Zabrinutost da strane države špijuniraju vladu Velike Britanije pojavila se nakon video snimka Matta Hancocka koji ljubi saradnicu

Matt Hancock
11 komentara

Pokrenuta je hitna istraga o incidentu da se otkrije ko stoji iza njega i kako je video procurio, s obzirom na činjenicu da je snimljen u kabinetu ministra. Stručnjaci pretpostavljaju da su kriminalci koristili špijunsku kameru smještenu u detektor dima, upozoravajući da će sljedeći put to “možda biti bomba”.

Dok mediji i korisnici interneta entuzijastično istražuju detalje privatnog života Matta Hancocka nakon nedavnih skandaloznih snimaka, britanske vlasti su ozbiljno zabrinute oko toga ko je tačno uhvatio njegovu tajnu aferu na kamerama.

Verzije o curenju uključuju moguću osvetu nezadovoljnog čuvara, dok je ozbiljniju zabrinutost pokrenula mogućnost strane špijunske misije, navodi The Daily Mail.

Sam Matt Hancock “nema pojma” da ga prate, objavio je The Telegraph, a snimci su izazvali puno buke na društvenim mrežama. Međutim, čini se da istražitelji više brinu zbog navodne skrivene namjere koja stoji iza incidenta, nego zbog toga što Hancock ima vanbračnu vezu sa bliskom saradnicom.

Dr Alan Mendoza, izvršni direktor istraživačkog centra za nacionalnu bezbjednost, kojeg citira The Daily Mail, rekao je da „s obzirom na ozbiljnost, svim ostalim ministarskim kancelarijama sada će trebati hitno čišćenje da bi vidjeli koji drugi uređaji za slušanje i snimanje prate ministre“.

„Takođe bi trebalo preduzeti korake da se utvrdi da li je ovaj incident izveo nezadovoljni državni službenik ili – s obzirom na njegovu sofisticiranost i ozbiljnost – agenti neprijateljske države“, navodno je Mendoza rekao.

U nizu tvitova, David Videcette, vodeći detektiv u istrazi bombaških napada 7/7 u Londonu, koji je objavio vlastitu istragu sa fotografijama iz kancelarije koja se nalazi na istom spratu kao i Hancockova kancelarija u zgradi Ministarstva zdravlja, izrazio je ozbiljnu zabrinutost u pogledu bezbjednosti političara.

Prema Videcetteu, romantična epizoda snimljena je „tajnom kamerom skrivenom u detektoru dima“ unutar kancelarije sekretara za zdravstvo u Whitehall na 9. spratu.

„Ako neko tako lako može postaviti tajnu kameru u kabinet vladinog ministra, to je ogroman bezbjednosni problem, a sljedeći put bi to mogla biti bomba“, pretpostavio je Videcette.

U drugoj seriji tvitova, Videcette je napao britansko rukovodstvo jer nije signaliziralo uzbunu zbog činjenice da je bezbjednost u Whitehallu tako lako narušena, ponavljajući pozive MI5 da istraži da li su možda u pitanju “neprijateljske strane države”.

CCTV kamere Odjeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu (DHSC) proizvodi kineska kompanija Hikvision.

The Sun je u petak izvijestio da Hancock ima tajnu vezu sa svojom pomoćnicom Ginom Coladangelo, a kao potkrepljenje svoje tvrdnje, tabloid je početkom maja objavio fotografiju para koji se ljubi i grli u Ministarstvu zdravlja. Nakon ovih otkrića, i opozicija i članovi vladajuće konzervativne stranke zatražili su njegovu ostavku. Sutradan je Matt Hancock najavio ostavku, a bivši kancelar Sajid Javid imenovan je za novog sekretara za zdravstvo.

Skandalozni snimak snimljen je telefonom dok je puštan na CCTV monitoru, što još više otežava identifikaciju prekršilaca.

Matt HancockšpijuniranjeVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slonica
2 godine prije

Špijunaža ili ne
U svakom slučaju taj snimak je smješan a njih dvoje izgledaju kao glumci iz sapunica .
Ili je namješteno ili su dugogodišnji ljubavnici

onaj najve... Dalton
2 godine prije

Da ljubi… i za gu*icu hvata.
Prostitutak jedan…
P.S.
Poluvrijeme!
Pratim pogledom…
Evo je! Upravo mi izbila nova sijeda.
Kako nam ide, Španjolci moraju uvalit još koji gol…
Ako ih mislimo pobjedit!

2 godine prije zadnji put uredio onaj najve... Dalton
Sebo
2 godine prije

Sad će još ispast da su opet Rusi… a zna se ko špijunira takve, to radi deep state, u ovom slučaju britanski obavještajci. To se onda koristi za ucjene. Ovaj očito nije htio nešto napravit što su mu rekli, ili su ga jednostavno odlučili maknut i dovest nekog novog, još većeg fašistu na njegovu poziciju

nekoime
2 godine prije

Rusi, sigurno.

Tempora
2 godine prije

London predlaze srbima 1995: rijesite problem u pozadini Srebrenicu. 66 najmodernijih aviona nizozemskih dobilo je izravnu naredbu da ne djeluju po VRS.

Dokurčilomi
2 godine prije

Ne brine mene što me strane i “neprijateljske” države špijuniraju, to im je posao. Mene brine kada me moji saveznici špijuniraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI