Širenje NATO-a potaknulo je val neonacizma

Lavrov-NATO
30 komentara

SAD i njegovi saveznici cinično koriste ekstremiste kao oruđe u borbi protiv Rusije, rekao je ministar vanjskih poslova

Zapad je spreman ignorirati očitu potporu Ukrajine neonacističkoj ideologiji jer ona služi njegovim ciljevima u sukobu s Rusijom, rekao je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

U intervjuu za obrazovni projekt ‘Bez roka trajanja’ objavljenom u subotu, Lavrov je naglasio da Rusija pridaje veliku važnost očuvanju svog povijesnog sjećanja i nasljeđa, tvrdeći da ono ostaje jedan od “stražara našeg suvereniteta”. Izrazio je ogorčenje što Ukrajina, zajedno s nekoliko drugih nacija, pokušava “prepraviti povijest”.

Te zemlje, rekao je Lavrov, nastoje “izjednačiti one koji su porazili nacizam sa samim nacističkim hordama”, rekavši da je Ukrajina postala posebno zloglasan primjer u tom pogledu.

Međutim, ponovno oživljavanje nacističke ideologije u Europi počelo je davno, nakon što su baltičke zemlje ušle u EU i NATO početkom 2000-ih, nastavio je Lavrov. Podsjetio je da je, kada je Rusija izrazila zabrinutost oko tempa integracije, Zapad dao Moskvi jamstva da će baltičke zemlje postati manje “rusofobične” nakon pridruživanja dvama blokovima. Međutim, dogodilo se suprotno, potpora nacističkoj ideologiji u regiji postaje sve očiglednija, rekao je ministar.

“Ubrzo nakon što su primljeni u ‘civiliziranu’ europsku obitelj, počele su demonstracije i bakljade u čast Waffen SS nacista”, primijetio je Lavrov.

U međuvremenu su Zapad i SAD zažmirili na ukrajinsko slamanje ruske kulture i bujanje neonacističke ideologije u toj bivšoj sovjetskoj republici, primijetio je ministar. “Dvoličnost i pristajanje… [i želja za] opraštanjem bilo čega, uključujući otvoreni pritisak na uvođenje nacističke teorije i prakse, postali su uobičajeni samo zato što se Zapad i Sjedinjene Države osjećaju ugodno imati [Ukrajinu] kao oruđe u borbi protiv Rusije”, rekao je.

Ruski predsjednik Vladimir Putin više je puta rekao da su ključni ciljevi Moskve u ukrajinskom sukobu “denacifikacija” i “demilitarizacija” Ukrajine. Drugi ključni cilj je neutralnost Ukrajine, što podrazumijeva odustajanje od njenih težnji da se pridruži NATO-u. Rusija vidi širenje vojnog bloka predvođenog SAD-om prema svojim granicama kao egzistencijalnu prijetnju.

NATONeonacizamrusijaSergej Lavrov
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija, prva
1 mjesec prije

“…ponovno oživljavanje nacističke ideologije u Europi počelo je davno, nakon što su baltičke zemlje ušle u EU i NATO početkom 2000-ih, nastavio je Lavrov” ““Ubrzo nakon što su primljeni u ‘civiliziranu’ europsku obitelj, počele su demonstracije i bakljade u čast Waffen SS nacista” Ovo što je Lavrov rekao usmjereno je više na Estoniju, – potpuno zasluženo, po izjavama i predsjednika i premijera o tome kako Rusiju treba raskomadati, -i na vidljive pojavne oblike nacizma, a ne na početke pojave, za koje sumnjam da ih ne zna. “Nikad nam neće oprostiti što smo ih oslobodili” A počeci su bili “fašizam i komunizam su isti”. U našim krajevima ne priča kružila kako ti neka odgovara “…isti, isti” Danas su to na netu bitno razvili Autor ovoga je Churchill. Poznato je da su htjeli napasti SSSR još ’45. Operacija ‘Unthinkable’. Pa je krenulo 80- tih, (?) – izjednačavanje Hitlera i Staljina. Većina danas… Čitaj više »

Lucija, prva
1 mjesec prije

Rusija treba dalekometnom raketom pogoditi neko vojno ili energetsko postrojenje u Njemačkoj, Finskoj, Švedskoj, Belgiji, Engleskoj, dakle u nekoj bitnoj zemlji. Kad to naprave NATO će združeno napasti konvencionalno rusiju, to će biti kraj Putina i njegovih budala i sranja. Srbija će za 2 godine ući u EU i biti će mir.

yoco ono
1 mjesec prije

Hmmmm kad idemo o nazzi znanstvenika i prikrivanju istine……………..Rusi uzeli preko 2000 nazzi zlocinaca i prikrili im indentitet ,,,amerika nije zaostala i isti broj uzela ,,,svi najednom u njihovim zemljama postali ugledni znanstvenici ,iaku su nauku u nazzi logorima zanat izucili,,,,PRIMJER SAMO o Werhner von Braun…bez njih niti rusi niti ameri nikada ne bi izumjeli raketu…pa nadalje patenata SS njemacke….ah da Uranijum metal pokrali i ameri kao i rusi 2000 tona iz njemacke i patent atomske bombe…bez Njemackih nazzi znastvenika ne bi budaletine imale nista osim propelerske avioncice———TOLIKO O ISTINI dvije velesila koje su pokrale PATENTE NAZZI zlocinaca

yoco ono
1 mjesec prije

Ovo dolje pisano dolazi iz njemackih medija i naucno dokazano patenata nazzi

yoco ono
1 mjesec prije

sto je dansas istina..istina nisu samo novine ili par placenih izumitelja novonastale istine…istina se iskrivljuje po potrebi ,,,ili zakon jacega

držnedaj
1 mjesec prije

Šire je Nato-a je paLndemija na pandemijama

tihobl
1 mjesec prije

U maju mesecu su objavljena 302 pogotka lanceta. To je sto je objavljeno na internetu.
Tu se ne racunaju pogotci ostalih dronova, avijacije i artiljerije.
Lanceti uniste vise nego sto sva zapadna industrija moze proizvesti. GAME OVER.

tihobl
1 mjesec prije

Западни превозници разматрају коришћење Северног морског пута који контролише Русија због напада Хути – пише Foreign Policy

vrlodrag
1 mjesec prije

Ma kakvog nacizma.

Potaklo je val pederizma.

Živjele majmunske boginje.

Lucija, prva
1 mjesec prije

Rusija već davno podržava naciste, Wagner se prvi put pojavio 2014 kada je Rusija prikriveno poslala trupe na Krim, pripojivši teritorij i počela podupirati separatističke pobunjenike na istoku zemlje.

Vjeruje se da je sama grupa dobila ime po Utkinovom pozivnom znaku Wagner, referenca na Richarda Wagnera, omiljenog skladatelja Adolfa Hitlera.

tihobl
1 mjesec prije

A sta je ocekivao od IV rajha?

Max
1 mjesec prije

Točno ali i ja sam okružen agresivcima.

mileni
1 mjesec prije

Borite se za komunističko društvo ako ne želite moć i vlast kapitala.

Ko je od vas pročitao najnoviji “Manifest komunističke partije”, od nedavno izašao ?

Uzeti će vam kapitalisti sve, i samo će vam gaće da ostave kako ne bi narušavali javni red i mir !🫣

A vi kakvi jeste, nesložni, podijeljeni, egocentrični i pohlepni i dalje vodite jalove rasprave i prepucavanja.

xyz
1 mjesec prije

Amerika je koristila i Hitleram da je uništila Evropu i kasnije je okupirala i pljačkala sa minimalnim vojnim žrtvama. A največe žrtve su pretrpjeli Rusi i ostali slavenski narodi.
Ruskoj pobjedi su najviše zamjerili zapadnjaci i njihove sluge.

vigor komar
1 mjesec prije

putin mali od butoksa prica ko joker iz batmana a ova kreatura je susta suprotnost jer mu obrazi vise ko firange.

Bruno
1 mjesec prije

Prodaj te Hutima par KInžala i recite da oni sami odlučuju hoće li gađati nosač aviona. Jednostavno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI