Washington: Rusima s nove crne liste zabranjen rad s Amerikancima u energetskom sektoru

Naftna bušotina
17 komentara

Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je nove restriktivne mjere kojima se zabranjuje bilo kakva suradnju s ruskim tvrtkama u energetskom sektoru.

Sjedinjene Države zabranile su, kako fizičkim tako i pravim licima koja su u njihovoj nadležnosti, bilo kakav oblik aktivnost s ruskim tvrtkama u svim projektima vezanim za Arktik, istraživanja dubokih voda i uljnih škriljaca, priopćilo je u utorak Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država.

Američkim državljanima se zabranjuju sljedeće aktivnosti, ako se vrše bez licence ili bez dopuštenja Državnog ureda za vanjsku imovinu: isporuka, izvoz, ponovni izvoz (izravno i neizravno), pružanje tehnologije za praćenje i za realizaciju projekata dubokih voda, Arktika i uljnih škriljaca”, navodi se u priopćenju američkog Odjela.

Zabrana se odnosi na sve fizičke i pravne osobe u Rusiji koje je Washington već stavio na crnu listu ili će ih naknadno dodati. Nove mjere utjecat će na projekte koji će biti pokrenuti od 29. siječnja 2018. godine.

crna listaenergetski sektorSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Janez
6 godine prije

Prosta trgovina po načelu ja sam glavni.

Roko
6 godine prije

Ništa od Rosnjefta u Hrvatskoj. Drugim riječima, ode Sisak u povijest.

Cigo
6 godine prije

Amerika polako al sigurno gubi na moci.

1.komentar
6 godine prije

Ovi jos nisu shvatili da Rusija nije SSSR.

Ivo Lola nije sam
6 godine prije

Toliko o “slobodi udruživanja”, dijelu dogme o “slobodnoj trgovini”, na američki način. Sve je OK dok ameri vode igru i profitiraju, a kad počnu zaostajati i gubiti… Još jednom su pogazili načela suradnje i trgovine koja su oni sami nametali. Više ih nitko ne uvažava i ne uzima za ozbiljno.

dalmata
6 godine prije

USrA obilato stampa crne liste.Samo cekan da Rus nastampa crnu sonetu(osmrtnicu).Sa samo par rici”Javljamo pokornim slugama,izdajicama,ulizicama,da je isteka rok trajanja UsrA.nek im deveti krug pakla osigura misto”Kad je crno nek bude crno

Ацикез
6 godine prije

Kada upadneš u rupu onda bi preko tuđih leđa da izađeš.
Još uvek misle da su drugi u rupi 🙂
Zar još ne shvataju da: Ko drugome jamu kopa fizički je radnik. :))

Baba Vanga.
6 godine prije

Koji trikovi
Kao Tramp je prijatelj Rusije ali eto nemoze on tu nista,Ali Rusi su vec nasli alternativu tako da je to smjesno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI