”Vrijeme mira je iza nas”

Vojska EU
41 komentar

Poljski ministar tvrdi da Europa živi u ”vremenu prije rata”.

Vrijeme mira Europe je završilo, rekao je poljski premijer Donald Tusk, oslikavajući sumornu sliku budućnosti koja proizlazi iz napetosti s Rusijom.

“Mirna vremena su prošla. Poslijeratno doba je završilo”, rekao je Tusk na sastanku Europske pučke stranke (EPP) u Bukureštu u Rumunjskoj u četvrtak. “Živimo u novome vremenu: predratnom vremenu.“

“Borba protiv totalitarnih trendova, korupcije i laži odvija se na više strana. Najdramatičnija ilustracija toga je, naravno, ono što se događa u ratu u Ukrajini”, nastavio je premijer. “Suočavamo se s jednostavnim izborom: ili ćemo se boriti za zaštitu naših granica, teritorija i vrijednosti te obraniti naše građane i buduće naraštaje, ili ćemo prihvatiti alternativu, a to je poraz.”

Tusk je izjavio svoje komentare dok rat Rusije i Ukrajine ulazi u svoju treću godinu. Mnogi šefovi država EU obnovili su svoja obećanja u vezi nastavljanja slanja vojne i financijske pomoći Kijevu.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u veljači da bi se savez predvođen SAD-om trebao pripremiti za “sukob koji bi mogao trajati desetljećima”. Američki predsjednik Joe Biden obećao je tijekom govora o stanju Unije u četvrtak da će nastaviti podržavati Ukrajinu te je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina za “sijanje kaosa po Europi i šire”. Moskva je okrivila Zapad za poticanje trenutnih napetosti, tvrdeći da je širenje NATO-a na istok jedan od ključnih uzroka sukoba Rusije s Ukrajinom. Putin je prošle godine izjavio da je pravi cilj Zapada “raspad” Rusije.

Ruski je čelnik, međutim, istaknuo kako Moskva nema namjeru napadati države članice NATO-a, osim ako Rusija ne bude prva napadnuta.

euNATOPoljskarusijaSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
1 mjesec prije

Nažalost …. Ali još nije sve gotovo samo morate reć BIRAMO MIR!!!😐😐

Tupko Glupko
1 mjesec prije

“Mirna vremena su prošla. Poslijeratno doba je završilo”, rekao je Tusk na sastanku Europske pučke stranke (EPP) u Bukureštu u Rumunjskoj u četvrtak. “Živimo u novome vremenu: predratnom vremenu.“ Dobro zapamtite ovo! Vladajući politički blok EPP u EU parlamentu govori nam da smo u ratu sa Rusijom! Njihov član je i HDZ. Izbori za EU parlament su samo jednom u 5 godina – sljedeći su za 3 mjeseca, tj. 9. lipnja 2024. u svih 27 EU članica. Smijenimo HDZ, smijenimo EPP, UvdL (koju je upravo EPP na navedenom sastanku u Bukureštu kandidirao za još jedan petogodišnji mandat kao predsjednice EK!), pošaljimo ih u ropotarnicu povijesti! U suprotnom slijedi nam rat sa Rusijom, daljnje propadanje industrije kao posljedica ekonomskih sankcija Rusiji i poljoprivrede preko klimatske agende, uvođenje digitalne valute, prisile na genetski modificirana cjepiva gdje sve EU članice misle dati ovlasti korumpiranom WHO (gdje orgijaju Anglosasi, Bill Gates, Rotary i slični)… Čitaj više »

Dokurčilomi
1 mjesec prije

Znači nakon smanjenja broja Ukrajinaca slijedi i smanjenje broja Poljaka.

Max
1 mjesec prije

Direktna najava rata.

Dalmata
1 mjesec prije

Čoviče,ovo je gore nego manijakalno.I to,Poljaci,koje je Firer,(kako reče,čiča u filmu”Ko to,tamo peva”-..trebio Švabe ko vaške”)a,ti isti,potomci,onih koje je nacizam gotovo,istribija,prvi služu one koji.ih nisu istribili,prvi put,zato će se,sad sami istribit.Luđaštvo!Nemojte samo,ponavljat,nije narod kriv.Kriv je.Svako narod,koji dozvoli,da ih vodu u propast,domaće”demokratske stranke”.Ovo je gangrena.Sad,Dr.Rus.ima,prid ljudima,prid Bogom i Đavlom,prid istorijom,sva moguća prava,da upotrebi sve,šta ima,da anputira sve,koje je otrovala gangrena.Ako,Rus,misli opstat(a tako će sp
asit i sve one,koji su ljudi,a ne one koji su “kolektivni zapad,koji ima pravila),Uostalom,vrime je da ih,lipi Vrag povuče u najdublji pakao).Ili,sad,odmah,trenutno,ili nema ni Rusije ni Slavena,ni svita.
ni čovjećanstva,ni budućnosti.

xyz
1 mjesec prije

Ovi iz EU če uskoro ratovati među sobom. Rusiji nisu dorasli, niti če to ikad bit….

eks
1 mjesec prije

Hej, Lujka prva, sve više verujem da si ti provokator kojeg je Logicno ubacio da bi izazvao komentare . Ako nisam u pravu, onda si ti Lujka .

Patriot
1 mjesec prije

Ovaj anglosaksonski špijun huška na rat , svi koji bi išli dragovoljno samo nek izvole sa Tuskom i Macronom i ona šta djeli sendviće „mirnim demostrantima“ ( Viktorija Nuland) i nju u prve borbene redove za slobodu Ukrajine. Ovo je rat Amerike protiv Rusije preko naivnih i korumpiranih ukrainskih političara.

eks
1 mjesec prije

Udar Iskandera u oblasti Krasnoarmejska uništio je dva sistema Patriot , zajedno sa njihovim posadama (američkim). Nakon toga američko ministarstvo odbrane objavilo da je pao helikopter koji je patrolirao na granici sa Meksikom. Jasno nam je: treba legalizovati gubitke .

tihobl
1 mjesec prije

Kornet danas otvorio jos jednog abramsa.
Amerikanci podrzavali makronovu pjesadiju i doletio kornet. Ni legionari nisu prosli bolje.

abc
1 mjesec prije

Sad sledi pumpanje građana EU na rat i propagandno strašenje, da se razvije što više patološke mržnje prema Rusiji.
USA je stvorila EU za rat sa Rusijom i sad se taj pakleni plan sprovodi u djelu. A najprije če USA uništiti kompletno evropsko gospodarstvo i za to optužiti Ruse.

abc
1 mjesec prije

Iza Putina dolazi još jači lider. Đaba ti nade….

Motorola
1 mjesec prije

Neka vampir Putin popije svu krv zapadnim fašistima.

tihobl
1 mjesec prije

„Неке земље“ НАТО-а су већ послале своју војску у Украјину – пољски министар спољних послова Радослав Сикорски у пољском парламенту.

xyz
1 mjesec prije

Idealan američki plan izgleda ovako: uvući sve u NATO, stvoriti potrebne preduvjete za rat između NATO-a i Rusije i izaći iz NATO-a kao da se ništa nije dogodilo.

BlueZg
1 mjesec prije

Nikad nismo niti živjeli u miru. Mossad za cvile je skroz pomahnitao.

goran
1 mjesec prije

majku vam vašu nacističku u cijelom eu parlamentu,neču se borit protiv brače nego protiv vas mater vam nacističku

Ico
1 mjesec prije

Donald Tusk je huškač i korumpirani šarlatan

Darko
1 mjesec prije

Zahvaljujući krmači Ursuli i njezinoj Europskoj komisiji, jeba im pas mater šugavu.

Darko
1 mjesec prije

Neće usrana EU još dugo..

Darko
1 mjesec prije

Opet si se nadrogirao / la? Ne lupetaj budalaštine..

SamoKratko
1 mjesec prije

Jel to druga sezona serije ‘Asad must go?’

Ivana
1 mjesec prije

Rat koji traje desetljećima, kaže Stoltenberg!!. Treba ga streljati zbog takve izjave. Ja sam već premrla od straha!!!

Janko
1 mjesec prije

Tusk nastavlja politiku započetu 2008 godine vidi slučajnosti baš u Rumunjskoj kada je donesena odluka o budućem članstvu Ukrajine u NATO. Svjetski vladar Black Rock tu politiku sprovodi preko raznih „demokratski izabranih” poltičara Bidena,Tuska,Makroni,Scholza,Johnsona i sl.Rezultat stotine hiljada ubijenih slavena, Ukrajinaca i Rusa, ii slom zapadne prvrede,al to za najvećeg invesitora na svijetu američkog Black Rock nije dovoljno..Žele vidjeti tko će vratiti dosad uložene milijarde dolara u Ukrajinu.Rusi su im pokvarili planove.Uložene milijarde u kupovinu ukrajinskih pojoprivredni resursa,Rusi su doveli u pitanje.Zato je nalog svim zapadnim političarima ,Rusija ne smije pobjediti,jer odoše milijarde dolara kako do sada uložene tako i one očekivane. Nalog svjetskog vladara evropskim političarima koji ih je zajedno sa medijskim trabantima postavio na„demokratski izboriima”je do daljnega neopoziv, -Ruse treba pobjediti -,otuda i jednoumlje Zapada na svim nivoima.To jednoumlje može im pomrsiti samo pobuna naroda-seljaci,ali će to nezadovoljstvo na koncu kupiti izdašnim novcima ,ali ne i Rusiju i… Čitaj više »

Josip
1 mjesec prije

Sve trenutno aktualne EU celnike i vlade treba izvesti pred prijeki sud.

Josip
1 mjesec prije

Cekati da raspali po EU budalama hoces reci?

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

Njegova izjava u prijevodu znači da je opet došlo vrijeme da se robovi međusobno ubijaju preko velike prevare zvane “mobilizacija” i “vojna služba”, a zapravo se radi o njihovom omiljenom sredstvu za depopulaciju.
Za to vrijeme dok se “mobilizirani” robovi međusobno ubijaju, depopuliraju i uništavaju si imovinu, umrežena bankarsko-političarska banda će se još više obogatiti na financiranju oružja i kreditima za obnovu raznih zemalja koje su robovi uništili po naređenjima generala i nižih oficira.
Tako to ide stoljećima i još uvijek se ne nazire dan kada će se naoružani robovi, “vojni obveznici” okrenuti protiv svojih “mobilizatora” i usmjeriti svoje puške i mitraljeze na njih.

Baba
1 mjesec prije

Poremećeni,luđaci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI