Vrhunski klimatski znanstvenici kažu da im je naređeno da “zataškaju” istinu da temperatura Zemlje nije porasla 15 godina

Klimatske promjene
35 komentara

Posljednjih šest godina, Međuvladin panel Ujedinjenih naroda (UN) o klimatskim promjenama (IPCC) marljivo je sastavljao autoritativno izvješće o punom opsegu globalnog zatopljenja izazvanog čovjekom. A prema curenju informacija, očito pokazuje da se globalne temperature nisu povećale u 15 godina.

Stotine cijenjenih znanstvenika koji su radili na izvješću potvrdili su da je 1998. još uvijek najtoplija godina zabilježena. Otada su temperature uglavnom ostale iste ili su pale, stvarajući velike rupe u vladinoj priči o globalnom zatopljenju.

Političari koji su dobili kopiju izvješća koja je procurila sada pokušavaju zataškati činjenicu da je, na temelju njegovih nalaza, klimatske promjene uzrokovane čovjekom lažna. A kada istina izađe na vidjelo, sve što vlade rade da postanu “zelene” također će biti razotkriveno kao ništa više od otimanja vlasti.

Političari pozivaju na brisanje svih referenci o “usporenju” zagrijavanja u izvješću

Associated Press (AP) došao je do dokumenata koji su procurili o ovom pitanju koji pokazuju da je politički establišment diljem zapadnog svijeta izbezumljen nalazima izvješća. Neki čak traže da se dijelovi izvješća redigiraju ili izbrišu kako bi istina ostala skrivena.

Kada bi svijet otkrio da su globalno zatopljenje i klimatske promjene laž, to bi moglo dovesti do masovne pobune protiv vlade zbog toga što je “zavaravala” stanje planeta.

Njemački čelnici pozivaju da se kontradiktorni podaci jednostavno izbrišu iz izvješća, dok se mađarski čelnici brinu da će objavljivanje izvješća uopće pružiti streljivo za “negatore klime” da kažu da smo vam to rekli.

Belgijski čelnici protive se da se 1998. godina koristi kao početna godina za statistiku jer je to najtoplija godina zabilježena. Kako bi podaci izgledali više onako kako oni žele, belgijski čelnici žele da podaci počnu od 1999. ili 2000. godine kada su temperature bile niže.

Čelnici u Sjedinjenim Državama potaknuli su autore izvješća da objasne što podaci pokazuju korištenjem “vodeće hipoteze” među klimatskim znanstvenicima da se zemaljska kugla još uvijek zagrijava, ali da svu dodatnu toplinu apsorbira ocean .

Posljednji put kada je IPCC objavio “izvješće o procjeni” bilo je 2007. kada je organizacija lažno tvrdila da će se Himalaja otopiti do 2035. godine. Kontroverza oko te tvrdnje bit će nazvana “Climategate” jer je kasnije otkriveno da su znanstvenici manipulirali podacima u tom izvješću kako bi zvučalo uvjerljivije.

Prvi nacrt novog izvješća predan je vladama u lipnju, što je izazvalo stotine primjedbi. Sve vlade primateljice uskoro će se sastati u Stockholmu kako bi razgovarale o svim izmjenama koje žele napraviti.

Bez obzira na to kako oni to pokušavaju vrtjeti, izvješće će vjerojatno pokazati da je stopa zagrijavanja između 1998. i 2012. bila samo oko polovine prosječne stope od 1952. To je zbog prirodnih varijacija kao što su El Niño i La Niña oceanski ciklusi, kao i učinak hlađenja vulkana.

U pokušaju da objasni što podaci pokazuju, njemački klimatolog Stefan Rahmstorf rekao je da je moguće da su autori izvješća bili pod pritiskom da se pozabave usporavanjem globalnog zagrijavanja i “javnom raspravom” koja okružuje to pitanje.

“Ovo je kulminacija četverogodišnjeg rada stotina znanstvenika, gdje vlade imaju priliku osigurati da sažetak za kreatore politike bude jasan i koncizan u dijalogu sa znanstvenicima koji su ga napisali, te imaju priliku pokrenuti bilo koju temu za koju misle treba istaknuti”, rekao je Jonathan Lynn, glasnogovornik IPCC-a.

klimatske promjeneLažitemperatura
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
9 mjeseci prije

Zvuci mi kao da ADZ pise istinita izvijesca …..

Grdi
9 mjeseci prije

Samo ADZ i UN ima pravo na istinu i sva druga misljena i istine nisu istinita …..

Max
9 mjeseci prije

Plansko zataškavanje.

Siniša
9 mjeseci prije

Vjeruješ li meni ili svojim očima? Ili ideje moje, a benzin Vaš.

Miro
9 mjeseci prije

Sve je laž. Setimo se samo kako je Al Gore lagao u svom Dokumentarcu “An Inconvenient Truth” kad je rekao da će svi priobalni gradovi za 20 godina biti 40 metara pod vodom. 20 godina kasnije ništa se nije desilo.

Adria
9 mjeseci prije

Lenko, jesi isa mozda u Zg. u srednju..?

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Sve vecem broju ljudi postaje jasno da “klimatska agenda” nema veze sa ugrozavanjem klime na zemlji, vec samo treba da posluzi globalistima da sprovedu Veliki reset.

MladenSt
9 mjeseci prije

Zmaju moj dok si bija mlad nije ti smetala temperatura mora od osamnaest ,devetnaest stupnjeva a sad ti je i 23* hladno kad si ostarija .

Lucija, prva
9 mjeseci prije

Osjećam se zbilja jadno.

Vrlo je jednostavno usporediti satelitske snimke po godinama.
Arktika. Antarktika. Himalaje.
Pa…?

Aha. Glede nekih usporedbi… Bugarska je pred par godina lansirala svoj satelit.

Kad nemaš podatke, …svak te može j*

čudila se aman ja
9 mjeseci prije

…stvar je takva da će,koliko sutra, ministar unutarnjih problema ,na hrt 1 voditi “prognozu” a u dane crvenog upozorenja ,osobno,AP.

Emiliano Zapata
9 mjeseci prije

Lagali su i za PLANdemiju pa opet nitko nije smio iz Zupanije u Zupaniju zbog dugih cijevi.
Lagali su i da maske stite a one koji im nisu vjerovali tukli, bacali pred djetetom naglavacke iz vlaka.
Nevidim nikakve razlike izmedu onih koji nasjedaju na njihove lazne statistike oko klime i one koji sve shvacaju jer kad proglase klimatski lockdown nece niko napolje! Isto tako kad uvedu 15min. gradove nece nitko van iz svog blocka taman znao sve njihove lazi.

Schroder
9 mjeseci prije

Geoinzenjering radi dan i noc.Oni su u stanju da totalno izazovu susu ili poplavu Rade to uz blagosov UN i Bill Gates.Njima je u cilju da kau daje covjek kriv i da nas treba sve otrovati, da nas smanje na zemlji stanovnika Salji silna oruda u Ukrainu a sta ispustaju ta oruda u zrak? Ne o tome se ne govori , jer iza toga stoji Amerika vojna industrija i truju cjelu Evropu O tome se suti

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI