Zabraniti sve rusko: Talijanski premijer Draghi “objavljuje rat Rusiji”.

Mario Draghi
70 komentara

U intervjuu za Rete 4 Mediaset, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov pokrenuo je niz pitanja od najveće važnosti za Italiju i Europu. No, nitko ih u talijanskom i europskom političkom svijetu nije uzeo u obzir. Premijer Draghi odbacio je intervju ovim riječima:

“Govorimo o zemlji, Italiji, u kojoj postoji sloboda izražavanja. Ministar Lavrov pripada zemlji u kojoj nema slobode izražavanja. Ova zemlja, Italija, dopušta ljudima da slobodno izraze svoje mišljenje, čak i kada su očito lažna, izokrenuta. Ono što je ministar Lavrov rekao je nenormalno.”

Talijanska vlada time potvrđuje ne samo da je Italiju pretvorila u ratobornu zemlju, koja je na četvrtom mjestu među dobavljačima oružja kijevskim snagama, već i da traži sveopći sukob s Rusijom.

To je u skladu s onim što se događa u Europi i Sjedinjenim Državama, gdje je u tijeku napad na sve što je rusko: dok su ruskim ženskim nogometnim reprezentacijama zabranjen pristup europskim prvenstvima, Metropolitan Opera u New Yorku izbacuje rusku sopranisticu Annu Netrebko, jer ona odbija da osudi njezinu vladu.

Istovremeno, Rai poziva na Porta a Porta “žene boraca bojne Azov”, što je predstavljeno kao šačica herojskog otpora ruskim osvajačima. U kampanji recikliranja neonacista Azova također sudjeluju 7 i glavne talijanske novine.

Kako bi demonstrirao pravu prirodu bojne Azov, sada nadograđenog na razinu pukovnije specijalnih snaga, izvješće je časopisa Time od prije samo godinu dana, prije nego što je isti časopis okrenuo stranicu pridruživši se međunarodnoj kampanji podrške kijevskom režimu. Izvještaj Vittoria Rangelonija iz Mariupolja ruši, kroz svjedočanstva samih stanovnika Mariupolja, sliku Azova koju su predstavili talijanski i zapadni mainstream.

Naši životi su na kocki

Rat napreduje, ali to nije ono što nam ga čini političko-medijskim mainstreamom. Da bi se to razumjelo, ne može se ostati na mirnoj slici onoga što se događa u Ukrajini. Mora se pogledati dokumentarni film o događajima koji su od kraja Drugoga svjetskog rata do danas doveli do današnjeg stanja.

Presudan je trenutak u kojem, nakon završetka Hladnog rata raspadom SSSR-a, Sjedinjene Države i druge zapadne sile nameću svoj unipolarni poredak, svoju ekonomsku hegemoniju s globalizacijom, svoju jedinstvenu misao s raširenim multimedijskim aparatom, dok SAD i NATO ratom ruše države koje su prepreka njihovim planovima dominacije.

Na toj pozadini odvija se ruska vojna operacija u Ukrajini. To nije samo odgovor na eskalaciju SAD-NATO-a, uključujući nuklearnu eskalaciju, koja ugrožava sigurnost Rusije. To je odgovor na tvrdnju Zapada da održava unipolarni svijet pod vlastitom dominacijom. To otvara izazov novog povijesnog razdoblja, izgradnje multipolarnog svijeta.

Nije slučajno da, nakon svakodnevnog terorističkog udaranja čekićem na smrtonosnu prijetnju virusa, mainstream sada svakodnevno provodi terorističko udaranje čekićem na smrtonosnu prijetnju Rusije, demonizirajući predsjednika Putina.

Dok Europska unija samoubilački prekida gospodarske veze i ruši stoljetne kulturne mostove s Rusijom, na narodima Europe je da donesu više odgađane izbore o kojima ovise naša budućnost i naši životi.

Autor: Manlio Dinucci
ItalijaMario DraghiSergej Lavrov
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
1 godina prije

Djubre iz bande Klausa Švaba .

nekoime
1 godina prije

Znači, Putin i Rusija na kraju pobjeđuju. Italija nikada u povijesti nije započela rat na pobjedničkoj strani.

ad astra
1 godina prije

To je tek početak. Nije teško predvidjeti da će Rusoja biti izolirana. Cijeli razvijeni svijet je stao na put ekspanzionističkim namjerama Rusije.

Zoran
1 godina prije

Koji licemjer. On priča o slobodi i demokratiji, a narod mu ne može ništa raditi bez 3G ausvajsa.

Ana
1 godina prije

Pa…; talijanski narod je vec sredio- sa ili bez objave rata. Sad trazi da unistava dalje.

Čudan lik
1 godina prije

Netko bi trebao reći Draghi-u da se uvijek može prijaviti kao plaćenik u Ukrajini i “pokazati” Putinu što god želi.

Kalle balle
1 godina prije

Napolitanci su ljuti momci i imali su priliku rijesti ovu sotonu u Napoliju.
Ovaj gad je unistio Italiju. Sada smrdi na sire. Lik je zlo zla. 666

1 godina prije

Ovaj je dobio sve booster doze!
Spržilo mu mozak. Sloboda izražavanja u EUROPSKOJ UNIJI?????
Hahahahahaha. Ja živim u njoj. Ne mogu pisnut na MSM. A kada smo protestirali protiv vlade, padale su kazne od 400 eura!!!! Hahahahahaha…

zeus
1 godina prije

Od propada starog Rima na tom poluotoku ostala je neartikulirana populacija . Tako da – Talijani više nisu ono što su nekad bili . tT je razlog zašto podržavaju največu štetnu budalu …

Legendarni Grk
1 godina prije

Najzanimljivije u cijelom tom ratnom cirkusu je to što zapravo “porezni obveznici” plaćaju svo to oružje koje njihove “vlade” šalju u razne dijelove svijeta.
Mi doslovno sami financiramo svoje uništenje, a oni taj novac samo usmjeravaju i to zato što im to i dalje dozvoljavamo i što se ne organiziramo da ih jednom konačno i definitivno maknemo iz javnog života.
Tek onda će prestati postojati sve te njihove porobljivačke i uništavačke organizacije i institucije.
Neki taj ključni događaj za čovječanstvo zovu “Kraj Svijeta”, jer će to zaista biti kraj njihovog svijeta u kojemu su oni uživali i lijepo živjeli na teret cijeloga čovječanstva.

1 godina prije

Da sam ja novinar, pitao bi ovog gmaza…
A šta su Rusi radili u Italiji 2020te?
Kada je počela korona?

1 godina prije

Imamo danas krasan članak na WebTribune. Njemački analitičar odlično pouzima stanje u Ukrajini.
KOJI ZAPADNI MEDIJ JE TO OBJAVIO????
Osim Tages Zeitung, ( Tz, Muenchen ) naravno…

tihobl
1 godina prije

Italija, dopušta ljudima da slobodno izraze svoje mišljenje, čak i kada su očito lažna, izokrenuta.

Koliko sam ja primjetio jedino su dopustena lazna i izokrenuta misljenja.

bruegel the elder
1 godina prije

Kada je spominjao reptile,David Icke je mislio na ovu ljig* i killbilla,među
ostalima……

Dokurčilomi
1 godina prije

Pazi se tetkice, tanko ćeš kakati.

Otpornik
1 godina prije

Talijani traže sukob, hahahaha. Pa talijansku vojsku bi sprašio svaki zagorski DVD.

bruegel the elder
1 godina prije

Je,hrabri su ko onaj Talijan sa šeširom i perom pjetla,iz serije #Alo,alo”.
Skloni su prelasku na pobjedničku stranu.

abc
1 godina prije

Ovo govno je tipični rasista i fašista po uzoru Mussolinija. Cjela EU polako pokazuje pravo neonacističko lice.

abc
1 godina prije

Italijanska vojska je jedna velika sramota. Gdje god nešto pokušaju, unište jih lokalni papučari sa tri dana vojne obuke.

Lenko
1 godina prije

Italija će piti gorki kalež patnje.

Ringo10a
1 godina prije

I tako Rusi, ponovo pomozite Talijanima kao onda sa Koronom

Lanmi
1 godina prije

Zaboraviste brzo Italijani da Vam je Putin prvi poslao pomoć na početku KORONA ludila….nije to uradila EU nego Putin….pi..e jedne….

Max
1 godina prije

Kamatarsko bjesnilo.

nessy
1 godina prije

E, sada je vrijeme da se Ruski vrh zabrine. Talijani su poznati kao okrutni i srcani ratnici. Ali, imaju jednu nezgodnu karakteristiku, znaju promjeniti stranu, kako se okrece ratna sreca. Ne bi bilo cudo da ovaj tip nakon nekog vremena pocne navijati za Rusiju, a za sadasnje izjave kaze da su ‘izvadjene iz konteksta’.

Zoxx
1 godina prije

Generaliziranje naroda, izbacivanje samo zato sta su Rusi, zabranjeno je Zenevskom konvencijom. Ali tko je izmislio fasizam, a nisu Njemci?

Alen
1 godina prije

Italija je postala ratoborna zemlja jer su izjavili da postuju slobodu misljenja,e svasta od novinara,iako znamo da niti u Italiji,a ni u Rusiji ne postoji sloboda misljenja.

ogo
1 godina prije

Jel to onaj sto sobarice po hotelima tjera na oralni sex

dulebg
1 godina prije

Zamisli ti – Italija, koja sa Rusijom ima samo jednu mrlju u istoriji – Staljingrad – sad treba da se junači i puca sebi u nogu, a za čije babe zdravlje?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI