnosti,ali ka slobodni ljudi

Wswsws
Gost
Wswsws

Ma kakav narod da napadne 4 vojsku evrope, prackama, to su bajke. Jna je imala naoruzanje i organizaciju i zadatak da cuva bratstvo i jedinstvo i u suradnji sa vanjskim neprijateljem sve su izdali…to su zlocinci, a drugi su posluzili svrsi!!

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Wsws,to da je JNA bila treća ili četvrta sila u Evropi su bajke.To je budalaština koja se vuče i danas.Jest bila jaka u odnosu na današnja lovačka društva( armije ex Yu zemalja) ali nije bila među četiri.Ne govorim to ja nego ozbiljniji vojni analitičari.Pogledaj jednu Grčku i Italiju…treba li uopšte ostale spominjati???

gungula1950
Gost
gungula1950

treca sila ali samo po broju vojnika koje je mogla mobilizirat, po nicem drugom

ZoranZoran
Gost
ZoranZoran

Draga bratjo hrovati ! nemojte vise da SERETE o veliko srBskoj agresiji i velikoj srbiji-toga jednostavno nije bilo.Ta prica je potekla od usRasa i 1945.godine a devedesetih vam je samo prosla sitna sibicarska forica koju ste iskoristili da se resite svojih srba !

Zanzo
Gost
Zanzo

Koji domaći izdajnici ako je “napadnuta upravo od naroda kojeg je trebala da štiti”.
Valjda je narod shvatio da ga JNA dobro ne štiti pa je zato napao.

Tilt
Gost
Tilt

Nisi ovde..saberi se malo i vidjeces da ces doci sebi..

nikud nikam
Gost
nikud nikam

Nam vojska i ne treba. Dok je mir prežderavaju se, ganjaju trebe, kur*e u novim stanovima i ladama (danas valjda u boljim automobilima) pa kad zarati dođe neko malo veće lovačko društvi i raz*e*e ih. Poslije toga dižu radnika sa traka koji su ih do tad hranili da i brane.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik