Warren poziva na proglašenje internetskih ‘dezinformacija’ kriminalnim djelima

Elizabeth Warren
17 komentara

Demokratska predsjednička nada Elizabeth Warren pozvala je na kriminaliziranje svjesnog širenja „dezinformacija“ vezanog za glasanje, što bi omogućilo vladi da odlučuje o tome što je istina, a što laž.

Warren je u srijedu pozvala na “građanske i kriminalne kazne za svjesno širenje lažnih podataka o tome kada i kako glasati na američkim izborima”, kao dio dugotrajnog i povremeno samo-kontradiktornog plana “borbe protiv digitalne dezinformacije” objavljenog na web stranici njezine kampanje.

Ovaj poziv izazvao je zabrinutosti velikog dijela glasača.

Senatorica iz Massachusettsa također je pozvala na “summit zemalja radi poboljšanja razmjene informacija i koordiniranja reakcija politike na dezinformacije” i “dodatne sankcije protiv zemalja koje se bave izbornim uplitanjem dezinformacijama”, iako nije jasno kako će podijeliti svijet na nacije koje su dezinformacijske “žrtve” i dezinformacijski”počinitelji”.

U drugoj je kategoriji spomenula Rusiju, zaboravljajući na dezinformacijske kampanje koje su pokrenule SAD i Izrael, zajedno s uobičajenim američkim metama poput Irana.

Osim što je pozvala svoje kolege, demokratske kandidate, da ne koriste dezinformacije “kako bi donijeli koristili svojoj kandidaturi ili naštetili drugima” obećala je da će njezina vlastita kampanja izbjeći to isto. Warren je pozvala platforme društvenih medija da razmjenjuju informacije između sebe i vlade, te je istaknula potrebu za informiranjem korisnika o tome kako algoritmi rade i savjetovanju ljudi ako su bili na meti dezinformacijske kampanje, a poseban je naglasak dala na “jasno označavanje sadržaja koji su stvorile ili promicale organizacije koje kontrolira država”, što mnogi već čine.

Križarski rat protiv dezinformacija na internetu neki korisnici na društvenim medijima doživjeli su posebno ironično jer su te izjave došle od Warren, koju su pristalice suparnika Bernieja Sandersa optuživale da je izmislila susret u kojoj joj je Sanders navodno rekao da žena ne može biti predsjednica – samo dan prije najnovije demokratske rasprave.

Nekoliko njih iznijelo je Warreninu lažnu tvrdnju o svojim Indijanskim korjenima, gomilu “dezinformacija” koja joj je od predsjednika Donalda Trumpa donijela nadimak “Pocahontas”, koji ju je prati i dalje.

Jedni su je podsjetili da ni njezini kolege demokrati, ni navodno autoritativni mainstream mediji nisu poznati po tome što se oslanjaju isključivo na činjenice.

Drugi su upozorili da dopuštanjem Warreninoj vladi (ili bilo kojoj drugoj vladi) da odabere ono što je označeno kao “dezinformacija” neće donijeti ništa dobro.

Warrenini branitelji tvrdili su da je plan samo kriminalizacija dezinformacija o glasanju.

Iako su stvarne Warrenine namjere poznate samo u njezinoj kampanji, vrijedi podsjetiti da je Facebook započeo ono što je postalo sveprisutni program cenzure zabranom „dezinformacija“ o tome kada i gdje glasati 2016. Do 2018. godine ta se inicijativa proširila na dezinformacije o zahtjevima za glasanje, izgrede vezane uz glasanje (nasilje, duge redove ili druge smetnje) i druge neistine u glasanju.

Popularni desničarski radijski voditelj Alex Jones deplasiran je iz svih društvenih medija, čime je potaknuta lavina cenzure i neupućenosti koja je dotakla oba kraja političkog spektra, a samo su političke reklame ostale netaknute.

CenzuraDezinformiranjePredsjednički izbori u SAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Psihijatar
4 godine prije

Pa ova kopira Putina 🙂

Dopizdilomi
4 godine prije

Kasno, Vladimir je saznao što namjeravaju pa je unaprijed omogućio svojoj zemlji da se može isključiti iz njihove mreže. Ukratko napravio je put in. Za ne povjerovati, opet korak ispred.

Ante
4 godine prije

Vidim da se gospođa Warren zalaže za cenzuru. Tu cenzuru smo imali za vrijeme komunizma. Znači gospođa Warren se zalaže za “komunizam”. hahahah Bravo samo nastaviti tako, jednog dana kada vaša djeca odrastu opet ćemo imati “komunizam” i to u Americi i ostatku svijeta.

Max
4 godine prije

lažljiva a bori se protiv laži

Joza
4 godine prije

Ministarstvo istine.
Pozdrav
George Orwell

KUga
4 godine prije

Kada ce svijet shvatiti da svi poroblem na planetu i najveci zlocini na planetu dolaze u reziji GENOCIDNE ZLOCINACKE USA. Erto neka se nadje nekoliko desetaka osob na portalu pa neka posalje ambasadorima USA pitanje zasto USA u 244 godine postojanja 237 godina vodi pljackaske ratove po planetu. Pa objavite odgovore ako i kada ih dobijete. Ja sam to pitanje postavi na jednom USA portalu pa su mi u roku 24 sata obrisali profiil.

Gott mit uns
4 godine prije

Peace War.ren, peace

Mucke
4 godine prije

Ukratko,demokrati za sljedece izbore nemaju kandidata koji bi mogao primirisati “bijelu kucu” i fokusirat ce se na na opstrukciju funkcioniranja vlasti.Radimo punom parom u korist vlastite stete.

divan
4 godine prije

Sjecate se lika Goldsteina ( ne ovog naseg iako su mozda rođaci) u Orwellovom romanu 1984 i njegovog ministarstva ustine !? – Sve je 100 na sto pogodjen. Koje nas vrjeme ocekuje….?!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI