Washington ”razočaran i prosvjeduje” protiv odgovora Moskve na antiruske sankcije

Heather Nauert
38 komentara

Washington je Moskvi uputio oštar prosvjed protiv ruske reakcije na nove američke sankcije protiv te zemlje, prenosi The Washington Post.

”Duboko smo razočarani i izražavamo protest”, rekla je čelnica Ureda za odnose s javnošću State Departmenta Heather Nauert.

Prema njezinim riječima, američke državni tajnik Rex Tillerson i američki veleposlanik u Rusiji John F. Tefft su osudili potez ruskih vlasti.

Kao što smo izvijestili, čak i prije nego će Donald Trump staviti svoj potpis na zakon o novim sankcijama protiv Rusije, Moskva je naredila Washingtonu da smanji broj diplomata u Rusiji do 455 ljudi, točno onoliko koliko je ruskih diplomata u SAD-u. Američkim diplomatima je zabranjen pristup njihovoj imovini u Rusiji i više se ne mogu služiti odmaralištem američkog veleposlanstva ”Srebrni Bor” i skladišnim prostorima na Dorožnoj cesti u Moskvi. Ograničenja o zabrani pristupa ovim objektima stupa na snagu već 1. kolovoza.

Ministarstvo vanjskih poslova je naglasio da Rusija zadržava pravo donošenja drugih mjera koje mogu utjecati na američke interese. Prema riječima zamjenika ministra, Sergeja Rjabkova, Moskva u tom smislu ”ne isključuje bilo kakve korake protiv Sjedinjenim Država”.

Odluka je donesena nakon što su oba doma američkog Kongresa usvojila zakon o novim sankcijama protiv Rusije. Novi paket sankcija, možda najambiciozniji od početka 2014. godine, prvenstveno se bavi ruskim energetskim sektorom. Završni nacrt zakona je sada poslan u Bijelu kuću na potpis.

Kako je ova odluka Moskve formalno odgovor na protjerivanje 35 diplomata i oduzimanje ruske imovine od strane Obamine administracije, za saznati odgovor na najnovije sankcije treba pričekati Trumpov potpis i da najnoviji zakon postane pravovaljan.

Prema Sergeju Rjabkovu, ruska strana je čekala povrat svoje diplomatske imovine u Americi sedam mjeseci, ali pregovori s američkom stranom nisu uspjeli, jer su Sjedinjene Države iznijele neprihvatljive uvjete za Rusiju.

U međuvremenu je Američki State Department odbio priopćiti broj diplomata koji moraju napustiti Rusiju.

Međutim, informirani izvori su za ruske medije rekli da će Sjedinjene Države na zahtjev Ruske Federacije morati smanjiti 200 do 300 zaposlenika svojih diplomatskih predstavništava.

”Naša politika je da ne komentiramo broj ljudi koji rade u našim diplomatskim misijama u inozemstvu”, rekao je predstavnik State Departmenta.

Heather NauertJohn F. TefftSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Redshift
6 godine prije

“Washington je Moskvi uputio oštar prosvjed protiv ruske reakcije na nove američke sankcije protiv te zemlje, prenosi The Washington Post.”

Znaci, samaram te i jos se zalim jer nisi miran dok te udaram?
Pa ima li granica ovaj bezobrazluk?

čokolino
6 godine prije

”Duboko smo razočarani i izražavamo protest”
Ovi ameri su bolestniji nego što sam mislio. Kad pomisliš da dalje ne mogu, iznenade te novom još gorom glupošću. Ovi su zreli za umobolnicu.

dalmata
6 godine prije

Pa ovo je vrhunsko licemerje!Je li ovi cirkusanti imaju ista sta spada u ljudstvo,ili jos imaju fix-ideje da mogu beskonacno svirat k—u sinfoniju?!E, pa cini mi se da ce im ipak Rus skuvat dobru poparu

izzan
6 godine prije

Uctivi cirkus

Hash
6 godine prije

Država ludaka i idiota, čast izuzecima.
Oni izgleda stvarno misle da su izuzetni. Toliko im je jaka propaganda da vjeruju u svoje laži.
Što bi rekli iz Z. pušenja “…nece ovo djeco na dobro poći…”

tuf
6 godine prije

Ja sam duboko razočaran što SAD kao najveća teroristička sila na svijetu još uvijek nije izoliran. Što im ekonomija nije bačena na koljena, što nisu doživjeli sve ono što su drugima širom svijeta priuštili sa svojih 900 vojnih baza.
Razočaran sam što se na SAD nije proširila demokracija kakvu zagovaraju, što im po ulicama ne hodaju pobunjenici i borci za slobodu. Vidimo svaki dan kakvu neslobodu medija imaju, kako policija ubija na tisuće civila, kako korporacije i banke uništavaju mnogobrojne živote. Pa do kada, svijete ? Kada će SAD-u biti nametnuta demokracija kojom vijore nad ostalima ?
Kada će pravdu ugledati obitelji pobijenih 3 milijuna Vijetnamaca, preko milijun Iračana i nebrojenih milijuna u desecima drugih država gdje je SAD širio svoju terorističku mrežu ? Kada će biti privedeni odgovorni, spriječeni u daljnjim pohodima ?
Duboko sam razočaran – no da li je ikoga briga ?

igi
6 godine prije

Nisu navikli da ih netko šuta pa se ne mogu čudom načuditi…a ono čemu se ja nedvosmisleno čudim jeste..zašto teroristi ubijaju sirotinju po ulicama berlina,londona,pariza a ne raznesu se ispred wall streeta ili londonskog sitija…

Ludiagresivan
6 godine prije

Suza, suzu goni….

naprid naši
6 godine prije

Pa kakvi će i bit degenerici, oni čiji istih gena debili s druge strane bare, rade sodomu i gomoru po plažama od Grčke i Hrvatske pa sve do Španjolske. Od svih naroda, svugdi i svuda baš oni uvik problem. Eto im njihove kulture i izvrsnosti. Nema s takvim debilima labavo. Naučit će stoku rusi, sjeverokorejci i drugi ponašanju. Samo polako.

vladica
6 godine prije

koji bezobrazluk. uvijek me iznenade! po tome su izuzetni

Hahahahaha
6 godine prije

Da li netko moze razumljivo objasniti kako to da ameri mogu stampati tone dolara bez pokrica, sa kojima teroriziraju pol svijeta, a da ne izazovu inflaciju?

Maksim
6 godine prije

Uvedite kolonizatorima jos oštrije mjere!

Ellessar
6 godine prije

Sviđa mi se ovaj reciprocitet, a narocito hladnokrvni potez Rusa kad su skoro svi zaboravili da Rusi strpljivo cekaju. A taman su se ponadali američani da mogu vuci jednostrane poteze bez posljedica hehe. A nekako si mislim da nije to jedini potez koji je bio na čekanju.

Teodorica
6 godine prije

Dogovoreno da se pomogne Trumpu. “Timing” je savrsen.Tramp postaje svakako veliki predsjednik USA! Ako ne potpise to ce biti u dogovoru sa americkim jastrebovima. Pitanje je hoce li si to jastrebovi dozvoliti a, jedini je to ispravan put koji postuje kakve takve ekonomske zakonitosti! Ako potpise, znaciti ce da ostaje i postaje veliki, a sankcije su ionako propala stvar koju rusi Europa! Sve je to velika predstava da se opravda Tramp i Rusija da ostane cista, vezano na americka izbore. Kroz neko vrijeme ce se Ameri kunuti u Rusiju i Putina ako ne vec sad!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI