Washington je očekivao da će pobuna grupe Wagner uzrokovati više krvoprolića

87 komentara

Američki dužnosnici predviđali su jači otpor regularnih ruskih postrojbi tijekom prekinutog državnog udara, izvijestila je mreža

SAD je očekivao veći otpor pokušaju državnog udara privatne vojne tvrtke Wagner dok je Evgenij Prigožin napredovao prema Moskvi, rekao je izvor za CNN, predviđajući da će prekinuta pobuna biti “puno krvavija nego što je bila”. Obavještajna zajednica u Washingtonu tvrdi da je imala unaprijed informacije o Prigožinovim postupcima, prema izvješćima u američkim medijima, te je također vjerovala da će to rezultirati većim krvoprolićem.

“Znam da smo procijenili da će biti mnogo nasilnije i krvavije”, rekao je izvor za CNN.

Prigožin je organizirao državni udar u petak navečer u, kako je opisao, pokušaju svrgavanja visokih ruskih vojnih dužnosnika, koje je optužio za izdaju. Njegove snage, koje su naoružane teškim naoružanjem, suočile su se s malim otporom pri zauzimanju stožera Južnog vojnog okruga, jednog od teritorijalnih zapovjedništava ruskog ministarstva obrane, u gradu Rostovu na Donu.

Kretali su se bez otpora prema Moskvi kada je Prigožin u subotu odustao od pobune nakon što je prihvatio dogovor s vladom, u kojem je posredovala Bjelorusija. Kao razlog za prestanak naveo je želju za izbjegavanjem krvoprolića.

Tijekom kratke pobune Prigožin je tvrdio da su njegove snage oborile ruski jurišni helikopter. Postoje nepotvrđena izvješća o još nekoliko vojnih zrakoplova koje je Wagner Group srušila, te sugerira da je poduzetnik pristao platiti odštetu za smrt uzrokovanu njegovim djelovanjem. Bilo je i nekih borbi uzduž rute, a navodno je 19 kuća oštećeno u regiji Voronjež, prema lokalnim vlastima.

rusijaSADWagner
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
neon
10 mjeseci prije

“Pobuna Jew-‘genija’ Prigozina” -jos jedna u nizu sarada i lutkarskih izvedbi Globalnog Siona. Medjunarodni cionizam-bankarski kartel-nevidljiva moc-koju u svim ratovima i revolucijama niko ne rusi, demonstrira da preko svojih agenata moze razbucati “veliku silu”-Rusiju slicno 1917-oj i utopiti je u krvavom gradjanskom ratu. Jew-“genije” Prigozin bi se obracunao sa tzv. ministarstvom odbrane i pijunima Sojguom i Gerasimovim, ali ne i sa privatnom cio Bank “Rosij” i Rotsildovom namjesnicom Elvirom Nabuilinom, sto ce reci da nijedna tzv. drzava, projektovano, nema ministarstvo odbrane od cio-jevrejskog lihvarskog jarma. A zasto bi milijarder Prigozin grizao ruku koja ga hrani i obracunavao se sa svojom bratskom cio-jevrejskom oligarhijom? Ko uistinu finansira “muzicare”, koliko novca je potrebno za privatnu armiju od nekih 50 000 kriminalaca sa svom vojnom tehnikom i logistikom? Cionisticki glumac na celu “Ukrajine”(Hazarije), kripto-podvala “Shelomov” (za goje “car Putin”) na celu Kremaljskog kahala, Jevrejski oligarh Prigozin na celu Vagnera, Jevrejski oligarh Kolomojski finansijer… Čitaj više »

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Steta sto wagner nije dosao u posjed nuklearne trijade,ista ta amerika ponudila bi mu ukrajinu i europu pride samo da vrati nuklearni kovcezic gazdama.

Koja
10 mjeseci prije

Ovce i dalje bleje da je Moskva, Kremlj bila ugrožena od strane Prigožina! Be be beee

Ivan
10 mjeseci prije

Pas im mater smrdljivu krvozednu. Doci ce dan kada ce se krv prolijevati u Americi. Uskoro..

bruegel the elder
10 mjeseci prije

Nepoznavanje prava škodi (ignorantia iuris nocet), pa se nitko ne može ispričati da nije znao da nešto zakonom nije zabranjeno ili regulirano.

bruegel the elder
10 mjeseci prije

Obrisati…..

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Off topic, prijelomna brejking njuz….

Kolinda je postala supervizor svjetske zdravstvene organizacije , sektora za suzbijanje pandemije.

Hrvati pripremite maskice i ausweise, slijedi nova pokazna vjezba.

posmatrac
10 mjeseci prije

A jbte, pa sta bi sa maskirovkom o kojoj ste svi toliko pricali?!

eks
10 mjeseci prije

Vašington je očekivao, želeo, mislio … U narodu postoji izreka: misliti i srati , nije isto .

Ada Pajnić
10 mjeseci prije

U Americi neki govore da su Wagnerovci srušili desetak helikoptera jer je Prigožin zakuhao stvar i očekivao veći kaos. Ali su se neke stvari okrenule u korist Putina jer dobro obaviješteni izvori tvrde da je u Moskvi otkrivena peta kolona i sad ih istražuju s kim su bili povezani. Ja mislim da je Zapad imao prste u tome jer s njihove točke gledišta promjena režima bi dovela do kraja rata i povukli bi se Rusi iz Ukrajine. Tako to oni vide i zato su iz Prigožina stvarali zvijezdu neko vrijeme, čim bi nešto istrkeljao odmah su se natjecali tko će to objavit. To je bio znak da nešto gadno kuhaju s kuharom

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Show must go on…

držnedaj
10 mjeseci prije

Einfach Genial, Fake Putsch und 6 Milliarden Dollar verdient
Baš fantastičan, lažni državni udar i zarada 6 milijardi dolara

vrijedi pogledat video na yt, na žalost je na njemačkom od nekog tipa sa ruskim jakim akcentom.

darijoman
10 mjeseci prije

Koliko je samo NATO cista likovalo i feštalo sa naših područja pa to je strašno ali dobili su čorak 😀

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Fejk puc u dogovoru Putina i Prigozina, danas sa odmakom od 3. dana, zasluzuje barem 3. dana zalosti i spustenih zastava na polja koplja u vasingtonu, briselu, londonu, berlinu, parizu, varsavi, zagrebu, buzinu,prisavlju i redakciji imbexa.

Pretpostavljam da su mnogi trolovi imbeca vec u ponedjeljak otvorili bolovanja a htv analiticari i vojni strucnjaci u dubravi na infuzijama.

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Dok smo se svi bavili Wagnerom, i da li ce doci do Moskve , ili nece da kaki… da li je neko uopste konstatovao da je u Parizu 50 sefova drzava potpisalo obavezujuce sporazume u vezi klimatskih promena i finansija.
Ne sumnjam da su klecali pred Klausom Svabom i zaklinjali se na vernost, ali ko mari za to, ova frka sa Wagnerom je odlicna dimna zavesa, a vi se posle cesajte iza glave, bicemo s*ebani samo tako.

Ivan Bgd
10 mjeseci prije

Ukrajinci znaju da ce rusi napasti njihovu najvecu nuklearku, i izazvati oslobadjanje radijacije koje ce naskoditi svima!
Naravno da Ukrajinci znaju jer ce to oni sami sebi da urade, i da optuze ruse!
Da li ce zbog toga NATO morati da krene u mirotvornu akciju bombardovanja Rusije, kao sto su to vec ucinili na Balkanu?

MilanI
10 mjeseci prije

Ovo nije teorija, vec realnost. Rat se ne vodi protiv Ukrajine i Rusije, vec protiv svetskog imperijalizma. Svet nije onakav kavog ga idioti predstavljaju.Svi su zauzeli pozicije i svet klizi u katastrofu. Pobednkika nece biti. Snage su prilicno izjednacene. Ja bezim u Srbiju, jedinu slobodnu zemlju. Znam da sila nema prioritet. Probudice se oni ispod polutara. Oni ce zavladati svetom i svi mi beli bicemo robovi. Neka ovo bude zapisano debili.

Mrdomir
10 mjeseci prije

Scott Ritter o cirkusu. (mašinski prevod) ————————– Scott Ritter o Wagnerovom šefu Prigožinu – britanskom agentu u neuspjelom državnom udaru? Procjena bivšeg inspektora naoružanja i majora marinaca Scotta Rittera o Wagnerovoj pobuni je da je pobuna Evgenija Prigožina bila plan B zapadnih sila da poraze Rusiju nakon što je kopnena ofanziva pokrenuta 3. juna 2023. propala. Ritterovo rezonovanje: Dva dana prije pobune, ruska sigurnosna policija FSB u Moskvi uhapsila je niz tajnih terorističkih ćelija koje je tamo poslala ukrajinska obavještajna služba. Plan je bio da ćelije izvedu terorističke napade u ruskoj prijestolnici i time ojačaju sliku koju je Prigožin, javnom kritikom vlasti, pokušao stvoriti: sliku da je rusko državno rukovodstvo slabo i podijeljeno. Ubrzo nakon toga, Wagner grupa, predvođena Prigožinom, pojavila bi se nenajavljeno u Moskvi i njeni stanovnici bi je pozdravili kao spasioce u nevolji, jer je uradila ono za šta bi Kremlj pod Putinom bio optužen da nije… Čitaj više »

Max
10 mjeseci prije

Oni su to i htjeli a sad šire propagandu da je Rusija slaba a Rusija je izbjegla sukob izbjegavši krvoproliće.

Mrčikola
10 mjeseci prije

Ne treba se s ovim događanjima zamarat ili, ne daj Bože, razbijat glavu zbog njih.., eventualno to popratit iz čiste razonode…a slijedeća “pandemija” će otkrit sve…nije da će to promijenit stvari ali nećemo umrijeti u neznanju.😁

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

he, he, he.. glupi “beach 🏖 boysi”.. eno su smišljeno u Split poslali gay nakaze da po****u što više domaćih životinja priglupih koje će im se prodati za novi mobitel ili 100$ tako da prošire što više spolnih bolesti po Hrvatskoj i dalje što je isto tako akcija Pentagona protiv populacije europske unije isto kao što to žele i na teritoriju buduće khazarske države Usrajine koja će, ako nastane, postati CARSTVO ZLA I ANTIBOŽJA DRŽAVA NWO-a.. Zato im je u interesu proširiti što više smrti i zla po Europi i Rusiji..

Dokurčilomi
10 mjeseci prije

Izgleda puno obećanja a premalo novaca ili fantastičan igrokaz Putina i Prigožina.

Ringo10
10 mjeseci prije

Ne vjerujem da je ovo bilo inscenirano ali da je sve vrlo čudno i nelogično to je istina

DEDA
10 mjeseci prije

RATOVI I POČINJU ZBOG OVACA KOJE VJERUJU.

Koja
10 mjeseci prije

“Čaoss..ime mi je Ljubinka a u Milano me zovu Lulu”

Nena
10 mjeseci prije

Dao Bog da kod njih bude krvoproliće kakvo priželjkuju u Rusiji..

hiber
10 mjeseci prije

🤣🤣🤣Malo su išli na “svadbu i pucali u vazduh”, pogodivsi nekoliko fazana egzotičnog perja i imena:
3 x Mi-8mtpr
1 x Mi-8
1 x Ka-52
1 x Mi-35
1 x IL-18(22) VZPU
Napravili su pravi masakr ubivši 13 pilota ne računajući ranjene, i praktički desetkovali letjelice za elektronsko ratovanje i osmatranje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI