Kineska vojska ubila tri indijska vojnika

Kineska narodna oslobodilačka vojska
119 komentara

Tri indijska vojnika ubijena su tijekom susreta licem u lice s kineskim trupama na granici između dviju država. Reagirajući na ovu tragediju, Peking je pozvao New Delhi da odmah prekine s tim “provokacijama” i da nastavi dijalog kako bi se riješile razlike.

Kina poziva Indiju da prekine sve “provokativne akcije” u pograničnoj regiji Ladakh, gdje su u sukobima 16. lipnja poginuli časnik i dva indijska vojnika .

“Molimo indijsku stranu da odmah prekine sve provokativne radnje koje krše prava (Kine), da se sastanu s kineskom stranom, nastave put dijaloga za rješavanje postojećih razlika”, navodi se u priopćenju Oružanih snaga Kine.  Predstavnik kineske vojske Zhang Shuili također je naglasio da taj teritorij povijesno pripada njegovoj zemlji i da su postupci indijskih vojnika ozbiljno narušili dogovore dviju strana o graničnim pitanjima, uz potkopavanje odnosa između dotične vojske.

Prije toga, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijiang rekao je da je Kina prosvjedovala protiv Indije i dala joj diplomatsku notu u vezi s novim graničnim incidentom. Nakon sukoba koji su izbili na granici u noći 15. na 16. lipnja, ubijen je jedan časnik i dva indijska vojnika. 17 vojnika je teško ranjeno. Peking krivi New Delhi tvrdeći da su njegovi vojnici dvaput prešli spornu granicu i “napali” kineske vojnike.

Kineske trupe također su upale u područja za koja se u Indiji smatra da su na svom teritoriju u Ladakhu, zbog čega je New Delhi poslao pojačanja u regiju. Indija i Kina vodile su nekoliko dugogodišnjih teritorijalnih sporova na područjima Ladakh i Arunachal Pradesh (istok). Posljednji otvoreni sukob dviju najmnogoljudnijih nacija na planeti datira iz Flaskog rata iz 1962. na Himalaji, u kojem su indijske trupe brzo poražene od kineske vojske.

 

Indijakinasukob
Pretplatiti se
Obavijesti o
119 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milan037
3 godine prije

Na zalost pored ove tri zrtve kasnije je stigla potvrda za jos 17 koji su podlegli povredama, ukupno 20 za sada, kinezi ne prijavljuju za sada nista

Hamer
3 godine prije

Kina se nudi na međunarodnoj razini da se pokaže kao sila dali je spremna za to uloga Amerike i Rusije u svijetu je potrebna ali kina kako če ispasti na kraju dobro ili loše

Šule
3 godine prije

Ajde konačno malo druga tema da nije Putin i komunizam na naslovnoj stranici i onda slijedi navala beskonačnih komentara tko je komunista a tko desničar.A što se tiče ovog sukoba oružije nije korišteno nego toljage i ostali rekviziti.Ubijeno je preko 20 indijskih vojnika i njihov premijer saziva viječe nacionalne sigurnosti radi daljnjih mjera.U cijel sukob se izgleda i uključio Pakistan sa provokacijama prema Indijskoj strani.Znači netko pokušava zakuhat između Kine i Indije možda malo veči sukob.

Šule
3 godine prije

Nije mi jasno kako Logično nije ponudio koji članak o S.Koreji i podizanju centra za vezu.tu bi imali sigurno 200 komentara…

dviqadrbqabriuaqfraqerwvqrwvqwrvq
3 godine prije

Pobili ih kafeni i optužuju kineze da zarate sa njima za račun fajvkabalaajs.

Zvrk
3 godine prije

Predstava za javnost. Obje zemlje su kabala tako da je ovo u suštini povlačenje lutkica o konac.

Siniša
3 godine prije

Kažu stradalo 20 Indijaca i 43 Kineza.

Max
3 godine prije

Nadam se da do suokba neće doći Jer nitko ne može pobijediti Jaki su i jedni i drugi

Mucke
3 godine prije

Nekako mi je najlogicnije da sranje pocne upravo ovdje.Svi znamo ko ce se pojavit ko mirotvorac za par godina nakon sto se potamane.

mislim
3 godine prije

možda kina i indija samo malo vježbaju vojsku.
vojni manevri na azijski način.
vojna industrija kod obje zemlje mora da se razvija, ako oće da stignu amere i prestignu ostale.

burt
3 godine prije

u Kini i Sjevernoj Koreji vlada korona virus i ekonomska kriza i zato pokusavaju pokazat misice da od zapadnih drzava dobiju ekonomske ustupke, granica izmedu Kine i Sjeverne Koreje je hermeticki zatvorena radi stotina tisuca sjevernokorejskih vojnika i civila koji imaju koronavirus i upale pluca a posebno zbog neishranjenosti i nedostatka antibiotika jer je sjevernokorejski zdravstveni sustav u raspadu i zato u Sjevernoj Koreji vlada ekonomska kriza i korona, sve je to igra da od SADa i Juzne Koreje dobiju zalihe hrane i energenata ali to je vec stara taktika sjevernokorejskih fosila vruce/hladno koja vise ne prolazi cak ni kod idiota Trumpa koji je pravio cirkus i s Kimom izigravo veliko prijateljstvo ali od toga nije bilo nista a Trump ionako gubi sljedece izbore a dolaze Biden, Bolton i ekipa

Armagedon
3 godine prije

Svih mi morskih kitova , imaju raznovrsni jelovnik , mora se priznat, presli sa sismisa na indijce ….a sto im je za salatu?

hiber
3 godine prije

Prvo, svi mrtvi su pretučeni na smrt. Drugo, ovaj sukob u kojem je Kina prvo napala Indiju, a zatim se povukla iz jednog dijela, uzevši cijelu pokrajinu bio je u mirovanju zadnjih 40 godina dok su USA i Kina bili praktički jedna država, okrenuta protiv SSSRa. Sada je došlo do novog “savezništva” između Rusije i Kine, a traje razvod sa USA. Naravno sutra će biti mogući savez Rusije i USA protiv Kine itd. Da se zemlje preimenuje u Oceaniju, Euraziju i Istaziju, mogo bi se reči da smo u Orwellovoj 1984., pogotovo što se Aeropista jedan odvojila iz Euroazije.

putnik83
3 godine prije

Kina svaki dan postaje sve izoliranija.
Protiv nje je formiran moćan savez,daleko moćniji od NATO-a.
SAD-e,Indija,Japan,Australije,Južna Koreja,Vijetnam,Indonezija,Malezija,Filipini,Tajvan etc.
Kini se loše piše.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Kill Bill razmislja: “uniste li jedna drugu to je samo 2, 5 biliona ljudi manje, ipak smo jos daleko od 500mil. tako da im ipak moram uvalit vakcine! “

piždro
3 godine prije

Taj Mudi je očito anglosaksonski igrač…

Siniša
3 godine prije

Zanimljiv video, Kinezi se povlače….
https://youtu.be/9T6dCk7Z1l0

cro crv
3 godine prije

E SAD RATUJU OKO VJERUJE SE PUNOG TERITORIJA INDIJACA NO U BUDUCNOSTI KO ZNA ZA VRLO KRATKO VREME KINA CE TRAZITI RADNIKE I RADNU SNAGU MOZDA ZA RECIMO 100GODINA PUCAM SLOBODNO I GDJE CE IH NACI U SUSEDSTVU KOMSILUKU PO OBICAJU

Milivoj
3 godine prije

Ovi ako se ne skuliraju idu direkt u rat a to NWO i želi smanjenje populacije -2 milijarde. Ako i ne bude velikog rata, Covid to lagano nagriza jer i Kinezima i Indijcima je u interesu da se “riješe” svojih siromaha jadnika na državnim jaslama.

Molim admina da mi ne obriše ovaj post jer ovi video linkovi opisuju nove generacije indijskih i kineskih bogataša. I Kina i Indija su zemlje u razvoju i žele dominirat tržištima i izravni su suparnici sa tim da su svojeglavi jako i srljaju u sukob. Ja osobno mislim da je ovaj sukob orkestriran od NWO bogatih vođa Svijeta vojske su tu pijuni u igri.

https://m.youtube.com/watch?v=9aUbSHbSi-k

https://m.youtube.com/watch?v=7XhvYO8kf5I

Kaj ti
3 godine prije

Namlatili ih sipkama.

protiv Kine
3 godine prije

bild.de/politik/ausland/politik-ausland/china-eine-ueberlebende-berichtet-schockierende-details-aus-uiguren-lager-71327648.bild.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI