YouTube cenzuriše „normalni diskurs“ i kažnjava one koji uzvraćaju, kaže tvorac sadržaja kojeg cilja platforma

YouTube Cenzura
22 komentara

YouTube selektivno sprovodi svoje politike u vezi sa „dezinformacijama“ u, kako se čini, pokušaju da utiša kreatore sadržaja koji se protive sklonosti platforme ka cenzuri, rekao je politički komentator Matt Orfalea.

Orfalea govori iz iskustva: Prošle nedjelje je pretrpio „napad“ i demonetizovanje njegovog kanala zbog navodnog kršenja politike kompanije koja zabranjuje „nasilne kriminalne organizacije“. Video koji je označen bio je sedam godina stara satirična lažna reklama za Starbucks, koja se odnosila na „suludo preskupa pića za psihopate“. YouTube je kasnije priznao da je postupio „greškom“ i odustao od napada.

YouTuber je, u nedjelju, rekao da osjeća da je na meti kompanije namjerno zbog ranijeg video snimka u kojem je kritikovao pokušaje platforme da cenzuriše diskusije o ivermectinu, lijeku za koji neki medicinski stručnjaci vjeruju da bi mogao biti efikasan protiv Covid-19. Orfalea je istakao da je zagonetno zašto bi se video od prije skoro 10 godina iznenada pojavio na radaru YouTubea.

„Zašto su ga označili? Video od prije sedam godina? Pa, možda zato, jer sam nedavno doživio nesrećno iskustvo kada mi je YouTube zabranio video o YouTube cenzuri – koji govori AI ili bilo kome drugom da nastavi da kopa i pronađe još stvari“, rekao je.

 

Međutim, priznao je da nije jasno da li su odluku donijeli zaposleni na YouTube ili algoritam kompanije.

Orfalea je iznio sličnu zbunjujuću činjenicu kako CNN, NBC i CBS video snimci koji sadrže zastarjele i vjerovatno netačne informacije o koronavirusu i dalje smiju da ostanu na toj veb lokaciji.

„Ove stvari još uvijek postoje. Pa zašto kopate po mojoj istoriji i pokušavate da izvrnete stvari tako apsurdno da me optužujete da sam umiješan u nasilnu zločinačku organizaciju?”, pitao je YouTube znatiželjne prioritete prikazivanja sadržaja. Orfalea je rekao da razumije „namjeru“ politike protiv dezinformacija, ali bazirati takve mjere na onome što unaprijed određen, naizgled nepogrešivi autoritet, smatra „istinitim“ logična je zabluda, jer „vlasti nisu uvijek u pravu“.

Primijetio je da je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), koju je YouTube proglasio neupitnim autoritetom u vezi sa zdravstvenom krizom, „pogriješila“ u vezi sa Covidom-19. Na primjer, kritičari organizacije su istakli da je SZO u početku savjetovala širu javnost da ne nosi maske, navodeći nedostatak jakih dokaza za takve mjere, da bi kasnije preokrenula svoje smjernice.

Kao rezultat toga, nastavio je Orfalea, ono što YouTube na kraju radi je zabrana savršeno razumnog javnog dijaloga o važnim pitanjima.

„Stvari koje YouTube algoritam traži i označava, kao loš materijal, kao opasan materijal zbog kojeg moramo da zabranimo ljude, sasvim je normalan diskurs.“

Istakao je da se čini preterjano cenzurisati rasprave o ivermectinu, na primjer, s obzirom na to da su medicinski stručnjaci svjedočili o njegovim potencijalnim prednostima pred američkim Senatom.

Ironično, YouTube je navodno sada uklonio video u kojem je Orfalea raspravljao o tome kako je drugi kreator sadržaja „izložio“ cenzurne aktivnosti platforme.

„YT neće prestati da se zeza sa mnom. YT je upravo izbrisao moj video koji pokazuje kako je YT zabrana @AlisonMorrovTV bila luda! Zabranili su je zato što je pokazala kako su NBC i CNN klipovi krivi za medicinske dezinformacije! Nisu zabranili NBC i CNN. Zabranili su nju! Sada je dokaz ponovo izbrisan sa YT“, tvitovao je.

Čini se da Orfaleina cenzurna saga sa YouTube možda tek počinje. Orfalea kaže da je njegov kanal i dalje demonetizovan, uprkos tvrdnji kompanije da mu je ponovo omogućila prikupljanja prihoda od oglasa na njegovom sadržaju.

CenzuraYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kaspersky
2 godine prije

U neku ruku youtube ima i pravo. Od doliko silnih (razvijenih) drzava niko ne moze napraviti neki njihiv “youtube”.

Rusia, Kina i slicno, zar oni nemaju nekoga ko moze nesto slicno napraviti pa uzmite onog Kasperskog, maltene naj jaca antivirusna zastita sto postoji, pa kako Kaspersky Lab moze a neko ne moze neki youtube napravit.

2 godine prije

Ma sistem se raspada, tako da ovo judeumasonsko smece od YT samo udara jo sjace vec u mrtvog konja…
I finanijska piramida i visestoljetna obmana covjecanstva – blilzi se svom kraju…

Siguran sam da i pored toga sto je poprilican broj idiotiziranih talibana i tzv “doktora”=ubojica sve je veci broj ljudi koji shvataju da je satanisticka-kamatarska obmana strasna, a da su sve tzv “drzave” (sa svojim aparatom prisile) kao i “medije” u potpunom vlsnistvu ove iste sataniticeke eugencarske skupine…

Ovaj klip od prije neki dan sa Fülmichom i patentnim ekspertom dr Marinom je strasno zanimljiv – upravo sto pokazuje :

  • da su ovi gadovi kamatari-eugenicari na svakom koraku ostavljali svoj smrdljivi trag u vidu “patenata” …
  • da vjeruju u igru govnima koju su nametnuli nama goyimima – u vidu “zaraze”… Medjutim ta “zaraza” (kao sto se vidi i iz patenata i “epidemija”) – dolazi uvijek od – igle.

https://www.bitchute.com/video/9s9UljZlDJII/

2 godine prije zadnji put uredio Žx
Anno domini
2 godine prije

……………………….kaže tvorac sadržaja kojeg cilja platforma………………..evo zanimljive poruke a neki komentatori su već neke djelove spominjali pa da vidimo ponudu – nastavci zbog dužine : 2. srpnja 2021 S pozdravima punim ljubavi od svih duša na ovoj stanici, „Molim Vas, da objasnite kako ‘jednostavno BIVSTVOVANJEM’ pomažemo riješiti svijet tame.” Sretni smo što to radimo! Sve započinje dubokom razlikom između stvarnosti i iluzije, a mi ćemo spojiti točke koje pokazuju koliko je jednostavno vaše BIVSTVOVANJE na Zemlji važno u pomaganju transformiranja tamošnjeg života. Kada glavni mediji dosljedno izvještavaju o dokazima o svijetu u previranju, nije lako to shvatiti kao iluziju, događaje koji se doživljavaju kao stvarni, ali bez osnova u stvarnosti. To ne znači da nitko nije povrijeđen, sretan ili tužan, žali zbog gubitka, zbunjen, nestrpljiv, radostan zbog rođenja, ljut ili nevoljan, divno iznenađen ili razočaran – osjećaji su izrazi svijesti, a ti aspekti svijesti doista su stvarnost! Stvarnost je skladan… Čitaj više »

Anno domini
2 godine prije

nekima je ovo teška tema, legendarni Grk je već pokazivao nešto kao i još neki komentator -ko prati komentare zna……….uz malo potrage = rezultat : 12. listopada 2016 S pozdravima punim ljubavi od svih duša na ovoj stanici . Zemljino energetsko polje potencijala prepuno je aktivnosti kao nikad prije u svojoj zabilježenoj povijesti jer snažni valovi svjetla pokreću napore prema rezultatima koje ćete srdačno dočekati. Taj priliv svjetla brzo slabi zadržavanje Iluminata na njihovim fragmentima ekonomske, političke i medijske kontrole i potakla je mnoge sluge u nižim redovima da odu, tako da će tamo biti distanciranja između njih i njihovih bivših suradnika kada ispliva istina o Iluminatima. Oni na vrhu pokušavaju spasiti neke od svojih bivših moćnika, ali to će biti uzalud – nijedan od njihovih zločinačkih planova neće uspjeti. Ubrzavanje vibracija zajedno s dokazima u hakiranim dokumentima, procurjele informacije, zviždači i nepokolebljiva akcija utjecajnih pojedinaca u vladama, vojsci i… Čitaj više »

onaj najgl... Dalton
2 godine prije

Aj što YouTube lupa cenzuru.
Aj što je globalna pandemija.
Al’ da će se Marko Grubnić udat prije mene…
Pa jel to nije za popi*diti!?
Žali se Njoj frendica… neki dan na kavi.
P.S.
Onda su nazdravile koktelima …
I zaključile da je to sve sigurno zbog malignog ruskog utjecaja.

2 godine prije zadnji put uredio onaj najgl... Dalton
Bosanac
2 godine prije

Eeee ….a ovog ne smiju cenzurisat
One thing you won’t get in COVID press conferences is truth’: Alan Jones
https://youtu.be/QUgyM_tONSI
…al đžaba on priča ovce i dalje pasu travu.

2 godine prije zadnji put uredio Bosanac
Max
2 godine prije

Cljana cenzura.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI