Von der Leyen u redu za čelnu funkciju u NATO-u

Ursula von der Leyen
35 komentara

Nekoliko članica vojnog bloka podupire kandidaturu predsjednice Europske komisije, rekao je diplomatski izvor za list.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen “u utrci” je za mjesto Jensa Stoltenberga, čiji mandat glavnog tajnika NATO-a istječe u listopadu, izvijestio je u petak britanski list The Sun pozivajući se na diplomatski izvor. Prema tabloidu, “određeni broj članica NATO-a” predložio je kandidaturu von der Leyen za čelno mjesto bloka. Međutim, novine su također citirale britanske izvore koji kažu da bi London “vjerojatno stavio veto” na taj potez zbog “njezinog lošeg iskustva u upravljanju njemačkim oružanim snagama” tijekom njenog mandata ministrice obrane.

Novine su izvijestile da britanski premijer Rishi Sunak podupire Bena Wallacea, državnog ministra obrane, za čelno mjesto u NATO-u. Wallace je u radijskom intervjuu u veljači rekao da je zadovoljan svojom trenutnom pozicijom, dodajući da bi vođenje NATO-a također bio “odličan posao”.

U izvješću su kao drugi mogući kandidati navedeni estonska premijerka Kaja Kallas i kanadska ministrica financija Chrystia Freeland. Sun je dodao da je Kallas navodno odbio biti nominiran i da Freeland, čija je majka Ukrajinka, “malo vjerojatno” neće uspjeti jer Ottawa do sada nije uspjela ispuniti cilj NATO-a da troši 2% BDP-a na obranu. Von der Leyen imenovana je za najvišu izvršnu dužnost EU-a 2019. Njezinih šest godina na mjestu ministrice obrane Njemačke bilo je zahvaćeno nestašicom i kašnjenjima u isporuci opreme Bundeswehra. “Spremnost vojske za raspoređivanje nije se poboljšala posljednjih godina, nego je umjesto toga postala još gora”, rekao je parlamentarni povjerenik za oružane snage Hans-Peter Bartels 2018.

Von der Leyen predvodila je protu-ruske sankcije europskog bloka i zajedničke napore za obuku i opremanje ukrajinske vojske. Također je pozvala članice EU-a neka zauzmu oštriji stav u odnosima s Kinom.

Glavni tajnik NATO-a imenuje se na početni mandat od četiri godine, nakon konzultacija među državama članicama.

Stoltenbergov mandat produljen je na dodatnu godinu nedugo nakon što je u veljači 2022. izbio oružani sukob između Rusije i Ukrajine. Glasnogovornica vojnog bloka predvođenog SAD-om potvrdila je ranije ove godine da glavni tajnik u odlasku, koji je Norvežanin, ne planira dalje produženja njegovog mandata.

euNATOUrsula von Layden
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Ovo bi Rusi a i svi ostali MORALI podržat 👍👍👍

Lucija, prva
1 godina prije

Mislim da ne odustala. Evo jednog fantastičnog prikaza jednog Amera: “Dakle, pitanje koje svako sebi mora postaviti je sledeće- da li želite da vidite više ekonomske integracije, niže cene, više zajedničkog prosperiteta i manje rata, ili još 80 godina teških i proizvoljnih sankcija, revolucija kodiranih bojama, operacija promene režima, genocidnih intervencija, i ratovanja biološkim oružjem (Covid-19)? …Možda niste ni svesni uloge koju su SAD imale u stvaranju moderne Kine. Evo pitanja za vas- Da li su američke i zapadne korporacije masovno preselile svoje operacije u Kinu, da bi izbegle visoke troškove proizvodnje u SAD? Odgovor – Da, jesu. Da li su izdali američke radnike, zato što nisu želeli da poštena nadnica ometa njihov enormni profit? Odgovor je- Da. Ko je onda zapravo odgovoran za uspon Kine? Odgovor – Zapadne korporacije su odgovorne. Međutim, sada su korporativni moćnici i druge elite nezadovoljne Kinom, jer im Kina neće dozvoliti da preuzmu kontrolu… Čitaj više »

Red Dog
1 godina prije

Drugarici von der Layen zelimo sretan novi pocetak u NATO uz pesmu „Otisla si i odvela dete. Suzama sam lepio tapete“.
Neka sredi NATO kao sto je sredila Wermacht. Ima nasu punu moralnu podrsku.

Ova drugarica je napravila karijeru time sto je toliko naporna da je ljudi preporucuju za druge poslove samo da je se otarase.

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak1. “Naravno, otimanje zemlje bi bilo dovoljno loše, ali ono što sada vidimo je, kako je ova ISTA KLASA PREUZELA JAVNO ZDRAVLJE, kao sredstvo za jačanje svoje političke moći, kako bi mogli da nametnu REPRESIVNE, policijsko-državne mere, koje OGRANIČAVAJU SLOBODU celokupnog stanovništva. Ukratko, žele APSOLUTNU društvenu KONTROLU i neće odustati dok je ne dobiju. AMERIKA JE NEKADA BILA ZEMLJA IDEJA, IDEALA I VIZIJA. Sada je to pritvorski centar kojim upravljaju oligarsi, u kome je šačica plaćenih milijardera nemilosrdno ugasila svaku nadu u budućnost. …Da li treba da verujemo, da će vođenje rata u istočnoj Evropi poboljšati naše živote? Da li treba da verujemo, da je jedini način da „ostanemo na vrhu“ potiskivanje svih ostalih? Da li se od nas očekuje da mrzimo Kinu i Rusiju, čak i dok naša vlastita vlada demonizuje nas 80 miliona, zato što smo – glasali za pogrešnog predsedničkog kandidata, ili – što ne podržavamo teroriste… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

Nastavak2.

“Pokušajte da razumete „zašto se to dešava“, a zatim shvatite kakav će biti ishod ako Sjedinjene Države prevladaju.

Drugim rečima, da li želimo da ovekovečimo sistem pod kontrolom oligarha koji slama Rusiju, lišava Evropu energije koja joj je potrebna, sabotira infrastrukturni plan „Pojasa i puta“ i jača istu propalu politiku koja nam je donela Avganistan, Libiju, Siriju i Irak?

Da li to želimo?

Američki narod želi da njihova vlada sarađuje sa drugim nacijama, kako bi stvorila prosperitetniji i mirniji svet. Oni ne žele „novi svetski poredak“ i sigurno ne žele Treći svetski rat.”, webtribune

Ivan
1 godina prije

Nagraditi ce Amerikanci ovu ludu i pokvarenu kravetinu Ursulu za lojalnost i to sto je unistila cijelu Europu nesmiljenom pljackom te ju predala kao novu koloniju Americi. Prokleta mrcina najprije je potrovala narode EU sa americkim smecem od covid cjepiva pa ju je onda uvela u rat, a koji ce tek eskalirati ako to smece umjesto u zatvoru zavrsi u stolici prljavog NATOa. Hoce li se EU konacno probuditi i kazniti to zlo za svu stetu koju je napravila? Gdje su te EU institucije kada jedno takovo smece moze nesmetano raditi toliku stetu?

Lucija, prva
1 godina prije

Toward a New World Order:
The Future of NATO.” (by George SOROS, November 1, 1993)

“The collapse of the Soviet empire has created a collective security problem of the utmost gravity. Without a new world order, there will be disorder; that much is clear. But who will act as the world’s policeman? That is the question that needs to be answered.”

“The United States would not be called upon to act as the policeman of the world. When it acts, it would act in conjunction with others.

Incidentally, the combination of MANPOWER FROM EASTERN EUROPE with the technical capabilities of NATO would greatly enhance the military potential of the Partnership because it would reduce the risk of body bags for NATO countries, which is the main constraint on their willingness to act. This is a viable alternative to the looming world disorder.”

throne
1 godina prije

Nakon zlocinackog pfizer trovanja ovo smece od ljudskog roda ursulja sada Ce definitivno na celu nato-a (ni stotengubavac nije bio ništa bolji), uvesti ovcice EU u direktan sukob s Rusijom. Sve u cilju da pax americana nikad ne propadne, jer USA mora biti na na prvom mjestu mi u EU pogotovo Slaveni istočno EU-a samo smo stoka za klanje ali to ce biti i ostali jer ursuljin je to krajni cilj.

alexosijek
1 godina prije

Vidjeti ćemo što će biti – danas su predsjednički izbori u Crnoj Gori, parlamentarni u Bugarskoj (obje su članice NATO-a), ali i parlamentarni u Finskoj (kojoj je odobren ulazak u NATO)….lp

Jasna
1 godina prije

Ova bi morala zuljati dupe u zatvoru, a ne da bude unapređenja, sve same sotone.

bruegel the elder
1 godina prije

Anemični dezerter je prava osoba…………

Medo
1 godina prije

Za sve priglupe rvat’ne koji su zagrizli na onih 700 EUR za potpisivanje ugovora o služenju vojnog roka. Pripremite se za odlazak na front.

Bosanac
1 godina prije

Ursula popušila Bidenu za bolje radno mjesto a ovi sude Trumpa što je općio s dobrom p…m.

Kardinale
1 godina prije

Zena je sotona i ovaj svijet je sotonino igraliste dok klecavci i puzavci je razbiju zmijana glave.

Rabotnik
1 godina prije

Bit će izbor između nje i Freelandice (Freelanduše). Ne zna se koja je gora. Mislim ipak da je Freelandica opasnija. Ona je prava kučka. Usrulja vonj der Jelen se ne doima baš super intelogentnom pa mogli ipak nju izabrati.

Max
1 godina prije

Ovu će kandidirati i za Papu.

gargamel
1 godina prije

Čisto sumnjam da če Erdogan prihvatiti. Svi smo vidjeli kako ju je dočekao, ništa stolica nego na kauč i na pristojnoj razdaljini.

gogo
1 godina prije

neće valljda odhebat našu intelektualku kitarović? Sada vam je jasno zašto je ova krvavetina otjerala europu u bankrot ! Još je i phizeru isplatila desetke milijardi eura za lažno tj neunčikovito cijepivo

Zorule
1 godina prije

sasvim prikladan izbor za finalno razmontiravanje te dinosaurske organizacije, kao posmrtni marš.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI