Vrhovni sud se pozabavio slučajem kupatila za transrodne osobe i presudio u korist trans učenika

Gavin Grimm
39 komentara

Vrhovni sud SAD odbio je da pokrene slučaj kupatila za transrodne učenike, omogućavajući pobjedu tužiocu, ali ostavljajući kontroverzno pitanje pristupa kupatilu otvorenim za buduće izazove.

Sud je u ponedeljak odlučio da ignoriše slučaj transrodnog učenika Gavina Grimma protiv Virginia školskog odbora koji mu je uskratio pristup muškim kupatilima u školi. Sud nije komentarisao zašto nije preduzeo nikakve mjere.

Ignorišući slučaj, sud osigurava da presuda američkog Apelacionog suda četvrtog kruga od prošlog avgusta još uvijek važi. Apelacioni sud je stao na stranu Grimma i advokata Američke unije građanskih sloboda koji su ga zastupali, presudivši da bi uskraćivanje pristupa tada tinejdžeru muškim kupatilima predstavljalo kršenje njegovih građanskih prava prema Članu IX Izmjena i dopuna obrazovanja iz 1972.

Grimm je tužio školski odbor prije šest godina – godinu dana nakon što mu je zabranjen ulazak u muško kupatilo sa 15 godina.

Školski odbor je tvrdio da bi dopuštenje Grimmu, koji je legalno promijenio ime i započeo hormonsko liječenje nakon polaska u srednju školu, ulaska u mušku kupaonicu ugrozilo privatnost bioloških učenika.

Slučajevi sa kupatilima, poput Grimmovog, prepuni su političkih napetosti. Iako sud u ponedeljak nije ponudio komentar, a odbijanje pokretanja slučaja ne predstavlja pravni presedan, sudije Clarence Thomas i Samuel Alito, obojica nepokolebljivi konzervativci, rekli su da bi pokrenuli slučaj, sugerišući da su skeptični prema presudi nižeg suda .

Presudivši u Grimmovu korist, apelacioni sud je citirao pismo Odjeljenja za obrazovanje iz Obamine ere u kojem se kaže da „škola generalno mora da se odnosi prema transrodnim učenicima u skladu sa njihovim rodnim identitetom“. Bivši predsjednik Donald Trump povukao je smjernice tog pisma 2017. godine, ali nakon presude Vrhovnog suda prošle godine kojom je zaštita Zakona o građanskim pravima od diskriminacije zasnovane na spolu proširena na transrodne zaposlene, Bidenova administracija objavila je pismo ranije ovog mjeseca navodeći da se smatra da se ove zaštite odnose i na učenike.

„Školska politika ili djela koja se prema gej, lezbejskim ili transrodnim učenicima odnose drugačije u odnosu na ostale učenike mogu da nanesu štetu“, navodi se u pravnom memorandumu Ministarstva prosvjete.

Međutim, ova politika postavlja Bidenovu administraciju u konfrontaciju sa državama koje vode Republikanci, od kojih je više od 30 predložilo zakone kojima se zabranjuje transrodnim učenicima da se takmiče u ženskim sportovima. Pet od njih – Arkansas, Mississippi, Montana, West Virginia i Tennessee – potpisali su takve zakone.

S obzirom na to da će se sukobiti državni zakon i savezna politika, pred Vrhovni sud će uskoro stići još slučajeva, osim ako Biden i njegovi demokratski saveznici u Kongresu ne uspiju da donesu Zakon o ravnopravnosti – sveobuhvatan dio zakona koji bi pravno sadržavao „seksualnu orijentaciju“ i „rodni identitet“ kao zaštićene karakteristike iz Člana IX.

Do tog vremena, Vrhovni sud će, pokretanjem ili ignorisanjem ovih slučajeva i tumačenjem memoranduma administracije, biti faktički tvorac saveznog zakona po tom pitanju.

Gavin GrimmŠkolatransrodne osobeTransrodnostVrhovni sud
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Determinator
2 godine prije

Samo u bolesno-glupoj americi, samo je problem što taj virus bolesti šire po svijetu brže od Covid-a, zato jer drže medije recimo kao NETFLIX. Svega su gospodari hazarska guba.
Sada će ovi naši lijevi-antifa poslušnici uvesti rodnpo-neutralne semafore.

Bosanac
2 godine prije

Sad kad ovaj transrodni pojebe kera pa se rodi kentaur sa sisama ko kod Samante Fox valjat će im pravit još jedan novi tip toaleta.

tihobl
2 godine prije

Trandza ce biti mis amerike ove godine (kladite se na mis nevade koji ove godine pobjedjuje na takmicenju to vam je siguran ulog).

ledeno doba
2 godine prije

ovo je, ako sam dobro razumio, muškarac, koji hoće postati žensko ? dakle u svakom slučaju gej i sada mu ne daju u mušku kupaonicu.. i naravno tko ga zastupa? tko drugi nego zloglasni ACLU , čiji logo lik nosi na majici. ACLU (američka unija za građanske slobode), glumi kofol nezavisnu organizaciju, ali je jedna od brojnih organizacija u gustoj mreži paralelne vlasti kabale.. ACLU je osnovan 1921- sa rokefelerovim parama, koje ga financiraju i dan danas, plus još pare mnogih drugih kabalo-filantropa. ACLU je ranih 50-ih branio kinseya na sudu ACLU zadnjhih godina u ime LGBTŠĆČ ekipe, tuži svakog onog amereikanca koji, iz svojih uvjerenja odbija poslužiti gejeve u svojoj radnji, kao naprimjer, poznati primjeri brojnih slastičara, koji nisu htjeli napraviti vjenčanu tortu za gej parove, ili cvjećara, koji su odbili praviti vjenčani buket cvjeća za gej parove.. naravno da je sve to unaprijed dogovoreni igrokaz…i da taj i… Čitaj više »

Kažun
2 godine prije

Kako bude izgledalo takmičenje,kada
bude “Miss bikini”? Izjednačeno do kraja!

Praetorian
2 godine prije

Ovo, sto god bilo, je ne samo psihicki poremeceno bice, nego vrlo glupo i naivno da se dalo javno istupiti u interesu nakaradne propagande. Ovo nece nista s time dobiti osim jadan i nesretan zivot

NeBudiOvca
2 godine prije

Zašto bi se samo biološka činjenica spola mogla opovrgnuti nečijim osobnim odabirom. Zašto čovjek onda ne bi mogao odlučiti da je pas i pisati po hidrantima.
Ili zdrav čovjek odlučiti da je invalid i parkirati na mjesto za invalide.
Ili 30 godišnjak da ima 10 godina i isprebijati sve protivnike na turniru u boksu.
Ili bijelac odlučiti da je crnac pa tražiti reparacije za robovlasništvo ( ovo je sad popularno u USA)…

Čudan lik
2 godine prije

Sjeća li se još netko vremena kada su psihički bolesnici bili u adekvatnim ustanovama? Sjeća li se netko vremena kada su se ljudi borili za svoja radnička prava?
Sjeća li se netko vremena kada su muškarci bili muškarci a žene bile žene?
Sjeća li se još netko dobrih starih vremena?

Kažun
2 godine prije

“Nešto” nastupa na OI ,dizanje utega,žene ,jusa.
Mora imati razinu testosterona za žene.

Kažun
2 godine prije

Dvostruka olimpijska pobjednica na 800 metara, Južnoafrikanka Caster Semenya izgubila je sudski spor u kojem je tražila poništenje presude Sportskog arbitražnog suda (CAS) da sportistkinje s visokom prirodnom razinom testosterona moraju uzimati lijekove kako bi ga smanjile. Južnoafrikanka je u maju prošle godine na Švicarskom saveznom sudu podnijela žalbu na CAS-ovu odluku koji je presudio da su svjetski atletski propisi neophodni sportistima s razlikama u seksualnom razvoju u utrkama od 400 metara do milje, kako bi se osigurala poštena konkurencija. Međutim, švicarski sud je odbio njenu žalbu utvrdivši kako izlaganje sportistkinja medikamentima ili hirurškim intervencijama kao preduvjet za natjecanje ne predstavlja kršenje švicarske javne politike, prenosi “index.he”.. – Jako sam razočarana ovom presudom, ali odbijam da me Svjetska atletska federacija drogira ili me spriječi kako bih bila ono što jesam. Izuzimanje sportista ili ugrožavanje našeg zdravlja isključivo zbog naših prirodnih sposobnosti, stavlja svjetsku atletiku na pogrešnu stranu historije. Nastavit ću se boriti… Čitaj više »

Vlastimir
2 godine prije

Амерички педерско масонски лоби покушава да завлада светом.ФУЈ.

Kažun
2 godine prije

Caster Semenya breaks her silence
ttps://www.youtube.com/watch?v=XeQYdyDsioY

Vendetta
2 godine prije

U south Park ima epizoda kada Cartman dobije poseban WC jer se izasnjava kao transrodna osobna. I mali i Cartman su debeli haha

Zlovenac
2 godine prije

Ma, trebali su je pustiti, da se decki malo vesele. 🙂

g1 g2
2 godine prije

dakle gospodo, uopce nije bitno sta ovdje pise. jedino je bitno da imaju 7 flota od kojih je svaka jaca od svih drugih vojski zajedno. da imaju preko 10000 bojevih glava, sljedeca je rusija sa 7 puta manje. njihova teksaška mehanizirana brigada moze osvojiti svaku zemlju na svijetu osim njih pet, ru, kinu, gb, fr i indiju. samo jedna brigada. a imaju ih 30. u napadnom djelovanju ima potporu flote gdje se nalazi, a sama ima nuklearno oruzje. mozemo im samo puvat u tranaridnim wceima. drugo nista.

2 godine prije zadnji put uredio g1 g2
g1 g2
2 godine prije

jebem svakog onog koji ce nakon BLM ispada voziti mercedes to je jako dobar auto, ali glavni njihov sofer se je BLM usrao i kleknuo. njegov stav, trebali su ga sprijecit.
odvratno, da mi nameces stavove.
ne volim BLM , volim maxa. max pobjedjuje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI